Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7160 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1276 Üye - Son üye: Turkish Americans
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22862 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #165 : Nisan 20, 2008, 04:34:28 ÖS »

Evet dersen zaten sistem ilerlemiyor:) hayır diyeceksin istersen dene bi:)

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
skender
Acemi
*

« Yanıtla #166 : Nisan 23, 2008, 10:37:53 ÖS »

arkadaşlar hayırlıysıyla para mı da yatırdım kayıt oldum step 1 ve step 2 CK'a. Şimdi ilk iş form 183'ü doldurup yollamak yalnız iki sorum olacak

1- Benim print ettiğim kağıtların son 2-3 cm'i çıkmıyor bilgisayarın özelliklerinden dolayı bir sorun yaratmaz herhalde dii mi?

2- Form 183 hariç ECFMG ye yollamam gereken bir şey var mı?
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #167 : Nisan 23, 2008, 11:18:59 ÖS »

arkadaşlar hayırlıysıyla para mı da yatırdım kayıt oldum step 1 ve step 2 CK'a. Şimdi ilk iş form 183'ü doldurup yollamak yalnız iki sorum olacak

1- Benim print ettiğim kağıtların son 2-3 cm'i çıkmıyor bilgisayarın özelliklerinden dolayı bir sorun yaratmaz herhalde dii mi?

2- Form 183 hariç ECFMG ye yollamam gereken bir şey var mı?

1- Sorun yaratir. Sayfayi yazdirmadan once -muhtemelen senin okumadan gectigin- bir sayfa daha cikiyor, orada kenar duzenlemelerini nasil yapacagini ayrintilariyla anlatiyor, hatta kac santimetreye ayarlaman gerektigini bile soyluyor.

2- Basvurularimiz farkli olabilecegi icin sana yardimci olamayacagim, muhtemelen doldurman gereken baska formlar da olmali. "Information booklet"i okumani tavsiye ederim. Mezun ya da ogrenci olma durumuna gore nelerin lazim oldugunu tek tek anlatiyor.

Kolay gelsin.

Sinavlarda simdiden basarilar.
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #168 : Nisan 23, 2008, 11:26:57 ÖS »

Can, Form 183,şu anda hala öğrenci olduğun için yetiyor. Ama gerçekten ECFMG 2008 Information Booklet'i oku, her sorunun cevabı var.  Her an kurallar, başvuru şartları değişebiliyor, forumda seninle aynı anda başvuru yapan birilerini bulman zor olabilir, bu yüzden ben de "booklet"i okumanı tavsiye ediyorum.

Başarılar dilerim.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
skender
Acemi
*

« Yanıtla #169 : Haziran 10, 2008, 09:12:13 ÖS »

Şimdi başvuruyla ilgili bir konu hakkında sizlere bir sorundan bahsedeceğim!!!
Ben erasmus programı dahilinde isveçte 3 ay okudum ve basvururken hatırlarsanız "okulunuz harici okuduğunuz tıp fakülteleri" diye bir soru soruluyordu. Ben erasmusla gittiğim okulun da adını buraya yazmıs ve form 183'u doldurarak ecfmg'ye yollamıstım. Buyuk bir heyecanla basvurumun kabulunu beklerken IWA'da your request is rejected yazısını gordum. 24 yasımda az daha kalp krızı gecırıyordum. ECFMG call center'ı aradım ve niye boyle bir durumla karsılastıgımı telefondaki guzel sesli Janet'a sordum. O da isveç'te okudugum okulun transcriptini de form 183'le beraber yollamam gerektiğini söyledi.
Daha önceden de erasmus'la giden ve aynı şekilde basvuran arkadaşlarım boyle bır sorun yasamamasına ragmen bana boyle bır yamuk yaptılar. Information booklet 2008'i de okudum ama orada boyle bir belge gondermem gerektigi yazmıyordu veya ben bulamadım.

Sonra okulumuzda bu islerle urasan bir memur abimiz var, ona danıstım!!! 2. kez basvurmam gerektigini fakat bu sefer "okulunuz harici okuduğunuz tıp fakülteleri" bolumunu bos bırakmam gerektigini soyledi. Aynı zamanda dekan imzalı " ögrencimiz su su tarihler arasında su okulda su stajları yaparak erasmus programına katılmıstır" seklinde ingilizce bir belge hazırladı. Ikıncı basvurumda bu belgeyle beraber form 183'u yolladım. Tabii bu sefer APS ile!!! Bugun öğrendim ki basvurum kabul edilmiş. ERASMUS'a giden arkadaşlara duyurulur.
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #170 : Haziran 27, 2008, 08:18:40 ÖS »

daha yeni çalışmaya başlayan var mı???
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #171 : Haziran 30, 2008, 11:36:17 ÖS »

young dr sen girdin mi bu USMLeye
grcgkc
Ast Üye
**

« Yanıtla #172 : Temmuz 14, 2008, 12:31:28 ÖÖ »

daha yeni çalışmaya başlayan var mı???

ben daha başlayamadım Sad  yakında inş.

fizyolojiyle başlamayı düşünüyorum.. sitede de genel tavsiye bu yönde sanırım
farabi
Acemi
*

« Yanıtla #173 : Ağustos 06, 2008, 10:36:26 ÖÖ »

Acil Yardım... Smiley
Pediatri uzmanı olarak 4 yıldır çalışıyorum, ancak ABD de üst ihtisas ya da başka bir uzmanlık yapmayı düşünüyorum ( Daha önce radyoloji hususunda bir sorum olmuştu)... karar verdim USMLE ye girecem...
yalnız bir sorunum var...
ECFMG ye kayıt olurken dikkatsizlik sonucu ismimin sırasını yanlış yazmışım. Yani last name / rest name ...
nasıl düzeltirim
ya da böyle başvuruda bulunsam sorun olur mu?
lütfen acil cevap...
şimdiden teşekkürler
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #174 : Ağustos 06, 2008, 10:56:44 ÖÖ »

Acil Yardım... Smiley
Pediatri uzmanı olarak 4 yıldır çalışıyorum, ancak ABD de üst ihtisas ya da başka bir uzmanlık yapmayı düşünüyorum ( Daha önce radyoloji hususunda bir sorum olmuştu)... karar verdim USMLE ye girecem...
ECFMG ye kayıt olurken dikkatsizlik sonucu ismimin sırasını yanlış yazmışım. Yani last name / rest name ...
nasıl düzeltirim
lütfen acil cevap...
şimdiden teşekkürler
Parayı yatırmadıysanız başvuruyu iptal edip baştan bavurun. Parayı da yatırdıysanız bir form vardı şimdi adını hatırlamıyorum, onunla başvurmanız lazım. ECFMG'nin FAQ sayfasında yazıyordur.
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #175 : Ağustos 06, 2008, 11:17:52 ÖÖ »

Farabi merhaba,

Benim de aynı şey başıma geldi, tam ödemeyi yapacakken fark etmiştim. Nüfüs cüzdanınızın yeminli tercümesini noterde onaylatıp Form 182 "name change" eşliğinde söyledikleri adrese fakslıyorsunuz. Aynı gün içinde düzeltiyorlar.

Hiç endişelenmeyin.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #176 : Ağustos 06, 2008, 11:34:24 ÖÖ »

Evlilik cüzdanı, ehliyet de olabiliyordu hatırladığım kadarıyla. ECFMG'nin sayfasından veya OASIS'ten "name change request" kısmına giderseniz hangi belgeleri kabul ettiklerini ve nasıl yapacağınızı anlatıyorlar:

http://www.ecfmg.org/2008ib/ibgenreg.html#changeverify

Galileo
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #177 : Ağustos 06, 2008, 06:30:41 ÖS »

Acil Yardım... Smiley
nasıl düzeltirim
lütfen acil cevap...
şimdiden teşekkürler

Benim bilgim bunu duzeltmenin cok zor olmadigi yonunde. Hemen yeni bir basvuru yapin. "Sizin zaten bir basvurunuz var "override" edilmesini ister misiniz" gibi bir uyari cikacak. Onu onayliyorsunuz. 24 saat icerisinde bir onceki basvurunuz iptal ediliyor. Paraniz ECFMG hesabinizda kaliyor. Yeni basvurunuzu yapip, odemede de bu parayi kullanabiliyorsunuz.

Bir deneyin, sorun cikarsa bilgilerndirin lutfen.

Gamze

farabi
Acemi
*

« Yanıtla #178 : Ağustos 08, 2008, 10:02:50 ÖÖ »

Teşekkürler...
ne güzel bir yer burası...
herkes içtenlikle birbirine yardımcı olmaya çalışıyor...
İptal etmeyi denedim olmadı. Form 182 yi gönderdim.
nucleus
Acemi
*

« Yanıtla #179 : Ağustos 30, 2008, 09:16:41 ÖS »

step 1 preklınık olduguna gore 3.sınıfı bıtırınce gırılme sansı var mı yoksa tıp fak.bıtımek mı gerekıyor step 1 e gırmek ıcın?

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: