Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6824 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 19508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murat1717
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #75 : Ekim 21, 2007, 12:24:22 ÖÖ »

Smiley
diploma fotokopisi ile yapmak tabii ki benim de işime gelir, daha sonradan tekrar ugrasmak zorunda kalmam.. ben saglık bakanlıgında gectigimiz ay boyle bir tepkiyle karsılasmıstım da o yuzden bu yola dogru kaymıstım.. o zaman simdi yapmam gereken "date medical diploma issued" icin june 2007, government service icin de "hayır" demek, oyle mi?

seni kızdırmak istemiyorum gamze ama, eger bunun sonucunda saglık bakanlıgı vermezse fotokopiyi, nasıl bir yol izlemem gerekecek? Sad
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #76 : Ekim 21, 2007, 12:24:53 ÖÖ »

Bir de diploma tarihi konusu varmis, onu kacirmisim. O da cok onemli olmuyor; haziran 2007 yazabilirsin diye dusunuyorum ama sen dekan mektubuyla basvuracaksan ona gore basvuru yapman gerektigini gozden kacirma..

* Bir de gidip memurla bilmem neyle fikir alisverisine giriyorsunuz, adam tabii ki alamazsin diyecek! Sen dedigim gibi goturecektin belgelerini, ihtisas yapacagim sunlari istiyorlar, cevirisi de burada diyecektin, gecmis olsun... Hicbir zaman sakalim olmamasina sevinmeli miyim!
murat1717
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #77 : Ekim 21, 2007, 12:47:22 ÖÖ »

ben aslinda akıl danısmak icin gitmemiştim. ben henuz basvuru ile ilgili pek bilgili degildim pek o donemde ve diploma fotokopisi bir dilekce ile alınabilir zannetmistim, cunku sınava amerikada basvurmayı dusunuyordum. adam bana dilekce ile alamayacagımı, sonuc belgesi ve puan ile alabilecegimi soyledi..yoksa tabii ki en mantıklısının sınav basvuru belgesi ile alınması oldugunun farkındayım ben de...

ecfmg, benden gondermemi istedigi belgeleri, basvurum kabul edildikten sonra mail adresime gonderecek diye biliyorum.. senin turkceye cevirtip adama gostereceksin dedigin belge o sanırım degil mi?
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #78 : Ekim 21, 2007, 01:26:00 ÖÖ »

Yok Muratcim adresine falan gelmeyecek belgeler. Ben yazmistim aslinda onlari, bulayim da kopyalayayim
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #79 : Ekim 21, 2007, 01:40:10 ÖÖ »

SIMDI... BENIM NACIZANE ONERIM, ILK SINAV ICIN BASVURUNU YAPMAN -EKONOMIK OLARAK COK ZORLAMAYACAK ISEN- F 186 ' NI OKULUNA ONAYLATTIKTAN SONRA, BASVURU ICIN HAZIRLADIGIN FORMLAR ARASINDA, SENDEN DIPLOMA ORNEGINI ISTEDIKLERINE DAIR BIR IBARE OLANLARININ ( F186 + F344 OLMASI LAZIM) NOTER ONAYLI CEVIRILERI  VE YAZACAGIN DILEKCE ILE SAGLIK BAKANLIGININ (TAM OLARAK NEREYE BASVURULACAGI KAT NUMARASINA KADAR FORUMUN BIR YERLERINDE YAZIYORDU, BEN SIMDI TAM HATIRLAYAMADIM)YOLUNU TUTMAN.

Demisim… 
F 186: Certification Statement . Ona nasil ulasilacagini da MUD sordugunda yazmistim : 
 ECFMG sayfasina gidiyorsun; IWA' yi tikliyorsun acilan sayfada "PRINT/ REPRINT MY DOCUMENTS" basliginin altinda "CERTIFICATION STATEMENT" i goruyorsun. Ona "print" diyorsun bu kez sana onaylatacagin yer goz onunde bulundurularak iki secenek sunuyor ; 1- dekanlik  2- konsolosluk. Tercihine gore isleme devam ediyorsun (Yalniz yazdirirken sayfa duzenini degistirmen gerekiyor. Kenar basliklarinin uygun mesafede olmasi icin -4mm gibi bir seydi-, arada cikan sayfalarda ne yapman gerektigi aciklamali olarak yaziyor ama ben yine de hatirlatayim dedim.)

F344  :  http://www.ecfmg.org/pubshome.html#creds  adresinden ulasabiliyorsun.

Butun bunlardan sonra bakanliktan red cevabi alirsan,zaman ve para kaybetmis oluyorsun malesef ama  tersi durumda da ayni gun icinde diploma ornegini alip yola cikabilirsin. 

Red durumunda, IWA’ dan basvurunu “override” edip, “diplomam  onaylanmadi dekan mektubu ile basvuracagim” seklinde yeni bir basvuru yaparsin.

Dedigim gibi tercih meselesi, risk almaya degmeyecegini dusunursen en bastan dekan mektubuyla basvurup, sinav sonucuyla diploma ornegini alabilirsin. Kesin cozum  Wink

Iyi sanslar...

Gamze
murat1717
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #80 : Ekim 21, 2007, 01:47:08 ÖÖ »

Smiley
yardımların icin gercekten cok cok tesekkur ederim. ugrastırdım seni..
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #81 : Ekim 22, 2007, 06:29:48 ÖÖ »

Lafi olmaz  Wink

Ama tekrar hatirlatayim, sen kendin icin en uygununu dusun -yarin bir terslik olur, ben cok uzulurum, israr etmis olmak istemem-; sen daha "kesinci" isen o sekilde de davranabilirsin.

Iyi sanslar...

* Bu arada dilekceni " ABD de falanca ihtisasi yapacagimdan diplomamanin onayli suretinin tarafima verilmesi" diye yazabilirsin. Bir tane uzmanlik yaz, adamlar hic ilgilenmiyor, bir listeleri mi ne varmis onda yeralan uzmanliklardan birinin olmasi yeterli oluyor, psikiyatri listede Wink Yani hic karistirma bunlar basvuruydu falandi diye. "Benden diplomama isteniyor, ekte gerekli belgeleri sundum, geregini arz ederim" falan filan...
jerry
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #82 : Kasım 13, 2007, 08:54:20 ÖS »

Sevgili arkadaşlar,

Step 1'e on-line siteden başvuru yaptım önceki gün.Ama sonradan kafama birşey takıldı.On-line siteye kayıt yaptırırken isim ve soyadımdaki 'ç' harflerini 'c' olarak kaydetmişim.O nedenle on-line application formun isim-soyad kısmında 'c' diye geçiyor,diplomada ve kimliğimde ise 'ç' olarak geçiyor.Sorun olur mu? Yanıtlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler,

Jerry

Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #83 : Kasım 13, 2007, 11:10:10 ÖS »

Sorun olmaz. Rahatlatacaksa bizden ornek verebilirim; hem benim basvurum hem Ulas' in basvurusu dedigin sekilde yapildi. Su an tam hatirlamiyorum ama belki de ismini o sekilde yazmana izin vermiyor da olabilir. Her ne olursa olsun, meraklanmana gerek yok...

* Bir ara tersini konusmustuk sanki biz -galiba Efx ile-? Sinava az kaldigindan olsa gerek hicbir seyi hatirlayamiyorum Smiley
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #84 : Kasım 13, 2007, 11:27:20 ÖS »

Yine de aklina takilirsa basvurunu "override" edip, ismini degistirmeyi deneyebilirsin. Nasil yapacagini forumun bir yerlerinde tartismistik.
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #85 : Kasım 14, 2007, 12:03:33 ÖÖ »

Sorun olmaz Smiley
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #86 : Kasım 14, 2007, 12:08:21 ÖÖ »

Ingilizce karakterlere gore yazip; cok daha sonra diploma fotokopisini gonderirken, orada farkli olacagi icin ikisinin de dogru oldugunu gosteren ek bir belge gonderiyorsun(pasaport fotokopisi gibi).
Simdi Turkce karakter kullanmamaya bak... Wink
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #87 : Kasım 14, 2007, 03:06:01 ÖS »

Ingilizce karakterlere gore yazip; cok daha sonra diploma fotokopisini gonderirken, orada farkli olacagi icin ikisinin de dogru oldugunu gosteren ek bir belge gonderiyorsun(pasaport fotokopisi gibi).
Simdi Turkce karakter kullanmamaya bak... Wink
ben diploma fotokopisiyle beraber öyle bir belge (pasaport vs gibi) göndermemiştim, bir problem çıkmadan okukla geri gönderdiler. Sonradan problem çıkarsa ayrı  Huh
jerry
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #88 : Kasım 14, 2007, 05:20:46 ÖS »

Gamze,efx ve neuro hepinize teşekkürler,içimi rahatlattınız.Bir sorum daha olacak:Kaplan Step 1 qbank'e nasıl ulaşılabilir?Bu,qbook gibi bir soru kitabı mı,yoksa usmleworld gibi bir on-line soru bankası mı? Hepinize başarılar...
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #89 : Kasım 14, 2007, 05:58:29 ÖS »

ben diploma fotokopisiyle beraber öyle bir belge (pasaport vs gibi) göndermemiştim, bir problem çıkmadan okukla geri gönderdiler. Sonradan problem çıkarsa ayrı  Huh

Sorun cikmadiysa umarim bundan sonra da cikmaz. Form 344'te diplomadaki isminiz ile basvurudaki isminiz ayni degilse bunu ispatlayacak bir belge gonderin diyor ya (pasaport, dogum belgesi, vs), ben ondan dolayi oyle yazdim. Ama okula gonderdilerse zaten sorun yok demektir sanirim.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: