Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step 1 için kaynaklar ne olmalı?  (Okunma Sayısı 4687 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #15 : Ağustos 28, 2006, 08:27:37 ÖS »

merhaba arkadaslar,
ben de yeni ogrendim bu siteyi. Kaplan notlarina nasil ulasabiliriz? Fotokopi olarak tabii Wink
Cok tesekkurler Smiley Smiley
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #16 : Ağustos 28, 2006, 10:12:39 ÖS »

Ozellikle teorik sinavlara nasil calisilacagi konusunda kimse bana birsey sormasin. Kelin ilaci olsaydi basina surerdi Smiley

Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #17 : Ağustos 28, 2006, 11:04:52 ÖS »

tamam, sormayiz!!! ukala!!!  Tongue
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #18 : Ağustos 29, 2006, 05:43:52 ÖÖ »

kari koca arasina girmek gibi olmasinda, o zaman bu konuda sazi bana devrediyormusun ulas abimiz?
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2006, 11:02:02 ÖS »

bende gercekten Kaplan oneriyorm.step 1 su asagida belirtilen listeye benzer step 2 yide kaplandan calisinca aradaki bariz farki goruyor insan...illa Kaplandan farkli bir kaynak bakilacaksada ben made ridiculously simple microbiology oneririm.gercekten guzel bir kitap...
en onemliside su arkadaslar biran once karar verin sonrada alicilarinizi kapatin ve asla kaynak degistirmeyin.ben o hatayi cok yaptim,insani dagitmaktan baska hicbir ise yaramiyor.universite 3 te baslayip her kitabin bide yeni baskisi cikmis onda baslayayim vs..derken yillar gecti baslayamadan kitaplarin yeni baskilari alindi vs...
kisaca kararsizlik kotu birsey.
KAPLAN sizin su klasik liste calisanlarin puanlari arasindada fark var bariz...
kaplan calisma suresini kisaltip notunuzu yukseltiyor daha ne istiyorsunuz.
Buarada Reha gorende bizim kaplanla bi anlasmamiz var sanacak Grin
mehmet taşcı
Acemi
*

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2006, 04:22:31 ÖS »

Pathology: BRS
Physiology: BRS
Pharmacology: Lipincott
Biochemistry: Lipincott
Microbiology: Javetz
Behavioral Sciences: BRS
Gross Anatomy: High Yield
Neuro Anatomy: High Yield
Histology: High Yield
Immunology: High Yield
Embryo: High Yield.
Biostatistics: High Yield
Behav Science: BRS
Kaplan Q-Book & Kaplan Q-Bank
First Aid 2006

Yukarıdaki  liste sadece Türkiyedeki öğrenciler tarafından oluşturulmuş bir liste değildir!

en çok önerilen pataloji kitapları
en çok önerilen anatomi kitapları
en çok önerilen farmakoloji kitapları
en çok önerilen biyokimya kitapları
en çok önerilen fizyoloji kitapları

Önerilen listedeki kaynaklar görüldüğü gibi o alandaki kaplan notlarından daha çok oy almış.

Demek ki:Herkes "sadece kaplan"
demiyormuş...
Sınava girmiş ve iyi skorları olan pekçok kişi klasik liste'ye benzer bir kaynak profili ile  karşımıza çıkıyor.

Üstelik önceki yazımda dediğim gibi "kaplan'ı " önerenler de var.Hatta bu kaynakları kombine olarak kullananlar da...
Bunlar da kendi açılarından haklı...
Kaplandan çalışan asla 99 alamaz da demiyorum.
Yani bu konuda ısrarcı olmak ve "illa da şu" demek çok anlamsız.

Çalışmasını sadece kaplan notlarıyla sınırlayan bir öğrencinin pişmanlığı için tıkla

esen kalın...
 Wink

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2006, 06:44:16 ÖS »

peki hocam, ben hala soylediklerimde iddaliyim. isteyen senin soylediklerini takip eder isteyen benle yelizinkini ama ben bu asamada merak ediyorum sinava girip girmedigini? sonra pisman olmazsin umarim. amrerika, pakistan ve hindistandanda cok tanidigim ve halen gorustugum bi cok tip ogrencisi var, hatta bazilariyla sosyal olarakta gorusuyorum onlardanda benim ogrendigim kadariyla kaplandan sasmamak lazim.
o senin listeye aylarca calisirsin ama yinede 99 alman garanti olmaz ama kaplan icin bu soz konusu degil. benim bi arkadasim var bu listeyle 99 alan ama 1 sene 2 ay calisti durmadan, sadece bir step icin. ben de ayni seyi yasadim step 1' e bu listeden calistim 4-5 ay, step 2'ye kaplandan 1.5 ay, skorlarim arasinda 30 puan fark var.
neyse polemik yapmanin anlami yok ama bence buradaki insanlarin kafasini karistirarak hata yapiyorsun. ben bu konudan bu kadar emin olmasam seksen kere yazmazdim. bu biraz kotu bir ornek olucak ama seye benziyor bu olay: staj sinavlarina textbooktan veya normal bi kitaptanmi calisirsin hocalarin ders notlarindanmi?... ben iki sinava iki ayri kaynak serisinden girdigim icin inceliklerini iyi biliyorum. o kaynak serisi sinava endexli degil, iyi bilgi kaynaklari olmalarinin yaninda usmle'ye spesifik kitaplar degil vede cok luzumsuzlar var. hele high yield bi fiyasko. Javetsi ben calistim sular gibi biliyordum ama kitap 500 sayfalik textbook kardesim... son ayimda ucuncu tekrarimi yapip 10 gun ayirmak zorunda kaldim, yazik oldu o kadar zamana, halbuki kaplan calissaydim cok daha kost-efektif olurdu calismam.
ondan rica ediyorum, otur sende kaplandan calis, cok buyuk hata yaparsin.
keske yeliz ve ben haricindede bikac kisi olsaydi sinavlarini gecip kaynak konusuna hakim olanda daha ikna edici olabilseydik. demekki yeterince anlatamamisiz.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Eylül 01, 2006, 06:52:28 ÖS »

Internal Medicine Books [ New Resource ]   Sort by newest updated titleratings voteshitscomments  ascending decending 

Step-Up To Medicine
564 pages; comprehensive review with charts, tables, graphs, mnemonics; speed and supplement learning
Rated 5/5, Votes 6, Hits 1528, Comments 1, Details 
Harrison's Board Review
359 pages; over 1,000 case-based questions with fully explained answers; by Wiener.
Rated 5/5, Votes 5, Hits 871, Comments 0, Details 
 First Aid for the Medicine Clerkship 
416 pages; features a guide to excelling in the clerkship and on the boards; by Stead.
Rated 5/5, Votes 1, Hits 11, Comments 0, Details 
Current Medical Diagnosis & Treatment
1884 pages; comprehensive, reliable, timely annual reference, easy-to-read style
Rated 4.6/5, Votes 41, Hits 3587, Comments 1, Details 
Cecil Essentials of Medicine 
1184 pages; focused knowledge of internal medicine
Rated 4.5/5, Votes 16, Hits 924, Comments 0, Details

Iste ayni sitede dahiliye icin onerilen kaynaklar bunlar....Simdi sen kalkip herhalde arkadaslarina usmle step 2 dahiliyesi icin Harrison veya Cecil veya Current calis diyeceksin oylemi??. Bu sitenin moderatoru arkadasim, NY'ta gorusuyoruz kendisiyle (oda kaplan calisan duble 99culardan), eger cok merak edip isteyen varsa, ozelimden mesaj atsin onun mail adresini veriym onla birebir temas edip sorarsiniz nerden calismaniz gerektigini...
ve listenin niye boyle oldugunu.
daha nasil ikna edici olabilirim bilmiyorum Smiley
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #23 : Eylül 01, 2006, 07:34:57 ÖS »

Arkadaslar ben ve Reha step 1 klasik listeden step 2 yi Kaplandan calismis insanlar olarak gercekten ikisinin farkini cok iyi biliyoruz.bizzat yasayarak ogrenmis olduk.Sayin Mehmet sen bu sinavlara girdinmi ?kendi tecrubelerinle mi konusuyorsun cunku 2.agizdan baska insanlarin tecrubeleri ile konusmak daha az guvenilir bir kaynak olsa gerek.Keske o listeden calisip iyi notlar almis ve ondan calisilmasi gerektigini savunan insanlar (tabi varsa) yazsa daha guvenilir olmazmi sizce...Biz bu formda hicbir menfaatimiz olmadan kendi tecrubelerimizle ogrendiklerimizi yazmaya calisiyoruz.Ki bizim keske dedigimiz seylere bizden sonra gelenler demesin.ayni seyleri onlarda tecrube edip oyle ogrenmek zorunda kalmasin.O kitaplar iyi ama sinava yonelik degil siz TUS calisirken text book tan mi calisiyorsunuz yoksa belli dersanelerin belli kitaplarindanmi,yada TUS icin ozel hazirlanmis kitaplardan mi.Ki bildigim kadariyla TUS dersaneleri daha yeni Turkiyede Kaplan onlardan daha koklu bir kurum.Eger hem calisma suresini kisaltmak hemde cok iyi notlar almak istiyorsaniz bunun cevabi Kaplan.Tabikide o kaynaklarla calisirsanizda bu mumkun olabilir ancak cok uzun degerli zamanlarinizi sizin sinavda hicbir isinize yaramayacak olan bilgileri ogrenmekle gecirebilir ve okadar ayrintinin icinde asil sinav acisindan cok onemli olan topic lere hic ehemmiyet veremeyebilirsiniz.Arkadaslar karar sizin.Turk milletinde malisef biraz kendi basardiklarini arkadan gelenlere aktarmiyor.ben calisma surecinde kimlerle irtibata gecmissem ya imkansiz oldugunu zor oldugunu ifade ediyorlar ve kaynak noktasindada kimse samimi olarak yol gostermiyor.siz cok sanslisiniz boyle bir forum var va insanlarin tek gayesi de samimi olarak yardimci olmak.Hintliler Pakistanlilar Cinliler heryeri doldurmusken neden benim milletimin insanlarida burda olmasin dusuncesidir bizlere bunlari yazdiran.Karar tecih sizlere ait ...Ne istiyorsaniz onu calisin birgun ayni noktada bulusacagiz o gun umarim sizin icin gec olmaz...Keske demek durumunda kalmazsiniz
hurcet
Acemi
*

« Yanıtla #24 : Eylül 01, 2006, 09:59:29 ÖS »

Reha ve Yeliz,
   Esim ve ben forumlari yakindan takip ediyoruz. Sizin forumlardaki icten yaklasiminiz ben ve esimi cok etkiledi. Keske hepimiz boyle deneyimlerimizi paylasabilecek mentaliteye sahip olabilsek! Ben daha yolun cok basindayim.Esimin Amerikali olmasi dolayisiyla meslegime Amerika'da devam edecegim.
Sizlere cok tesekkur ediyorum.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #25 : Eylül 01, 2006, 10:40:32 ÖS »

elimizden geleni yapiyoruz, hem zaman olduruyoruz hemde camiamiza bi katkimiz olsun madem bu yollardan gectik... (gerci daha yolun ortasimi basimi sonumu anliyamadim Smiley)
esiniz amerikali demek, ne guzel benimde annem amerikali...
kolay gelsin sizede, basarilar.
reha
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #26 : Eylül 01, 2006, 10:51:36 ÖS »

benim ilk Turkce formu (kirtok) buldugum gun step 2 sinavimin aksamiydi.Ve orda adim adim benim gectigim zorluklardan gecen insanlarin hikayelerini okudum.Herkesin ayni zorluklardan ayni yanlislari yaparak gecmesine gerek yok degilmi...hurcet sizede kolay gelsin bu uzun yolda...
mehmet taşcı
Acemi
*

« Yanıtla #27 : Eylül 03, 2006, 04:06:44 ÖS »

Evet birlikte bu sorunu yapıcı bir şekilde çözümleyelim Wink

Şimdi sizler step 1 için adı geçen klasik listeden çalıştınız ve memnun olmadığınız skorlarla geçtiniz.
Sonra step 2 ck için kaplanı kullanarak yüksek skorlar aldınız.
Şimdi de step 1 için kaplanı ısrarla tavsiye ediyorsunuz...
(doğru anlamışım değil mi?)

Yani sizin de step 1 için kaplan tecrübeniz yok....
Eğer -farzediyorum tabii- step 1'e klasik listeden çalıştıktan sonra
ikinci kez sınava girmek zorunda kalıp bu sefer de kaplandan çalışmış
ve var olduğunu iddia ettiğiniz farkı birebir görseydiniz,
inanıyorum ki daha ikna edici olurdunuz.

Yine de USMLE için ter döken arkadaşlara yardımcı olma gayretiniz,
çok sevindirici....
 Smiley
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Eylül 03, 2006, 05:17:53 ÖS »

tam dogru ifade edememissiniz,
ste 1 icinde anatomi immuno genetik gibi bazi kisimlari kaplandan calistim cunku diger kitaplarda sinavi kapsayacak sekilde her ders yok...diger kitaplarida hepsini inceledim ve gercekten digerleri calisma suresini cok fena uzatiyor ve sorular kaplanla daha kolay cevaplaniyor...burda soz duollosuna hic gerek yok bunun yerine bilginizi tecrubenizi yazsaniz daha faydali olur kanaatimce...
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #29 : Eylül 03, 2006, 08:59:08 ÖS »

Mehmet dogru anlamissin,
ama cok daha kisa sure calisarak cok daha dramatik bir skor farki yakaladim ve sunu soyleyim piyasadaki diger kitaplar tarz olarak hep ayni ama kaplanin tarzi farkli bunu anliyorsun calisinca. ve o kadar cok kisiyle konustumki bu konuyu, ortadogulu, avrupali, amerikali ve ozelliklede hindistan pakistanlilarla (bu isin pirleri) gercekten cok ama cok emin olmasam bu kadar israrci olmazdim. piyasadaki en iyi kitaplar hatta az farkla degil acik ara.
ya bi ornek gostereyim, sanirim kaplandaydi ama usmleworld'dede olabilir, bi cocuk dusuyor elinde kursun kalem varken ve norolojik bulgular gostermeye basliyor. bu heralde sittin sene dusunsen aklina gelmez ve hicbir kitapta bunu bu sekilde soylemez, sonuc bu bir pediatri sorusu, kursun kalem batmasina bagli carotis diseksyonu!.
yani kitabi okurken adamlar sana nokta nokta, cumle cumle direk bilgi veriyor, her kelimesi sivanda cikabiliyor. yani ben sinavi cozerken dedimki ya bunlar bi sekilde soru havuzunu ele gecirdi yada usmle ile ozel anlasmalari filan var Smiley
neyse, burda yazilanlar yeterince aydinlatici olmustur herhalde, isteyen senin listeyi takip etsin (cok uzulyorum onlar adina simdiden) isteyen ben yeliz gibi kaplani.
Mehmet bide rica edicem step 2 icinde bi liste verirmisin. (veremezsin cunku kirtokta oyle bi liste yaratilmamisti Smiley

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: