Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22756 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #120 : Ocak 15, 2008, 06:42:10 ÖS »

Super,simdiden iki kisi olduk Wink

Subat sonu Ankara'da olup,katilmak isteyen baska arkadaslar var mi?
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #121 : Ocak 17, 2008, 02:23:16 ÖS »

Merhaba.okulumdan 'dıploma will be issued' tarıhlı bır kagıt almakta cok zorlanıyorum ayrıca IWA formundakı internship yaptınızmı/yapacakmısınız ne zaman? tarihleri ve government/social work yapmak zorundamısınız?/yapacakmısınız?tarıhlerı? kısmına ne yazdınız?Bır de clerkshipler ve tarihleri kısmı bosmu bırakılacak nasıl yazayım?Bır turlu basvuramadım,mezunum.Lutfen bana yardım edin.teskkurler.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #122 : Ocak 17, 2008, 06:01:56 ÖS »

Merhaba youngdr,

Internship ve clerkship tarihlerini ben yazmistim step1 basvurumu yaparken. Eger hangi tarihlerde hangi bolumde oldugunu bilmiyorsan,Orenci Isleri'nden 'Medical Education Credentials' isteminde bulun. Hangi staji ne kadar sureyle yaptigin ve sorumlu ogretim gorevlisi kimdi, hepsi yaziyor orda.

Zorunlu hizmet konusunda bilgi sahibi degilim,seni yanlis yonlendirmek istemem.

Iyi sanslar,kolay gelsin Smiley

Gulden
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #123 : Ocak 17, 2008, 08:32:21 ÖS »

gulden ben ankaraya geldim
artık buradayım
uygun oldugun bi zaman gorusuruz
deneyimlerimizi paylasırız iyi olur

hiçbirşey imkansız değildir
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #124 : Ocak 17, 2008, 09:48:27 ÖS »

Mehmet,Subat sonu ben de Ankara'da olcam. Bi bulusma yapalim, musait olan arkadaslarla toplanalim o zaman, ne dersin?

nuri
Acemi
*

« Yanıtla #125 : Ocak 20, 2008, 04:30:54 ÖÖ »

Ankaradaki toplantıya ben de gelirim
young dr ben de çapadan dekan mektubu için uğraşıyorum 2 aydır.
ama neyseki olumlu sonuçlandı. 1-2 hafta içinde alabileceğim belgeyi.
yalnız hacettepe nin verdiği(booklet de yazılan şekilde) mektup gibi olmayacak üzerinde biraz değişiklik yapacağız dediler dekanlıktan.bi belge versinler de değişik meğişik razıyım.inan çok uğraştırdılar beni.
internship ve government kısmının boş bırakılacağını okumuştum forumdan.clerkshipi de forumdan arat,tartışılmıştı diye hatırlıyorum.

benim de bir iki sorum olacak step 1 başvurusu hakkında
1-identification number kısmına okuldaki numaramızı mı yazıcaz
2-title of medical degree kısmına ne yazılıyor
3-date you completed reqıirements for the final medical diploma kısmına mezuniyet tarihimizi yazsak olmaz mı?
4-avrupa dan başvurduğumuzu yazacaktık(asyadan değil) diye okumuştum forumda, doğru mudur?
5-bi de dekan mektubuyla falan uğraşırken  -command confirmation request cancelled -şeklinde bi posta aldım ecfmg den.ben de yeni bir ıd numarası aldım bunun üzerine. onunla başvurmayı düşünüyorum bi sorun çıkar mı
yardımlarınıza ihtiyacımız var

GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #126 : Ocak 20, 2008, 05:53:12 ÖÖ »

Merhaba Nuri,

Ankara'daki toplantiyi 29 Subat'ta yapalim diyorum,gelecek arkadaslar icin uygun olursa. Aksamuzeri 5 gibi Bahceli'de 7.Caddede bulusup begendigimiz bir kafede otururuz Wink Senin de katiliminla 5 kisi olduk sanirim.

Basvuruya gelince:
1-'Identification number', USMLE/ECFMG ID olmali. Yani ECFMG'den aldigin numarayi yazmalisin,okul numaranin bu basvurularda hicbir yerde onemi yok.

2-'Title of medical degree': MD(Medical Doctor) ABD'de iki cesit medical degree var benim anladigim kadariyla. Biri MD(Medical Doctor), digeri de DO(Osteopathic physician)
Bizlerin derecesi MD ozetle.

3-'Date you completed requirements for the final medical diploma': Senin de dusundugun gibi mezuniyet tarihin.

4-Kita, Avrupa olmali evet.

5-En son aldigin ECFMG ID'ni kullanmakta yarar var. Zaten aldigin e-postaya gore bir onceki iptal edilmis,yanlis anlamadiysam.

Internship kismini bos birakmamani tavsiye ederim,eger internship yilini tamamlayip mezun olmussan. Ama eger daha 6. sinifta degilsen tabi bos birakmalisin.

Iyi sanslar kolay gelsin Smiley

Toplantida gorusmek dilegiyle...

Gulden
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #127 : Ocak 20, 2008, 08:34:56 ÖS »

29 subat benim icin uygun mu su anda bilemiyorum
henuz nobet listem belli olmadı. subatın basında kesin bisey soyleyebilirim
gorusmek uzere
mehmet

hiçbirşey imkansız değildir
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #128 : Ocak 20, 2008, 11:04:13 ÖS »

Tsler Gulden yazdıların ıcın.Asıl bızım ıcın sorun bence zorunlu hızmet kısmına ne yazacagımız;malesef mecbur degılım dıyınce ilerliyor basvuru surecı ama mecburıyım dıyınce hala ogrencısınız ona gore basvurun yazısı cıkıyor,atlamak falan yok,degısmıs sanırım eskıye gore bıraz.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #129 : Ocak 21, 2008, 05:51:45 ÖÖ »

Bakarsin ben de katilirmisim Wink Ya da ankaraya alternatif bir de istanbul bulusmasinin uzerinde calismak lazim, subat sonu mart basi icin..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #130 : Ocak 21, 2008, 02:46:31 ÖS »

eger Ankara'da bir toplanti olacak olursa ben de katilirim
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #131 : Ocak 21, 2008, 05:39:30 ÖS »

Boracim sen Istanbul'da alternatif toplantiyi  yap,sonra Ankara'da bizimle de bulusursun Wink   Ankara toplantisi sensiz olur mu hocam  Smiley

Alpi,28 veya 29 Subat'ta toplanalim demistim. Mehmet19 arkadasimizin nobet listesi Subat basinda belli olunca,ona da uyan gunu secer aksamuzeri Bahceli 7'de toplaniriz,ne dersin?

Gorusmek dilegiyle Cheesy
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #132 : Ocak 21, 2008, 05:43:43 ÖS »

Bakarsin ben de katilirmisim Wink Ya da ankaraya alternatif bir de istanbul bulusmasinin uzerinde calismak lazim, subat sonu mart basi icin..
Tamam, şubat sonu organizasyonu ben halledeceğim ölmezsem, söz Smiley
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #133 : Ocak 21, 2008, 09:58:34 ÖS »

Tekrar merhaba,

Ankaradaki toplantıya katılmayı ben de çok isterim.

Görüşmek üzere  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #134 : Ocak 21, 2008, 10:34:23 ÖS »

Guldencim, bir step3 masasina tekrar oturursam daha iyi ongorebilcegim ne zaman TRde olacagimi ama tahminen o tarihlerde ben de Ankarada olmaya calisacagim. Harika olur yahu!! Cheesy
Yalniz arkadaslar su hayal kirikligimi da burdan belirtmek istiyorum; Amerikadaki Turkler hic gorusemiyoruz!!!
Gulden senle hic gorusemedik burda!
Ulas ile gorusmedik daha(ama halen Cleveland'a ugrama planlarim var)!
Gamze ile 3 gun once "1. geleneksel Boston bulusmasi" yapma planlarimiz suya dustu yine!
Mehmet Floridadaydi, o kadar guneye inemedim, dogrusu Mehmet'e de gel NY'a demek de istemedim o kadar mesafe varken.
Reha ise 9 defa "abi senin telefon neydi?" seklinde eposta atti, her defasinda da "tamam abi kesin seni ariyorum gorusecegiz" demesine ragmen aradigi yok! Rehacim bi defa daha telefon numarami sorarsan kafanda kircam telefonu gorusunce Grin
Ahmet ise bana Turkiye mesafesinde olan California'da yasadigi icin onu cok rahatsiz etmiyorum gel hadi NY'a goruselim diye. Yok ben atlayip California'a gidersem de bu durumu Turkiyedeki anne babama anlatmakta zorlanacam. Turkiyeye gelmedin California'a gidiyorsun ama diyecekler Cheesy Ama belli olmaz, California planlarim da halen gecerliligini kaybetmis degil.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: