Sevgili Esra, ben mezun olduktan sonra başvuru yaptığımdan, sorularına farazi fakat kendimce akılcı yanıtlar vermeye çalışacağım. (Soru aralarına büyük harfler kullanacağım)
arkadaslar merhaba,
step1 e basvurumu yapma asamasindayim ve kafam karisti biraz. sorularim icin forumlarda epey arama yaptim ama bulamadim, umarim tekrar olmaz.
cerrahpasada son siniftayim. bir bucuk ay sonrada inernlugumu tamamlamis olacagim. diplomalari vermedikleri icin de bora'nin da tavsiyesiyle okul bitmeden basvurularimi yapmak istiyorum. fakat :
1.basvuru yaparken 'student' statusunde yapip, sinavi alacagim donemde 'graduate' olacak olmam sorun teskil eder mi?
soyle bir soru var :
Are you now officially enrolled at medical school and, at the time you take the exam, will you either still be officially enrolled or have graduated from medical school?
Bu soruya evet diyebilirim di mi? sinavi graduate olarak alacak olmama ragmen? BENCE EVET
2.expected date of graduation
internlugumun son gunu temmuz 28. mezuniyet toreni agustosta.bu soruya agustos demeliyim dimi? bu tarihler konusunda sonradan bir problem cikmasin diye bu kadar detayli dusunuyorum. SENDEN BİR TAHMİN İSTİYOR SONUÇTA, BİR YAPTIRIMLA KARŞILAŞACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. BENİM DE FORMU DOLDURURKEN TAMAMEN TAHMİNİ YAZDIĞIM BİRÇOK TARİH VARDI. HEM MEZUNİYET TARİHİNİZİ ÖĞRENCİ İŞLERİNİN BİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM, TÖRENDE KULLANACAKLARI DİPLOMA GÖRÜNÜMLÜ(!) O KAĞIT PARÇACIKLARINA YAZIYORLAR GENELDE, ONLARA BİR SOR İSTERSEN. DİREK TEM.28 DE YAZABİLİRSİN.
3.date you will complete requirements for the final medical diploma
bu soruya -agustosta mezun olacagimi baz alarak- agustos mu demeliyim? BİR ÖNCEKİ SORUYA YAZDIĞIN TARİHİ BURADA DA KULLANIRSIN-TÜM GEREKLERİ YERİNE GETİREREK MEZUN OLUYORSUN NE DE OLSA-
4.date medical diploma expected to be issued
bu en problemli soru. gercekte diplomamiz 1 ay icinde hazir oluyormus. ben buna 1 sene sonrasini yazsam sorun olur mu? bizim dekanligin bu yonde bir mektup verip vermeyecegini hic bilmiorum. 1 ay sonrasini yazsam benden diplomami isterler mi? BU DURUM OLDUKÇA KARIŞIK FAKAT BENCE 1 SENE SONRASINI DA YAZABİLİRSİN. ÖRNEĞİN BEN HAZ. 2006 MEZUNUYUM DİPLOMAMIN DÜZENLENME TARİHİ MAY. 2007.
5.'clerkship'leri yazarken supervising physician ilerde mektup alabilecegim hocalar mi olmali yoksa anabilim dali baskanimi? gercekte supervise eden hocalari bulmam mi gerekir yoksa? “CLERKSHİP” KISMINI BOŞ BIRAKMIŞTIM- PİŞMAN DEĞİLİM

-
6. bir de mezun olmadan step2ye de basvurayim diye dusunuyordum. turkiye'de heran herseyin degisebildigini goz onune alarak diploma ornegini verdiklerine cok guvenmeyeyim diyorum. ancak step2ye basvurunun eligibility periodunu 2008 icin vermiyor, bu durumda 'basvurma step1 sonucunu alinca diploma ornegini alir basvurunu yaparsin' mi diyorsunuz yoksa 'ekim-kasim-aralik peryodunu sec, calis al bir sekilde' mi diyorsunuz? BU CEVABI EN İYİ BİLECEK KİŞİNİN SEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
7.son olarak, mezun olmadan(bir bucuk ayim var) basvuru surecimi tamamlamak istedigimden en gec ne zamana kadar formu doldurup yollamaliyim? gec mi kaldim? (stresliyim evet Smiley) HEP DEDİKLERİ GİBİ “NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ” FAKAT HALA “ÖĞRENCİ” OLDUĞUN SON GÜNE KADAR (

) BU İŞLEMLERİ YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
simdiden cok tesekkur ederim.
sevgiler,
esra.
KENDİMCE, BİLDİĞİMCE YANITLAMAYA ÇALIŞTIM. DİLERİM YARARI OLUR.
İYİ ÇALIŞMALAR…
G.B.Ç