Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6724 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1139 Üye - Son üye: aercek
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuUSMLE Step 1 step1 basvurusu-mecburi hizmet??Lutfen yardim
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1 basvurusu-mecburi hizmet??Lutfen yardim  (Okunma Sayısı 404 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
stajyer
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 22, 2008, 03:58:02 ÖS »

Selam
Bugun itibariyle usmle sinavlarina girip uzmanligimi ABD'de yapmaya karar verdim.Ancak 1 hafta sonra okuldan mezun oluyorum(30 haziran).Step1'i yaptigim plana gore ocak basinda almayi planliyorum ama henuz basvuru yapmadim.Mezun olduktan sonra step 1'e basvurum sirasinda, mecburi hizmet yukumlusu oldugum icin herhangi bir sorun cikar mi? Sinava girecegimi soylersem bana diploma fotokopimi verirler mi?  Forumda sabahtan beri ariyorum ama bu konuyla ilgili herhangi bir cevap bulamadim. Diploma fotokopilerini alanlar genellikle step 1 sonucunu gostererek almislar. Ancak benim boyle bir sansim yok. Bu durumda ne yapmami onerirsiniz? Yardiminiza cok ihtiyacim var, kafam cok karisti:(
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2008, 04:59:13 ÖS »

Slm öncelikle forumu iyice karıştır,tüm sorularının cevabı var ben kısaca yazacam ama herkese aynı şeyleri yazmak olmuyor o yüzden iyice okuyun.Step 1 başvuru sorunları diye bir bölüm var orda bulabilirsin.Yapacağın şey mezun olduktan sonra okuldan alacağın bir kalıp belgeyle başvurmak ve daha sonra Step 1 i aldıktan sonrada fotokopini almak;nasıl bir belge olacağını neler yazdırman gerektiğini ECFMG'nin 2008 bülteninde bulabilirsin.Bol şans

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
serkanbe
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2008, 05:16:40 ÖS »

Daha dogru cevaplari sitenin daha eski uyeleri verir ama sorunu acil olarak degerlendirdigim icin bildiklerimi yazayim.
Oncelikle ogrenciyken basvuru yapmak cok kolay.Sana online basvuru sirasinda, su an ogrenci misiniz ve sinavi alirken hala ogrenci olacak misiniz seklinde soruya.Sinavi aldiginda mezun olsan bile su an ogrenciysen evet deyip, mezunlarin ugrastigi formalitelerden kurtuluyorsun diye okumustum bir yerde sanki.Ancak online basvuru icin sadece sifre almak bile cevabi 5 gunde gelen bir olay yanlis hatirlamiyorsam.Sonra on-line olarak bir suru sey dolduruyorsun ve para yatirinca buna cevaben gelen formu dekana onaylatiyorsun.Butun bunlar posta falan derken 20-30 gun surer.
Ama gene ogrenciyi isaretlersen sorun cikar mi bilmiyorum.Tabi dekanin da ogrenciligi bitmis birinin formunu ogrenci diye onaylamasi lazim.Sunu da belirteyim tahmini mezuniyet tarihi bir diye bir sey daha var.Ona yazdigin tarih sanirim 30 haziran olacak ki bu da bir celiski.Yani 1 ay once basvurmaya baslasaydin is garanti ve kolaydi ama simdi biraz celiski olacak.Basvuracagim deyince bence diplomanin fotokopisini vermezler.Onu asistanligi kazandin diye veriyolar.Asistanlar asistanlik suresince(yurt ici/disi) mecburi hizmet yapmaz oyle deil mi?Ama mecburi hizmet yukumlusu olman sinava basvurmana engel deil diye biliyorum.Sadece daha cok ugrasiyorsun bir ogrenciye nispeten basvuru sirasinda.Gene de canini sikacak bir durum yok aslinda.Daha kesin cevaplari benzer tecrubesi olan arkadalar verir.
Basarilar.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2008, 05:28:31 ÖS »

Merhaba,
Öğrenci iken başvurarak, mezunken ECFMG nin her adaydan istediği diploma konusunda, Sağlık Bakanlığı ile sıkıntı yaşama ihtimalini biraz azaltırsın. Forumda bu konuda yazılar var, onları da okuyabilirsiniz.
Şimdi ECFMG den 8 haneli numarani iste, 5 iş günü içinde gelir, onunla hemen internet(IWA) üzerinden öğrenci olarak başvurur, 10 dakika içinde bu başvurunu bitirir, başvuru sonunda alacağın çıktıyı"öğrenci" olarak dekana onaylatır, ECFMG ye yollar, bu işten yırtarsın. Sonuç mezunken eline geçer, eğer fakülten sorun çıkartmazsa bu sonuçla ya da fakülteden alacağın yazı ile, diploma fotokopin ECFMG'ye gitmiş olur.
Yine de bu konuda, ayrıca bir başlık var forumda, onu okumanız iyi olacaktır.
Sağlıcakla
DOdo

sitedeki bir başka link: http://www.usmleturk.com/forum/empty-t587.0.html
stajyer
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2008, 06:32:12 ÖS »

Youngdr, serkanbe ve dodo cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Tavsiyeniz uzerine id numarami almak icin basvurumu yaptim. Insallah herhangi bir sorun cikmaz ve bu 1 hafta icerisinde basvurumu tamamlayabilirim. Bundan sonraki asamada takildigim noktalarda tecrubelerinizden yine faydalanmak isterim. Tekrar tesekkurler:)   
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2008, 11:23:49 ÖS »

http://www.usmleturk.com/forum/usmleturkcom_yazilari/diploma_fotokopileri-t561.0.html
burayı inceleyin

hiçbirşey imkansız değildir
stajyer
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2008, 10:35:25 ÖÖ »

Tekrar merhaba,
ID numaram mezun olduktan 4 gun sonra geldi ve ben de basvurumu mezun olarak yaptim.Okuldan diplomamin haziran 2009'da verilmesinin beklendigine dair bir yazi aldim.Basvurunun online kisminda 'Mezunum ancak diplomam henuz issue edilmedi.Diplomamin issue edilme tarihini belirten bir mektup yollayacagim.' seklinde bir ibare vardi ve ben bu sikki isaretledim. Online basvuruyu bitirdikten sonra benden ECFMG'ye gondermem gereken formlar arasinda 344'u (medical education credentials submission form) de istediler. Ancak bu formun checklist'inde diplomamin 2 fotokopisini gonderiyorum ve transkriptimi gonderiyorum seklinde siklar var. Ben bunlari gondermiyorum. Sadece checklistten, form 345'i ve fotografimi gonderiyorum siklarini isaretleyebiliyorum. Ancak bu form medical education credentials submission formu ve ben credendials'la ilgili herhangi bir sikki isaretlemeden gonderecegim. Bu bir sorun cikarir mi? Okuldan aldigim yazi credential yerine gecen bir yazi sanirim ama basvurunun online kisminda bu yaziyla ilgili bir sik olmasina ragmen, form 344'te boyle bir sik yok. Ne yapmami tavsiye edersiniz? 344'te sadece fotograf ve 345'i yollayacagimi belirten siklari isretleyip mi gonderiyim?
Yardimci olursaniz cok sevinirim
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2008, 03:26:53 ÖS »

344 345 ve okuldan aldıgın kagıdı yollayacaksın zaten.Dedıgın gıbı yolla zaten 344 onemsız birsey;yolladıgın seyler kaybolmusmu  olmamısmı gıbı bır ek baslık sadece.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
stajyer
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2008, 03:29:36 ÖS »

youngdr cok tesekkur ederim cevabin icin  Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: