Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7127 Mesaj 639 Konu- Gönderen: 1268 Üye - Son üye: BIDMC
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: hayaller  (Okunma Sayısı 2281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2008, 03:54:38 ÖS »

Erasmus gibi ogrenci degisim programlarinda siz bir seyler yapmak isteyip, bu isteginizi uygun bir sekilde dile getirdiginizde butun kapilar aciliyor, amac da bu zaten. Ayni sekilde "bir gorunup, kendi isime(!) bakayim"cilardansaniz, size bicilmis bir rol de olmadigi icin tabii ki kimse yoklugunuzu fark etmiyor. Tamamen otokontrol ile ilintili bir  "tecrube" kacirdiginiz, kazandiginiz...  Kisinin o surecte yaptiklari, yapamadiklari, "surec sonunda kazanilacaklar listesi"nde -ki kesinlikle boyle bir liste yapilmasini tavsiye ederim- nelerin var olduguna gore sekilleniyor. Istersen en iyi egitimi de alirsin, istersen en iyi turist de olursun, hatta istersen her ikisini harika bir dengeyle basarirsin.

Hal boyle olunca bizim "bunalmis Tip ogrencisi", kaytarmaya meyilli yurdum insani mantigiyla atiyor kendini gurbet ellere, kimsenin  yoklugunu fark etmemesi gibi aci bir durumu lutuf bilip, bir daha yurt disina cikmasinin da yasak oldugu gibi bir aclikla 'Turist Omer" oluyor, coklukla. Dondukten sonra da  yaptiklarini ballandira ballandira anlatiyor, meraklisina. Zaten dinleyici gurubu "boyle bir olanagin egitime ASLA katkisi olmayacagi gibi ulvi bir nedenle bu olanagi reddetmis" tip  neferlerinden olustugu icin anlaticiyi da dinleyeni de gozeten mutualist sohbetler donuyor ortalikta. 

Bu nedenlerle , ben soyle DUYDUM, Erasmus da soyle bir seyMIS gibi rivayetlerin dillendiricisi olmaktansa biraz gercekci olup, eldeki olanaklarin kullaniminin,  kazanilmak istenilen tecrubeye gore sekillendigini hatirlamak en iyisi galiba...

Ben denedim, oradan biliyorum...

Sevgiyle,

Gamze
thealikemal
Acemi
*

« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2008, 04:33:38 ÖS »

bizde de okul uzamıyor hatta erken bile bitebiliyor. eğitim açısından bi şey katmaz belki ama hayat açısından çok şey katacağını düşünüyorum.
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2008, 07:20:22 ÖS »

ben de bu sene, gelecek yilin , intornlugun 3 ayini Roma 'da gecirmek icin Erasmus'a basvurdum .. okulda herkes bana deli gozuyle bakarken bunu okumak cok iyi geldi acikcasi:))
Her ogrencinin omrunde 'bir' kere Erasmus ogrencisi olma sansi vardir Smiley
usmle mülakat dönemi pek isime yaramaz gerci ama olsun Cheesy
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2008, 11:56:09 ÖS »

ben sahsen erasmusla ısvece gıdıp 3 ay orada kalarak dıyorum ki!!!!

Hayatı erteleme!!! USMLE falan bır sekılde ınsan ıstedıkten sonra yapar abicim ama eramusa bır kere gıdılıyor ve bır daha gıdılmez!!! Hayatının en guzel anılarını ve en tatlı sohbetlerını bulacaksın!!! Internlugun basında gıttım!!! Hayatımda tanıdıgım en guzel kızla tanıstım falan hıc bır seye degısmem o erasmusu!!! 6 seneıcınde tıp fakultesınde verdıgıme n dogru karardı abıcım!!!
Gelecekle ilgili bir karar verirken bu da önemli bir motivasyon olmalı Wink

Eh dogru soze ne denir, ben de hayatimin kadinina rastladigimda kendisi Italya'da ERASMUS yapiyordu, ben de Izmir korfezinde marti sayiyordum. Izmir'den Milan'a cikarma yaptim,  deniz asiri operasyonlarla kendisinin kalbini fethettim,  skender arkadasa bu konuda destek vermemek elde degil,  sayet bu isler sansa birakilmaz, deniz otesine, dag berisine hic birakilmaz,  herkes benim kadar becerikli de olmayabilir  şeytan , madem bu ERASMUS'un boyle bir sihiri var, ayak basmak lazim.  Wink

dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Nisan 23, 2008, 12:02:26 ÖÖ »

"Ulaş" süper. İnsan sevdiği için her yere gitmeli, her şeyi göze almalı. Bence forumun en önemli mesajlarından biri.. Koptum burada, yazı tarzına... Smiley
Sağol, sağlıcakla...
Dodo
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2008, 09:58:11 ÖÖ »

Smiley Smiley  Smiley  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
skender
Acemi
*

« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2008, 01:32:59 ÖS »

erasmus muhabbetine geri dönersek erasmus ta artık biz hacettepeliler pek şanslı değiliz. Maalesef okul en fazla 3-4 aylıgına gönderiyor ve bence bu süre daha da uzun olmalı!!!

Ben orada kaldığım 3 ayın 1.5 ayı gerçekten iyi TUS çalıştım!!! Salak salak dahiliye hocası kaprisi çekeceğime midemde bira ve jeggermeister'in yaptığı bulantıyı çekiyordum Oslo-copenhag gemisinde ama olsun karşımda norveçli çok güzel hatunlar vardı!!! HAHHhhahaha

İsveç'in sağlık sistemi ve yaşam tarzını öğrendim ben o sürede. Sosyalist bir ülke nin gerçekten var olabileceğini öğrendim. Kamyon şöförlerinin bile entellektüel olarak süper olduğu ülkeyi gördüm. Haaa eğitimime bir şet katmadı belki ama vizyon olarak Hacettepe öğrencilerinin hiçbirinde olmayan bir şey kazandım. Hastaya yaklaşımım değişti ve bunu şu an internlüğümde farkedebiliyorum diğer arkadaşlardan daha çok seviliyorum hastalar tarafınjdan.
Haaa italya'da tıp ne alemde peki. Valla ben yaz stajı ispanyaya gittim pek farklı değildir Türkiye'den diye tahmin edebilirim ancak. Bir de orada kimse ingilizce konuşmuyor.

Ya bir de süper sonik inek arkadaşlar Hacettepe'den çıkıp Erasmus'a gittiklerinde ihtiyaçları olan dersi alamadıklarından mı ne fizyolojileri bozuluyor bazen memnuniyetsiz dönüyorlar. Ben anlamadım onları. Erasmus - coitus'tur abicim. Bu kadar özet. Gez dolaş eğlen avrupa kültürünü tanı. Amaç o yani. Zaten avrupa'daki tıp fakültelerinde normalde de kasmaslar insanı. Almanya fransa ve çekler hariç genelde tıp eğitimi rahattır.

Turkmisc organizasyonlarının hepsine gidilmesi taraftarıyımj. Ama asla Erasmustan daha eğlenceli olacağını sanmıyorum.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2008, 03:33:19 ÖS »

erasmus muhabbetine geri dönersek

/.../

Haaa italya'da tıp ne alemde peki. Valla ben yaz stajı ispanyaya gittim pek farklı değildir Türkiye'den diye tahmin edebilirim ancak. Bir de orada kimse ingilizce konuşmuyor.

"Italya' da tip egitimi" gibi oldukca genel bir kavrami irdelemek benim icin hadsizlik olur,zaten skender tum Avrupa' yi bir solukta degerlendirivermis. Ben intornlugumun sekiz ayini Milan Universitesi (La Statale) tip fakultesinde gecirdim, Avrupa'da cok iyi bir yeri olan, mezunlariyla  Amerika'da da hatri sayilir statulerde karsilastigim bir fakulte. Bizdeki gibi "universite hastanesi" kavrami olmadigi icin, ozellikle hastane secimi belirler egitiminizi, ben uzun arastirmalardan sonra Luigi Sacco Hastanesi' ni secmistim.  "Research" -ozellikle infeksiyon hastaliklari- alaninda cok iyi bir yerdir. Daha gitmeden yazisip bir calismanin ucundan tutabilirsiniz. Intornlukte bizde ders olmadigi icin derslere girme "zorunlulugunuz" yok ama isterseniz kimse hayir demiyor. Ben  fazladan ders bile almistim.

Tabii ki dersler Italyanca, oyle olmasa bile hastalar Italyanca konusuyor, siz gittiginiz ulkenin diline biraz olsun hakim degilseniz, tabii ki aldiginiz egitim "anladiginiz kadar" olur. Sonra "erasmus- coitus"tur gibi laf-u guzaflara kalir meydan.

Daha once de soylemeye calistigim gibi, ne istediginizi belirleyip, ona gore hareket ederseniz elde edemeyeceginiz bir sey yok. Egitimse egitim, eglenceyse eglence...

E bir de, Izmir korfezinde marti sayan becerikli birine rastlama ihtimali de var...
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2008, 03:45:11 ÖS »

E bir de, Izmir korfezinde marti sayan becerikli birine rastlama ihtimali de var...

Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2008, 03:49:31 ÖS »

Erasmus icin oldukca onemli buldugum bir ayrinti da ;zaman belirleme. Egitimin yogun oldugu, gecme sinavi bulunan stajlari yurtdisinda yapmak hem egitim hem de sinavlar acisindan sizi zora sokabilir. Oysa intornlukte, "ucretsiz ayak iscisi" olmak yerine, geride biraktiginiz egitimi de dusunmeden rahat bir zaman gecirebilirsiniz.
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2008, 07:30:46 ÖS »

Gamze'ye (ablaya) kesinlikle katiliyorum. Hersey size kalmis. Ben bu yaz turkmsicle italyaya gittigimde en sonunda dogru durust kan almayi ordaki hemsirelerden ogrendim. her sabah hocamla vizitlere katilip hasta tarismalarina dahil oldum . ilginc bir hasta yatacagi zaman hocanin internetten cikardigi notlara calistim. bu arada diger ulkelerdeki arkadaslar haftada birgun klinige gidiyordu. ayni zamanda ayaklarimin alti sisene kadar da gezdim.. yani hersey ne istediginize bagli..
aysun
Acemi
*

« Yanıtla #26 : Nisan 24, 2008, 10:58:46 ÖÖ »

slm ben ankara tıptan aysun..sitedeki yazılara falan göz attım ama step1 e tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyız karar veremedim... bu konuda bilgili büyüklerimiz varsa bana cevap verebilirler mi..şimdiden teşekkür ederim ii günler...
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #27 : Nisan 24, 2008, 11:26:39 ÖÖ »

slm ben sitenin büyüklerinden sayılmam pek ama cevap vereyim Smiley Step 1 icin en uygun tarih-eğer mezun olmadan sınavlarımı bitireyim diyorsan-5 sonu gözüküyor.Öte yandan internlüğün de insana çok şey kattığından bahsetmişti neuro,eğer böyle çok yüksek puan hedeflerin varsa o zaman belki 6 sınıf sonu daha uygun olabilir.
Kolay gelsin
hassah54
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Mayıs 30, 2008, 03:10:01 ÖS »

Herşeyi zamanında yaşamalı bencede...
Kısa zamanda büyük işler başarmak daha güzel değilmidir zaten kendine güvenenler için Smiley
ERasmus farklı tamamiyle farklı bir dünya...
3-4 aylık bir erasmus döneminin insan ilişkilerini geliştirmesi ; kişinin dünya görüşünü değşştirmesi konusunda faydasının büyük olduğunu söylemeliyim. Eee tabi gittiğin ülkeye bağlı, takıldığın kişilere bağlı ingilizce pratiğinede olumlu etkileri olabilmektedir.
Bunun dışında katılımcılar açısından amacın eğitimden çok eğlence olduğunu bilmenizi isterim. Bunları 4 aylık bir erasmus programından dönen bir 5. sınıf öğrencisi olarak söylüyorum. Başta amacım okulumdaki zor stajları orda kolay bir şekilde alarak üzerine boş kaldığım zaman içerisinde usmle çalışmaktı ama planım başarıya ulaşamadı Smiley usmle kısmı sadece Smiley
Ama herşeyi zamanında yaşamalı görmeli...
Bu arada 6. sınıfta gitme konusunda hemfikir değilim...
Usmle yaklaştıkça araya girecek bu dönem olumsuz etkileyebilir...
Daha fazlası benim "post-erasmus sendromu" diye tabir ettiğim erasmusa duyulan aşırı özlem, eski yaşam tarzının sana artık çok monoton gelmesi belirtileriyle kendini gösteren bir durum da var tabi Smiley

Kolay gelsin...

Int Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
skender
Acemi
*

« Yanıtla #29 : Haziran 14, 2008, 01:50:20 ÖÖ »

Bence erasmusa gitmek için en iyi sene dönem 6'dır diyebilirim. Gittiğiniz ülke, sizin neler yapmak istediğiniz tabii bu bakış açısını çok değiştirir. Almanya'da da çok yoğun bir internlük eğitimi veriliyor örneğin. Ama bizim hacettepe'de 2 ay dahiliye yapacağınıza ispanya'da italya'da isveç'te atina'da dahiliye yapmak, bu esnada günboyu TUS-USMLE çalışmak ardından akşam barlarda zil-zurna sarhos olmak da çok iyi oluyor acıkcasi. Bir de okul sartları onemli. Ornegin bizde dönem 4-le dönem 6'ları gönderiyorlar. Benim dönem 4'te gözüm yememişti.

Ustelik o yoğun internluk doneminde ki ben tatil yapamadım donem5-6 arası bana ilac gibi geldi erasmus.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: