Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7139 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: metalikdr
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Forumda dil ve Türkçe  (Okunma Sayısı 1144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« : Ağustos 02, 2007, 11:24:29 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar. siteye sürekli yeni insanlar geliyor. aramıza yeni katılan arkadaşlarımız bazen bu forumun hassasiyetine aykırı davranışlarda bulunabiliyorlar(imla konusunda özellikle) ve bu davranışları forumdan sert tepkilere yol acıyor. bir çok insanın kalbi kırılabilir ve bu insanlar forumdan uzaklaşabilir.insanları ozellikle imla konusunda duyarlı olmasını bekleyemiyoruz ne yazık ki çünkü internette 'v' yerine 'w' yazmak ve benzeri bir sürü saçmalık marifet sayılıyor ve bu konulara çok az forumda dikkat ediliyor. ama  bu konuda hassas olan forumlar uyelik sozleşmesinde ya da sitede bu konu ile ilgili bir uyarıda yayınlıyorlar. bundan dolayı siteye uye olurken imla,yazım noktalama ya da soru sormadan once ilk once araştırma yapılması ile ilgili bir yazı konulursa ya da siteye her girişte bir uyarı mesajı olarak goruntulenirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2007, 02:10:57 ÖS »

merhaba rebelshine

üyelik sözleşmesinde dediğin şekilde bir bölüm var zaten. hatta dur kopyalayayım buraya;

Türkçe'yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya ve IRC lisanı ile yani (nbr, slm vb.) mesaj yazmamaya gayret ediniz. Yazdığınız mesajlarda mümkün olduğu kadar herkesin anlayabileceği tarzda cümleler seçiniz; çünkü konu dahilinde herkes sizin kadar uzman olmayabilir. Büyük harfle yazı yazmak bağırma anlamına gelir ve aşırıya kaçmadan, yalnızca bağırdığınızı ifade etmek için kullanın. Bunun yanında boş, anlamsız ve kısa mesajlar da yazılmamalıdır.

ama buna eklenmesini uygun gördüğünüz ifadeler varsa buraya yazarsanız o şekilde düzenlerim.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2007, 04:29:19 ÖS »

Ben hatırlamıyordum olup olmadığını. Varsa ne güzel o zaman. Cheesy Buna ek olarak foruma soru sorulmadan önce merak edilen bilginin araştırılması ile ilgili bir şey ekleyebilir miyiz peki? Ben şimdi uygun bir dillle yazamayacağım. Siz daha iyi halledersiniz onaylarsanız tabi.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2007, 10:06:36 ÖS »

Üyelik sözleşmesini okuyan var mi? Şahsen ben hiç zaman ayirip da okumamişimdir, çok insanin da okudugunu sanmiyorum.
"Bir musibet bin nasihata bedeldir" lafindan yola cikarak çok bariz Turkceye hakaret derecesinde dejenere bir ifade kullanan olursa bunu forumda "herkese ibret olsun" diyerek azarlamanin herzaman en etkili yol oldugunu dusunuyorum Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2008, 01:00:26 ÖÖ »

Aklıma gelmişken, genel USMLE forumu içindeki yasal konuları(askerlik, mecburi hizmet, denklik)ayrı bir başlıkta toplayabiliriz. Bu konular, en çok incelenen konuların başında geliyor STEP1 ile birlikte. Genel Usmle şu anda en karışık bölüm. Bunun yanında, toplantılar da ayrı bir başlıkta toplanabilir.
Herkesin katılımının arttırılması konusunun, özendirme şeklinde sağlanabileceğini düşünüyorum. Çok katılım sağlayanların attıkları yazılara  daha fazla sayıda yazılacak yorumlar da, bunu destekleyecektir.
Türkçe kurallarına uymayanların, Bora'nın dediği gibi azarlanarak Smiley uzaklaştırılması yerine, forum ortasında güzel bir dille ikna edilmesi sağlanmalı, olmazsa Bora'nın sonuna kadar arkasında durulmalıdır Smiley

Sağlıcakla..
Doğan..
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2008, 11:25:40 ÖS »

Yazım kurallarına daha uygun olması acısından "." koyunca bir sonraki cumlenin ilk harfinin buyuk harfle otomatik baslaması yapılabilir mi?

hiçbirşey imkansız değildir
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2008, 04:04:02 ÖÖ »

Türkçe kurallarına uymayanların, Bora'nın dediği gibi azarlanarak Smiley uzaklaştırılması yerine, forum ortasında güzel bir dille ikna edilmesi sağlanmalı, olmazsa Bora'nın sonuna kadar arkasında durulmalıdır Smiley

Vay canina Bora ben bu onerini bilmiyordum. !!!  Grin Grin Ama cok begendim.  Cheesy :-p  "Azarlanarak uzaklastirma" ha. Aslina bakrsaniz, kendimi giderek daha iyi hissesiyorum sizler arasinda, Turkce konusunda ikide bir cikintilik yaptigimi dusunurdum,  su anda bakiyorum da "Turkce teroristleri" her gecen gun artiyor. Iste bilinc de ayni yozlasma gibi cok bulasici bir sey. Turkce konusuna dikkat eden, uyaran, uyarilari dikkate alan herkese sonsuz tesekkurler, kendi adima degil tabii, guzel Turkcem adina ! Bizler de teror estirmeye devam edecegiz. "Azarlayarak uzaklastirma" yontemini bilemiyorum tabii :-) Onu bir uygulamayla gorebiliriz belki. Benim bunu uygulayamayacagim kesin ama.  melek

Saka maka, forumda kulanilan dil her gecen gun daha duzeliyor. Cogunluk haline gldigimiz anda zaten, geriye kalanlar da bilinclenecek ve dikkat edecektir diye dusunuyorum. Benim gibi, Gamze gibi, Bora gibi surekli herseyi uyaran birkac kisinin varligi bile yetiyorduyken, giderek daha da artiyoruz. Belki hatirlamiyorsunuz ama ben Bora'nin dedigi o yontemi , ibret yontemini uyguluyordum ilk zamanlarda. Birkac tane sert yazisma olmustu bu konuda direnen birkac arkadas arasinda. Uzun suredir boyle seyler olmuyor. Hele hele Kirtok forumu bilenler varsa aranizda, biz onunla kiyas kabul etmeyiz, ozellikle geldigimiz su bilinc duzeyinde. Helal olsun gencler. Aynen devam.

Yazım kurallarına daha uygun olması acısından "." koyunca bir sonraki cumlenin ilk harfinin buyuk harfle otomatik baslaması yapılabilir mi?

Mehmet bilemiyorum, Hakan'a soralim , yapilabilir mi?

Hakan
Yönetici

« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2008, 02:40:12 ÖS »

Merhaba Mehmet,

Böyle bir özellik için her sayfa açılırken otomatik olarak sayfanın yeniden yazdırılması lazım. Buda sunucuya çok fazla istek gönderiyor. Zaten düzenli olarak ayda bir sunucudan atılmakla tehdit edildiğim için firma tarafından Smiley sunucuyu yorabilecek özellikleri ekleyemiyorum ..

dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2008, 06:07:16 ÖS »

Forum Merhaba,
Son günlerde foruma atılan iletilerin bazılarında, Türkçe kurallarına uyulmama sıklığının artmakta olduğu gözlenmiştir. Lütfen Türkçe konusunda forumu oluşturan büyük çoğunluğun düşüncelerinin ve içinde bulunduğumuz ortamın kurallarının belirleyici olduğunu unutmayıp, saygı gösterelim.
Saygılar.
DOğan...
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2008, 06:55:14 ÖS »

Forum Merhaba,
Son günlerde foruma atılan iletilerin bazılarında, Türkçe kurallarına uyulmama sıklığının artmakta olduğu gözlenmiştir. Lütfen Türkçe konusunda forumu oluşturan büyük çoğunluğun düşüncelerinin ve içinde bulunduğumuz ortamın kurallarının belirleyici olduğunu unutmayıp, saygı gösterelim.
Saygılar.
DOğan...

"DOğan..." kismi haric noktasi da dahil olmak uzere yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum. Wink

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2008, 08:40:10 ÖS »

"DO" kısmını bir imza gibi ele alabiliriz.  Wink

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2008, 08:49:10 ÖS »

Lutfen yanlis anlama Dogan, ben "DOğan.." kismina bir yazim yanlisi gibi algilayarak ayri yazmadim  Wink Su anlamda onu oyle ayri belirttim. Ben yazsaydim ayni cumleleri yazardim altina da kendi imzami atardim, anlaminda.

Yoksa senin imzanda da bir yazim kurali aramadim Wink

Saygilar

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2008, 04:02:14 ÖÖ »

Hakan, hiç olur mu? Yanlış anlayacak bir şey yok. Smiley  Ne demek istediğini anladım tabi ki... Yine de ince düşüncenden dolayı teşekkür ediyorum. Melike'nin de dediği gibi, o benim imzam zaten. Smiley
Hoşçakalın..
DOdo
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2008, 05:30:17 ÖÖ »

Canlarim benim  melek  Wink

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2008, 11:54:55 ÖS »

Usmleturk Sevgi Yumagi  Bonus

Sayfa: [1] 2   Yukarı git