Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7170 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1280 Üye - Son üye: gözde
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: yola yeni koyulanlar  (Okunma Sayısı 3280 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2006, 12:48:12 ÖÖ »

ya tabi o dediğin de doğru ama bence biz ne yaparsak yapalım fazla değişmez yine de birşeyler yapmayay çalışıyoruz. hem de atladığın bir nokta var. bu forumda herkes birbirine yardımcı oluyor.bence cok guzel bir dayanışma orneği. karşılıklı cıkar var diyenler çıkabilir ama usmle ile işi kalmamış arkadaşlar bile hala burada bize yardımcı oluyor. kendimizi o kadar da kötülemeyelim bence aramızda düzgün insanlar da var. mesela biz:)

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2006, 01:46:57 ÖÖ »

(güya) bir japon atasozu(tahminen duymayan kalmamistir); "bir turk 5japona bedel, 5 turk bir japona"... yani bizim grup haline gelince birbirimizi cekemiyecegimizin, birbirimizin ardindan kuyumuzu kaydigimizin en guzel anlatimi budur heralde...
  Evet gercekten bu sitedeki paylasim, hatta bundan oncesinde Kırtoktaki durum gercekten cok guzeldi.. ama hergun bakıyorum 248 kisi olmusuz ve aktif katılım ne kadar.. 20-30 max... diger insanlar napiyorlar.. Bence hedefimiz "göze batıra batıra karsiliksiz paylasim" olmalidir ki grup paylasimini TRdeki bu at yarisi tarzi sinav sistemi icinde çoktan unutmus olan o arkadaslarimiz da belki yüzleri kızarıp bizlere katilirlar...  Wink
  İşin komik tarafi da burda birbirimizle yarismiyoruz, diger IMGlerle yarisiyoruz, hindu-pakiler o kadar organize ki biri bi konuma gelince bi bakıyorsun hemen altina asistan vs yada observership fln ile bircok paki getiriyor.. biz de boyle olmaliyiz.. bu siteden eger cok iyi yerlere gelecek insanlar cikarsa bu insanlar da yeni jenerasyonlara yol acacaktir amerika sisteminde + bir Turk doktor olarak amerikaya gittiginizde kim istemez guzel yerlerde basariya ulasmis saygın Turk doktorlari gormeyi?! Ornegin hangimiz övünmüyoruz şimdi Mehmet Özle veya Gazi Yaşargille?? Mehmet Öz ki shuanda amerikanin en populer doktoru, adamin kitabi ciktigi gün 350Bİn sattı!!! ve Da vinci sifresini, Hayri Pıtırı fln gecti... simdi gittinizde halen Turkiyenin o develerin geziştigi çobanlarin kaval caldigi çöl ulkesi olarak bilinmesini mi istersiniz yoksa boyle unlu doktorlarin çıktığı ve bu sayede insanlarin da arastirmak icin ilgi duydugu bir ulke olarak mi??

Ben nerden geldim buralara yaa  Grin Gecenin bu vakti bir de ustune ustluk Kaplan QBooktan taze bir darbe yedigim shu saatlerde ne yazdigimi bile bilmiyorum, bi kopukluk olmus olabilir, sürç-i lisan ettiysek affola  Grin
NOT: BU kaplan QBook biraz fazla detay ve edikbuduk sorularla mi dolu yoksa ben mi gerizekaliyim??! Hocam, Lippincott 3. edisyon Farmayi su gibi biliyorum, ne ciksa yaparim ama gel görki KAplan QBookta %75 yapmışım!!! Sinava da fazla kalmadi... napsak Olimposta yer mi bakmaya baslasam acaba  Roll Eyes

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2006, 02:07:58 ÖÖ »

biz o lobiyi kurcaz inşallah merak etme reha!:)
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2006, 02:19:40 ÖÖ »

merhaba arkadaslar...
bir kiside yargiyi kirmak bile okadar cok sey ifade ediyorki ben suan bulundugum Hastanedeki tek Turkum.adamlar benimle tanidi TR yi daha haritada yerini bile bilmeyen bir suru insanla karsilastim...anlamalari zor ama anlatmak lazim.
seni goruyorlar bakiyorlar hayallerindeki Iran tiplemesine benzemiyorsun gayet modern sin vs...yani adamlarin sucu yok biz acilip anlatamamisiz kendimizi...LOBI evet bu gerek

ingiltere adinada birkac cumle...
AB vatandasi olmama, ingiltere 2 adim otesi olmasina zerre kadar vize sorunu yasamiyacak olmama ragmen ben dusunmedim... nicin yurtdisi istiyorsunuz, ve bunun yolu ne nekadar gercekci bu yol...gercekten Amerikada egitim acik ara farkli, yol daha belirgin...hedefe kilitlenme onemli omu bumu larla zaman kaybetmeyin birine karar verin ve yelkenler fora... Cheesy
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2006, 02:22:13 ÖÖ »

punk az demedik sana zamaninda kaplan calis diye Smiley
q book zordur evet ama fena dil yaptigin. sen yinede en az 40 hedefle. asil gosterge nbme'dir. naptin girmedinmi daha o sinava?
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2006, 02:27:44 ÖÖ »

Turkiye'yi birak Kanada'nin bile haritadaki yerini bilmeyen bisuru kisi var burda. Ama sistem bunun ustune kurulu burda. Kendi islerinden baska birsey bilmek durumunda degiller, dusunmeye, ogrenmeye ihtiyaclari yok. Avrupa gibi birikmis bir kulturdende gelme degiller. Ama surda yanlis yapmamak lazim, degerlendirirken karsimizdaki kisinin sosyokulturel tabakasinada bakmak lazim. Turkiye'deki ortalama vatandasla burdaki ortalama vatandasi karsilastirirsan, her turlu iddasina varim burdaki cok daha bilgilidir. Biz Turkiye'den geliyoruz en entellektuel kesim olarak, karsimiza cikan alt tabaka Amerika'linin cehaletine sasiyoruz. Bu yanlis bir degerlendirme olur. Amerika'dada creme de la creme elit bi tabaka var. Yahu cok yakin bi arkadasim anlatiyor; askerdeki kogus arkadasi bir gun Roma imparatorlugunun yerini sormus!!!
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2006, 03:28:18 ÖÖ »

hoca yapma etme, zaten her kaplan home study lafini duyunca tuylerim urperiyor bi de sen deme, yumurta kapıya dayandi artık.. bir sekilde kapamaya calisiyorum iste aciklarimi, bugun biyokimyalarini cozdum KAplan Qbookun baktim ben de genetik yok cunku klasik listede yokki genetik.. iste ordan burdan genetik calistim biraz + adam gibi glikojen-lipid depo hastalıkları ozeti cikardim fln...
İste kapamaya calisiyoruz aciklarimizi bu testlerle.. Hoca simdi mikrop-fizyo-pato tekrarim var yolda + kaplandan onlarin sorularini cozecem, bu ay sonunda da oturup bastan sona NMS Qbooku cozecem... sonra heralde bir NBME alirim bi durumu yoklarim.. sonra belki bi tekrar daha(yaklasık 20gun suruyor).. kaplan qBANK.. NBMEler.. ve kader ani!!! Genel bir planim bu simdilik...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2006, 10:04:19 ÖÖ »

abi haklisin ya, su asamada soylenicek laf degildi, ozur dilerim, dusunmeden konustum. Bende hep lipincot farma cart curt senin listeden calistim ve iyi aldim sonucta o yuzden cok dert etme. Bak benim eksigim mesela cok soru cozmemekti ve onun sikintisini cok yasadim. Sen oyle yapma. nbme sinavini is isten gectikten sonra alma; planlarini degistirebileceksen al, yoksa bi mantigi yok.
kolay gelsin kardes
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #23 : Eylül 19, 2006, 11:13:58 ÖÖ »

bide NMS'in tarzi, usmle sinav sorularina benzemiyor. Ondan bence Q book haricinde Q bank'i cozsen cok daha faydali olur, sinavda cok soru yakalarsin.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #24 : Eylül 19, 2006, 12:24:10 ÖS »

ne var ne yok hepsini çözecem  Grin appleton&lange in soru kitabi bile var... Kaplan Qbanki kesin zaten çözerim özellikle qbookta ugradigim hezimetten sonra Wink
Hepimize kolay gelsin, ama özellikle size sizinki asil dönüm noktasi

yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #25 : Eylül 19, 2006, 12:48:07 ÖS »

Punk NMS cok zamanini alir cok yogun bilgi icerir aciklamalarinda ama sinavda cok isine yaramaz cogu. O yuzden step 2 icin ben hic yuzune bile bakmadim, zaman kaybi.Q banki cozmen daha onemli ve sana daha cok sey kazandirir.zamanin daraldiysa Nms yetistiremesende no problemo. yani ihmal edecegin o olsun...
argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2006, 05:07:45 ÖS »

abi tamam bu konuda haklısın ama yani internet çağında da böyle abuk sabuk şeyler yapılır mı???gir bi internete bak bakalım tr nerde,İstanbul neresi?Huh

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!
İbrahim Halil
Acemi
*

« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2007, 06:43:26 ÖS »

Slm ben ibrahim.Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyorum.Ben USMLE konusunda bayagı bi celiski yasadım tus mu usmle mi diye,sonunda(nihayett!)USMLE ye karar verdim.Ama hala korkuyorum acaba yapabilecek miyim diye.Bana biraz cesaret vermenizi bekliyorum.Ayrıca kaynakların ismini aldım fakat bu rapidshare den acamıyorum.Bildiginiz baska adresler varsa verirseniz sevinirim.
mbaykara
Acemi
*

« Yanıtla #28 : Haziran 29, 2008, 01:08:30 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar,ben yeni üye oldum,hatta tıp dünyasına bile adım atmadım henüz!bu sene öss sınavına girdim ve puanım gayet iyi muhtemelen (hacettepe ingilizce hariç)tüm tıp bölümlerine tercih yapabileceğim.Sizden yardım istediğim konu şu:
ben kesinlikle uzmanlığımı amerika'da yapmak istiyorum hacettepenin çapadan yada cerrahpaşadan çok üstünlüğü var mı?yani bu sınavları geçmek için en iyisi hacettepeye gitmek midir?yoksa diğer okullara gidip düzgün çalışarak da rahatça sınvaları geçebilir miyim?
ikinci sorum ise:
ben eğitimimi türkçe yapmak istiyordum ama sitede okuduğum bir sürü yazıdan sonra ingilizce yapmak en acısız yol gibi görünüyor kendim kitaplardan çalışarak yeterli ing.seviyesine ulaşabilirmiyim eğer türkçe tıp eğitimi alırsam?
şimdiden teşekkürler
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #29 : Haziran 29, 2008, 04:02:06 ÖÖ »

Sevgili MBaykara -Antalyali misin?-,

Bu soylediklerinin hicbir onemi yok. Sankskirtce egitim veren, adi sani duyulmamis bir tip fakultesi mezunu da olsan - fakulten kutsal listede* yer aldigi surece- hersey sana bakiyor. Ingilizce dusunmen gereken son  engel. Zaten bu yola girersen bir ayagin da Amerika 'da olur; stajlar, gozlemcilikler ayarlarsin,dile asinaligini arttirirsin.

Bak daha universiteye baslamadan uzmanligin derdine dusmussun. Bence bu azim, okul seciminin cok onunde.

Simdiden hekimlik yasaminda basarilar dilerim.

Gamze

* Kutsal liste= ECFMG denilir bir kurum var -web sayfasina bir goz atarsin, fikrini artirir- bu kurumun da bir listesi var. USMLE basvurunun kabul edilebilmesi icin hangi ulkelerde, hangi tip fakultelerinden mezun olman gerektigini bildirir bir liste bu.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: