Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 21930 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #60 : Ekim 06, 2007, 09:31:25 ÖS »

Muratcim,

Bir bekardan dinledigin onerilerin ardindan bir de ben konusayim Smiley

Sen bu basvuru isini askiya alsan mesela, Amerika' ya gelsen, J2 vize ile esinin yaninda hem is bulup para kazansan -calisacagin yer garanti ise-, hem de sinavlara hazirlansan. Turkiye' ye ilk gelisinde de -tabii ilk yil icinde gelecegini dusundugum icin bu oneriyi yapiyorum- basvurunu yapip, bahsettigim basamaklarla devam etsen, diplomanin 1 gunluk isi var zaten. Amerika' ya doner donmez de arka arkaya sinavlarini halledersin.

Iyi olabilir mi?

Gamze

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #61 : Ekim 06, 2007, 10:51:34 ÖS »

Grin Muratcim, Gamzenin anlattigi da ehh işte fena bir yol degil yani simdi ayip olmasin Wink 

Yok yok, saka bir yana, tabiki bence de Gamze'nin dedigi daha mantikli ki senle Ankara'da bunu konusmustuk ama ben bir öneri daha sunmak istedim, hani bu yol da var bilgin dahilinde olsun diye, Amerikaya ilk gidis ucak biletini de TR'de kazanmak amacindaysan eger diye.

Gamze'nin dedigi gibi ayrica ingilizceni de bu donemde gelistirme imkanin olur Amerikada calisirken. Benim suanda California'da dil okulunda olup bir yandan da şoför olarak calisan bir arkadasim var, özel yolculari servisle havaalanindan(LAX) aliyor veya havaalanina birakiyor. Genelde uzun saatler yolcu gelip de kendisiyle baglantiya gecilmesi icin bekledigi oluyor araçta, bu sırada elinde bir kitap ders de calisilabilir onun icin anlatiyorum, bu tarz bir işle ayda 3000-3500 gibi bir para kazanmak mumkun, asistanin kazandigindan daha fazla cunku net para giriyor cebine Wink

Günün sözü; "Evli olup balayina gidecegime, Bekar olup alayina giderim"  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #62 : Ekim 07, 2007, 12:35:07 ÖÖ »

Smiley)
Bir anda nasil bir beyin fırtınası oluverdi yaw! Cheesy ne kadar da guzelmis paylasmak,gercekten ne kadar da azaltirmis dertleri.. simdi benim ya yol ya da sinav ucretini odeyebilecek kadar param vardi, ama sanirim bu aksam itibariyle bir seyler ayarlayabilecegim para bulma konusunda..

bora ve gamze... cok sagolun tum bu desteginiz icin.. boracıgım sana New Haven'da ismarlayacagim cayi artik guzel bir yemege terfi ettirmek gerekecek galiba Grin ayni tarihlerde belki de orada olamayacagiz ama olsun, bulusuruz bir gun...

biraz damdan dusme basladi benim bu usmle maceram, ama sonu hayirli olur umarim..
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #63 : Ekim 07, 2007, 01:08:00 ÖÖ »

Günün sözü; "Evli olup balayina gidecegime, Bekar olup alayina giderim"  Grin
Cheesy katiliyorum

I love my hakama!
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #64 : Ekim 07, 2007, 03:26:53 ÖÖ »

Smiley
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #65 : Ekim 13, 2007, 01:07:18 ÖS »

basvuruya basladım ve sanirim pazartesi gibi ecfmg ID'm gelmis olcak.. ancak amerikaya gitme oncesinde bir sey dikkatimi cekti gecen gun ve sorma geregi duydum.. gerci buraya mi sormaliydim emin olamadim ama?? <Smiley
sorum su: benim pasaportumda "ogrenci" oldugum yaziyor.. onu "doktor"'a cevirtmem sart midir? bir sorun cikarir mi?

amerikaya gitmeme daha zaman olmasina ragmen, ecfmg ile yapacagim belge gonderme-yanit bekleme surecinde aradan ciksin istiyorum...
simdiden tesekkurler

murat
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #66 : Ekim 20, 2007, 11:12:04 ÖÖ »

arkadaslar,
acil cevap yazabilirseniz cok sevinirim.. dun ecfm ID'si ve sifrem geldi.. yapmam gerektigi gibi sifremi degistirdim ve IWA'dan online basvuruya baslayacakken, yeni sifrem bir turlu calısmadı. defalarca denedim olmadı, ben de "sifremi unuttum" secenegini tikladim... bugun yeni tek kullanımlik sifre geldi mail adresime, ama o da calismiyor. bir turlu giremiyorum online basvuruya... bana bir yol gosterirsenz gercekten cok sevinirim

murat
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #67 : Ekim 20, 2007, 12:40:16 ÖS »

arkadaslar,
acil cevap yazabilirseniz cok sevinirim.. dun ecfm ID'si ve sifrem geldi.. yapmam gerektigi gibi sifremi degistirdim ve IWA'dan online basvuruya baslayacakken, yeni sifrem bir turlu calısmadı. defalarca denedim olmadı, ben de "sifremi unuttum" secenegini tikladim... bugun yeni tek kullanımlik sifre geldi mail adresime, ama o da calismiyor. bir turlu giremiyorum online basvuruya... bana bir yol gosterirsenz gercekten cok sevinirim

murat
Id numaranı yazarken misal, 055-555-555 gibi değil de 055555555 şeklinde yazıyorsun değil mi?
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #68 : Ekim 20, 2007, 03:49:26 ÖS »

evet oyle yazmıstım.. butun gun denedim olmuyordu, simdi aniden calisti yeni gelen tek kullanımlik sifre.. ben de kendi olusturdugum bir sifreyle degistirdim yeniden.. (gerci IWA'ya bakip kendi olusturdugum bu 2. sifre calisiyor mu diye bakmadim daha ama...)acaba internet ile alakali bir sorun muydu, yoksa sifrenin degismesi mi zaman aliyor ve bu soruna sebep oluyor anlamis degilim..
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #69 : Ekim 20, 2007, 09:57:56 ÖS »

arkadaslar su anda online olarak step-1'e basvuru yapıyorum, anvak bir sorunla karsliastim, daha once de forumda boyle bir durumla karsilasmadigim (ya da atladigim) icin sormak istiyorum.. "date medical diploma issued" kismina okuldan aldigim yazi uyarınca da "May 2009" yazidigim zaman, "hala ogrenci olarak grondugumu" yazan bir yazıyla karsilastim. buraya gercekten oldugu gibi "june 2007" yazarsam da, bu sefer okuldan aldigim yaziyla uyusmayacak..

ne yapmam gerekiyor? yarimci olursanız sevinirim. bu arada, saglik bakanlıgından diploma fotokopimi step-1i gecmeden alamayacagimi oradaki memurla konustuktan sonra ogrendigim icin okuldan "diploması mayıs 2009da onaylanacaktir" diye bir yazi almıstım...

simdiden tesekkurler
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #70 : Ekim 20, 2007, 10:15:26 ÖS »

basvurudaki aynı sayfa ile ilgili "I was required to complete a government/social servive prior to receving my medical diploma" diye bir soru var.. burada mecburi hizmet mi, yoksa ogrencilik dahilinde yapılması zorunlu bir hizmetten mi bahsediyor, anlayamadım..

sanırım biraz obsesifce davanıyorum, ama ileride bir sorun cıkmasından endişeleniyorum
mud
Ast Üye
**

« Yanıtla #71 : Ekim 20, 2007, 11:07:39 ÖS »

bize ait bir kredi kartıyla mı ödeme yapmak zorundayız yoksa birinci dereceden bir akrabamızın kartıyla da ödeme işlemlerini sorunsuz halledebilir miyiz?
mud
Ast Üye
**

« Yanıtla #72 : Ekim 20, 2007, 11:12:55 ÖS »

murat1717 ,sorunuz birkaç sayfa önce tartışıldı..Ordan bilgi edinebilirsiniz..
murat1717
Ast Üye
**

« Yanıtla #73 : Ekim 20, 2007, 11:59:10 ÖS »

sevgili mud,
ben okumustum onları,hatta sen sormussun... ama net bir cevap yine de edinemedim.. cunku orada balzamin demiş ki: "diploma fotokopimizi aldıgımaıza gore, hayır dememizde bir sakınca yok". ama ben saglık bakanlıgıyla konustum, step-1 belgesiyle alamazsın diyor adamlar.. alanlar var biliyorum ama bilirsin nasıl isliyor devlet dairesinde işler..su an gercekten kafam karısmıs durumda ve "evet" mi desem "hayır" mı bilemiyorum bu social service ile alakalı...
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #74 : Ekim 21, 2007, 12:15:44 ÖÖ »

Mud, baskasinin karti da olur. Onemli olan gecerli kredi karti bilgilerini girmen, malum Amerikan kapitalizmi Grin

Murat, sana da ne halin varsa gor demek geliyor icimden ama  Tongue... Ben aldim sinav basvurusuyla diploma ornegimi, adamin gozune sokmazsan "Bak, bu basvuru, ben sinavi almadim, belki de hic almam ama yine de senden diplomami aliyorum" imasi icine girmezsen bir sorun cikmiyor, ne kadar "guvenilir" gorundugun de onemlidir belki Tongue. Sen illa ben oteki turlu yapacagim diyorsan o baska, o da olur tabii. Zaten o zaman basvurunda da "diplomam henuz onaylanmadi" deyip dekan mektubuyla basvurman gerekiyor. Istersen oyle yap.. Bu arada basvuru isini halledebilmene cok sevindim. Kolay gelsin...

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: