Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7170 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1280 Üye - Son üye: gözde
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: yola yeni koyulanlar  (Okunma Sayısı 3281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« : Eylül 18, 2006, 01:38:33 ÖS »

merhaba arkadaşlar. bu siteyi yeni keşfettim. çok harika bir site olmuş. içinde cidden çok değerli bilgiler var. tıp eğitimime bu yıl başlıyorum ama bir şekilde yurtdışı şansımı zorlamaya kararlıyım. sitedeki bilgiler genelde bu konu ile az çok bilgisi olanların anlayabileceği şekilde. tecrübeli arkadaşlar bu işe sıfırdan nasıl başlayıp bu yolda ilerleyebileceğimiz konusunda bir rehber hazırlarsa çok sevinirim. bilgiler çok dağınık. bilgileri sıra ile genel hatları ile yada vakitleri varsa ayrıntılarıyla Smiley anlatan bir yazı olursa çok yardımcı olurdu. şimdiden teşekkürler. birde mesajıma çok güzel bir ingilizce türkçe tıp terimleri sözlüğü ekleyecektim ama 3000 kb limiti var. ihtiyacı olan arkadaşlar varsa bana mesaj atarlarsa onlara bi şekilde iletmeye çalışırım. cidden harika bir sözlük word excel yada internet explorer da tek bir tuşa basarak istediğiniz kelimeye ulaşabiliyorsunuz ayrıca o kelime ile ilgili diğer yan sözcüklerle birlikte. umarım yardımcı olur.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2006, 03:51:00 ÖS »

evet biz de bi rehber basalim artik diyorduk Tongue
O kadar da daginik degil cnm yeni baslayanlara en az 10kere napmasi gerektigi soylendi bu sitede... Kısaca deginmek gerekirse...
1)Okulun ingilizceyse tuzun kuru zaten ing kaynak calisirsin ama turkceyse sen ingilizce kaynaklardan da calisacaksin egitimin boyunca, burada en onemli konu "ingilizce tıp dilini ogrenebilmek", USMLEye hazirlinmak degil daha ilk siniflarda.. turkce fakulteyi bitirip sonra hadi USMLEleri aliim dersen o zaman cok zorlanirsin, ogrenciligin sirasinda bu isi cok rahat hallerdersin
2)Okulunun bilimsel arastirma kollarina, sosyal kollarina(CV icin fotografcilik vs fena olmaz hani tabi senin icin de Wink) kaydolacaksin.. bilimsel arastirma yapan hocalarinla baglantida olup hemen 1.sinifin yazinda dahi o hocalarinin baglantilariyla amerikada-ingilterede veya herhangibir ulkede research icin gidebilirsin, fakultende iken bir research altyapının olmasi onemli, hani research nedir nasil yapılır fln..
3)3. senenin yazında preklinik herhangibir bolumde research yapman buyuk avantaj olacak. Ya yine hocalarinin baglantilaryla ayarlayacaksin ya da bu hocalarin adam gibi baglantilari yok esek kadar olduk artik biz de ayarlayabilirz deyip internetten research yapan hocalara emailler ile ulasip durumu anlatacaksin, onceki yaptigin isleri CV ile yollicaksin ki bu yolla da ayarlarsin sorun olmaz.
4)4. ve 5. sınıf yazlarinda clerkship yapacaksin yurtdisinda, bunlari ayarlamak cok kolay ogrenci oldugun icin
5)5.sınıfta Kaplan 2011 step1 hazirlik serisini alcaksin(eger tabi ben o zamana kadar Kaplani piyasa disinda birakacak olan kendi BoraBora for USMLE serimi basmamis isem  Grin).. Kaplanlari alip 5.sınıfta guzel,programli calismaya baslicaksin... bu sırada 5.sınıf yazinda ayarladigin clerkshipin yanında 6. sene icin de bir clerkhip ayarlicaksin(okulun senin 6.sınıfta y.disinda stajlarinin belli bir kısmını yapmana izin veriyor olacak).. 6.sınıfın basi gibi bir donemde step1i alip, amerikada stajına gidersen, stajının bitmesi gibi de hala amerikadayken kolaylıkla o taze step1 bilgilerinle step2CSyi rahat halledersin tabi step2CS de bi 1ay calismalisin... sonra vatana donup geri kalan internlugunde step2CK calisacaksin(step1e kıyasla cok rahat hazırlanırsın + step1 temelin mukemmel olursa fazla bir hazırlanmana da gerek kalmaz)... Mezun olursun sonrasinda biraz daha calisir ve agustosta alirsin step2CK'ı.. Sonra eylul ile birlikte elinde tum skorlarin + yurtdisinda yaptigin stajlarin sorumlu-sorumsuz bircok kisisinden aldigin LORlarin + y.disinda-y.icinde yaptigin arastirmalarin + CV'e guzelce dosedigin fotografcılık, ilk yardım egitmeni, vs vs konulari da ekleyip MATCH basvurunu ERAS uzerinden yapacaksin...

Tamam sen bunlari bi hallet sonrasini da o zaman konusuruuz Wink Daha ben bile oralara gelmis degilim : )
Bu arada ben ne zaman USMLEye hazırlanmaya karar verip kaynaklari dahi hangi sınıfta aldim? 2. sınıf.. peki yukarda yazdiklarimi yaptim mi? hayır... SONUC: Basladigin işi takip et, kararindan vazgecme ve en onemlisi ikileme dusme(TR mi USA mi... veya.. USA mi İngiltere mi).. EGer icinde bi uhde "ingiltere" diyorsa(benim diyordu) simdiden arastir ne kadar "yapilamicak" oldugunu gor simdiden de USA kararin kesinlessin, veya TR mi diyorsan cok ugrasmana gerek yok zaten egitimin sirasinda seni TR dusuncenden vazgectirecek 1000musibet yasasip sayisiz da nasihat isiteceksin Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2006, 04:08:59 ÖS »

hocam niye ingiltere olmaz diyosun??? bu overseas hani yer kalırsa alırız muhabbeti dışında ne gibi bi dezavantajı var ki?Huh?

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2006, 04:32:59 ÖS »

eger avrupa birligi vatandasi isen OK... yok degilsen artik ingiltere bizim icin bitmis demektir.. AB yeni yasa ile kendi icinde mesleki egitimi randomize etmeye calisiyor.. ve ingilterenin sisteminde artik fountain1&2 diye olaylar var.. AB vatandaslarini fountain 1e aliyorlar.. acik pozisyonlari onlara veriyorlar.. kalan(ki pek bi yer kalmiyor cunku ingiltere amerika gibi degil, asistanlik pozisyonlari cok az) yerler icinde fountain2deki hindu-paki vs mucadele ediyor... hatta bi arkadasimiz bu sitede olsa gerek, ingiltere sistemi öldüğü icin hindu-pakiler USMLElere asilacaklar artik diye bir yorum yapmisti ki bu da bizim icin urkutucu oldu... Her neyse ingilterenin egitimi zaten amerika ile de kıyaslanamaz... Bu konunun piri Altug Cakmak adinda ir arkadasimiz, bu sitede, o belki size daha detaylı bilgi verebilir, ulasip rica ederseniz..
Ben IMG forumlarindan arastirmistim olayi, siz de bir arastirin, icinizde kalmasin...
NOT: bu mesaj ile de DALYA diyoruuum   Cool

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2006, 06:53:40 ÖS »

yazmayi unutmusum... AB'de bundan sonra bir AB ulkesinden aldigin diploma diger hepsinde de gecerli olacak.. buna aldigin uzmanliklar da dahil.. ornegin almanyada uzmanlik aldin ingilterede de gecerli olacak ve orada da uzman hekim olarak calisabilceksin.. yeni katilan ulkelere belki bir sinir getiriyorlardir ornegin bulgaristan,romanya fln bu sistemde egitimi fakir kalan ulkeler, bunlar da rusvetin ve kanunsuzlugun da alip basini gittigi dusunulurse bunlari randomize etmeleri biraz zor olacak.. hele bulgaristanli hackerlar sagolsunlar 1sene boyunca sofyadaki merkeze hergun yollanan USMLE sorularini hack edip 1sene sonra bunlari insanlara satmishlar bir donem.. duydugum kadariyla.. sonrasinda ECFMG ne yapti bilinmez ama galiba suanda Prometric-Sofya ofisi kapali cunku ben komsu bir ulkede sinava girim diye arastirirken Bulgaristanda herhangibir merkez bulamadi Prometric.
   Bunun yaninda benim fakulteden bulgar gocmeni bir arkadasim uzmanligini bulgaristandan almaktan bahsediyordu bu AB'de gecerli olma muhabbetinden dolayi ve bana hich asistan olmadan parayla bile uzmanligini alabildigini anlatti..  Shocked Sonuc olarak Bulgaristan da isler baya bi yolundan cikmish durumda..
Bunun yanında shu Nazi altinlari Turkiyede efsanesine benzeyen bulgar hackerlarin caldigi USMLE sorularina bir de biz ulasabilseydik hic fena olmazdi  Grin

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2006, 07:09:32 ÖS »

Onu bende duymustum. ECFMG, Bulgaristan'dan surekli olarak 99 cikmasindan suphelenip olayi arastirmis ve bu sekilde ortaya cikmis. Bu sebepten dolayi yabancilarin aldigi notlarada guven azalmis bir donem.
Insan gicik oluyor ama iste ya. Bulgaristan'da ve eminim bircok Avrupa ulkesinde hal boyleyken bizde son derece iyi bir egitim var ama gel gor ki Allahin Amerikalisina bunu nasil anlatican; cogu bizi halen develerle ulasim sagliyan, Arap biliyor. Yahu ilk buraya geldigimde research icin gittigim interviewlarin birinde KBB'ci kadinin teki bana daha once hic amelyata girdinmi?, steril nasil yikanir? gibi cok prematur ve kuskulu gozlerle soru soruyordu, hayret ettim vallahi. Tabi hemen kactim ordan. Aylar boyunca manyaga kendini ispatlamak zorunda kalacak olmami birak, boyle tipler icin agzimla kus bile tutsam, bunlarin yabancilar icin sik kullandigi tabirle, hep ''incompetent'' olurdum.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2006, 07:30:44 ÖS »

Amerikalılarin gozuyle(sokaktan gecen amerikalilarin, medikal kesimi bilmiyorum) Turkiye demek Camel sigaralarinin ustundeki çöldeki deve resminden ibarettir.. niye? derseniz de ustunde "turkish tobacco" yazar.. Bunu boyle aciklarlardi bana..

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2006, 07:35:36 ÖS »

deve olayi ordan gelme haklisin.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2006, 07:36:50 ÖS »

bu arada bu resim digerine gore daha iyi hoca ya. bizim kafayada uymus Smiley
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2006, 08:24:54 ÖS »

yardımınız için çok teşekkür ederim ing konusunda da çok haklısınız kuzenim orada yaşıyor o da benim için biraz araştırma yapmıştı cidden oraya kabul edilmek imkansız gibi bir şeymiş bende ondan sonra abd ye yoneldim zaten. herkese kolay gelsin Wink

Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2006, 10:00:36 ÖS »

Evet hocam, biraz salak bakiyordu onceki resimde Fred Durst... : ) Baktim Amerika olmuyor, almıyorlar, Bob Marley hayat stilini benimsicem, hippie olup Antalya-Olimpos'a kendi agac evlerimi yapcam..  Grin

argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2006, 10:43:07 ÖS »

aga bu hack olayı bulgaristan'da olmamış romanya'da olmuş zaten elemanlar sınav için ya romanya'ya ya da yunanistan'a gidiyorlar Smiley

argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2006, 10:47:31 ÖS »

bi de bilmem cnbce'de geçen hafta scrubs'ı seyreden oldu mu???j.d.  Turk diyince zenci eleman üstüne alınmayınca arka masadan sarıklı ve sakallı bi eleman dönüp baktı o da hayır sen değil dedi Smiley Smiley

Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2006, 10:59:30 ÖS »

zaten ülkemizin imajı konusunda ne yaparsak yapalım adamlar önyargılı abd medyası da sürekli bize ket vurmaya çalışınca hiç bir şey değişmiyor. einstein da dediği gibi 'önyargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zordur' bir yaz amcamlar abd den aile dostları ile tr ye gelmişlerdi adamlar şok olmuştu biz tr yi daha farklı biliyorduk filan....

Mustafa Kemal ATATÜRK
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2006, 12:41:13 ÖÖ »

Bu konuda sucu biraz kendimizde aramamiz lazim malesef. tanitim, organizasyon ve benzeri ne varsa son derece zayifiz. Suraya bi gelinde gorun Turk'lugunuzden utanirsiniz. Her milletin mahallesi ufak captada olsa bi lobisi var. Bir tek bizim yok. Herkes birbiriyle sidik yaristiriyor, birbirinin kuyusunu kaziyor, kazik atmaya calisiyor. Suc elalemde degil, bizde.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: