Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7146 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Step 1 Nedir  (Okunma Sayısı 1707 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dr.losthead
Ziyaretçi
« : Mart 02, 2006, 03:54:44 ÖÖ »

Genel olarak USMLE Step 1 hakkında bilgi verebilir misiniz

Nelerden sorumlu oluyoruz
fatihgonen
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Mart 02, 2006, 03:57:50 ÖÖ »

Arkadaşım genel olarak USMLE "United States Medical Licensing Examination"

Türkiye'de okuduğunuz tıp eğitiminin Amerika'da geçerli olabilmesi için girmeniz gereken 3+1 toplam 4 adet sınavdır. 4. sınav sizin J-1 vizenizin daha avantajlı olan H-1 vizesine geçişi için gereklidir.
Ayrıca Amerikada Residency yani uzmanlık yapabilmen için alman gereken sınavlar.
bizim tus gibi...
fatihgonen
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Mart 02, 2006, 03:59:24 ÖÖ »

USMLE STEP 1

Step 1’in amacı temel sağlık, hastalık ve tedavi mekanizmaları ile ilgili temel biyomedikal kavramları anlama ve uygulama düzeyini değerlendirmedir. Step 1, anatomi, davranış bilimleri, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji ve psikoloji dalları ile beslenme, genetik vb. konuları içeren sorulardan oluşmaktadır. Test soruları genellikle grafik ve tabloları yorumlama, patolojik ve normal örnekleri tanımlama ve temel klinik tıp bilgisinin uygulanması konuludur.

lrzgnr
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2006, 03:51:29 ÖS »

t
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2006, 03:01:48 ÖS »

Arkadaþým genel olarak USMLE "United States Medical Licensing Examination"

Türkiye'de okuduðunuz týp eðitiminin Amerika'da geçerli olabilmesi için girmeniz gereken 3+1 toplam 4 adet sýnavdýr. 4. sýnav sizin J-1 vizenizin daha avantajlý olan H-1 vizesine geçiþi için gereklidir.
Ayrýca Amerikada Residency yani uzmanlýk yapabilmen için alman gereken sýnavlar.
bizim tus gibi...

Bir duzeltme yapmak lazim. j-1 vizesi h-1 e donmez sinavla, eger step 3 den bahsediyorsan.
J-1 vizesinin h1 donmesi icin 2 yol var. Ya 'underserved' bolgelerde 2 yil calismak ya da ulkene donup 2 yil ulkende calismak. Buna 2-sene-kurali diyorlar. Bunu j-1 ile aldigin egitimin sona ermesinden sonra yapabilirsin. Bu sureyi tamamladiktan sonra h1 vizesi icin basvuru hakkin olabilir.
Son sinav olan step 3 u, j1 icin basvurmadan alip daha sonra basvurursan o takdirde h1 vizesi alabilirsin, buna izin veren 10 tane eyalet var. Digerlerinde bunu da yapamassin. Cunku step 3 u almak demek o eyalette 'full license' almak demektir ki buna cogu eyalet ihtisasin ilk senesi sonunda izin verir (PGY1).

Step3 sinavina girebilmek icin ECFMG almak gerekir. ECFMG sinav gereklilikleri arasinda degildir.
Vize konusunda etklili olabilmesini istiyorsaniz basvurulardan once -buna izin veren eyalteler icin konusursak (ohio,connecticut vs...) - bu sinavi almaniz lazim. Bunun disinda size bir programin bunu teklif etmesi lazim. Ben step 3 aldim h1 alacagim diye kendi kendinize davranamassiniz, size bir teklif gelir ondan sonra hizla step 3 sinavini nisandan once alip h1 vizesi icin basvurursunuz ve temmuz 1 e yetisirsiniz.

Isleyisteki ayrintilari merak edenler acisindan duzeltmek istedim

sevgiler
ulas

nuris
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2006, 12:52:08 ÖÖ »

Abi harikasin ben bunlari hic bilmiyordum daha var diye gecistiriyordum heralde...Peki bu 10 eyaletin icinde New York ta var mi?
DoctorMsM
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2006, 09:26:04 ÖS »

Step3 sinavina girebilmek icin ECFMG almak gerekir. ECFMG sinav gereklilikleri arasinda degildir.
Vize konusunda etklili olabilmesini istiyorsaniz basvurulardan once -buna izin veren eyalteler icin konusursak (ohio,connecticut vs...) - bu sinavi almaniz lazim. Bunun disinda size bir programin bunu teklif etmesi lazim. Ben step 3 aldim h1 alacagim diye kendi kendinize davranamassiniz, size bir teklif gelir ondan sonra hizla step 3 sinavini nisandan once alip h1 vizesi icin basvurursunuz ve temmuz 1 e yetisirsiniz.

H1 vizesine izin veren eyaletlerin hepsini nereden ogrenebiliriz?Ayrica step 3 u alip basvuru yapinca h1 vizesinin tum eyaletlerde garanti oldugunu abd'de calisan turk doktordan duymustum.Bu konuyu tam olarak nereden ogrenebiliriz?
Ayrica research yapmak icin h1 veren hastaneler varmis.O hastanedekiler icin yok j1 mi verdim h1 mi verdim.Pek onemli degilmis...bu konuda bilgisi olan var mi?Selamlar,,,
DoctorMsM
Acemi
*

« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2006, 09:26:55 ÖS »

ustteki paragraf camsarim dan alintidir:))

eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2006, 12:39:01 ÖÖ »

Step 3 islemleri ve bilgileri icin resmi sayfa;

http://www.fsmb.org/m_usmlestep3.html

Eyalet listesi;

(Bu 12 eyalet medical board'lari PG egitimi gerektirmiyor)

ARKANSAS, CALIFORNIA, CONNECTICUT, DELAWARE, LOUISIANA, MARYLAND, NEVADA, SOUTH DAKOTA, TEXAS, VIRGINIA, WEST VIRGINIA , FLORIDA*, NEBRASKA*, UTAH* ( * Bir takim sinirlamalar olan eyalet)

burcu
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2006, 07:00:19 ÖS »

uzmanlığını burda yapmış ve doğal olarak mecburi hizmete takılmış biri yan dal için amerikaya başvurabilir mi? yani burda yapılan uzmanlık sayılıyor mu? USMLE'ye girmeden kabul edilme mucizesi olabilir mi? hayal aleminde miyim... Smiley
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2006, 07:28:27 ÖS »

Bu konuda forumda daha evvel de yazilar yayinlandi sanirim. ABDde USMLE sinavlarini almayan (ECFMG sertifikasiz) yabanci doktorlari kanun geregi klinige sokmazlar/hastaya dokundurmazlar. Tabiki eger alaninizda isim sahibi, dunyaca meshur bir kisi iseniz istisnalarin olacagini dusunuyorum.  Bunun yaninda ECFMG sertifikasi alip Turkiyedeki ihtisasini birsekilde kabul ettiren (ABD de ihtisas yapmasi gerekmeyen) cok nadir de olsa bir iki Turk doktor biliyoruz. Onlarinda herhalde ihtisaslarinin nadir konular olmasi nedeniyle revacta olmalari ozellikleri var. Yanliz bu sahislar sadece anlastiklari hastahane calisiyor, baska bir yere gecme ihtimalleri yok.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2006, 01:56:37 ÖS »

arkadaşlar 12-13 aralık 2006 da step 1 minimum passing score u tartışmak üzere bir komite toplanacakmış.
burada bir puan değişimi olursa, 1 ocak 2007 den itibaren başvuru yapan step1 adayları için geçerli olacakmış
duyurulur
link:
http://www.usmle.org/news/step1minpass2007.htm
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Nisan 29, 2007, 12:35:18 ÖS »

Eyalet listesi;

(Bu 12 eyalet medical board'lari PG egitimi gerektirmiyor)

ARKANSAS, CALIFORNIA, CONNECTICUT, DELAWARE, LOUISIANA, MARYLAND, NEVADA, SOUTH DAKOTA, TEXAS, VIRGINIA, WEST VIRGINIA , FLORIDA*, NEBRASKA*, UTAH* ( * Bir takim sinirlamalar olan eyalet)

ARKADASLAR  BURADA  SOYLENMEK  ISTENEN  TAM  OLARAK  NE?
PGY 1 MI  GEREKMIYOR.
CUNKU  BIR  ARKADASIM  TURKIYE  DE  UZMANLIGI  ESNASINDA  (ORNEGIN KARDIYOLOJI  VEYA  GOGUS  HAST ) 1  YIL  DAHILIYE  ROTASYONU  YAPMIS  BIRININ  AMERIKADA BAZI  YERLERDE  DAHILIYE  YI  3   YERINE  2   YILDA  TAMAMLAYABILECEGINI  SOYLEMISTI?

SIZCE???

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: