Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Güzel bir soru  (Okunma Sayısı 586 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 22, 2008, 07:15:53 ÖS »

A 65 year-old Caucasian male presents to the Emergency Rom with a sharp, left- sided chest pain. He says that the pain is worse when he takes deep breaths, but he gets relief with leaning forward. He had a non- ST elevetion acute myocardial infarction six months ago and had undergone angioplasty for the right coronary artery. His other medical problems include ; diabetes, hypertension, hyperlipidemia, peripheral neuropathy, diabetic neuropathy, paroxysmal atrial fibrillation, hypothyroidism and chronic renal insufficiency. His vital signs are; BP: 142/86 mm Hg, PR: 78/min RR: 16/min T: 36,1 C(97 F). On examination, you find a pericardial rub. EKG shows diffuse ST elevation.

Lab results are:

Hb:9,1 g/dl
WBC: 8 000/cmm
Platelets: 210 000/cmm
Blood Glu: 243 mg/dl
Serum Na: 136 mEq/L
Serum K: 5,8 mEq/ L
HCO3: 17 mEq/L
BUN: 86 mg/dl
Serum Cre: 4,4 mg/dl

Which of the following is the most appropriate management of this patient?

A. NSAIDs
B. Corticosteroids
C. Pericardiocentesis
D. Hemodialysis

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 22, 2008, 08:49:54 ÖS »

Üremiye bağlı akut perikardit:

Hemodiyaliz endikasyonu.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2008, 01:26:15 ÖÖ »

Hayret! Çok az ihtimal var; oysa ki, trafik kazası geçirip, direksiyona göğsünü çarpmış olması ve (arabaya binme sebebi de), babası ile kavga ederken göğsüne darbe yemiş olması gerekirdi.
Ha bir de acilde sedyeden düşebilirdi..Az  hastalık(diabetes, hypertension, hyperlipidemia, peripheral neuropathy, diabetic neuropathy, paroxysmal atrial fibrillation, hypothyroidism and chronic renal insufficiency) vermişler
 Smiley Paylaşım için teşekkürler...
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 23, 2008, 01:56:12 ÖÖ »

Grin  Grin

Kardiyoloji soruları çok çetrefilli  Sad

Galileo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2008, 08:28:31 ÖS »

Merhaba,
Forumun Step 1 Kaplan videoları başlığının altına hematoloji ve kardiyoloji videolarını izlediğinizi yazmışşınız "sade", onlar siteye mi yüklü yoksa torrentlerden mi indirdiniz?

Teşekkürler...
ö.n: Tüm sorular çetrefilli, hele UW kaynak olarak kullanılıyorsa bu durum had safhada ortaya çıkıyor ama sağolsunlar zaten uyarmışlar. Smiley
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 23, 2008, 08:41:41 ÖS »

Sitede "Dosyalar" başlığı altında Step 2 CK videoları var. Hematoloji ve Kardiyoloji Conrad Fischer tarafından anlatılmış, bazı yerlerde gülmekten kırıldım, hem faydalı oldu, hem de motive oldum.

Ben de şu anda UW çözüyorum, en kötü performansımı Kardiyoloji'de gösterdim.  Angry "Öldürmeyen acı güçlendirir" in benim versiyonu da "Bezdirmeyen kardiyoloji kardiyolog yapar"  Tongue haline geldi.

Kolay gelsin Dodo  Smiley İyi çalışmalar  Smiley

Galileo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2008, 08:53:49 ÖS »

Grin Grin
 Smiley Bu herhalde foruma ne kadar hakim olduğunuzu gösteriyor.

Usmleworld öyle malesef. Gülden de bundan önce tecrübelerinde bahsetmişti, Bora ile de konuşurken, %60 civarı bir sonucun iyi olduğu görüşünü savunmuştu.
Ben 1 yıl tıpla alakamı kesip İran sınırında yaşadığımdan(DHY) toparlama sürem biraz uzun oluyor ama ben de ilkinde %60 civarı yapmıştım.

Kaynak için de teşekkürler... Bakmış ama görememiştim.
İyi çalışmalar, Başarılar...(Bende Kaplan qbook 3. , crush 3. ve  first aid'in 5. baskıları var, isteyen olursa fotokopi olarak verebilirim. Üzerlerinde tek çizik bile yok Smiley )
Sağlıcakla.
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mart 23, 2008, 09:04:56 ÖS »

"Ben 1 yıl tıpla alakamı kesip İran sınırında yaşadığımdan(DHY) toparlama sürem biraz uzun oluyor ama ben de ilkinde %60 civarı yapmıştım."

Siz çok büyük bir azim ve başarı örneği gösteriyorsunuz..

Kolay gelsin, sınavda başarılar diliyorum..  Smiley

Galileo

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: