Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6449 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ankarada çalışma arkadaşı  (Okunma Sayısı 14370 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 21, 2006, 06:53:40 ÖS »

yok hoca fener fln ayıp oluyor ama.. galatasaraylıyız  Cool
Sinavlarini alirsin, research-observership amaçlı 2ay amerikaya gidersin(hatta CS gecmek icin 1ay kalsan dahi yetecektir)... sonra CSi de alirsin o 1-2ayin sonunda.. CS dusunmen gereken son sinav bence.. geçilebilirliği en yuksek olan sınav.. puan felan da yok.. ya geçtin ya kaldın.. Step1ve2CK da puan olunca ister istemez 90ustu icin herkez kasıyor.. CS oyle değil, 1ay amerikada ingilizcenin de geliştirirken çalıssan CS'e %80 geçersin..
Bu arada sen simdi bizde dahiliye asistanı mısın?nisan girislisin anladigim kadariyla?.. Irreguler olup diploma alamadiysan cok acimasiz olmuş yaaf ama her halukarda diploma sorunu çözülecektir merak etme..
Kolay gelsin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Eylül 21, 2006, 08:24:18 ÖS »

mehmet basvurunu yapmak icin rejection mektubunu beklemene hic gerek yok. hemen basvurabilirsin ama bu sefer kesinlikle internetten IWA dan yap.zaten ucreti tekrar odemene gerek yok orda hesabinda bulunuyordur.
Benimde step 2 basvurum reject edilmisti...ne gunlerden gectik ya...basarilar.
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Eylül 22, 2006, 12:45:24 ÖS »

arkadaşlar bu arada tus açıklanmış haberi olmayan varsa diye söylüyorum
bora seni hatırladım sen de beni hatırlarsın acilde seçille beraber çalışmıştın haklısın galatasaraylıydın ben serkan doğanla karıştırdım bir an.
ben seçilin erkek arkadaşıyım bir kaç sefer yanınıza uğramıştım şimdi hatırlarsın heralde
haklısın irregüler olarak bitirdim nisanda da dahiliyeyi kazandım tabi bu yüzden diploma yok inşallah diploma meselesi hallolur yoksa diyorum şu şemdinliye gidip alıp gelsem mi diplomamı ama istifa etmeden önce bi garantilemek gerekiyor orayı yoksa eldeki bulgırdan da oluruz sonra

hiçbirşey imkansız değildir
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 22, 2006, 12:49:23 ÖS »

yeliz ben de öyle bekliyordum belgeler geri gelecek diye zaten gelecekleri de yok çok teşekkürler
ama akıllandım artık internetten yapacağım sonra takibi falan mesele oluyor
akşama doğru yapayım bari başvurumu önce dekanlıkla bi konuşmak lazım tabi

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Eylül 22, 2006, 04:56:54 ÖS »

aaa tamam şimdi hatırladim seni...  Wink
Zaten tüm acile maskara olduk Galatasaray-Fener maçından sonra ya neese, hatırlamak istemiyorum o zamanlari..  Grin
Mehmet, senin kuran çekildi mi, Şemdinli mi kesin? Aslında mecburide istanbul seçenlerin çoğu istedikleri yere yerleştiriliyorlarmış son dönem kuralarinda. Ama bilemiyorum istanbul olacak ve 500-600gun gibi bişey surecek, ben yapamam... Ki "bence oy uğruna" alelacele yasalaşan, dikte maddelerle dolu ve anayasanın en az 2 temel maddesine aykırı(diploma hakkı ve kazanılmış haklarin devamı) bu yasaya uymak menfaat amaclı insanlarin piyonu olmamı beraberinde getirecek ve kişisel olarak böyle birşeyi kabul edemem. Herneyse, bekleyip gorcez, herkez bir seçim yapma durumunda kaliyor ne yazikki.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Eylül 24, 2006, 01:51:54 ÖS »

aslında benim kuram ben kazanıp göreve başladıktan sonra çekildi. hatta ben çalıştığımı gösteren bir belge bile götürdüm. dedim ki boşuna kuramı çekmeyin çünkü gitme ihtimalim yok. çünkü tusu kazandım. adamlar yok dediler illa çekeceğiz istersen git istersen gitme bizi ilgilendirmez. yani adamların tek derdi şu biz doktor gönderdik gelmedi ne yapalım diye siyaset yapmak. ben de gayet saf şekilde oranın doktora ihtiyacı varsa başkasını gönderin diyorum. sonra şemdinli çıktı. bazen düşünüyorum ordaki  insanlar beni beklerler mi diye ama başka şansım yok ne yapayım. bence de anayasaya aykırı bu kanun ama yapacak bişey yok. en güzeli çekip gitmek heralde kalanlar düşünsün. zaten insan istendiği yerde kalırmış.
dün başvurumu tekrara yaptım aralık 2007 yazdım alacağım zamanı inşallah bi sorun daha çıkmaz yarın dekana da imzalattırıp bu meseleyi hallederim. sınava bi girebilseydim gerisi kolaydı ama.
galiba bugün biraz depresif takıldım. bu arada sen tusa girdin mi bora   

reha
Genel Yürütücü
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Eylül 24, 2006, 02:55:52 ÖS »

bu bahsedilen secil, secil saral mi?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Eylül 24, 2006, 04:50:37 ÖS »

Yok ben girmedim TUS'a.. girmemin de bir anlami olmazdi, zaman kaybı. Zaten şu aşamada klinik yapamam pek, preklinik var sadece..
  Reha, doğru sen TAC'den tanıyorsun dimi Seçil Sarali... Ama Mehmetin bahsettigi o Seçil degil.. Saral bizim amfiden, ingilizceden, çok iyi bir kızdır.

Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Eylül 25, 2006, 11:20:13 ÖÖ »

arkadaslar ya benim gibi dekanı dean's letter vermeyi reddeden bir okulda olsaydınız??? ooof off

iste boyle seyler yüzünden biraz da gidesim geliyor cok!
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Eylül 26, 2006, 08:53:09 ÖS »

yok o seçil değil reha gönlün ferah olsun

mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Eylül 26, 2006, 08:57:25 ÖS »

marrow eğer dekan imzalamazsa başka yollarda var başkaları da imzalıyormuş. aynen kopyalıyorum

Instructions for Certification of Identification Form (Form 186)

Print a copy of the Certification of Identification Form (Form 186) by clicking your web browser's "Print" button. If a portion of the Certification of Identification Form is cut off on the copy that you print, you will need to adjust the margins under "Page Setup" in your browser. Generally, if you set all margins in your browser to .25 inches or 2.5 millimeters, the copy of the Certification of Identification Form you print will be complete.

Attach a current, full-face color photograph to the Certification of Identification Form (Form 186) in the space provided. Use tape or glue. Do not use staples or paper clips. The photograph that you use must be current; it must have been taken within six months of the date that you mail the Certification of Identification Form (Form 186).

Sign and date the Certification of Identification Form (Form 186) in the presence of your Medical School Dean, Vice Dean, or Registrar. The medical school official must sign and date the Certification of Identification Form (Form 186) and provide his/her name, official title and the institution name. The signature of the medical school official must be current; the official must have signed the Certification of Identification Form (Form 186) within four months of the date that it is received at ECFMG. If you cannot sign the Certification of Identification Form (Form 186) in the presence of a medical school official, you may sign the statement in the presence of a Consular Official, Notary Public, or First Class Magistrate.

Make a copy of the Certification of Identification Form (Form 186) for your records.

The following must be mailed to ECFMG from the office of the official who certified the Certification of Identification Form (Form 186):

Original signed Certification of Identification Form (Form 186),
Two copies of medical diploma (if not previously submitted) and official English translation of medical diploma (if diploma is not in English), one original, full-face current color photograph (this photograph is in addition to the photograph that all applicants must send with the Certification of Identification Form), the ECFMG Medical Education Credentials Submission Form (Form 344), and two copies of Medical School Release Request (Form 345)
Legal documentation to verify the name on your medical diploma (if the name on your medical diploma does not match EXACTLY the name in your ECFMG record).

Mail to:

IWA
ECFMG
3624 Market Street, 4th Floor
Philadelphia, PA 19104-2685
USA

ECFMG must receive the Certification of Identification Form (Form 186) part of your application and any accompanying documents and photographs within four months of the date you submit the on-line part of your application or the application will no longer be valid and you must submit a new application. 
You must click on one of the links below to access and print your Certification of Identification Form (Form 186). Use the link that lists the official who will sign your Form 186.

mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Eylül 26, 2006, 09:00:55 ÖS »

inşallah işine yarar bu arada bugün tekrar dekanın imzaladığı kağıdı gönderdim
bakalım hayırlısı biraz daha bekleyeceğiz belki bu sefer kabul ederler gerçi imzalatırken biraz tırstım ama serhat hoca nasıl bizim asistanımız burdan gitme planları yapar der diye ama bişey dememiş. bakalım hayırlısı yeni bekleme maratonu başlıyor bi sınava girebilseydim.

reha
Genel Yürütücü
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Eylül 26, 2006, 09:33:07 ÖS »

yok gonlum cok rahat, meraktan sordum
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Eylül 27, 2006, 12:23:34 ÖÖ »

vaay mehmet19 çooook sağol yaaa gercekteeen.... demek bu dean's letter olayı da bi şekilde aşılabiliyomuş yaniiii:) hayır sadece bu yuzden baska bi tıp fakultesine yatay gecis yapmayi bile dusunuyordum da:)

sagolun tekrar:)
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Eylül 27, 2006, 12:39:50 ÖÖ »

ama mehmet19 iyi de bu Certification of Identification Form'un bir nevi ciddi/guvenilir bir ortamda imzalandiginin yani gecerli oldugunun bir gostergesi olsun diye Notary Public vs huzurunda da olur demis... bir de bi dean's letter olayı var galiba ayriyeten yani boyle tavsiye mektubu tarzında falanca ogrenci/dr bizim okulumuzu su tarihler arasinda bitirmis, su dersleri almistir vs vs yazan... ben onu alamiyorum isteeee:(

bak mesela http://www.usmleweb.com/sample_deans_letter_residency.html linkinde de diyo ki

These are samples of Dean?s letter. ECFMG has made changes to the Dean?s letter, which is now referred to as MSPE (Medical Student Performance Evaluation) in order to reflect its purpose of evaluating a medical student's performance (rather than providing a recommendation or prediction of future performance). You can view the guide to the preparation of MSPE from the ECFMG website: www.aamc.org/students/eras/support/mspeguide.pdf.

ve mesela ornek bir dean's letter icin bak su linke tiklayabilirsin:

http://www.usmleweb.com/showarticle109.html

SadSadSadSadSadSadSadSadSad
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: