Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7138 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1270 Üye - Son üye: aldoccrazy
Sayfa: [1] 2 3 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22473 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knvc
Genel Gözlemci

« : Haziran 20, 2007, 11:08:36 ÖS »

arkadaslar merhaba,

step1 e basvurumu yapma asamasindayim ve kafam karisti biraz. sorularim icin forumlarda epey arama yaptim ama bulamadim, umarim tekrar olmaz.

cerrahpasada son siniftayim. bir bucuk ay sonrada inernlugumu tamamlamis olacagim. diplomalari vermedikleri icin de bora'nin da tavsiyesiyle okul bitmeden basvurularimi yapmak istiyorum. fakat :

1.basvuru yaparken 'student' statusunde yapip, sinavi alacagim donemde 'graduate' olacak olmam sorun teskil eder mi?
soyle bir soru var :
Are you now officially enrolled at medical school and, at the time you take the exam, will you either still be officially enrolled or have graduated from medical school?
Bu soruya evet diyebilirim dimi? sinavi graduate olarak alacak olmama ragmen?

2.expected date of graduation
internlugumun son gunu temmuz 28. mezuniyet toreni agustosta.bu soruya agustos demeliyim dimi? bu tarihler konusunda sonradan bir problem cikmasin diye bu kadar detayli dusunuyorum.

3.date you will complete requirements for the final medical diploma
bu soruya -agustosta mezun olacagimi baz alarak- agustos mu demeliyim?

4.date medical diploma expected to be issued
bu en problemli soru. gercekte diplomamiz 1 ay icinde hazir oluyormus. ben buna 1 sene sonrasini yazsam sorun olur mu? bizim dekanligin bu yonde bir mektup verip vermeyecegini hic bilmiorum. 1 ay sonrasini yazsam benden diplomami isterler mi?

5.'clerkship'leri yazarken supervising physician ilerde mektup alabilecegim hocalar mi olmali yoksa anabilim dali baskanimi? gercekte supervise eden hocalari bulmam mi gerekir yoksa?

6. bir de mezun olmadan step2ye de basvurayim diye dusunuyordum. turkiye'de heran herseyin degisebildigini goz onune alarak diploma ornegini verdiklerine cok guvenmeyeyim diyorum. ancak step2ye basvurunun eligibility periodunu 2008 icin vermiyor, bu durumda 'basvurma step1 sonucunu alinca diploma ornegini alir basvurunu yaparsin' mi diyorsunuz yoksa 'ekim-kasim-aralik peryodunu sec, calis al bir sekilde' mi diyorsunuz?

7.son olarak, mezun olmadan(bir bucuk ayim var) basvuru surecimi tamamlamak istedigimden en gec ne zamana kadar formu doldurup yollamaliyim? gec mi kaldim? (stresliyim evet Smiley)

simdiden cok tesekkur ederim.

sevgiler,
esra.
mehmet taşcı
Acemi
*

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2007, 12:46:11 ÖÖ »

Ben de başvuru sürecindeyim, -esra sorularına cevap veremeyeceğim Sad -

İsmimdeki Türkçe karakterleri girmiyorum, değil mi?

"Mehmet Tasci" şeklinde yazmam gerekiyor?

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2007, 11:11:02 ÖÖ »

Ben de başvuru sürecindeyim, -esra sorularına cevap veremeyeceğim Sad -

İsmimdeki Türkçe karakterleri girmiyorum, değil mi?

"Mehmet Tasci" şeklinde yazmam gerekiyor?

EVET Smiley
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2007, 11:44:45 ÖÖ »

Sevgili Esra, ben mezun olduktan sonra başvuru yaptığımdan, sorularına farazi fakat kendimce akılcı yanıtlar vermeye çalışacağım. (Soru aralarına büyük harfler kullanacağım)

arkadaslar merhaba,

step1 e basvurumu yapma asamasindayim ve kafam karisti biraz. sorularim icin forumlarda epey arama yaptim ama bulamadim, umarim tekrar olmaz.

cerrahpasada son siniftayim. bir bucuk ay sonrada inernlugumu tamamlamis olacagim. diplomalari vermedikleri icin de bora'nin da tavsiyesiyle okul bitmeden basvurularimi yapmak istiyorum. fakat :

1.basvuru yaparken 'student' statusunde yapip, sinavi alacagim donemde 'graduate' olacak olmam sorun teskil eder mi?
soyle bir soru var :
Are you now officially enrolled at medical school and, at the time you take the exam, will you either still be officially enrolled or have graduated from medical school?
Bu soruya evet diyebilirim di mi? sinavi graduate olarak alacak olmama ragmen? BENCE EVET

2.expected date of graduation
internlugumun son gunu temmuz 28. mezuniyet toreni agustosta.bu soruya agustos demeliyim dimi? bu tarihler konusunda sonradan bir problem cikmasin diye bu kadar detayli dusunuyorum. SENDEN BİR TAHMİN İSTİYOR SONUÇTA, BİR YAPTIRIMLA KARŞILAŞACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. BENİM DE FORMU DOLDURURKEN TAMAMEN TAHMİNİ YAZDIĞIM BİRÇOK TARİH VARDI. HEM MEZUNİYET TARİHİNİZİ ÖĞRENCİ İŞLERİNİN BİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM, TÖRENDE KULLANACAKLARI DİPLOMA GÖRÜNÜMLÜ(!) O KAĞIT PARÇACIKLARINA YAZIYORLAR GENELDE, ONLARA BİR SOR İSTERSEN. DİREK TEM.28 DE YAZABİLİRSİN.

3.date you will complete requirements for the final medical diploma
bu soruya -agustosta mezun olacagimi baz alarak- agustos mu demeliyim? BİR ÖNCEKİ SORUYA YAZDIĞIN TARİHİ BURADA DA KULLANIRSIN-TÜM GEREKLERİ YERİNE GETİREREK MEZUN OLUYORSUN NE DE OLSA-

4.date medical diploma expected to be issued
bu en problemli soru. gercekte diplomamiz 1 ay icinde hazir oluyormus. ben buna 1 sene sonrasini yazsam sorun olur mu? bizim dekanligin bu yonde bir mektup verip vermeyecegini hic bilmiorum. 1 ay sonrasini yazsam benden diplomami isterler mi? BU DURUM OLDUKÇA  KARIŞIK FAKAT BENCE 1 SENE SONRASINI DA YAZABİLİRSİN. ÖRNEĞİN BEN HAZ. 2006 MEZUNUYUM DİPLOMAMIN DÜZENLENME TARİHİ MAY. 2007.

5.'clerkship'leri yazarken supervising physician ilerde mektup alabilecegim hocalar mi olmali yoksa anabilim dali baskanimi? gercekte supervise eden hocalari bulmam mi gerekir yoksa? “CLERKSHİP” KISMINI BOŞ BIRAKMIŞTIM- PİŞMAN DEĞİLİM Smiley-
6. bir de mezun olmadan step2ye de basvurayim diye dusunuyordum. turkiye'de heran herseyin degisebildigini goz onune alarak diploma ornegini verdiklerine cok guvenmeyeyim diyorum. ancak step2ye basvurunun eligibility periodunu 2008 icin vermiyor, bu durumda 'basvurma step1 sonucunu alinca diploma ornegini alir basvurunu yaparsin' mi diyorsunuz yoksa 'ekim-kasim-aralik peryodunu sec, calis al bir sekilde' mi diyorsunuz? BU CEVABI EN İYİ BİLECEK KİŞİNİN SEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

7.son olarak, mezun olmadan(bir bucuk ayim var) basvuru surecimi tamamlamak istedigimden en gec ne zamana kadar formu doldurup yollamaliyim? gec mi kaldim? (stresliyim evet Smiley) HEP DEDİKLERİ GİBİ “NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ” FAKAT HALA “ÖĞRENCİ” OLDUĞUN SON GÜNE KADAR (Cool) BU İŞLEMLERİ YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

simdiden cok tesekkur ederim.
sevgiler,
esra.

KENDİMCE, BİLDİĞİMCE YANITLAMAYA ÇALIŞTIM. DİLERİM YARARI OLUR.

İYİ ÇALIŞMALAR…

G.B.Ç

Nem
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2007, 12:18:16 ÖS »

Merhaba Esra,
Gamze'nin tum dediklerine katiliyorum. Diplomanin eline gececegi tarihi gec yaz ve step2 icin dean's letter( diplomani almak icin tum kosullari sagladigini yazan) ile basvur.  Cunku step1 icin eligibility period'unu uzatmak isteyebilirsin ve step2'ye basvurmus bulunmak seni sikintiya sokabilir.
Sinem
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2007, 03:58:12 ÖS »

Sevgili Esra,
1.Sorun teşkil etmez, ben de öyle yaptım. Zaten yazıyor işte; "at the time you take the exam, will you either still be officially enrolled or have graduated from medical school?"

2.Temmuz 28 diyeceksin buna, sorun olmaz.

3.Yine Temmuz 28

4.Ben 1sene sonrasinin tarihini verdim. İstersen 2 sene sonrasini yaz, farketmez, sorun teşkil etmez.

5.Gerçekten "supervise" eden hocaların olmalı, bunların kayıtları okulunun arşivinde senin dosyanda olmalı ama eğer okulun arşivlemesi vasatsa anabilim dalı başkanlarını yaz bence. Sonuçta bu bilgileri ECFMG tekrar okuluna gonderecek ve onlardan dogru olduklarını onaylamalarını istiyecek. Okul da arşivlemedigi icin seni supervise eden hocaları, senin yazdıklarını onaylicak.

6.Bekle Step2 icin, kendini kasma step1e cok calisman gerekecek. 2 yol var; step1 sonucu ile diplomanın fotokopisini alir ve step2e basvurursun VEYA 2008 tarihleri acilir acilmaz okulundan "Esra mezun olmustur, tahminen diplomasini şu tarihte alacaktir" yazısını dekanlıkta alıp step2 başvurusu yaparsın. Bence ikincisini uygula ben de boyle yaptim.

7.Ben CS basvurumu mezuniyet törenimin olduğu sabah, ki mezuniyetten bir gün SONRA oluyor, printerdan çıkardım gittim okula dekanlığa bıraktım, onlar da imzalayıp kaşeleyip verdiler saolsunlar Grin tabi birgün öncenin tarihini atarak  Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2007, 04:15:41 ÖS »

:
Sevgili Esra,

6.Bekle Step2 icin, kendini kasma step1e cok calisman gerekecek. 2 yol var; step1 sonucu ile diplomanın fotokopisini alir ve step2e basvurursun VEYA 2008 tarihleri acilir acilmaz okulundan "Esra mezun olmustur, tahminen diplomasini şu tarihte alacaktir" yazısını dekanlıkta alıp step2 başvurusu yaparsın. Bence ikincisini uygula ben de boyle yaptim.

peki ne zaman aciliyor ki 2008 basvurulari biliyor musun ? ben secim geliyor, hukumet degisecek isler karisabilir diye 2008e kayit yapabiliyorsak yaptirma taraftariyim.

tesekkurler hepinize..

bu arada balzamin tebrik  ederim sizleri de Smiley amerikada hep beraber kutlamak uzere Smiley
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2007, 04:21:47 ÖS »

Temmuz ya da Ağustostu galiba...
Başvuru yaparken peryot seçiminde yazar arkadaşlar bunları da ordan araştırın lütfen, olmadı usmle.org dan bulursunuz hemen, 10dk almaz internette.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2007, 06:57:23 ÖS »

sevgili balzamin, nem ve punk, cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. okul dekanligiyla gorusecegim yarin, insallah verirler o belgeyi. olmadi step 1 sonucumla bakanliga giderim, tabi sinavi gecersem  Smiley 

kafam karistigi anda yardim almak cok moral veriyor gercekten.
tekrar tesekkurler,
esra
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2007, 02:51:21 ÖS »

Göreceksin hepsi hallolacak Esracım.

Step 1i geçememen söz konusu bile olamaz!!!

Kolay gelsin...

knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2007, 11:23:17 ÖS »

oncelikle gamzecim moral destegin icin tekrar tesekkur ediyorum:)
arkadaslar,
benim yeni bir sorum daha var,
internken 1 ay elective stajimda yale'e gitmistim. step basvuru formunu doldururken daha once baska bir okulda okudunuz mu diye bir soru var, benim onu doldurmam gerekiyor mu? internlukte herhangi bir kredi almiyoruz benim bildigim kadariyla, transfer edilecek bir kredim de yoktur heralde, bu durumda hic yazmasam sorun olur mu? bir de 20. soruda sordugu stajlari yazmak zorunlu mu? eninde sonunda isterler mi bu bilgiyi?
cok tesekkur ederim,
esra.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2007, 12:35:04 ÖÖ »

Sevgili Esra,
  Eninde sonunda o stajlarin hepsini doldurman gerekecek bence hemen doldur da kurtul yarim saatini almaz eger tum bilgiler elindeyse... Yaptigin elektif staji "credits transfered" bolumunde belirteceksin.. şu aylarda Yale'de şu staji yaptim ve bunu okulumda saydirdim anlaminda.
Kolay gelsin...

knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2007, 10:08:21 ÖS »

Biran once kurtulayim ozaman : ) Okuldakileri ekliyorum. Yale icin de merak ettigim birsey daha var, biz internlukte herhangi bir kredi almiyoruz. gecti/kaldi seklinde isleniyor, not ortalamasina etki etmiyor. transfer credits bolumunde 'number of credits transfered' kismina 0 yazilamiyor. bunun icin bir tavsiyen var mi? bir de other medical schools attended bolumune yale 'i kaydettigimde 'numbers of years attended' diye bir soru var, oraya da 1 mi demeliyim? 1 sene degil 1 ay kaldim, problem olur mu ki?
tekrar tesekkurler.

esra.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2007, 03:26:05 ÖÖ »

"Credits transferred" deyince tabi her Türk gibi senin de aklina Kredili Sistem geliyor Wink abilerimizin ablalarimizin telef oldugu egitim sisteminin 1ay once farklı 1ay sonra farklı oldugu zamanlardaki belli bir krediyi yakalayip seneyi bitirme muhabbeti. Tahmin edersin ki TR'de olmadigi gibi Amerikada da tıp fakültesinde "kredili" bir sistem yok yani ben patoloji2 ve 3 alacam da histolojiye gıcık oluyorum onu hic almicam diyemiyorsun Smiley
  Neyse konu dagildi toparlarsak, "credits transfered" "baska tıp fakultesinde yapip da okuluna transfer ettigin staj var mi" anlamina geliyor, haliyle buraya Yale'de yaptigin staji yazacaksin.
  "Medical schools attended" ise tamamen farklı, K.maras tıp fakultesinde okuyanlarin(bir zamanlar) ilk 3 senelerini Cukurova tıpta okumaları gibi bir durumda gecerli oluyor. Ve ya bir tıp fakultesinden digerine yatay gecis yaptirdiysan yazarsin. Yani bu bolumu bos birakacaksin sen.
Kolay gelsin...

knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2007, 01:03:14 ÖÖ »

anladim dedigini, ama soruda sunlari soruyor
1.Name of School from which Credits were Transferred : yale school of medicine
2.course title: child psychiatry
3.Number of Credits : ?? buraya ne yazmaliyim? "please enter a numeric value in number of credits field" diyor. 4 mu yazsam 4 hafta diye, ya da AA dustugunu farzedip yine 4 mu yazsam. yada sacmaliyormuyum?Smiley

Sayfa: [1] 2 3 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: