Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7135 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: başvuru hakkında  (Okunma Sayısı 5325 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Nisan 26, 2008, 12:23:43 ÖÖ »

"noter onaylı nüfus cüzdanı yeminli tercümesini ECFMG'ye faksladım"
Bunu Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan mı yaptınız? Nasıl bir belge bu!!!... Smiley Smiley Smiley Ayrıca nüfus cüzdanının yeminli tercümesi nasıl olmakta??? Bunu günlerce düşünebilirim herhalde..  Grin

Bence ECFMG insaflı davranmış, böyle bir hata yapan doktorun başvurusunu reddedebilirdi "sade"

Sağlıcakla
 Grin  Grin  Grin  Grin

sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #31 : Nisan 26, 2008, 12:28:05 ÖÖ »

"noter onaylı nüfus cüzdanı yeminli tercümesini ECFMG'ye faksladım"
Bunu Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan mı yaptınız? Nasıl bir belge bu!!!... Smiley Smiley Smiley Ayrıca nüfus cüzdanının yeminli tercümesi nasıl olmakta??? Bunu günlerce düşünebilirim herhalde..  Grin

Bence ECFMG insaflı davranmış, böyle bir hata yapan doktorun başvurusunu reddedebilirdi "sade"

Sağlıcakla
 Grin  Grin  Grin  Grin

Grin Evet, ECFMG bana 2. şansı verdi.  Grin O kadar stajı, tarihi ve "supervisor" hocası ile doğru yazıp, ismimi ters yazabilmem muazzam bir başarıdır. ECFMG gördü bendeki ışığı, kesin.  Grin

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
betul
Acemi
*

« Yanıtla #32 : Mayıs 04, 2008, 07:33:20 ÖS »

Selam arkadaşlar,

Ben daha bugün üye oldum sitenize. Çok yeniyim yani, Herkese olduğu gibi bana da çok faydası olacak eminim. Ben radyoloji asistaniyım, eş durumu sebebiyle Amerikaya Texasa gidiyorum yaz sonu gibi inşallah. ABD'ye gitmeden Temmuz sonu gibi Step 1'e girmeyi güşünüyordum. USMLE hakkında da neredeyse hiç birşey bilmiyorum. Birkaç kitap aldım, çalışmaya başladım ama başvuru nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok. Siteden öğrendiğim kadarıyla, sanırım internet üzerinden başvuruluyor ve mezun olduğum üniversiteden belgeler almam lazım. Peki temmuzda sınava girebilmek için çok mu geç kaldım, başvuru işlemleri ne kadar vaktimi alır?
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? bilgilendirebilir misiniz?
Şimdiden hoş buldum:) ve hepinize çok teşekkür ederim.

Betül.
jimi
Acemi
*

« Yanıtla #33 : Mayıs 07, 2008, 11:02:22 ÖS »

Herkese merhaba,

Ben usmle step 1 başvurusu yapmak istiyorum ama aklıma takılan bir şey var. Mezunum ve asistan olarak çalışıyorum fakat mecburi hizmet nedeniyle diplomam yok, başvuruda "mezun" ve "öğrenci" seçenekleri var,  ve şöyle bir açıklama var;
"In some countries, in addition to completing the medical school curriculum, individuals must complete a period of internship and/or social service or fulfill other requirements, such as a thesis or state/national examination, to be eligible for the final medical diploma. If you are in the process of completing the requirements to be eligible for the final medical diploma, you should indicate you are a "Student."
Ben mezun mu öğrenci seçeneğini mi seçmeliyim?
"Date you will complete requirements for the final medical diploma" ve "Date medical diploma issued" seçeneklerine asistanlık+mecburiyi düşünürsek 2011 i mi yazmalıyım? Kafam çok karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim! 
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #34 : Mayıs 24, 2008, 06:57:41 ÖS »

Herkese merhaba,

Ben usmle step 1 başvurusu yapmak istiyorum ama aklıma takılan bir şey var. Mezunum ve asistan olarak çalışıyorum fakat mecburi hizmet nedeniyle diplomam yok, başvuruda "mezun" ve "öğrenci" seçenekleri var,  ve şöyle bir açıklama var;
"In some countries, in addition to completing the medical school curriculum, individuals must complete a period of internship and/or social service or fulfill other requirements, such as a thesis or state/national examination, to be eligible for the final medical diploma. If you are in the process of completing the requirements to be eligible for the final medical diploma, you should indicate you are a "Student."
Ben mezun mu öğrenci seçeneğini mi seçmeliyim?
"Date you will complete requirements for the final medical diploma" ve "Date medical diploma issued" seçeneklerine asistanlık+mecburiyi düşünürsek 2011 i mi yazmalıyım? Kafam çok karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim! 

jimi merhaba,

Sorunuzu şimdi gördüm, tam yardımcı olamayabilirim ama kendim ne yaptığımı söyleyeyim.İnternüm ve dolayısıyla mecburi hizmete tabiyim, geçtiğimiz Aralık Step 2 başvurumu yapmıştım. "Student" seçeneğini asistan olduğunuz için seçmemeniz gerekiyor, bildiğim kadarıyla diğer sorduğunuz iki soru da,  "student" kısmını işaretlerseniz geliyor.

"Date you will complete requirements for the final medical diploma" kısmına mezun olacağım tarihi, "issue" kısmına da bir ay sonrasını yazdığımı hayal meyal hatırlıyorum. 2011 yazmanız yanlış olur diye düşünüyorum.

Siz "graduate"i işaretleyeceksiniz, sistem başka sorular sormaya başlayacak, "şu anda çalışıyor musunuz? Evet ise adresi?" vs.. Farklı bir form doldurup Amerika'ya yollayacaksınız, "Government Service"e "hayır" diyeceksiniz, yoksa sistem ilerlemiyor..

Bunlar benim aylar önceki başvurumdan hatırladıklarım.. Step 1 başvurumu ben de mezun olunca yapacağım için bilgilerimin tazelenmesine az kaldı. Grin

Umarım biraz faydalı olmuştur..

İyi çalışmalar, başarılar..

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #35 : Mayıs 26, 2008, 01:12:53 ÖS »

Zorunlu hizmete tabi değilim diyeceksin aksi takdirde sistem ilerlemiyor ve mezunumu seçeceksin ileri bir issue tarihi yazacaksın kolay gelsin...

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
mawericktr
Acemi
*

« Yanıtla #36 : Mayıs 31, 2008, 05:31:53 ÖS »

arkadaşlar ben birşey soracaktım.soyadımda türkçe karakter var,başvurumu latin karakterlerle yaptım ve form 183 ü gönderdim ama nüfus cüzdanımdaki isim türkçe karakterlerle.ayrıca bi kimlik başvurusu yapmam lazım mı sınava girebilmek için?
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #37 : Mayıs 31, 2008, 05:56:47 ÖS »

mawericktr merhaba,

Sınava ehliyet veya pasaportla gireceksiniz, Türkçe karakterlerle sorun çıkmıyor, içiniz rahat olsun..

Hayırlı olsun, başarılar..

Galileo
nowiseguy
Ast Üye
**

« Yanıtla #38 : Haziran 04, 2008, 02:44:15 ÖÖ »

iyi sabahlar arkadaşlar,
ben bugün üye oldum. başımda bir problem var da yardımcı olabilir misiniz? step 1 ve step 2 ck için 1730$ yatırmıştım. period ise june-july-augudst. fakat yakınlarda  kötü bir haber aldım. ailemizden birinin ciddi bir sağlık problemi ortaya çıkmasıyla son derece etkilendim ve bu sene bu işi yapabileceğimi artık ne yazık ki sanmıyorum. zaten sınav tarihinde de bahsettiğim sebeple tedavi amaçlı amerika' da olacağız. fakat sınava girebileceğimi zannetmiyorum dolayısıyla extension istemiyorum. cancel imkanı var mı? ya da ypabileceklerim nelerdir? artık 2009 yılında girmeyi planlıyorum, paramın yanmaması için neler yapabilrim?
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #39 : Haziran 04, 2008, 08:14:34 ÖÖ »

nowiseguy çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. 3 aylık extension yapabiliyorsunuz, şimdi ECFMG information booklet"e baktım:

"If you are unable to take Step 1/Step 2 CK during the three-month eligibility period assigned to you, you
may request a one-time extension. You may extend your eligibility period only through the next, contiguous
eligibility period (the next eligibility period that does not overlap with your original eligibility period)".

Ama "cancel" yapmaktan ve "eligibility period" belirtmeden parayı tutmaktan bahsetmiyor maalesef..

Siz de bakın isterseniz, çok geçmiş olsun..

Galileo
nowiseguy
Ast Üye
**

« Yanıtla #40 : Haziran 04, 2008, 10:13:48 ÖS »

sade teşekkürler. ben booklet ve siteyi taradım fakat senin de söylediklerinden başka bilgi bulamadım. söylediklerini ben de biliyordum önceden. farklı bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Haziran 05, 2008, 12:24:47 ÖÖ »

Merhaba,
"nowiseguy", çok geçmiş olsun öncelikle, üzüntünü paylaştığımı bilmeni isterim...
Bu konuda senin de okumuş olabileceğin şekilde,
You should consider carefully the timing of your exam application,
eligibility period, and test date. Once registered, you cannot cancel or postpone your
registration. If you do not schedule and take the exam, you will not receive a refund or credit
of your exam fee(s), and you will be required to reapply, including payment of all applicable
fees, to take the exam

ve
If you are unable to take the exam during your original or extended eligibility period or you are unable to
extend your original eligibility period, you must reapply, including payment of the appropriate fee(s), to take
the exam.

Ancak; bana kalırsa maille ya da +1 215 386 5900 i Amerika doğu zamanı ile(Türkiye'den 7 saat geri) 09-17 (yani türkiye saati ile 16-24) arası arayarak belki bu konuda bir esnekliklerinin olup olmadığını sorabilirsin, ya da bir mail( info@ecfmg.org ) atarak durumu anlatabilirsin. Denemekten zarar gelmez, belki forumda bu konuda bilgisi olanlar da bizimle paylaşırlar.

Problemin devamı ile ilgili olarak bilgi verirsen, yardımcı olabileceğimiz bir durum doğar belki,
Tekrar geçmiş olsun
Doğan...
nowiseguy
Ast Üye
**

« Yanıtla #42 : Haziran 05, 2008, 01:35:09 ÖÖ »

teşekkürler dodo. ben mail ile deneyeceğim şansımı. bakalım gelişmeleri yazarım foruma.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #43 : Haziran 05, 2008, 04:24:23 ÖS »

Cok gecmisler olsun. En kisa zamanda herseyin duzelmesi dilegiyle...

Sinavi uzun bir sure erteleyebilirsin, yeniden erteleyebilirsin, yeniden erteleyebilirsin. Ust limiti nedir bilmiyorum ama bayagi bir fazla olmasi lazim. (Illa ki bir sure sonra hakkini kayebediyorsundur o kesin) ECFMG hesabinda para aynen kalir. Yanmaz. O hesabi kredi karti gibi kullanabiliyorsun. Ornegin oraya para yatirabiliyorsun sinav basvurusu disindaki islemler icin de. Yani eminim ki sinava girmesen bile o para hesabinda kalir, erteledigin surece. Sinavi almadigin surece o parayi yakamassin, iptal edip ben artik bu sinava girmeyecegim demezsen.

Bir diger olasilik da : ECFMG hesabindaki parayi ECFMG'den alacagim herhangi bir hizmet icin kullanabilirsin yani bu da ayni parayla baska isler de yapabilecegin anlamina geliyor. Eger ki bu sinavi iptal edemiyor isen, o para da illa ki yanacaksa, step 2 ye basvurabilirsin (olabilir mi tam emin degilim ama eger mantigi dogru anladiysam olmasi lazim) , onu da hic "schedule" etmezsin, surekli geciktirirsin tum islemleri, surekli ayak suruyerek o parayi yakmazsin.

Uzun lafin kisasi, ECFMG'nin benim anladigim mantigi sudur : almadigin bir hizmet icin parayi yakmazlar ama parayi geri de vermezler. O parayi bir hizmeti almak icin kullanmak zorundasin.

Tekrar gecmis olsun, iyi sanslar.

nowiseguy
Ast Üye
**

« Yanıtla #44 : Haziran 05, 2008, 09:32:04 ÖS »

yardımlarınız için gerçekten teşekkür ederim. durumumu yanlış anlatmışım da.

benim başvuru yaptım demekten kastım ecfmg sitesindeki adımları takip edip eligibility period' u seçmek ve step 1 ve step 2 ck için toplam 1730$ yatırmaktı. formları print etmedim. ecfmg' ye posta yoluyla hiçbir belge yollamadım. yani başvuruyu tamamlamadım. şu anda oasis'e baktığımda 1730$ yatırmış olduğum ve benden belge beklediklerine dair şöyle bir yazı görüyorum:

"Processing Status: Waiting for Certification Statement/Certification of Identification Form"

planım hiçbir şey yollamamak. başvuruyu yarım bırakmak. ve hesabımda paranın kalmaya devam etmesi. ama acaba reschedule yapmalı mıyım bunu bilmiyorum. bilgisi oln var mı acaba?

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: