Herkese merhaba, siteyi hazirlayanlara cok tesekkur ederim. Ben USMLE'leri 1999 yilinda almis ve sonra ilk CSA sinavlarindan birine girmistim, ancak CSA' de takilmis ve ABD' de (ve hatta Turkiye'de) doktorluk yapma fikrinden vazgecmistim. 9 sene sonra tekrar eski hayallerim canlandi ve bu siteyi gorunce gercekten heyecanlandim, benim calistigim donemde kimsenin USMLEden haberi yoktu ve ne bulduysam okuyarak calismistim...mezun olali 14 sene oldu ve arada da doktorluk yapmadigim 8 sene var, eger motive olup bu isi basarabilirsem bu sitenin de katkisi buyuk olacak. Step 1 ile baslayacagim... Bilgileri sifirlanmis biri icin STEP 1'E HAZIRLIK SURESI NEDIR SIZCE?
Sevgili Kul,
Bunca zaman sonra buyuk bir cesaret ve hevesle USMLE yoluna koyulmaya hazirlanmaniz beni de heyecanlandirdi acikcasi. Forumumuzda hemen her sorunuza yanit bulacaginizi dusunuyorum. Yanit bulamadiklariniz icin de bizler hep burada olacagiz.
Yalniz bence bu noktada surecten daha oncelikli sorular olmali. Zaten surec konusu, Kisil' in da soyledigi -ve sizin de tahmin edeceginiz- gibi oldukca oznel. Diger onemli noktalari irdeledikten sonra er ya da gec sinavlari halledeceginizden eminim.
Nedir diger onemli noktalar? 'Mezuniyetten sonra gecen zaman ve bu zamani nasil degerlendirdiginiz' konusu mesela. Ozgecmisinizde yer alan bosluklarin, degisikliklerin gorusmeler sirasinda ayrintilandirilmasi gerekecegini unutmayiniz. Ilk olarak aklima bu ayrinti geldi; bununla baslayalim, digerlerini de peyderpey konusuruz isterseniz.
Bence akilci bir rota cizdikten sonra sinavlari bir solukta halledeceksiniz, gonlunuzu ferah tutun lutfen.
Saygilar,
Gamze