evet biz de bi rehber basalim artik diyorduk
O kadar da daginik degil cnm yeni baslayanlara en az 10kere napmasi gerektigi soylendi bu sitede... Kısaca deginmek gerekirse...
1)Okulun ingilizceyse tuzun kuru zaten ing kaynak calisirsin ama turkceyse sen ingilizce kaynaklardan da calisacaksin egitimin boyunca, burada en onemli konu "ingilizce tıp dilini ogrenebilmek", USMLEye hazirlinmak degil daha ilk siniflarda.. turkce fakulteyi bitirip sonra hadi USMLEleri aliim dersen o zaman cok zorlanirsin, ogrenciligin sirasinda bu isi cok rahat hallerdersin
2)Okulunun bilimsel arastirma kollarina, sosyal kollarina(CV icin fotografcilik vs fena olmaz hani tabi senin icin de

) kaydolacaksin.. bilimsel arastirma yapan hocalarinla baglantida olup hemen 1.sinifin yazinda dahi o hocalarinin baglantilariyla amerikada-ingilterede veya herhangibir ulkede research icin gidebilirsin, fakultende iken bir research altyapının olmasi onemli, hani research nedir nasil yapılır fln..
3)3. senenin yazında preklinik herhangibir bolumde research yapman buyuk avantaj olacak. Ya yine hocalarinin baglantilaryla ayarlayacaksin ya da bu hocalarin adam gibi baglantilari yok esek kadar olduk artik biz de ayarlayabilirz deyip internetten research yapan hocalara emailler ile ulasip durumu anlatacaksin, onceki yaptigin isleri CV ile yollicaksin ki bu yolla da ayarlarsin sorun olmaz.
4)4. ve 5. sınıf yazlarinda clerkship yapacaksin yurtdisinda, bunlari ayarlamak cok kolay ogrenci oldugun icin
5)5.sınıfta Kaplan 2011 step1 hazirlik serisini alcaksin(eger tabi ben o zamana kadar Kaplani piyasa disinda birakacak olan kendi BoraBora for USMLE serimi basmamis isem

).. Kaplanlari alip 5.sınıfta guzel,programli calismaya baslicaksin... bu sırada 5.sınıf yazinda ayarladigin clerkshipin yanında 6. sene icin de bir clerkhip ayarlicaksin(okulun senin 6.sınıfta y.disinda stajlarinin belli bir kısmını yapmana izin veriyor olacak).. 6.sınıfın basi gibi bir donemde step1i alip, amerikada stajına gidersen, stajının bitmesi gibi de hala amerikadayken kolaylıkla o taze step1 bilgilerinle step2CSyi rahat halledersin tabi step2CS de bi 1ay calismalisin... sonra vatana donup geri kalan internlugunde step2CK calisacaksin(step1e kıyasla cok rahat hazırlanırsın + step1 temelin mukemmel olursa fazla bir hazırlanmana da gerek kalmaz)... Mezun olursun sonrasinda biraz daha calisir ve agustosta alirsin step2CK'ı.. Sonra eylul ile birlikte elinde tum skorlarin + yurtdisinda yaptigin stajlarin sorumlu-sorumsuz bircok kisisinden aldigin LORlarin + y.disinda-y.icinde yaptigin arastirmalarin + CV'e guzelce dosedigin fotografcılık, ilk yardım egitmeni, vs vs konulari da ekleyip MATCH basvurunu ERAS uzerinden yapacaksin...
Tamam sen bunlari bi hallet sonrasini da o zaman konusuruuz

Daha ben bile oralara gelmis degilim : )
Bu arada ben ne zaman USMLEye hazırlanmaya karar verip kaynaklari dahi hangi sınıfta aldim? 2. sınıf.. peki yukarda yazdiklarimi yaptim mi? hayır... SONUC: Basladigin işi takip et, kararindan vazgecme ve en onemlisi ikileme dusme(TR mi USA mi... veya.. USA mi İngiltere mi).. EGer icinde bi uhde "ingiltere" diyorsa(benim diyordu) simdiden arastir ne kadar "yapilamicak" oldugunu gor simdiden de USA kararin kesinlessin, veya TR mi diyorsan cok ugrasmana gerek yok zaten egitimin sirasinda seni TR dusuncenden vazgectirecek 1000musibet yasasip sayisiz da nasihat isiteceksin