Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7161 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 22906 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #135 : Ocak 22, 2008, 08:10:56 ÖÖ »

Boracim valla inan ben de IV doneminde kesin gorusuruz diye dusunuyordum ama tum IVleri 20 gune sigdirmaya calisinca iki ayagim da bir pabuca girdi Grin

Ama bira sozumu unutmus degilim Grin  Burda bulusamadik,insallah Ankara'da Wink O da olmazsa Kibris'ta mangal basinda Cool
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #136 : Ocak 22, 2008, 03:57:25 ÖS »

boracım canın sagolsun seninle daha cok gorusuruz merak etme bak alternatif bulusma yerleri bulacagız insallah. Grin

hiçbirşey imkansız değildir
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #137 : Ocak 22, 2008, 06:00:33 ÖS »

Hersey guzelde,bulusmalar ıcın ayrı bır forum var zannedersem;oraya alsak nasıl olur burası step 1 sorunları olanlar ıcın,kusura bakmayın.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #138 : Ocak 28, 2008, 06:09:55 ÖS »

merhaba,
basvuru icin tum bilgileri doldurup application summary yazan yere kadar geldim.sonrasinda zaten odeme istiyor.Ancak buraya kadar form 186 diye bir sey karsima cikmadi.Mehmetin yazisinda odeme daha sonra gozuktugu icin henuz  odeme yapmadim.Save edip kaydedip sayfayi ciktim.
Form 186 yi nereden print edecegim.
Bir de bunun disinda baska belge gerekmiyor deil mi basvuru icin?(halen ogrenciyim)
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #139 : Ocak 28, 2008, 07:17:02 ÖS »

Odemeyi yap Grin, form 186 karsina cikacaktir...
Bedava vermiyorlar tabii Wink
Daha sonra o form 186'nin ciktisini al, okuluna onaylat ve ECFMG'ye gonder. Baska bir sey yapman gerekmiyor. Gerisini IWA sayfasindan, OASIS'ten takip et...
Kolay gelsin!!! Smiley
nuri
Acemi
*

« Yanıtla #140 : Ocak 31, 2008, 03:12:34 ÖÖ »

merhaba,
gülden öncelikle cevapların için gecikmiş olsa da teşekkür ediyorum
benim birkaç sorum daha olacak yanıtlarsanız
1-Your name as it appears on your scheduling permit and your form(s) of identification must match exactly. Since your name on the scheduling permit appears in the Latin alphabet (in “English language letters”), the name on your identification must also appear in the Latin alphabet. The spelling of the name on your scheduling permit must match exactly the spelling of the name on the form(s) of identification you present at the test center. If the names do not match as described above, you will not be allowed to take the exam.
başvuru formunda ismimizi yazarken türkçe karakter kullanmalı mıyım?forumda  farklı cevaplar yazılmış  Huh
2-önceden submit application yapmışsam belirtmem isteniyor-önceden IDno almıştım fakat 14 günü geçtiği için iptal olmuştu-ne demem gerekiyor
3-attended years bölümüne 6 yazıyorum
4-internship ve government boş bırakıyorum
(Son sene intornluk degil yani Amerika sistemindeki internlukten farkli bu sebeple "internship?" sorusuna "no" diyeceksiniz... "yes" deyip son seneyi gosterseniz de bi sorun cikacagini sanmiyorum yani her halukarda burda 1 sene internlik yapacak herkes ama yine de isi kitabina gore yapin bence.)
5-ID no by this medical school -öğrenci no yazıyorum
6-national ID:T.C kimlik no
 sorularımın bir kısmı gereksiz olabilir hoşgörün artık Undecided
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #141 : Şubat 01, 2008, 02:07:09 ÖÖ »

Nuri merhaba,
Kendi başvurumda ne yaptığım kadarıyla sana yardımcı olayım:
1) 26 harflik Latin alfabesini kullanacaksın, Türkçe karakterler yok.
2) Ben iki kez ID almamıştım, ama "submit application" yapmadığına göre bence problem yok. Yani ikinci kez "submit application" yapmıyorsan.
3) Başvurum esnasında hemen hemen beş yılı doldurmuş olduğum için "attended years" kısmına beş yazdım, ama mezuniyet tarihim tabi ki okulun altı senelik olduğunu gösteriyor.
4) Başvururken internlğümün dört ayını geride bırakmıştım, bu yüzden "clerkship"lerim haricinde dört aylık "internship"liğimi de yaptığım stajlar kısmına yazdım. Amerikalıların "internship" liği farklı olabilir, fakat nasılsa ECFMG,bilgilerimizi okulumuza göndererek doğrulamasnı isteyecek,bu yüzden ben de bu kısımda bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ayrıca bir dayanağım da var, ECFMG'nin "application instructions" kısmından bir alıntı yapıyorum:
"
The term clinical clerkships refers to that period in your medical education in the clinical disciplines during which, as a medical student, you gained practical experience in hospitals or clinics through rotations, pregraduate internships,etc."

5)Evet
6)Evet.

Başarılar diliyorum, bana da başvuru aşaması çok korkutucu gelmişti. Ama endişeyle bir yere varılmıyor, inan.
İyi çalışmalar  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #142 : Şubat 01, 2008, 02:31:34 ÖS »

Zaten zorunlu hizmete EVETi işaretlerseniz sistem işlemiyor,geri dönüp öğrenciyi seçin diyor haberiniz olsun mezunlar için.Internship ve Government'ı boş bırakmak diye birşey yok,ya evet ya hayırı şeçiyorsun,boştan kastın HAYIR sa onu bilemem(2008 başvurusundan bahsediyorum)
Bırde merak ettiğim ev adresine şu test sample materyeli geliyormu?Hani şu zamanda kazanma muhabetti var ya hatırlarsınız....yoksa onu ayrıcamı istiyoruz biryerden?Sanırım 15 dakika kar etmek için önceden öğrenmek sistemi.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
nuri
Acemi
*

« Yanıtla #143 : Şubat 02, 2008, 01:11:46 ÖÖ »

sade, youngdoc
tesekkür ederim yardımınız için Smiley
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #144 : Şubat 02, 2008, 01:59:53 ÖS »

"Government service" kısmına "hayır" dedim.

Form 108: "Request for USMLE Orientation Materials" diye bir form var. Bunu yollarsanız, ücretsiz numune materyali göndereceklermiş. Ben de uzun süre kendi gelir diye bekledim , ama gelmedi.  Grin Meğer böyle bir form varmış.

Herkese kolay gelsin.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
dollycan
Ast Üye
**

« Yanıtla #145 : Şubat 02, 2008, 06:05:35 ÖS »

http://www.usmle.org/Orientation/2008/menu.html
Yukaridaki linkte bazi materialler var. Bunlardan farkli material var mi? Bana da gelmedi cunku.
Tesekkurler...
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #146 : Şubat 10, 2008, 07:44:55 ÖS »

merhaba,
IWA dan nihayet basvurumu yaptim.Form 183 karsima cikti.FORM 183 - CERTIFICATION STATEMENT - CERTIFICATION BY MEDICAL SCHOOL OFFICIAL
Bunu doldurup belirtilen penysilvanyadaki adrese yollayacagım.
Ama Form 186 hic karsima cikmadi.(mehmet veya nuri nin yazisinda form 186 diyordu)Bi hata mi var acaba.Bir de, prometricten tarih alabilmem icin yollayacagim formun isleme konmasi ve bana prometric icin bir sifre verilmesini gerekiyor deil mi.
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #147 : Şubat 10, 2008, 09:21:04 ÖS »

Merhaba, hayirli olsun.

Karsina sadece Form 183'ün cikmasi halen ogrenci olmandan kaynaklaniyordur. ECFMG "2008 Information Booklet"e gore "medical students" Form 183'u, "graduates" ise Form 186'yı dolduracak. Fakat kitapcigin basinda "ECFMG yakin bir zamanda ogrencilerin de basvurularini Form 186 ile yapmasını isteyen duzene gececektir." gibi bir ibare var. Henüz böyle bir şey gerceklesmedi. Ben de Form 183'le basvuru yaptim.

Form 183 Amerika'ya ulaşmadan,işlemden geçip kabul edilmeden ve "scheduling permit"in online ortamda hazır olmadan Promtric'ten randevu alamazsın. Bir de Form 183'ün "eligibility period" unun yirmidorduncu gunune kadar islemden gecmesi lazim.

Basarilar diliyorum, islerin rast gitsin..

Galileo
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #148 : Şubat 14, 2008, 02:34:51 ÖS »

Merhabalar,
Online basvuruda form 103 u print edince nedendir bilmiyorum(amerikalılarin kağit formati farkli mi baska bir sey mi)sayfanin kenarlari sigmiyo.Kırtasiyeci de cozemedi.Bu yuzden ben de sayfayi word de daraltip sigdirdim.Baski sirasinda yukarda 'sayfa 1/1' altta da web adresi ve 'yes,i printed this page' yazan yerleri kestim ve sonra tekrar fotokopi ile cogaltip sayfa boyuntuna getirdim.Form guzel duruyo ama ayni problemi yasayan oldu mu ve olduysa ne yapti merak ediyorum.Umarim problem cikmaz.
taner özdemir
Ast Üye
**

« Yanıtla #149 : Şubat 14, 2008, 07:03:07 ÖS »

Şöyle birşey yazmışlar
   Print a copy of the Certification Statement (Form 183) by clicking your web browser's "Print" button. If a portion of the Certification Statement (Form 183) is cut off on the copy that you print, you will need to adjust the margins under "Page Setup" in your browser. Generally, if you set all margins in your browser to 0.25 inches or 2.5 millimeters, the copy of the Certification Statement (Form 183) you print will be complete. Saygılarımla

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: