Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7135 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1270 Üye - Son üye: aldoccrazy
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ankarada çalışma arkadaşı  (Okunma Sayısı 18037 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2006, 12:39:56 ÖÖ »

abi simdi ben ortalama bisey soyledim, muhtemelen asagi yukari oyledir, ama bu sinavin sistemi biraz karmasik biliyorsun. gecmek icinde yuzde 55-60'ini dogru yapmak lazim. 99'u kafanizda buyutmeyin bu kadar. 99 demek yani aslinda, 3'lu skorlar daha anlamli, artik onlari kullanmaya baslasak daha iyi olur, oyle yerlessin insanlarin kafasina.
99 demek yani 244 asagi yukari ortalamanin 220 ve standart sapmanin 23 oldugu bi sinavda en iyi yuzde 16'lik dilime denk gelir.
tus gibi basit bi hesaplamasi yok bu sinavin, acayip karmasik bir software kullaniyorlar bunun icin.
punk bak bu sinavda ne alicagini tahmin etmek icin kesinlikle ustune basarak sana son kez soyluyorum, madem sinavinada az kalmis (keske uzatmadan once bi girseydin) su nbme sinavlarina gir. 4 tane sinavi var, bir tanesine gir ve seviyenin nerde oldugunu anlarsin asagi yukari, lmn'ye demissin Smiley bu sinav icin kac yaparsam kac alirim diye hesap yapmak biraz turk mantalitesi oluyor. bide goz istiyorsun, kesinlikle 99 hedeflemen lazim.
lmn
Acemi
*

« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2006, 11:55:21 ÖÖ »

ya tamam turk mantigi evette yani ne biliiim hedefim benim yurtdisinda uzmanlik yapmaksa bu abuk subuk diplomasi yuzundende yapamayacaksin denilicekse bana her turlu turk mantalitesi ingiliz mantalitesi yaparim napiyim.. ne demisler bi ise turk gibi basla ingiliz gibi bitir.. bi sekilde ayarlanir ama hakkatende dedigin gibi dekana cevap yazmadilarsa ne bicim bi kurummus ya.. Yani bakanlikla falan gorussek:) cok mu ucuyorum yine yaaa.. ya acikcasi nasil olacagina kafa patlatamiyorum su an tek derdim su sinavlara hazirlanmak cunku ama belki dekanliklarla gorusurp ortak bir saldiriya gecilebilir.. ben bizim okulun batinda calisiyorum(bilimsel arastirma toplulugu) ankaradaki ve hatta tr deki tiplarin dekanliklariyla ortak gorusup bir sekilde yazilar gonderilebilir konusabiliriz boyle birsye eger gerek kalirsa.. ne bilim bi ise yaricaksa dedigim gibi herseyi yapmaya varim ben... Ya arkadaslar ne bicim bi ulkedeyiz ohoooooo... az once bizden bu sene mezun bi arkadasla konustum o da usmle ye hazirlaniyordu hatta bolum birincisi oldu mecburisini yapip gidicekmis hic bir sekilde ayrlayamamis... amaaaaan unutun yazdigim herseyi hevesim kirildi valaaa of bee!!
lorenia
Acemi
*

« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2006, 12:33:30 ÖS »

ya,kolaydı di mi vazgeçmek...
batında çalışıyorum diyorsun,elimden geleni yaparım diyorsun ,
ondan sonra hevesim kırıldı deyip kaçıyorsun....
yüzmüş,yüzmüş,kuyruğuna gelmişsin...devamm....
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2006, 01:36:06 ÖS »

zaten sonucta bakanlik cozecek bu durumu.. ECFMGnin bir sucu yok, bu kanundaki bir bosluk ve biz o bosluktayiz, SAglik Bakanligi bir sekilde "bir zaman" bunu cozecek ama biz bakanlikta mustesar derecesinde insanlara ulasmak icin kendi hocalarimizdan yardim isteyebiliriz.. yoksa bakanliga gidince caycıyla ECFMG muhabbetti bizi pek bi sonuca ulastirmicak. Ben shu 1.sinav sonrasinda bu ise yuklenecem yani ekim sonu gibi taarruza gececem SAglik Bakaligina.. gerekirse aclık grevine dahi girerim kapısında..  Grin
  Sonuc olarak LMN... 4. sınıf sınavlara hazirlanmak icin cok cok erken.. unutmaki step1 ve step2CK birbirleriyle cok baglantili ve kısa zaman arayla alinmasi gereken sinavlar, yani step1i aliim 1sene sonra step2i alim dersen cok zaman kaybın olur.. 5.sınıfta derslerin de rahatken calismalarina baslarsin, zaten en zoru step1 bu basamaklar icinde, internlukte step1i alirsin hatta internlikte amerikada clerkship ayarlarsin 3-4aylık ve bu peryodun sonunda step2CSini de alirsin amerikada.. sonra memleketine doner step2 CK calisirsin mezuniyet sonrasi 2ay icinde onu da alirsiin.. super program oldu yaaa.. dedigimi yap yaptigimi yapma dedikleri bu olsa gerek  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
lmn
Acemi
*

« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2006, 05:19:22 ÖS »

:Dya ben sinava simdi giricem demedimki zaten punk:) step 1 i besin yazinda vericem, 6 nin ortasinda da step 2 diye dusundum kafamdan, yazin ayarlicam bi clerkship kendime bu yaz da yapicaktim aslinda ama olmadi iste onu ayarlarim mutlaka bir sekilde..Calismak icin coook cok erken diyorsun ama karari vermek ve ucundan tutmak lazim bence, hazir bu gazla baslamazsam simdi degil seneye diye diye ben mezun olur cikarim bundan eminim. En azindan stajlarla birlikte kitaplara goz gezdiririm iste ogrendigim kadar, vakit buldukca ciddi ciddi oturur her an sinava giricekmis gibi yuklenirim arada,yani zaten besinci sinifta yuklenir calisirim, herkes kendini biliyo valla dedigim gibi ben simdi erken erken derseeem cok zorlanirim sonra, bide tus olayi var tabi tus a girmeyi hic mi hic dusunmuyorum..ya punk ben amerikada kalicagim yeri bile ayarladim kafamda onlari anlatsam cok eglenirsin heralde:) Bakanlikla gorusulmesi lazim bencede, ben varim goruselim ben bu olayi bat lara tasiyim dekanlarla goruselim onlarla rektorlukten yazi cikarip hatta becerebilirsek randevu alip bakanlikla gorusuruz.. O da olmazsa ben basbakana giderim dert degil  Grin Ama birde soyle bir durum var benim zamanima belki mecburi kalkar mezun olmama 3 sene var daha.. bunu beklemeye niyetim yok tabiki bir sekilde halledilir bu dedigin gibi..
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2006, 11:07:17 ÖS »

punk ben de hacettepedeyim eğer tusa hazırlanmakta bilgi veya kaynak sıkıntısı çeken varsa elimden geldiğince yardım ederim beni arayanlara bu ay 94 de olduğumu söylüyorum. ihtiyacı olan varsa yardım etmekten memmun olurum.
yani siteden indirdiğim 150 soruluk bi test var bunun şimdi %90 ını doğru yaparsam mı yokksa %90 ını =135 net yaparsam mı 99 puana denk geliyor doğru yanlışı götürüyor mu
bi de şunu merak ediyorum ben posta yoluyla başvurdum parayı çekeli 6 hafta oldu ama turuncu kağıt gelmedi bu normal bişey mi

hiçbirşey imkansız değildir
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2006, 12:40:35 ÖS »

sevgili mehmet sizin donemden Tuna var USMLEye de hazırlanan, onla da irtibata gecebilirsin hatta o da suanda dahiliyedeydi galiba.. acil yapti onceki ay ama... her neese dogru yanlisi goturmez USMLE sinavlarinda yani atis serbesttir.. Ecfmg.org sitesine gir OASIS'ten "application status" yazar oraya bak "accept" etmisler mi basvurunu.. accept edildikten 3 hafta icinde eline ulasir "orange paper" denen muamma.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2006, 06:52:18 ÖS »

punk sağol ama ıd numaram yok almaya çalıştım ama sürekli hata verip duruyor durumu belirten bozuk ingilizceli bir mektup da yazdım daha ne yapabilirim ki acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum sence

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2006, 06:58:26 ÖS »

ecfmg IDsi olmadan nasil basvuru yaptın?? internetten degil de form doldurarak mı yaptin yoksa basvuruyu?? ECFMGye email yolla birkac gunde cvp verirler, olmadi en guzeli telefon etmek... git yurtdisi kartlarindan al bufelerden... 5 milyona yarim saat konusuyorsun..

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #24 : Eylül 11, 2006, 07:11:51 ÖS »

evet aynen posta yoluyla yaptım bi arakadaş posta yoluyla başvuru yapmış bana da gösterdi ben de aynen onun gösterdiği şekilde yaptım ıd falan yok yani e mail de attım ama cevap gelmedi telaffuzum da bozuk şu anda anlamazlar beni bu arada diplomanı almanın bi yolu var

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2006, 12:42:47 ÖÖ »

hocam o zaman durumunu merak ediyorsan yani kabul durumunu ve ECFMG ID de yoksa yada onda da bi sorun varsa.. bulacaksin ingilizcesi iyi bir arkadas verceksin karti eline ECFMGi o ariyacak senin adina.. diyecek iste ben "mehmet19" boyle boyle anlatacak basvurdum durumum nedir.. istersen bi ornek veriim.. "hi this is Mehmet19 calling from Turkey.. I'm a medical student and I recently applied for step1 exam via filling paper application forms... I sent my application forms at X date and I was wondering what my status is right now? And NO I dont have an ECFMG ID(veya I used to have an ECFMG ID but I cant access my account somehow, I'm having problems with that.. gibi)
   Yardim da sınır yok istersen ben arayim senin yerine Wink ama yok yaa zaten onceden de bi ark.in yerine aradim ben muhammet dedim.. sonra kendim aradim ben bora dediim.. bi daha arayip ben mehmet dersem adamlar cakacaklar Smiley bi de kayıt tutuyorlarmis zaten telefon konusmalarini..  Shocked

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2006, 12:46:03 ÖÖ »

Alıntı
bu arada diplomanı almanın bi yolu var
nedir hocam bu yol??!  Shocked Diplomami almak icin heryol mubahtir!  Grin Bi arkadas ben sana fotoshopta aynısını yaparim diplomanin diil ECFMG, CIA bile anlamaz aradaki farki dedi ama bakaliiim son ihtimal o olcak artik  Grin

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2006, 01:41:44 ÖÖ »

hocam, aman sakin oyle bisey yapma. normalde hic ihtimal yok anlamazlar ama, turkiye'deki bu zorunlu hizmet durumundan bi sekilde haberleri olmustur, sonra ortaya cikarsa ayvayi yeme.
seyde yapabilirsin, uckagitciliksa eger, tercumesini yaptirirken, diploma ustundeki o yazi kismini yazdirmazsin oyle notere imzalattirirsin.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2006, 01:49:43 ÖS »

yok arkadaşlar ben öyle değil gayet meşru yollardan diploma alınabilir diyorum yapacağın iş mecburi hizmetle görevlendirildiğin yerde önce göreve başlamak sonra da muayenehane açmak için diploma istemek o zaman üzerine mecburi hizmete tabidir şerhi düşerek diplomayı verirler

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #29 : Eylül 12, 2006, 02:13:02 ÖS »

yok arkadaşlar ben öyle değil gayet meşru yollardan diploma alınabilir diyorum yapacağın iş mecburi hizmetle görevlendirildiğin yerde önce göreve başlamak sonra da muayenehane açmak için diploma istemek o zaman üzerine mecburi hizmete tabidir şerhi düşerek diplomayı verirler
mecburi hizmeti tamamlamadan diplomayı hiç bir şekilde vermiyorlar.  Sadece, özelde de çalışabilmen için bir belge veriyorlar

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: