Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22377 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #45 : Eylül 29, 2007, 03:16:37 ÖÖ »

bunu sanirim iki gun once birisi daha sordu. ne cevap verdiler hatirlamiyorum ama biraz forumu karistirisan bulursun heralde

Dikkatinden kacmamis. Hakikaten tartistik biz bu konuyu, hatta Efx de duzeltme yapacakti.

Simdi... Aslinda soruda sanki bizdeki mecburi hizmet araniyormus gibi bir yaklasim var ama muhtemelen bunlari ilgilendiren kisim bizim diplomamizin ornegini ECFMG ye ulastirip ulastiramayacagimiz. O konu da hepimizin bildigi gibi halledildigine gore bu soruya "evet" demek yeni sorulara neden olabilir dusuncesiyle ben "hayir" dedim. Hersey de yolunda gitti, herkese tavsiye ederim  Wink

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #46 : Eylül 30, 2007, 04:15:00 ÖÖ »

bu soru yeni cikti heralde ben basvururken boyle bir soruyu hatirlamiyorum

hiçbirşey imkansız değildir
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #47 : Eylül 30, 2007, 08:38:37 ÖS »

Ben de basvurali cok oldu aslinda, tabii sen ne zaman basvurdun bilmiyorum. Belki senin uzerinde dusunerek zaman kaybetmedigin bir soruydu. Cok onemli bir soru degil belli ki, adamlar diploma ornegini alinca sorun kalmiyor olsa gerek.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #48 : Eylül 30, 2007, 10:15:59 ÖS »

2008 başvurularında açıldı, 2007 yılı içindeki başvurularda böyle bir soru yoktu, nereden bildiğimi soracak olursanız aralık sonunda girmeyi düşünerek kayıt olmuştum iwa'dan ama 2008 başvurularının açıldığını görünce vazgeçtim 2008 için kayıt oldum Smiley
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #49 : Eylül 30, 2007, 10:25:50 ÖS »

ilginc aslinda... bence basvuruya eklenen bu soru Turkiyedeki durumdan kaynaklanmis olabilir.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #50 : Eylül 30, 2007, 11:00:18 ÖS »

dogru zamaninda baya bir kisi ecfmg ye gidip diplomamizi alamiyoruz dedigi icin bunu cikarmis olabilirler
bu durumda bu soruya evet diyenlerden diploma fotokopisi istenmiyecek mi anlamina geliyor ne dersiniz

hiçbirşey imkansız değildir
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #51 : Ekim 02, 2007, 03:46:02 ÖÖ »

Grin
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #52 : Ekim 05, 2007, 05:40:42 ÖS »

arkadaslar,neredeyse butun forumu okuduktan sonra, kendi durumumla alakali bazi sorular sormak istiyorum. ben de mecburi hizmete dahil oldugumdan ve step-1 sonucunu gostermeden bakanliktan diploma fotokopimi alamayacagimdan, tek care okkuldan alinacak olan bu sahte "diplomasini su tarihte alacaktir" mektubu olacak. ancak, bir de online basvuru sirasinda karsimiza cikan ve yine dekanliga imzalatilmasi gereken form 186 ve issue ile alakali oan toplamda 2 belge var(mıs). birinci sorum, bu belgelere sinav ucreti odemeden ulasilip ulasilamayacagi(cunku ben sinav ucretini belli bir sure oara biriktirdikten sonra ancak odeyebilecegim, para biriktirme olayini da amerikada j-2 vizesiyle yapmayi dusunmekteyim)... ikinci sorum ise, step 1 de dahil, tum sinavlara amerikada esimin yaninda hazirlanma planim oldugundan, belgeleri toparlayana kadar turkiyede kaldiktan sonra, online basvuru islemini askiya alip, ecfmg'ye gondermem gereken belgeleri amerikada gondermem mumkun mudur?? simdiden sonsuz tesekkurler, gercekten bu derece yardimci ve kapsamli bir ise el attiginiz icin.. ankarada bora ile gorustugumuzde "istedigim bilgilere ulasamiyorum" desem de, nekadar haksizlik ettigimi yeni goruyorum.. sevgiler

murat
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #53 : Ekim 05, 2007, 06:27:28 ÖS »

Hosgeldin Murat,

Senin iletini buraya kopyalayim, cevaplari sorularin devamina yazacagim :

arkadaslar,neredeyse butun forumu okuduktan sonra, kendi durumumla alakali bazi sorular sormak istiyorum. ben de mecburi hizmete dahil oldugumdan ve step-1 sonucunu gostermeden bakanliktan diploma fotokopimi alamayacagimdan, tek care okkuldan alinacak olan bu sahte "diplomasini su tarihte alacaktir" mektubu olacak.  DIPLOMA ORNEGINI SINAV BASVURU BELGELERININ NOTER ONAYLI CEVIRILERI ILE DE ALABILIYORSUN. BEN OYLE ALDIM. BU YOLA GIRECEK OLURSAN AYRINTILARI DAHA SONRA KONUSURUZ.

ancak, bir de online basvuru sirasinda karsimiza cikan ve yine dekanliga imzalatilmasi gereken form 186 ve issue ile alakali oan toplamda 2 belge var(mıs). birinci sorum, bu belgelere sinav ucreti odemeden ulasilip ulasilamayacagi(cunku ben sinav ucretini belli bir sure oara biriktirdikten sonra ancak odeyebilecegim, para biriktirme olayini da amerikada j-2 vizesiyle yapmayi dusunmekteyim)...  "CERTIFICATION STATEMENT = FORM 186 " ANCAK UCRETLENDIRMEDEN SONRA SENIN ADINA OZEL OLARAK DUZENLENIYOR, ANCAK O ZAMAN BIR "ECFMG ID" IN OLUYOR. -AMA AMACIN BELGEYI GORMEK ISE BENIMKININ TARANMIS HALINI GONDEREBILIRIM-

ikinci sorum ise, step 1 de dahil, tum sinavlara amerikada esimin yaninda hazirlanma planim oldugundan, belgeleri toparlayana kadar turkiyede kaldiktan sonra, online basvuru islemini askiya alip, ecfmg'ye gondermem gereken belgeleri amerikada gondermem mumkun mudur?? BASVURU, ONLINE KISMIN TAMAMLANMASI ILE BASLADIGINDAN, ELINDE "CERTIFICATION STATEMENT = FORM 186 " OLMADAN RESMI ISLEM YAPABILMEN MUMKUN DEGIL. DIGER "IVIR ZIVIR" FORMLARA (344-345)ULASMAK COK KOLAY FAKAT BU NOKTADA SANA BIR YARDIMI OLMAZ, HEM HEPSI SANA  "ECFMG ID" NI SORACAK ZATEN . ONEMLI OLAN  F-186!

SIMDI... BENIM NACIZANE ONERIM, ILK SINAV ICIN BASVURUNU YAPMAN -EKONOMIK OLARAK COK ZORLAMAYACAK ISEN- F 186 ' NI OKULUNA ONAYLATTIKTAN SONRA, BASVURU ICIN HAZIRLADIGIN FORMLAR ARASINDA, SENDEN DIPLOMA ORNEGINI ISTEDIKLERINE DAIR BIR IBARE OLANLARININ ( F186 + F344 OLMASI LAZIM) NOTER ONAYLI CEVIRILERI  VE YAZACAGIN DILEKCE ILE SAGLIK BAKANLIGININ (TAM OLARAK NEREYE BASVURULACAGI KAT NUMARASINA KADAR FORUMUN BIR YERLERINDE YAZIYORDU, BEN SIMDI TAM HATIRLAYAMADIM)YOLUNU TUTMAN.

simdiden sonsuz tesekkurler, gercekten bu derece yardimci ve kapsamli bir ise el attiginiz icin.. ankarada bora ile gorustugumuzde "istedigim bilgilere ulasamiyorum" desem de, nekadar haksizlik ettigimi yeni goruyorum.. sevgiler

murat

DILERIM YARDIMCI OLABILMISIMDIR. TEKRAR HOS GELDIN,

IYI CALISMALAR, IYI SANSLAR...

GAMZE
mud
Ast Üye
**

« Yanıtla #54 : Ekim 05, 2007, 06:36:17 ÖS »

gamze abla parayı hesabımızdan çektikten sonra mail adresimize mi yolluyorlar o dediğiniz f-186 yı
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #55 : Ekim 05, 2007, 07:51:01 ÖS »

Yok sekerim, ECFMG sayfasina gidiyorsun; IWA' yi tikliyorsun acilan sayfada "PRINT/ REPRINT MY DOCUMENTS" basliginin altinda "CERTIFICATION STATEMENT" i goruyorsun. Ona "print" diyorsun bu kez sana onaylatacagin yer goz onunde bulundurularak iki secenek sunuyor ; 1- dekanlik 2- konsolosluk. Tercihine gore isleme devam ediyorsun (Yalniz yazdirirken sayfa duzenini degistirmen gerekiyor. Kenar basliklarinin uygun mesafede olmasi icin -4mm gibi bir seydi-, arada cikan sayfalarda ne yapman gerektigi aciklamali olarak yaziyor ama ben yine de hatirlatayim dedim.)

Kolay gelsin,

Gamze

* Abla degilim ben Smiley
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #56 : Ekim 05, 2007, 09:44:14 ÖS »

* Abla degilim ben Smiley
Grin Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #57 : Ekim 06, 2007, 05:29:35 ÖS »

Sakin yanlis anlama Mud'cum, kizmadim ben, samimi olsun diye oyle yazdim.

Bora Bey boyle gulucukler dagitinca aciklama yapayim dedim Tongue

Gamze
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #58 : Ekim 06, 2007, 07:33:10 ÖS »

sevgili gamze, yardimlarin icin cok tesekkurler... yaklasik yarim saattir bilgisayar basinda oturmus oylece bakiyorum ne yapsam diye.. ama sanirim yapilacak en mantikli is, gercekten sinav basvuru ucretini odemenin bir yolunu bulmak...

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #59 : Ekim 06, 2007, 07:59:34 ÖS »

Murat, Amerikada uzmanliga girerken cok para gidiyor.. sadece sinavlar da degil, basvurulara ben 1000$ verdim mesela, bunun amerikaya gidis-donus biletleri, IVlerde kalacak yerler, gozlemcilikte kalacak yere para vs derken iyi bir mebla gidiyor.

Acaba nisana kadar cok iyi bir sekilde step1 hazirlanip Nisan TUSu oncesinde 1ay oturup cikmis TUS sorularini cozsen (ki bildigim kadariyla TUSa bir hazirlanma donemin de oldu) ve en dusuk yer de olsa bir psikiyatri devlet hastanesi programina(maasi universiten fazla olur) girsen Nisanda Turkiyede... hemen ardindan step1i versen ve asistanlikla beraber hem biraz maddi destek alirsin hem de CK calismak step1 kadar zor olmaz asistanlik yaparken. Bunun yaninda TRde psikiyatri asistani olmus olman Amerikada hem asistanliga kabul alma asamasinda hem de bunun oncesinde gözlemciliklere kabul almak bakımından cok önemli bir koz olur elinde.

Bir an önce eşinin yanina gitmek istedigini biliyorum ama belki 1sene sonra cok daha avantajli(hem parasal acidan hem de asistanlik basvurulari acisindan) gidebilirsin.

Bu ihtimali de bir düşün, kolay gelsin!

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: