Arkadaşlar herkese selamlar,
5 Mart'ta step 1'i aldım, sonuç bugün açıklandı. Aslında sınav tecrübemi daha önceden yazacaktım ama sonucumun gelmesini bekledim.
Sınavdan 90/217 aldım ve sonuçtan memnunum, tabii gönül >235(99) istiyor ama elimizdekiyle mutlu olmak da bir başarı değil midir(bakınız polyanna

)?
Sınavla ilgili deneyimimi ayrıntılı bir şekilde yazmadan önce, forumu kuran, yöneten, kullanan, kollektif bir bilinç ve şuur oluşmasında faydası olan herkese ve ilk başta aklıma gelen Bora, Ulaş, Nem, Gamze, Akcardio ve Gülden'e samimi teşekkürlerimi iletmek isterim.
Kısaca tıp geçmişimden bahsederek başlamak istiyorum, 2005 Temmuz'da Kadir Has Üniversitesi'nden mezun oldum, burslu okumuştum. Bir sene dişe dokunur bir şey yapmadım, ardından Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nde Yüksek Lisans'a başladım. Aynı zamanda Medikal bir ajansta da işe başladım. Hala bir ajansta medikal direktörlük yapıyorum. Sınava istediğim gibi çalışamadım, uzun bir süreye yaymak durumunda kaldım zira hem iş hem yüksek lisans ile yoğun bir USMLE çalışmasını birarada götürmek kolay değildi. Ama sınavdan önce 1 ay iş yerinden izin alarak sadece step 1'e odaklandım. Gerçi 1 ayın sonunda girmedim sınava, tekrar işe başladım ve iki hafta sonra girdim ama bu küçük bir ayrıntı sayılır, sonrasında keşke hemen girmiş olsaydım dediğimi de belirtmeliyim

Çalışma kaynakları:
Kaplan ders notları
Goljan Rapid Review Pathology 2
First Aid 2006
Goljan ses kayıtları
Soru kaynakları:
Kaplan Qbook
Kaplan Qbank (studentdoctor.net'in yaptıı çekilişte ücretsiz kazanmıştım

)
Usmle Word soru bankası
NBME Form 1,2,3,4
Bunların dışında, mümkünse sınava mezun olduktan çok sonra girmeyin derim. Bilgiler tazeyken girmek -özellikle step 1 için konuşuyorum- daha yerinde olacaktır.
Sınav yeri güzel bir mekan, sınava girerken ehliyet gibi imzalı bir kimlik kartı istiyorlar. Benim yanımda yoktu, çalışanlar bu seferlik olur ama diğer gelişinizde getirirsiniz dediler. Çalışanlar gayet sıcakkanlı, problem çıkartan tipler değiller. Monitörler LCD değil, CRT. Artık LCD monitör kullanmaya alıştığımız için bu biraz can sıkıcı gelebilir ama çok da problem değil açıkcası.
Sınav UW kadar zor değil, Kaplan'dan da çok zor değildi. Bu noktada şunu dikkate almak lazım, herkesin sınav seti aynı değil bu yüzden sınav zorluğu her sınav için farklı olabilir. Bu yüzden sınavlarla ilgili algılar farklı olabilir. Sınav soruları genelde yapılabilir zorluktaydı, tabii acayip sorular yok değildi, ama böyle soruların olmamasını beklemediğimiz için bu durumu doğal karşılıyoruz

8-9 satırlık sorular olduğu gibi daha kısa sorular da vardı. Bu noktada, uzun bir soruyla karşılaştığınızda önce son cümleyi okumanızı tavsiye ediyorum zira soruda adamın tüm soygeçmişinden, ıvır zıvır bir sürü şeyden bahsedip sonra verilenlerle ilgisiz bir soru sorulması gayet olası.
Patoloji sınavın ana konusuydu. Mikrobiyoloji, immünoloji ve biyokimya (+ moleküler biyoloji, genetik) tahminimden daha az sorulmuştu. 5-6 tane genel anatomi sorusu -brakial pleksus, sinir yaralanmaları vs- ve birkaç embryoloi sorusu vardı. Multimedya(video, ses) içeren soru yoktu. Nöroanatomiden bayağı soru vardı (en zayıf olduğum alanlardan birisi olduğundan gözümde daha da büyümüş olabilir

)
Zaman problemi yaşamadım, 1 saat yemek molası verdim ve sınavı 2 saat erken bitirdim. Soru bankalarını çözerken de zaman problemi yaşamıyor ve aynı hızda çözüyordum.
NBME 1: 460
NBME 2: 470
NBME 3: %80 (kaç puan olduğunu bilmiyorum)
NBME 4: Hesaplamadım
Kaplan Qbank: ~%64-65
UW: %63
Son söz olarak, NBME sınavlarını mutlaka para vererek yapın. Sınav sonunda size performans tablosu veriyorlar. Ben form 1 ve 2'yi para vererek yaptım ve gerçek sınavdakine benzer bir performans tablosuyla karşılaştım (gerçek sınavda başarım daha yüksekti ama formlarda zayıf çıktığım alanlarla sınavdaki zayıf alanlarım aynıydı, güçlü olduklarım da aynı şekildeydi)
Sınavı atlatmış olmanın nasıl huzur verici bir deneyim olduğunu anlatamam

Umarım sınav sonuçlarını alan diğer arkadaşlarımız da deneyimlerini bizlerle paylaşırlar. 99 altı deneyim yazamaz diye bir kuralımız yok bildiğim kadarıylai yoksa var mı