Merhaba,
"MBaykara" önce foruma, daha sonra tıp camiasına hoş geldin.

Bu aileye(tıp) girmeye karar vermek; uzun üzün düşünerek, ne istediğini, ne yapacağını, hayatın ve insanların senin için ne ifade ettiğini çok iyi bilerek yapman gereken bir hareket. Karşında şeytanın avukatlığını yapacak tanıdıkların, yanında seni destekleyecek arkadaşların, ve en önemlisi kendi benliğin olacak. Bu karar, sıradan bir karar olmamalı. Bu karar sürecinin sonunda kafanda hiçbir şüphe olmadan bu adımı rahatlıkla atmış olman gerekecektir.
Henüz tıp camiasının içine girmedin. Dünyada çok az insan, içinde bulunmadığı koşulların neler getirebileceğini, içinde bulunurken getireceklerine yakın bir oranda tahmin edebilir. Bu yüzden düşüncelerin, hayata bakışın, hayatın elinde olmayan kısmı ve daha yüzlerce değişken hayatında seninle birlikte hareket edecek ve sana yön verecektir.
Bence tıp camiasına ve sonrasında Amerika'da uzmanlığa karar verdi isen, bu düşüncelerin hepsini mantık ve duygu süzgecinden geçirmeye başlamışsındır demektir. Benim önerim, güvendiğin, tanıdığın hekimlerden tecrübelerini dinlemek olacak.
Bu mesleği para için mi, insan için mi, bilim için mi, yapacağına cevaplar bulmalısın bence. Bunlar ilk başta aklıma gelenler... Ayrıca bu meslek fedakarlık ister, azim ister, dürüstlük ister, en azından bir hekimde olması gerekenler budur.
Bundan sonra da "Neden Amerika?" sorusuna verdiğin cevaplar belki değişir, belki fikirlerin pekişir.
Sorduğun hangi fakülte sorusuna, bu söylediğin fakültelerin ikisinde de okumuş üyeler en doğru cevabı verecektir. Bu konuda yorum yapmayacağım, ama dil konusunda-şu anda nasıl bir ingilizcen var bilmiyorum ama- Türkiye'deki hiçbir tıp fakültesinin sana harika bir katkı yapacağını düşünmüyorum, kendi kendine halledeceğin bir durum olacaktır kanaatindeyim. Gamze'nin dediği gibi bu önündeki son engel olacak bence de.
Umarım hayatının, bu yeni dönemi sana arzuladığın, hayal ettiğin şeyleri sunar.
Unutma, her şey hayal etmekle başlar...
Eğer bu yola girmeye karar verdi isen, aramıza hoşgeldin...

Sağlıcakla
DOdo