bu arada hazır siteye girmişken bir iki bir şey anlatayım özoya anlatırım dedim anlatmadık
şimdi sınav saat 9 gibi başladı. gerçi sınavdan önce orda bulunmak zorundasın o ayrı. toplam 1 saat aran var istediğin gibi kullan istersen 10 ar dakka 10 ar dakka istersen hepsini birden(tabi tavsiye etmem) üstelik araya girerken ve araya çıkarken bilgisayarda kalan ara dakkan yazıyor
orada çalışanlar çok iyi adamlar hiç bir sorun çıkmadı. her girip çıktıkta imza atman gerekiyor benim girdiğim sınavda 10-15 kişi vardık. yani yalnız olmuyorsun. herkesin sınavı farklı olduğu için kopya çekme ihtimali de yok. zaten sınav yeri kamerayla kontrol ediliyor. sınavdan öncede fotoğrafını çekiyorlar. herkese ayrı bir dolap veriyorlar oraya eşyalarını falan bırakabiliyorsun
bir de ses geçirmez kulaklık veriyorlar benim pek hoşuma gitmedi takmadım takmak isteyen olursa takabilir.
sınav sırasında işaretleyip geçiyorsun benim ingilizcem çok iyi değil açıkcası(kpds:48 tus:77) ama ne demek istediğini anlamadığım bir iki tane soru oldu. onlarda behevorial science sorularıydı. zaman da ucu ucuna yetişiyor. 4-5 tane soruyu yetiştiremedim. tavsiyem sınav sırasında dakikayı kontrol etmeniz. o zaman pek sorun olmuyor. bi de tüm sorular düşünmeye dayalı sorulardı. direk tanı sormuyor adamlar. hastalığı anlatmış anlatmış. patofizyolojisini soruyor mesela. şıklar değişken 3 ile 15 arasında gördüm ben. bide genetikten geliyor sorular.
mesela bi örnek vereyim adam anlatmış anlatmış belli ki di geoerge sendromunu soruyor. ama soru şu: bu hastalıkta ek olrak ne beklersin. orda ben düşündüm. digeorge t cell fnk bozukluğu öyleyse t hücrelerinin olduğu her yerde bozukluk olacak. mesela lenf nodlarının parakorteksinde atrofi olur bunu sormak istiyor. yaptım ama bayağı da takdir ettim kendimi.
bu arada bilmiyorum başka kimse farketti mi ama bence sorular bildikte zorlaşıyor yani bilemiyorum diye üzülmeyin. sizin seviyenizi bilgisayar ayarlayıp özellikle soruları zorlaştırıyor.tabi bu söylediğim kötü bir puan alırsam geçerli olmaz

) üst katta birşeyler yenilip içilecek bir yer var ama poğaça yemeyi tercih ettim. çünkü hazırlanmasını bekliyemiyor insan. hadi bakalım hayırlısı