Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7151 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: başvuru hakkında  (Okunma Sayısı 5364 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pedidr
Acemi
*

All good things to those who wait...

« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2007, 11:33:12 ÖS »

arkadaşlar selam,

acil yanıta ihtiyacım var.

steplerden birine başvurup parayı ödediğimizde ve sınavı ertelemek zorunda kaldığımızda paramız yanar mı? ecfmg sitesinde eligibility period extension fee her bir sınav için 50$ deniyor. misal temmuz 2007 için başvurduk ve ödedik. ama seneye ertelemek zorunda kaldık. durum ne olur? teşekkürler.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2007, 01:00:50 ÖÖ »

Extension her basamak icin sadece bir defaya mahsus ve 3ay süre ile yapılabilir. Yani mesela step1 peryodun haz-tem-agu iken sen bunu 50$ vererek haz-tem-agu-eyl-ekm-kas donemine "extend" edebilirsin. Ama bu sadece bir kereye mahsus ve normal 3aylık peryodunu izleyen 3aylık kısımı kapsayan sekilde yapılabilir. Yani 1sene sonra alacaksan hic "extend" etme direkt bırak iptal olsun o basamak (paran yanacak) sonra tekrar basvurursun.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #17 : Haziran 16, 2007, 11:15:32 ÖS »

arkadaslar merhaba,

step1 e basvurumu yapma asamasindayim ve kafam karisti biraz. sorularim icin forumlarda epey arama yaptim ama bulamadim, umarim tekrar olmaz.

cerrahpasada son siniftayim. bir bucuk ay sonrada inernlugumu tamamlamis olacagim. diplomalari vermedikleri icin de bora'nin da tavsiyesiyle okul bitmeden basvurularimi yapmak istiyorum. fakat :

1.basvuru yaparken 'student' statusunde yapip, sinavi alacagim donemde 'graduate' olacak olmam sorun teskil eder mi?
soyle bir soru var :
Are you now officially enrolled at medical school and, at the time you take the exam, will you either still be officially enrolled or have graduated from medical school?
Bu soruya evet diyebilirim dimi? sinavi graduate olarak alacak olmama ragmen?

2.expected date of graduation
internlugumun son gunu temmuz 28. mezuniyet toreni agustosta.bu soruya agustos demeliyim dimi? bu tarihler konusunda sonradan bir problem cikmasin diye bu kadar detayli dusunuyorum.

3.date you will complete requirements for the final medical diploma
bu soruya -agustosta mezun olacagimi baz alarak- agustos mu demeliyim?

4.date medical diploma expected to be issued
bu en problemli soru. gercekte diplomamiz 1 ay icinde hazir oluyormus. ben buna 1 sene sonrasini yazsam sorun olur mu? bizim dekanligin bu yonde bir mektup verip vermeyecegini hic bilmiorum. 1 ay sonrasini yazsam benden diplomami isterler mi?

5.'clerkship'leri yazarken supervising physician ilerde mektup alabilecegim hocalar mi olmali yoksa anabilim dali baskanimi? gercekte supervise eden hocalari bulmam mi gerekir yoksa?

6. bir de mezun olmadan step2ye de basvurayim diye dusunuyordum. turkiye'de heran herseyin degisebildigini goz onune alarak diploma ornegini verdiklerine cok guvenmeyeyim diyorum. ancak step2ye basvurunun eligibility periodunu 2008 icin vermiyor, bu durumda 'basvurma step1 sonucunu alinca diploma ornegini alir basvurunu yaparsin' mi diyorsunuz yoksa 'ekim-kasim-aralik peryodunu sec, calis al bir sekilde' mi diyorsunuz?

7.son olarak, mezun olmadan(bir bucuk ayim var) basvuru surecimi tamamlamak istedigimden en gec ne zamana kadar formu doldurup yollamaliyim? gec mi kaldim? (stresliyim evet Smiley)

simdiden cok tesekkur ederim.

sevgiler,
esra.

mud
Ast Üye
**

« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2007, 07:08:10 ÖS »

isim değişiklikleri için form 182 yi doldurup,yanında nufus cüzdanımızla beraber göndermemiz gerekiyor değil mi?Soyisimde ki ufak bir harf değişikliği için dahi bunu yapmamız mı gerekiyor?
tusvar_2011
Acemi
*

« Yanıtla #19 : Mart 22, 2008, 09:15:40 ÖS »

arkadaşlar ben dönem 3 üm ve  step 1  e  girmek istiyorum her şeyi çok güzel söylüyorsunuzda  bu  sınava  girmek için  şartlar yok mu bunları  türkçe  olarak anlayacagımız  dilden söyleyebilir misiniz  ? birde  bu  sınav ı  ankara da  hangi kurum yönetiyor  sınav yerini kim belirliyor  sınavlar nerede  yapılıyor  bunlardanda  bahsederseniz  sevinirim Smiley)
tusvar_2011
Acemi
*

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2008, 09:18:39 ÖS »

bir de   bu sınav başvuruları ne  zman Smiley))
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #21 : Mart 22, 2008, 10:09:01 ÖS »

Merhaba tusvar_2011, forumumuza hoşgeldin,

www.ecfmg.org sitesinden sınavın tüm basamaklarıyla ilgili bilgi edinebilirsin. Başvuruyu da bu site üzerinden yapıyorsun. Forumda başvuru aşamasının tüm basamakları, her soruyu nasıl cevaplandıracağına kadar mevcut. Ankara'da sınavı yöneten bir kurum yok. Sadece Ankara'da bir test merkezi var. O da Türk- Amerikan Derneği. Başvurunu doğrudan ECFMG'ye yapacaksın.

Sınav tarihini kendin belirliyorsun. Başarılar diliyorum.  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
neuro001
Acemi
*

« Yanıtla #22 : Nisan 25, 2008, 11:36:00 ÖS »

arkadaşlar merhaba,

IWA' dan bazı sorularım olacaktı size:

1.adım diyelim ki "görkem hancı" name of applicant kısmında adımı "görkem" olarak mı yazmalıyım yoksa "gorkem" mi?
2. Identification number assigned to you by this medical school
(If one has been assigned to you)
kısmına tıp fakültesi numaramı mı yazmalıyım?
3.clinical clerkships kısmına sadece 3. sınıftan başlayan stajları mı yazmalıyım yoksa tüm 6 sınıfı da mı? sanırım sadece stajları ama emin olamadım.
4. I have graduated from medical school and am enclosing, with my Certification of Identification Form (Form 186), the ECFMG Medical Education Credentials Submission Form (Form 344); two copies of the Medical School Release Request (Form 345); two photocopies of my medical diploma with an English translation (if required); and a photograph.
mezunum ve bu şıkkı işaretleyeceğim, tamam. fakat anlayamadığım kısımlar var.
form 344' te checklist' te şöyle bir ibare var:
My name as it appears on my final medical diploma matches exactly my name as it appears in my ECFMG record.
ama benimki uymuyor Smiley. bu konuda nasıl davranmalıyım? sanırım form 344' te belirttiği gibi, aşağıya kopyaladığım şekilde, mesela pasaport örneğini yollamak çözüm olabilir. ama örnek derken ne yollayacağım? pasaport fotokopisini mi? fotokopiyi noterden mi onaylatmalıyım, ingilizceye mi çevirtmeliyim, olduğu gibi fotokopisini çektirip yollasam olur mu? peki fotokopisi olur mu? Smiley ondan bile emin değilim. bilemedim.

My name as it appears on my final medical diploma does not match exactly my name as it appears in my ECFMG
record. I have attached the following document (check below) to verify that the name on my medical diploma is/was my
name. The document shows my name exactly as it appears on my medical diploma.
__ Passport (including the page with my photograph)
__ Birth certificate
__ Marriage certificate
__ Official court order
__ Certification by the Dean, Vice Dean, or Registrar of my medical school
__ U.S. Resident Alien Card
__ U.S. Naturalization Certificate
__ National Identity Card

5. gene form 344' te geçen şu kısma takıldım:
□ My name as it appears on my transcript(s) to document transferred academic credits matches exactly my name as it
appears in my ECFMG record.
or
□ My name as it appears on my transcript(s) to document transferred academic credits does not match exactly my name
as it appears in my ECFMG record. I have attached the following document (check below) to verify that the name on my
transcript is/was my name. The document shows my name exactly as it appears on my transcript(s).
__ Birth certificate
__ Marriage certificate
__ Official court order

ismim transcriptte de "görkem" olarak geçtiği için Smiley (geçmez olaydı) pasaport fotokopisinden bir tane daha mı yollamalıyım?

6.If you are not currently applying for an examination, send the forms and documents to:
ECFMG
3624 Market Street, 4th Floor
Philadelphia PA 19104-2685
USA
diyor Smiley. ee ben şu anda başvuruyorum bir sınava ama. yani bu belgeleri bu yukarıdaki adrese yollamayacak mıyım? o halde nereye yollayacağım?

panik oldum biraz da. Smiley
teşekkürler.
neuro001
Acemi
*

« Yanıtla #23 : Nisan 25, 2008, 11:38:53 ÖS »

bir de bu visa letter step2 cs için vize almamızı kolaylaştıran bir şey mi? teşekkürler.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 25, 2008, 11:50:39 ÖS »

arkadaşlar merhaba,

IWA' dan bazı sorularım olacaktı size:

1.adım diyelim ki "görkem hancı" name of applicant kısmında adımı "görkem" olarak mı yazmalıyım yoksa "gorkem" mi?
GORKEM YAZ, BEN DOĞAN YAZMIŞTIM, Ğ YERİNE SORU İŞARETİ GELMİŞTİ DEĞİŞTİRMİŞTİM, MALUM İNGİLİZCE Ö YOK..
2. Identification number assigned to you by this medical school
(If one has been assigned to you)
kısmına tıp fakültesi numaramı mı yazmalıyım? EVET
3.clinical clerkships kısmına sadece 3. sınıftan başlayan stajları mı yazmalıyım yoksa tüm 6 sınıfı da mı? sanırım sadece stajları ama emin olamadım. BEN YAZMAMIŞTIM SORUN ÇIKMADI AMA AKLINDA İSE YAZ TABİ..BİLDİĞİN KLİNİK STAJLAR. PRATİKLERİN
4. I have graduated from medical school and am enclosing, with my Certification of Identification Form (Form 186), the ECFMG Medical Education Credentials Submission Form (Form 344); two copies of the Medical School Release Request (Form 345); two photocopies of my medical diploma with an English translation (if required); and a photograph.
mezunum ve bu şıkkı işaretleyeceğim, tamam. fakat anlayamadığım kısımlar var.
form 344' te checklist' te şöyle bir ibare var:
My name as it appears on my final medical diploma matches exactly my name as it appears in my ECFMG record.
ama benimki uymuyor Smiley. bu konuda nasıl davranmalıyım? sanırım form 344' te belirttiği gibi, aşağıya kopyaladığım şekilde, mesela pasaport örneğini yollamak çözüm olabilir. ama örnek derken ne yollayacağım? pasaport fotokopisini mi? fotokopiyi noterden mi onaylatmalıyım, ingilizceye mi çevirtmeliyim, olduğu gibi fotokopisini çektirip yollasam olur mu? peki fotokopisi olur mu? Smiley ondan bile emin değilim. bilemedim.

GÜZEL SORU, BEN İSMİMİ DOGAN EMRE SERT OLARAK ECFMG YE BİLDİRMİŞ OLSAM DA YANINDA DOĞAN EMRE SERT OLARAK GEÇEN PASAPORT FOTOKOPİMİ İÇİNE KOYMUŞTUM BAŞVURUMUN. KABUL EDİLDİ SORUN OLMADI.

My name as it appears on my final medical diploma does not match exactly my name as it appears in my ECFMG
record. I have attached the following document (check below) to verify that the name on my medical diploma is/was my
name. The document shows my name exactly as it appears on my medical diploma.
__ Birth certificate
__ Marriage certificate
__ Official court order

5. gene form 344' te geçen şu kısma takıldım:
□ My name as it appears on my transcript(s) to document transferred academic credits matches exactly my name as it
appears in my ECFMG record.
or
□ My name as it appears on my transcript(s) to document transferred academic credits does not match exactly my name
as it appears in my ECFMG record. I have attached the following document (check below) to verify that the name on my
transcript is/was my name. The document shows my name exactly as it appears on my transcript(s).
__ Birth certificate
__ Marriage certificate
__ Official court order

ismim transcriptte de "görkem" olarak geçtiği için Smiley (geçmez olaydı) pasaport fotokopisinden bir tane daha mı yollamalıyım? O ZARFININ İÇİNE STANDART BİR AMERİKAN FOTOĞRAFI, DİPLOMA FOTOKOPİN VE TERCÜMESİ(NOTERE GEREK YOK, SADECE İSTEDİKLERİ, TERCÜMANIN BİR İNGİLİZCE TERCÜMAN OLDUĞUNU GÖSTEREN YA  TERCÜME BÜROSUNUN BAŞINDAN YA DA O ADAMIN "I CERTIFY THAT I'M AN ENGLISH TRANSLATOR--- DOĞAN TRANSLATİON OFFICE GİBİ BİR MUHUR, ZATEN ÖYLE YAPARLAR, VE DİĞER İKİ FORM...İSMİN FARKLI İSE PASAPORT FOTOKOPİNİ KOY SAĞLAM OLSUN. VE FAKÜLTEYE İMZALATTIĞIN 186 ... YANİ 186 344 2X345, PASAPORT, DİPLOMA+TERCÜMESİ... VE PASAPORT TERCİHİNİN YANINA CHECK KOYACAKSIN. 2 TANE PASAPORT FOTOKOPİSİ KOYMANA GEREK YOK!
BUNUN YANINDA, A4 LETTER SİZE İSTERLER AMA BEN TÜRKİYEDE BULAMAMIŞ, 2 SAAT UĞRAŞIP A3 Ü A4 LETTER SİZE A ÇEVİRMİŞTİM, BAŞKA TÜRLÜ A4 YOLLAYAN VARSA DİPLOMA FOTOKOPİSİNİ BİR SORABİLİRSİN..

6.If you are not currently applying for an examination, send the forms and documents to:
ECFMG
3624 Market Street, 4th Floor
Philadelphia PA 19104-2685
USA
diyor Smiley. ee ben şu anda başvuruyorum bir sınava ama. yani bu belgeleri bu yukarıdaki adrese yollamayacak mıyım? o halde nereye yollayacağım?

panik oldum biraz da. Smiley
teşekkürler.

Ayrıca yollarken ben ups ile yollamıştım ocak ayında, 83 ytl almışlardı, 2 gün içinde ulaşmıştı. Bunun yanında step2 cs başvurunu, inceledikten sonra kabul ederler, o esnada transkript ve seni sorgulama için form 327-A yı okuluna yollarlar. onu da oasis sayfandan görebilirsin. Ayrıca ecfmg hem bu formu okula yolladıklarında, hem de okuldan form geri ecfmg ye yollandığında senin evine bilgilendirme mektubu yollar. Bu 327-A nın okulundan ecfmg ye yollanma süresi uzun olabilir, endişelenmeyiniz, oasis sayfanızdan kontrol ediniz.

Sağlıcakla
Dodo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Nisan 25, 2008, 11:52:41 ÖS »

bir de bu visa letter step2 cs için vize almamızı kolaylaştıran bir şey mi? teşekkürler.

TABİ Kİ. VİZE BAŞVURUSUNDA DA O E-VİSA LETTER I YANINDA GOTUR... PARA FALAN DA ALMIYORLAR. OASİS SAYFANDAN İNDİRİYORSUN
neuro001
Acemi
*

« Yanıtla #26 : Nisan 26, 2008, 12:02:11 ÖÖ »

dodo çok sağol. isim işi beni çok germişti neredeyse ismimi benjamin falan yapacaktım. Smiley isim değiştirme daha çok problem çıkarır diye vazgeçtim. Smiley
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Nisan 26, 2008, 12:05:47 ÖÖ »

Bunları da unutmayınız...

1. You must include your full name and USMLE/ECFMG Identifi cation Number on the front of all credentials and
the back of photographs before sending them to ECFMG. See Credentials for Exam Registration on page 40.

2.The photocopies of your medical diploma must be 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in). If these documents are
larger than 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in), you must send reduced photocopies that are 216 mm x 279 mm
(8½ in x 11 in)

3. Rica ederim, bu isim işi sıkıntı; ama öğreniyoruz işte. Ben de step 1 e Balıkesir'in ücra bir köşesinde dağda çalışırken schedule permit de "Do?an Emre Sert" i görünce öğrenmiştim bunları, dağda ders çalışmayı bırakıp insanların arasına inmiştim. Profil fotoğrafım o döneme aittir®

Başarılar
DOdo
neuro001
Acemi
*

« Yanıtla #28 : Nisan 26, 2008, 12:07:31 ÖÖ »

Smiley))) sana da başarılar.
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #29 : Nisan 26, 2008, 12:15:49 ÖÖ »

3. Rica ederim, bu isim işi sıkıntı; ama öğreniyoruz işte. Ben de step 1 e Balıkesir'in ücra bir köşesinde dağda çalışırken schedule permit de "Do?an Emre Sert" i görünce öğrenmiştim bunları, dağda ders çalışmayı bırakıp insanların arasına inmiştim. Profil fotoğrafım o döneme aittir®

Grin   Grin  Grin  Grin

Ben de gece yarısı ECFMG ID alırken ismimi yanlış yazmışım, adımı soyadıma, soyadımı adıma yazmışım.  Grin Form 182 ve noter onaylı nüfus cüzdanı yeminli tercümesini ECFMG'ye faksladım  Grin, Aynı gün düzelttiler.  Grin Günlerce gülmüştüm. İşte her şey oluyor bir şekilde..  Smiley

Kolay gelsin.  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: