Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22375 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2007, 03:37:56 ÖÖ »

Ben 1 yazmistim number of credits tranferred dedigi yere... 1 aylık elektif stajdi benimki de. Simdilik bir sorun cikmadi cikarsa da senden önce bende cikar, sen degistirirsin Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #16 : Temmuz 19, 2007, 12:47:59 ÖS »

tamam cok tesekkurler,
senin yolundan ilerliyorum insallah step 1 sonucum da benzer olur:)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #17 : Temmuz 19, 2007, 04:24:29 ÖS »

Ben intornlugumun 8 ayinda Italya'daydim ama bahsi gecen kisma yazmadim. Internship kismina yazmistim galiba, ama secmeli staj olmasi durumunda Bora' nin onerdigi gibi yazilmasi daha makul gorunuyor.

Kolay gelsin...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2007, 07:16:13 ÖS »

oncelikle gamzecim moral destegin icin tekrar tesekkur ediyorum:)
arkadaslar,
benim yeni bir sorum daha var,
internken 1 ay elective stajimda yale'e gitmistim. step basvuru formunu doldururken daha once baska bir okulda okudunuz mu diye bir soru var, benim onu doldurmam gerekiyor mu? internlukte herhangi bir kredi almiyoruz benim bildigim kadariyla, transfer edilecek bir kredim de yoktur heralde, bu durumda hic yazmasam sorun olur mu? bir de 20. soruda sordugu stajlari yazmak zorunlu mu? eninde sonunda isterler mi bu bilgiyi?
cok tesekkur ederim,
esra.

Merhaba Esra,

Arkadaslarin yazdiklarina ek olarak;

Bence 1-2 aylik stajlar icin "medical schools attended" kismina birsey yazmamak lazim. Bu daha cok 1 sene ya da birden fazla seneyi baska okullarda gecirmis kisiler icin yapilan birsey (years attended diye sorulmasindan da anlasilacagi uzere)  yatay gecisleri falan atlamamak icin. 1-2 aylik rotasyonlari oraya yazmaktansa "clerkship" kismina yazmalisiniz. Boyle ayrica bir kisim var cevrimici basvuru formlarinda.

Butun bunlara ek olarak benim kendi tecrubem, ECMFG sinav formlarina cok fazla ayrinti yazmaniza gerek yok, "clerkship" kismini bile bos birakabilirsiniz, bu alanlar hicbir sekilde birisi tarafindan okunmuyor. Oraya yazdiginiz detaylarin da hicbir onemi yok, karsiniza da hicbir zaman cikmayacak.  Nerden mi biliyorum? Gorusmelere cagrilan adaylarin dosyalarinda ECFMG/USMLE transkripti kisminda bu tip ayrintilar yer almiyor, ben adaylarla gorustugum zaman bana verilen ayrintili dosyalarin icinde ECFMG'ye yazdiginiz stajlar vs yoktu. Sadece aldiginiz skorlar, kacinci denemede aldiginiz, 2 ve 3 basamakli skorlari yer aliyor. Sinavlarin ayrintili analizi de yok. Ornegin size yollanan skor raporlarinda hangi alanda daha iyi yaptiginiz falan da yazili. Onlar da karsi tarafin eline gecmiyor. ECFMG bu kayitlari kendisi icin tutuyor olmali ya da ozel olarak istendiginde acikliyor olmali (ikinci olasilik daha muhtemel) Ama rutin basvurularda bunlarin yeri yok, kimsenin de zaten onca basvuru belgesi yanidna bu tip ayrintilarla ugrasacak hali yok, bu konuda benim karsi taraftan da gordugum boyle. Yani kim ne yapsin sizin 4. sinifta aldiginiz stajinizdaki supervizorunuzun kim oldugunu? Kim ne yapsin sizin 5. sinifin 3. persembesinde enfeksiyon stajini yaptiginizi? Zaten transkriptte hangi dersleri aldiginiz bellidir, onu da ERAS istiyor zaten. ECFMG nin boyle bir form sunmasi tamamen kendisini bagliyor. Ne program seflerinin bir alakasi var oraya yazilanlarla, ne de ERAS'in.

Ozetle :

Ben simdi tekrar basvuracak olsaydim, stajlar kismini bos birakirdim, "medical schools attended" kismina da eger 6 ay - 1 sene gibi bir sure baska bir yerde yapmdiysam yine bos birakirdim. "Years attended" kismina da "0.5"  gibi noktali sayilar koyabilirsin. Ona izin verir. Ama 1 aylik 2 aylik stajin nesini koyacaksin, ona "0.20" falan yazman lazim. Zaten orda "years attended" diye sormasinin sebebi, bahsedilen surelerin uzun olma durumunda oraya yazmani bekledigindendir diye anliyorum ben zaten. Pratik tecrubelerim de bunu dogruluyor.

Basvuru cok yonlu bir sey. Yaptiginiz hersey karsi tarafa sunmaniz icin degisik firsatlar ve belgeler olacak. Yale'de yaptigin birkac aylik rotasyonu o araya sikistirmaya calismana gerek yok. Cunku bundan bahsetmek icin cok sansin olacak sayet bu isin daha ozgecmis, amac mektubu (personal statement), dekan mektubu, eras formlari, referans mektuplari gibi bir cok ayagi var ki bunlarin hepsinde bundan ballandira balandira bahsedebilirsin. Kolay gelsin.

knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2007, 08:23:26 ÖS »

Sevgili Ulas & Gamze,

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Daha isin basindayken insan bilemiyor neyin onemli neyin onemsiz oldugunu.

Amerika'da gorusmek uzere  Smiley

esra.
mehmethalil
Acemi
*

« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2007, 10:01:45 ÖS »

merhaba ben bugün ilk defa okuyorum... Shocked
böyle bir sınavdan haberdardım lakin bilgim yok.. marmara üniversitesinde 3 e geçtim..
evet yolun başında  Smiley
geç kalmadığını uman birine ne tavsiye edersiniz..
şimdiden teşekkürler..
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #21 : Temmuz 20, 2007, 12:48:16 ÖÖ »

Sevgili  Mehmethalil, forumu gozden gecirmeye baslaman oldukca iyi bir fikir olabilir  Wink

Hos geldin...

Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #22 : Temmuz 20, 2007, 12:55:33 ÖÖ »

Daha isin basindayken insan bilemiyor neyin onemli neyin onemsiz oldugunu.

Esracim, "onem" bazen oldukca oznel olabiliyor, senin icin onemli oldugunu dusundugun bir ayrintiyi yerine getirmede cekinme bence. Ulas sag olsun elinden geldigince yardim etmeye calisiyor fakat sen "acaba bunu da soyle yapsa miydim" diye dusunmekle harcayacagin vakti yapmaya harca; icin de rahat olsun derim.

Kolay gelsin...

Goruselim  Wink...

Gamze
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #23 : Temmuz 24, 2007, 03:32:57 ÖS »

Sevgili Esra,
  Eninde sonunda o stajlarin hepsini doldurman gerekecek bence hemen doldur da kurtul yarim saatini almaz eger tum bilgiler elindeyse... Yaptigin elektif staji "credits transfered" bolumunde belirteceksin.. şu aylarda Yale'de şu staji yaptim ve bunu okulumda saydirdim anlaminda.
Kolay gelsin...
Stajlar kısmına sadece 6. sınıfta yaptığımız stajları yazıyoruz değil mi, 4. ve 5. sınıfları yazmıyoruz (lütfen birisi yazmıyoruz desin Cheesy )
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #24 : Temmuz 24, 2007, 08:21:57 ÖS »

Maalesef tam tersi, 4. ve 5. siniftaki stajlari yazip, 6. siniftakileri yazmiyoruz. Cunku o "intern"luk Sad
Wink
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #25 : Temmuz 24, 2007, 10:15:45 ÖS »

Kötü haber vermeyi sevmem ama ne yazik ki 4, 5, 6.. hepsini de yaziyorsunuz!  Roll Eyes
Son sene intornluk degil yani Amerika sistemindeki internlukten farkli bu sebeple "internship?" sorusuna "no" diyeceksiniz... "yes" deyip son seneyi gosterseniz de bi sorun cikacagini sanmiyorum yani her halukarda burda 1 sene internlik yapacak herkes ama yine de isi kitabina gore yapin bence.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #26 : Temmuz 25, 2007, 08:52:24 ÖÖ »

sukut-u hayal:)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #27 : Temmuz 25, 2007, 04:11:42 ÖS »

Sevgili Punk;

Onceden de soyledigim gibi ben hic bir staj aciklamasi yapmadim.

N'olur cevap verin; olecek miyim doktor bey?  Smiley

Gamze
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #28 : Temmuz 25, 2007, 05:50:47 ÖS »

Bora is cikarma cocuklara ya ! Cheesy Bana ne ben yine bildigimi okuyacagim.  Roll Eyes

Karsiniza,

"Evladim, bak onumuzde tum okul mufredatin , hangi sinavlardan kacla gectigin, okulunun onayli belgeleri,ECFMG nin okuluna onaylattigi belgeler, aldigin dersler, krediler,notlar, stajlar, dekan mektubun, yaptigin intornlukler, bunlarin mahiyeti, ozgecmisin, doldurdugun ERAS formlarin duruyor, ama biz yine de ECFMG ye sorduk, onlarin formlarini taaa fi tarihinde doldurmamissin, onlar da seni zorunlu tutmamislar, hadi o onlarin essekligi peki sen niye o zaman onlari bos biraktin, keske doldursaydin, biz onumuzdeki bunca onayli/tescilli bilgiye ragmen ikna olamiyoruz cunku ECFMG den ozel istettigimiz o formlar bos ! Biz uzum yemek istemiyoruz senin de anladigin uzere bagci dovmek istiyoruz. Isi gucu biraktik senin fi tarihindeki formlarini buldurduk, eksikleri tespit ettik."

diyecek bir eksik akillinin cikma ihtimalini dusunenler ve bu kisinin sizin kaderinizle oynama ihtimalini dikkate alanlar Bora'nin dedigi gibi tum "optional" formlari sonuna kadar doldursun. Sayet karsiniza boyle bir adamin cikmayacaginin garantisini size ne ben ne de Bora verebilir ! Cocuk da hakli sorumluluk almak istemiyor   Grin Grin

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2007, 05:53:19 ÖS »

Doldurulması zorunlu olan bölümler hangileri? Şahsen opsiyonel olan yerlere bir virgül bile koymama taraftarıyım   Grin

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: