Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Step 1 deneyimleri  (Okunma Sayısı 3368 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« : Mart 03, 2007, 10:03:18 ÖS »

Bu başlık da Step 1'e girmiş arkadaşlara sesleniyor Smiley

Belki yüzlerce farklı sınav seti var ve setten sete farklılıklar görülebiliyor ama yine de sizin değerli fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Girdiğiniz sınavda -mümkünse başlık başlık- hangi derslerden yaklaşık yüzde kaç soru çıktığını ve hangi tip sorular çıktığını -yine mümkün olduğu kadar detaylı- paylaşır mısınız? Bunun cidden zaman alıcı ve emek isteyen bir iş olduğunun farkındayım ve şimdiden bu fedakarlığı (önceki başlıklarda)göstermiş olanlara ve göstereceklere teşekkür ediyorum.
Nem
Acemi
*

« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2007, 10:21:51 ÖS »

Selam arkadaslar... Aylardir cookie ayarlarim sorunundan dolayi log-in olamadim. simdi step1 deneyim paylasma sirasi bende.

20 nisanda girdim. ankara tip mezunuyum. henuz sonucum gelmedi, 3 hafta  sonra...

Sinavim:
Sorularin hepsi Clinical Vignette(CV) degildi. Ben oyle bekliyordum cunku. Kisa bir-iki cumlelik direkt ne istiyorsa soran sorular bihayli fazlaydi.
Anatomi: CV verip,sekil uzerinden sormustu. embryo 5-6 tane vardi.
Biyokimya: cogunlukla vignette seklinde ve beklenen gibiydi. cok fazla molekuler biyoloji vardi 20 nin ustunde.
Patoloji: cok soru var patofizyo uzerinde ama cikinca hatirlanmayan kisim pato heralde, qbank ayarinda daha az spesifik diyebilirim.
Mikrop-immuno: immuno vignetteleri coktu, mikrop qbank gibiydi
Fizyo: kaplan qbank tarzinda sorulardi
Farma: first aid hepsinin cevabini iceriyordu, temel sorulardi
Behavioral Science: doktorun bir sonraki cevabi? saglik sistemlerinden ilginc bir sekilde 3 tane soru.

Herseye calismak gerekiyor. Sinavda nerden kac soru cikacagi belli olmuyor. Bence kaplan lecture notes iyi bir kaynak. Yapamadigim sorularda ya ben o kitaptan ogrenememisimdir ya da hicbir yerde cevabi yoktur. patoloji goljan, mikrop ridiculously simple bunlar disinda hepsini kaplandan calistim.

Bir de sinavin son uc blogu yeter bitsin diye gecti bende.  Benle birlikte step2'ye giren iki arkadas daha vardi 8 bloga bir sa molasi olan kisilerin yaninda halime sukredip zorladim.

Simdilik bu kadar... Hazirlanan herkese basarilar...

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2007, 08:43:47 ÖÖ »

Sinemcim tekrardan geçmiş olsun, güzel sonucundan ben zaten eminim... Sen şimdiden yemek borcunu düşünmeye başlayabilirsin Wink  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2007, 07:03:43 ÖÖ »

Gecmis olsun!
Umarim cok iyi bir sonuc alırsın.
Nem
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2007, 01:18:45 ÖS »

Cok tesekkur ederim neuro, dr.dream ve punk.  Umarim iyi bir not olur. cunku zaman zaman efektif olmasa da ben step1 icin cok calistim. o kadar ki step2 ye vakit kalmadi. Sad
Nem
Acemi
*

« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2007, 01:31:50 ÖS »

dr. dream ozel mesajina cevabimi burdan veriyorum umarim senin icin sorun degildir.

Bence ingilizcene guvenmiyorsan bu senin icin sinava biraz daha gec basvurman herkesten bir tekrar daha fazla yapman gerektiginin gostergesi. Ingilizcen bu kaynaklara calisirken ilerleyecektir. Orta  duzeyde bir ingilizce bile baslamak icin yeterli kesinlikle.ozellikle turkce tip okuyanlar icin daha once turkce gordugu kavramlari ingilizce olarak oturtmak vakit alabilir. bende oyle oldu.

Ilk okumani yap ve oyle basvur. Ya da kavramlari anladigindan emin oldugunda.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2007, 11:40:53 ÖÖ »

Bende  Step  1 deneyimlerinden  kısaca  bahsedeyim

Öncelikle  kolay  bir  sınav  degil.Kesinlikle  cok  iyi  calısıp  öyle  sınava  girin.Bence  sectiğiniz  kaynakları(soru + konu)en  az  üc  kez  okuyun.Mutlaka  bol  soru  cozun.Benim  yaptıgım  en önemli  hata  az  soru  cozmek oldu.Bu  arada ben  eski  mezunlardan oldugum  icin  sorular  cok  zor  gelmis  olabilir  tabii.

Sorulara  bakacak  olursak.
En  zorlandıgım  bolumler  Genetik  ve  Beh  Science  oldu.Cok  fazla  sayıda  Genetik  sorusu  vardı  ve  gercekten  cok  zor  sorulardı.Beh  Science  sorulararıda  zordu.Bunun  dısında Genito- Uriner  Sistem  soruları  zordu.(uygunsuz  ADH-Dia  Insipitus  vs vs).Bazı  sıklar  cok  yanıltıycıydı..Diger  sorular  ne  kolay  ne  zordu.

Genelde  baktıgımda Kolay:50
                    Orta :100
                    Zor:150
                    Cok  zor:50

Girecek  arkadaslara  basarılar.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2007, 02:14:57 ÖS »

Deneyimini paylaştığın için teşekkürler, umarım istediğin puanı alırsın.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2007, 11:21:06 ÖS »

Akcardio tebrikler! Gerçekten en zor basamaktır step1.. bundan sonrasi yokuş aşşağı... başarılar! Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Mart 23, 2008, 08:28:40 ÖS »

arkadaslar merhaba,
bende gectigimiz haftalarda step1'e girdim. sonucum gelmeden cok detayli bir tavsiye mesaji yazmak istemiyorum.sonucu gorunce aglamazsam step1 basarilarina uzun uzun yazarim artik Smiley
oncelikle sinav kolay degil.ben cok daha kolay,tamamen kaplana dayali bir sinav bekliyordum,hic de oyle olmadi.aslinda bazi sorular cok absurd olsa da genelde bildigimiz seyleri dolandirarak soruyorlar.o yuzden sinavdan korkmamak,iyi calismak sinav sirasinda da ekstra ciddi olmak lazim.bana niyeyse son bloklarda iyice bir rehavet coktu.
kaplan cok iyi bir kaynak.ozellikle qbank cok ogretici.ama sorulari birebir ayni formatta beklemeyin.usmleword gereksiz bir kaynak gibi gozukuyo ama bana ordan iki soru geldi,ki tamamini cozmeye vaktim olmamisti.sinavi cok uzun zamana yaymadan calisin bir de, benim en buyuk hatam oydu.bir zaman sonra insan hicbirsey ogrenemedigini hissediyor ve iyice nefret ediyor herseyden.
 sonucla beraber daha uzun yazarim, suan kendi gittigim yolun ne kadar dogru oldugunu kestiremiyorum:)
sevgiler,
esra
dr-acantamoeba
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Mart 23, 2008, 08:32:26 ÖS »

sayın knvc öncelıkle gecmis olsun:) moralınızı bozmayın sonucun iyi geleceğini umit ediniz.bir yuksek puan da sizden duymayı isteriz Smiley
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #11 : Mart 27, 2008, 12:02:56 ÖÖ »

Arkadaşlar herkese selamlar,

5 Mart'ta step 1'i aldım, sonuç bugün açıklandı. Aslında sınav tecrübemi daha önceden yazacaktım ama sonucumun gelmesini bekledim.

Sınavdan 90/217 aldım ve sonuçtan memnunum, tabii gönül >235(99) istiyor ama elimizdekiyle mutlu olmak da bir başarı değil midir(bakınız polyanna  Grin)?

Sınavla ilgili deneyimimi ayrıntılı bir şekilde yazmadan önce, forumu kuran, yöneten, kullanan, kollektif bir bilinç ve şuur oluşmasında faydası olan herkese ve ilk başta aklıma gelen Bora, Ulaş, Nem, Gamze, Akcardio ve Gülden'e samimi teşekkürlerimi iletmek isterim.

Kısaca tıp geçmişimden bahsederek başlamak istiyorum, 2005 Temmuz'da Kadir Has Üniversitesi'nden mezun oldum, burslu okumuştum. Bir sene dişe dokunur bir şey yapmadım, ardından Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nde Yüksek Lisans'a başladım. Aynı zamanda Medikal bir ajansta da işe başladım. Hala bir ajansta medikal direktörlük yapıyorum. Sınava istediğim gibi çalışamadım, uzun bir süreye yaymak durumunda kaldım zira hem iş hem yüksek lisans ile yoğun bir USMLE çalışmasını birarada götürmek kolay değildi. Ama sınavdan önce 1 ay iş yerinden izin alarak sadece step 1'e odaklandım. Gerçi 1 ayın sonunda girmedim sınava, tekrar işe başladım ve iki hafta sonra girdim ama bu küçük bir ayrıntı sayılır, sonrasında keşke hemen girmiş olsaydım dediğimi de belirtmeliyim Smiley

Çalışma kaynakları:
Kaplan ders notları
Goljan Rapid Review Pathology 2
First Aid 2006
Goljan ses kayıtları

Soru kaynakları:
Kaplan Qbook
Kaplan Qbank (studentdoctor.net'in yaptıı çekilişte ücretsiz kazanmıştım Smiley )
Usmle Word soru bankası
NBME Form 1,2,3,4

Bunların dışında, mümkünse sınava mezun olduktan çok sonra girmeyin derim. Bilgiler tazeyken girmek -özellikle step 1 için konuşuyorum- daha yerinde olacaktır.

Sınav yeri güzel bir mekan, sınava girerken ehliyet gibi imzalı bir kimlik kartı istiyorlar. Benim yanımda yoktu, çalışanlar bu seferlik olur ama diğer gelişinizde getirirsiniz dediler. Çalışanlar gayet sıcakkanlı, problem çıkartan tipler değiller. Monitörler LCD değil, CRT. Artık LCD monitör kullanmaya alıştığımız için bu biraz can sıkıcı gelebilir ama çok da problem değil açıkcası.

Sınav UW kadar zor değil, Kaplan'dan da çok zor değildi. Bu noktada şunu dikkate almak lazım, herkesin sınav seti aynı değil bu yüzden sınav zorluğu her sınav için farklı olabilir. Bu yüzden sınavlarla ilgili algılar farklı olabilir. Sınav soruları genelde yapılabilir zorluktaydı, tabii acayip sorular yok değildi, ama böyle soruların olmamasını beklemediğimiz için bu durumu doğal karşılıyoruz Smiley 8-9 satırlık sorular olduğu gibi daha kısa sorular da vardı. Bu noktada, uzun bir soruyla karşılaştığınızda önce son cümleyi okumanızı tavsiye ediyorum zira soruda adamın tüm soygeçmişinden, ıvır zıvır bir sürü şeyden bahsedip sonra verilenlerle ilgisiz bir soru sorulması gayet olası.

Patoloji sınavın ana konusuydu. Mikrobiyoloji, immünoloji ve biyokimya (+ moleküler biyoloji, genetik) tahminimden daha az sorulmuştu. 5-6 tane genel anatomi sorusu -brakial pleksus, sinir yaralanmaları vs- ve birkaç embryoloi sorusu vardı. Multimedya(video, ses) içeren soru yoktu. Nöroanatomiden bayağı soru vardı (en zayıf olduğum alanlardan birisi olduğundan gözümde daha da büyümüş olabilir Smiley )

Zaman problemi yaşamadım, 1 saat yemek molası verdim ve sınavı 2 saat erken bitirdim. Soru bankalarını çözerken de zaman problemi yaşamıyor ve aynı hızda çözüyordum.

NBME 1: 460
NBME 2: 470
NBME 3: %80 (kaç puan olduğunu bilmiyorum)
NBME 4: Hesaplamadım
Kaplan Qbank: ~%64-65
UW: %63

Son söz olarak, NBME sınavlarını mutlaka para vererek yapın. Sınav sonunda size performans tablosu veriyorlar. Ben form 1 ve 2'yi para vererek yaptım ve gerçek sınavdakine benzer bir performans tablosuyla karşılaştım (gerçek sınavda başarım daha yüksekti ama formlarda zayıf çıktığım alanlarla sınavdaki zayıf alanlarım aynıydı, güçlü olduklarım da aynı şekildeydi)

Sınavı atlatmış olmanın nasıl huzur verici bir deneyim olduğunu anlatamam  Grin Umarım sınav sonuçlarını alan diğer arkadaşlarımız da deneyimlerini bizlerle paylaşırlar. 99 altı deneyim yazamaz diye bir kuralımız yok bildiğim kadarıylai yoksa var mı  Tongue
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Mart 27, 2008, 12:20:56 ÖÖ »

Sevgili Efx,

Kutlarım, çok sevindim. Burada, herkese yardımcı olmaya çalışan senin gibi iyi bir insanın başarılı olması beni çok mutlu etti.  Cheesy

Geri kalan sınavlarında da başarılar diliyorum...  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Mart 27, 2008, 12:23:46 ÖÖ »

Deneyimlerini paylaştığın için de ayrıca teşekkürler..

Darısı başıma  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #14 : Mart 27, 2008, 12:40:04 ÖÖ »

Sevgili Ertugrul, dun de gorustuk ve dedigim gibi 90 ve ustu puanlar USMLE icin cogunlukla "iyi" grubuna alinan puanlar ve bu basarindan dolayi tekrardan tebrikler! Aldigin puan gercekten cok guzel ve artik zor asamayi gecmis durumdasin, CK ve CS senin icin hazirlanmasi daha rahat sinavlar olacaktir.

Ayrica forumun aktifligini kazandigi gunden itibaren karsiliksiz yardimlarinla ve sagladigin kaynak linkleriyle hepimizinin gonlunu kazanmis bir dostumuzsun. Senin basarin icin, Amerika'da en guzel yerlerde bizi temsil etmen icin elimizden ne geliyorsa ardimiza koymiyacagiz. Bundan sonraki asamalarda da basarilarinin devamini diler ve her zaman yardimci olabilcegim konularda danismani isterim ki ben de corbada bir parca tuzum oldugunu hissedebileyim Grin

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: