Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7077 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: hayaller  (Okunma Sayısı 2244 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
thealikemal
Acemi
*

« : Nisan 14, 2008, 01:54:14 ÖS »

selam arkadaslar
ben de siteyi yeni kesfedenlerden sayilirim . cukurova tipta 4.sinif ogrencisiyim. gelecegimle ilgili planlar yapmaya basladim ve usmle ilgimi cekti. oncelikle seneye erasmusla italyaya gidecem ve 6ay kalacam geldikten sonra kalan 1.5 senem step1 ve 2yi gecmeme yeter mi? mezun olunca da hem dilimi gelistirmek hem de step3e calismak icin au pair programi ile amerikaya gitmek istiyorum. bu program bana hem maddi destek saglayacak hem de dilimi gelistirecek. step 3ü hic amerikada bulunmdan gerceklestirebilmek mumkun mu ben boyle bir yol dusundum su an bunlar bana hayal gibi geliyor ama umarim basaririm bir de size bu yaptigim program mantikli geliyor mu herhangi bir eksik ya da olmaz dediginiz bir sey var mi yardimci olursaniz sevinirim.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2008, 03:06:35 ÖS »

selam arkadaslar
ben de siteyi yeni kesfedenlerden sayilirim . cukurova tipta 4.sinif ogrencisiyim. gelecegimle ilgili planlar yapmaya basladim ve usmle ilgimi cekti. oncelikle seneye erasmusla italyaya gidecem ve 6ay kalacam geldikten sonra kalan 1.5 senem step1 ve 2yi gecmeme yeter mi? mezun olunca da hem dilimi gelistirmek hem de step3e calismak icin au pair programi ile amerikaya gitmek istiyorum. bu program bana hem maddi destek saglayacak hem de dilimi gelistirecek. step 3ü hic amerikada bulunmdan gerceklestirebilmek mumkun mu ben boyle bir yol dusundum su an bunlar bana hayal gibi geliyor ama umarim basaririm bir de size bu yaptigim program mantikli geliyor mu herhangi bir eksik ya da olmaz dediginiz bir sey var mi yardimci olursaniz sevinirim.
Bana çok mantıklı gelmiyor. Erasmusla İtalya'ya gitmek yerine mümkünse ABD'de clerkship -staj-  ayarla. Step 3 asistanlık için zorunluluk değil, olursa iyi olur tabii. 1.5 sene -eğer temelin çok zayıf değilse- hava karada yeter, fazla bile. Bence, sıfırdan başlayan birisi -başla bir işle uğraşmıyorsa- planlı olmak kaydıyla 6-7 ay içerisinde rahatça sınavları halledebilir.
thealikemal
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2008, 04:52:41 ÖS »

abdde staj nasıl ayarlanabilir? step 3e girmeden asistan olabiliyor muyuz step 3 tam olarak ne işe yarıyor? bir de usmle sınavına girenlerin ne kadarı başarı olup amerikada asistanlık yapabiliyor bir bilginiz var mı
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2008, 05:08:54 ÖS »

abdde staj nasıl ayarlanabilir? step 3e girmeden asistan olabiliyor muyuz step 3 tam olarak ne işe yarıyor? bir de usmle sınavına girenlerin ne kadarı başarı olup amerikada asistanlık yapabiliyor bir bilginiz var mı
bkz: http://www.usmleturk.com/forum
Wink
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2008, 07:52:17 ÖS »

thealikemal oncelikle hos geldin,

Sormus oldugun sorularin hemen tumu daha once uzun uzun tartisildi, aciklandi, biraz forumu karistir, bilgini derinlestirmeye, genel bir fikir edinmeye calis. Ardindan her turlu sorunda yardimina kosacak birilerinin olacagindan emin olabilirsin.

Senin uzerinden bu yola giren -ya da girmeyi dusunen- herkese yegane tavsiyem; destek bulabilmek icin once birazcik ozveri gostermeleri gerektigini hatirlamalaridir. Buradaki herkes en az bir digeri kadar mesgul, herkesin sorusu bir digerininki kadar acil, bir o kadar onemli ama "Ben geldim, bir sey bilmiyorum, su sorularimi bir cevaplattirim gidecegim" olmaz. Hic olmadiysa onlarca kez ayni sorulari cevapladik, her seferinde bir dahakine soranin da biraz daha caba harcamasi gerektigini, forumda atilacak ufak bir turun soranin da cevaplayanin da yararina olacagi gercegini hatirlatarak ama herhangi bir ilerleme yok.

Bizim forum, www.usmle.org, www.ecfmg.org ilk ve en onemli baslangic adimlari, "ECFMG Information Booklet" bu isin besmelesi, lutfen birkac gununuzu ayirip bir inceleyin, kendi fikirinizi olusturun. USMLE yolu uzun, sorulacak binlerce soru var ama hic olmazsa ne soracaginizi bilmek icin, daha da onemlisi kendiniz icin biraz caba gosterin, karsiligini kat kat alacaginizdan supheniz olmasin. Armutlari pisirmek cok zaman alacak.

Sevgiyle,

Gamze
skender
Acemi
*

« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2008, 12:02:07 ÖÖ »

ben sahsen erasmusla ısvece gıdıp 3 ay orada kalarak dıyorum ki!!!!

Hayatı erteleme!!! USMLE falan bır sekılde ınsan ıstedıkten sonra yapar abicim ama eramusa bır kere gıdılıyor ve bır daha gıdılmez!!! Hayatının en guzel anılarını ve en tatlı sohbetlerını bulacaksın!!! Internlugun basında gıttım!!! Hayatımda tanıdıgım en guzel kızla tanıstım falan hıc bır seye degısmem o erasmusu!!! 6 seneıcınde tıp fakultesınde verdıgıme n dogru karardı abıcım!!!
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2008, 09:53:00 ÖÖ »

Hayatı erteleme!!! USMLE falan bır sekılde ınsan ıstedıkten sonra yapar abicim ama eramusa bır kere gıdılıyor ve bır daha gıdılmez!!! Hayatının en guzel anılarını ve en tatlı sohbetlerını bulacaksın!!! Internlugun basında gıttım!!! Hayatımda tanıdıgım en guzel kızla tanıstım falan hıc bır seye degısmem o erasmusu!!! 6 seneıcınde tıp fakultesınde verdıgıme n dogru karardı abıcım!!!
Gelecekle ilgili bir karar verirken bu da önemli bir motivasyon olmalı Wink
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2008, 03:48:45 ÖS »

O kadar kizdim ama araliklarla hatirlatmak gerekiyor iste, gelir gelmez uzmek istemedim seni Smiley Moralini bozma, planlarini yavas yavas uygulamaya gecir. Herseyi yapacak vaktin var. Bu arada Italya ve Italyanca ile ilgili yardima ihtiyacin olursa yaz bana; gamzebalci@gmail.com

Kolay gelsin...

Gamze Balci Camsari
thealikemal
Acemi
*

« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2008, 06:08:31 ÖS »

haklısın gamze ben hemen dalış yaptım konuya araştırmam gerekiyordu. dahiliye sınavım var bu cuma ders çalışırken fikir uçuşması yaşayıp biden aklıma bunlar gelince dayanamadım hemen bi şeyler öğrenim olur mu acaba gerçekleşir mi diye heyecana kapıldım. sınavdan sonra detaylıca araştıracam. italya ile ilgili de sınavdan sonra konuşuruz bazı sorular var aklımda:D
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2008, 07:50:18 ÖS »

Erasmusa gitmeyi düşünüyorsan okulu uzatıp uzatmayacağını iyice araştır, genelde dersler uygun olmadığı için saydırmak mümkün olmuyor, tabi illa vaktinde mezun olacaksın diye birşey de yok. Zaten erasmusa gidenlerden eğitim açısından yararlanan kimseyi duymadım, daha çok eğlence yönünden memnun dönüyorlar, bu yaşta iyi bir tecrübe olabilir tabi özelliklte italyanın güzel bir yerindeyse.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2008, 08:09:57 ÖS »

Tabi ki herkesin düşüncesi farklılık gösterir ve her düşünceye saygı göstermek lazım ; fakat şahsi düşünceme göre eğitim açısından bir yarar sağlamayacaksa ,ki ben eğitim açısından çok iyi oldu diyen biri duymadım, erasmus ile yurt dışında vakit kaybetmeye gerek yok. Eğer eğlenmek yada avrupa'da güzel bir tecrübe edinmek istiyorsanız turkmsic ile yazın yurt dışına çıkabilirsiniz. Daha çok eğlenceğiniz kesin. Ayrıca çok çok daha az formalite ile uğraşırsınız. Eğitimimiz zaten yeteri kadar uzun bunu daha da uzatmak o kadar güzel bir şey değil. Kaldı ki normal okul zamanında temelimizi ne kadar iyi atarsak usmle'ye hazırlanırken çok daha rahat edeceğimiz kesin. Tabi ki bu benim şahsi düşüncem ve de erasmus ile bir yere gitmedim. Belki de ondan dolayı bu şekilde düşünüyorum ama yine de turkmsic ile ilgilenen olursa yardımcı olabilirim. İyi günler.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2008, 08:29:15 ÖS »

İstanbul Tıp Fakültesinden erasmusa gidenler arasında tanıdığım tek bir kişi vardı okulu uzatmadan gitmeyi başaran, o da bizim finallerin zamanında buraya gelip onları vermek zorunda kalmıştı, yani erasmus yaparken bizim çalıştığımız derslere çalışıyordu, üstelik anatomi diseksiyon pratiklerinin yoklamasını vermediği için 3te alttan almak zorunda kaldı ve baya zor oldu. Ayrıca 3. sınıfta sürekli öğrenci işlerine gidip her yoklama listesine adını yazdırmak gibi bir sürü bürokratik işle uğraştı. Herşeye rağmen erasmusun iyi bir deneyim olduğunu düşünüyor ama benim görüşüme göre de bu çabaya değmez.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2008, 10:30:31 ÖÖ »

Katılıyorum. Bence de hayati maratona cevirmek yanlis; yasanilcak guzel anlar, ilerisinde yad edilecek dönemler her zaman karsimiza cikmiyor. Varsin olsun 6ay-1sene sonra olsun hedefledigin profesyonel noktaya ulasman ama o noktaya ulasirken sosyal hayatinin da belli seviyede tutulmasi taraftariyim. Her sey ders degil, kaldi ki sosyal yetilerinizle profesyonel hayatta da meslektaslariniza gore birkac adim onde olmaniz kacinilmaz. SOnuc olarak herşey ders degil Bonus

Erasmusa gitmeyi düşünüyorsan okulu uzatıp uzatmayacağını iyice araştır, genelde dersler uygun olmadığı için saydırmak mümkün olmuyor, tabi illa vaktinde mezun olacaksın diye birşey de yok. Zaten erasmusa gidenlerden eğitim açısından yararlanan kimseyi duymadım, daha çok eğlence yönünden memnun dönüyorlar, bu yaşta iyi bir tecrübe olabilir tabi özelliklte italyanın güzel bir yerindeyse.

Hacettepede boyle okul uzatma gibi bir durum gecerli degil Erasmuscular icin. Ayrica Erasmus senesini "rahat rahat TUS calismak" icin kullanan insanlari duyarak icim cız etmedi dersem yalan olur  Embarrassed

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2008, 02:02:37 ÖS »

Şanslılarmış, ben de kıskandım biraz:)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2008, 02:13:37 ÖS »

Ben Erasmus senesi TUS calisilarak mi degerlendirilir canim anlaminda soylemistim  Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: