Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7127 Mesaj 639 Konu- Gönderen: 1268 Üye - Son üye: BIDMC
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: diploma fotokopileri artık alınabilecek  (Okunma Sayısı 2719 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« : Ocak 31, 2007, 07:05:00 ÖS »

sağlık bakanı yeni bir genelge yayınlamış. genelgeyi gözümle gördüm. artık yurtdışı sınavlarına gireceğini ispatlayana tercümesini yaptırdığı takdirde  diplomasının fotokopisi verilecek

hiçbirşey imkansız değildir
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2007, 07:17:17 ÖS »

Eylulde felandi galiba o genelge yayınlandiginda  Grin.. Sitede bahsetmistim.. Yalnız tek beni dusunduren mecburi hizmetin herhangibir sorun cikarip cikarmiyacagi, onu da yakında gorecem. Bi de şu var.. Ulaşlarin denedigi gibi sadece sinava giris belgesi yetiyor mu yoksa sinav sonuc belgesi ile mi olacak.. Ben sinav sonuc belgesinin herhalukarda gosterilmesi gerektigini duymustum tabi bir de mecburi hizmet durumunu soruyorlarmis ki bu beni kıllandırdı  Roll Eyes

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2007, 01:39:29 ÖÖ »

Eylulde felandi galiba o genelge yayınlandiginda  Grin.. Sitede bahsetmistim.. Yalnız tek beni dusunduren mecburi hizmetin herhangibir sorun cikarip cikarmiyacagi, onu da yakında gorecem. Bi de şu var.. Ulaşlarin denedigi gibi sadece sinava giris belgesi yetiyor mu yoksa sinav sonuc belgesi ile mi olacak.. Ben sinav sonuc belgesinin herhalukarda gosterilmesi gerektigini duymustum tabi bir de mecburi hizmet durumunu soruyorlarmis ki bu beni kıllandırdı  Roll Eyes

Punk seni dogru anladiysam :

Sinav sonuc belgesinin alinmasi icin once sinava girmek gerekir. ECFMG sinav basvurusunda istiyor diplomanin fotokopisini -mezun olmus iseniz-. Bu nedenle sinav sonuc belgesinden once almak sart. Ayrica mevcut sorun zaten mecburi hizmete tabi olanlar icin gecerli, tabi olmayanlar icin bir sorun zaten yok ki? Yanlis mi anladim soylediklerini. Zaten killanilan durum mecburi hizmet yani Smiley Tersinden mi girdik konuya anlamadim ki. Wink

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2007, 01:46:39 ÖÖ »

sağlık bakanı yeni bir genelge yayınlamış. genelgeyi gözümle gördüm. artık yurtdışı sınavlarına gireceğini ispatlayana tercümesini yaptırdığı takdirde  diplomasının fotokopisi verilecek

Bu cok sevindirici. Biz henuz belgeyi gozumuzle gormedik, ele geciren olur da yollarlarsa burda forumda yayinlariz.

Biz Saglik Bakanligi'ndaki ilgili daire baskanina ulastik, kendisi ile bizzat gorustuk. Kendisi bu konuda sorun cikarmayacaklarini, amaclarinin sorun yaratmak olmadigini , yurt disinda sinava girecegini -aynen yukarida soylendigi gibi- ispatlayanlara karsi tarafa verilmek uzere bir kopyanin yollanacagini soyledi. Simdi biz gerekli tum belgelerle basvurduk. Dilekcemiz isleme girdi. Numarasi ve sayisi belli. Simdi merakla bu isi nasil yapacaklarini bekliyoruz. Diploma karsi tarafa direk kendi taraflarindan cevirtilip mi yollanacak, yoksa diploma bize gecici bir sure icin verilip cevirtip karsi tarafa yollanmamiz mi beklenecek, yoksa baska bir yol mu denenecek gorecegiz. Ben bizden baska bu konuda resmi bir basvuru ve ve resmi bir dilekce veren oldugunu duymadim. Ilgili daire baskani bu konuda sozlu basvurular oldugunu ancak yazili bir basvurunun olmadigini soyledi. Simdi hep birlikte bekleyelim ve gorelim. Bu isin sonucunda isimiz hallolursa, hangi dilekceyle ve hangi belgelerle nasil basvurdugumuzu madde madde burda anlatiriz. Herkese bir yol acilmis olur. Somut bir adim atildigina gore, bence hep beraber bekleyelim, kulaktan dolma bilgilerle daha fazla bu konuda kafa karistirmayalim diyorum. Ne dersiniz?

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2007, 12:45:46 ÖS »

Ulaş, ben de mezun olduktan sonra sınav peryotlarimi uzattim ve bunun icin ECFMG'e fotokopi yerine dekanlıktan aldığım tahmini diploma alma tarihimi bildiren mektubu yolladım.
  Ocakta bir arkadasimiz sinav sonuc belgesiyle diploma fotokopisini aldi ama bu arkadas mecburisini de yapmaktaydi bu sırada ve bakanlikta sormuşlar bunu özellikle. Şimdi burasi Türkiye.. bu gerçekle işe başlarsak, beni kıllandıran taraf Bakanligin "Vay anam senin ataman yapılış da mecburiye gitmemissin.. dur biz sana fotokopini verirmiyiz.." mantigiyla ferdi yaklaşması şüphesi.
  Paranoyaklik deyin, obsesyon deyin ama şu son 2 senede bu hale geldim, TRdeki sisteme güvenim kalmadi. Hatta bence diplomalarin fotokopileri verilen şu dönemde herkeze biran önce almalarini tavsiye ederim çünkü burası Türkiye,bir kez daha, bugün verirler yarın alıkoyarlar, alanın yanında kar kalır...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**

« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2007, 01:54:13 ÖS »

punk senin o arkadas nasıl almıs ne belgeler vemis?kimle görusmus?bana mailini versen sorsam ona?cunku ben de su an mecburi yapıyorum bi de bunu deniyim.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2007, 06:43:17 ÖS »

Sevgi poturcugu... O da sınav sonuc belgesiyle basvurdu, mecburi yaptigi yeri sormuslar. Şuanda halen mecburide, bu siteye de uye ve nicki "scarletrose", özel msg at istersen ama email bakabilme durumu nasil bilmiyorum. Olmazsa ben sana telefonunu veririm ya da ben arayip ogrenirim detayları. Bildigim kadariyla Saglık bakanligina gideceksin orada sana bi dilekce yazidircaklar, tabi yanında noterde Turkceye cevriltilmis sınav sonuc belgen olacak(sinav giris belgesiyle de olabilir, Ulas o konuyu aydınlatır yakında).. Dilekceni ve bu ceviriyi veriyorsun sonra sana bir yazı veriyorlar sen de gidip fakultenden diplomanın fotokopisini aliyorsun saglik bakanligindan aldigin bu yazı ile. Detaylar icin arkadaşa bir mesaj at.. Kolay gelsin.

sevgi_poturcugu
Ast Üye
**

« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2007, 07:25:59 ÖS »

cok tesekkur ederim
sevgiler...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2007, 06:38:46 ÖÖ »

Boracim tamam senin dedigini anladim ben, o baska turlu olmus, bakalim su bizim is sonuclansin da.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2007, 03:21:57 ÖÖ »

ulaş biraz geç oldu ama cevap ermek için kusura bkmayın
ben belgeyi aldım forumda iki yerde de nasıl alınacağını açıkladım ama bu konuyla ilgili sorusu olan herkesin sorusunu açıklamaya hazırım. geçikmeler için özür dilerim

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2007, 01:28:15 ÖÖ »

Diploma fotokopisi almak icin sinavdan gecmek gerekmiyor. Boyle bir bilgiyi nereden aldiysan yanlis almissin. Bizde bakanlikca verilen cevap var, ilgili daire baskani ile de bizzat gorusuldu. Sinavdan gecme sarti diye bir sey yok. Lutfen yeterince dogrulamadan ilgili makamca verilmis gibi aciklamalar yapmayiniz. Elinizde bakanlikca verilmis resmi cevap ya da resmi belgeler varsa onlari forumda paylasmanizdan buyuk mutluluk duyariz.

Sinavlara henuz girmeden yapmis olunan bir basvuruya verilmis resmi cevap mektubunun taranmis hali ile ilgilenlere bize ulassinlar kendilerine bunu ozel adreslerinden yollayalim.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2007, 09:43:35 ÖS »

ulaş bakanlık genelgesi bildiğimiz gibi sınavlara gireceğini ispatlayana diploma fotokopisinin verileceği yönünde
yalnız uygulamada öyle değil.
ben 19 martta step 2 ye gireceğim step 1 i 29 aralıkda aldım. geçenlerde step 2 ye gireceğimi gösteren tarih ve saatine kadar yazılı belgeyle (o belgeyi bilirsin.) sağlık bakanlığına başvurdum. sağlık bakanlığı yetkililerine belgeleri yani step 2 sınava giriş belgelerimi gösterdim ve genelgeye dayanarak diplomamın fotokopisini istedim. bunun üzerine sağlık bakanlığı yetkilileri bunun istedikleri belge olmadığını bununla diploma fotokopimi alamayacağımı belirttiler. bende nasıl alabileceğimi sorduğumda bana örnek olarak diplomanın fotokopisini almış birini belgelerini gösterdiler. gösterdikleri belge step 1 sınav sonucuydu.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2007, 09:49:42 ÖS »

bende zaten yeni gelmiş olan sınav sonuç belgesinin noter onaylı tercümesini yaptırarak bakanlık yetkililerine bir dilekçe ile başvurdum. hatta ordaki bakanlık yetkilisi belgeyi dikkatlice okudu.
"geçti" yazısına baktı. .. puan almışsın 75 barajmış. diyerek incelediği gibi aslındaki rakamları da tek tek inceledi.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2007, 09:54:25 ÖS »

daha sonra da bana diplomamın fotokopisini almam için bir belge verdi. ben bugün hastanede nöbetçiyim. yarın evde olacağım. eğer isterseniz diplomamın fotokopisini ve sağlık bakanlığından aldığım belgenin fotokopisini print ederek forumda yayınlayabilrim tabi bazı yerlerini gizlerim.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2007, 09:56:51 ÖS »

bende millet bu kadar sıkıntıda diye insanlara yardımcı olmak için forumda yayınladım. zaten forumun esas amacı bilgi paylaşımı değil mi?
ben de bilgilerimi paylaştım ama görüyorum ki verdiğim o bilgiler forumdan silinmiş. tabi insan biraz üzülüyor....

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: