Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7127 Mesaj 639 Konu- Gönderen: 1268 Üye - Son üye: BIDMC
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ynt: İstanbul USMLE Çalışma Grubu  (Okunma Sayısı 354 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
shaman
Ast Üye
**

SaygiSevgiTutku

« : Ocak 22, 2008, 12:38:04 ÖS »

Kolay gelsn herkese.
Usmle kazaninca mecburi hizmete gitmedn direk amerikaya mi gidiyrz ve sonra denklik alinca bu problem olarak cikmiyor mu, deneyimli arkadslrn fikirlerini merak ediyrm.
Bir de 5ay skı bir calismyla usmle step1de iyi bi skor alinir mi, yoksa bir sonraki seneye mi birakmali..

fikir beyannda bulunrsanz sevinirm, smddn tskkrlr

Pers Sözcüsü: Oklarimiz Günesi Kapatacaklar. Aksami Getirecekler..

Sparta Krali: Bizde gölgede savasiriz o zaman
shaman
Ast Üye
**

SaygiSevgiTutku

« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2008, 11:49:08 ÖÖ »

efx, yazım kılavuzunu sanırım birkaç ünlüyü kısalttığım için yolladın, dikkatimi çekmemişti böyle bir kural olduğu, teşekkürler.

sorumu o zaman kısaca tekrar yazayım:

Usmle sınavlarını geçtikten sonra, 6. sınıfta Türkiye'de hiçbir yükümlülüğümüz (mecburi hizmet)kalmadan Amerika'ya gidebiliyor muyuz?

Bir de beş ayım var bu senenin son step 1 sınavına yetişmek için. Sıkı çalışabileceğimi biliyorum ama tam hazır olabilir miyim kestiremiyorum. Beş ay yeter mi, ya da tam hakkını vermek için seneye mi bırakmak doğru sizce.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2008, 12:58:01 ÖS »

efx, yazım kılavuzunu sanırım birkaç ünlüyü kısalttığım için yolladın, dikkatimi çekmemişti böyle bir kural olduğu, teşekkürler.

sorumu o zaman kısaca tekrar yazayım:

Usmle sınavlarını geçtikten sonra, 6. sınıfta Türkiye'de hiçbir yükümlülüğümüz (mecburi hizmet)kalmadan Amerika'ya gidebiliyor muyuz?

Bir de beş ayım var bu senenin son step 1 sınavına yetişmek için. Sıkı çalışabileceğimi biliyorum ama tam hazır olabilir miyim kestiremiyorum. Beş ay yeter mi, ya da tam hakkını vermek için seneye mi bırakmak doğru sizce.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Dikkatini çektiğine göre mesajı silebilirim Smiley

ABD'de uzmanlık yapmak Türkiye'deki yükümlülüklerimizi ortadan kaldırmıyor ama mecburi hizmeti yapmadan yurtdışına uzmanlığa gidebilirsin.

Step1'e -merkezin uygun olduğu, tatil olmayan- istediğin bir günde girebilirsin, belirli bir günü yok sınavın; internetten başvurunu tamamladıktan sonra randevu alıp gidiyorsun.

Bana göre 5 ay yeter, seneye bırakma bence. Sınavları erken alırsan elinde sertifikan olur ve externship yapman mümkün olur.

shaman
Ast Üye
**

SaygiSevgiTutku

« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2008, 04:04:47 ÖS »

teşekkürlerimi sunuyorum.
umarım yetişir.
herkese calişmalarında kolay gelsin.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: