Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step 2 ck tecrübelerim  (Okunma Sayısı 8763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« : Mart 23, 2007, 03:08:46 ÖÖ »

aslında yeni konu açmak gerekir mi bilemiyorum ama nereye yazacağımı da bilemedim.
19 martta step2 ck ya girdim. step 1 i 29 aralıkta borayla birlikte almıştık. bora bana bayağı bir fark atmış. Wink borayı tekrar tebrik ediyorum burdan.
step1 sınavında zamanla ilgili problemim olmamıştı. soruları yetiştirebilmiştim ama ck da neredeyse 30 tane boş bıraktım zaman bi türlü yetişmedi. sanırım ck için daha iyi bir ingilizceye gerek var sorular bayağı uzundu nede olsa.
step1 de soruları yaparken çok zorlanmıştım ben bunu o zamanlar bildikçe soruların zorlaşmasına bağlamıştım ama sanırım öyle değildi. step 2 de ise soruları daha rahat yaptım. belki dahiliyeci olmamdan da olabilir ama bence step 2 daha kolay ama daha çok ingilizce isteyen bir sınav.
soruların neredeyse %90-95 i verilen olgunun ya tanısı yada bu olguda bundan sonraki adımın ne olduğu ile ilgiliydi.
arada bir iki yada üç tane şıkları aynı olan ayırıcı tanı soruları vardı.
kolayından bir örnek verelim. dispne ayırıcı tanısı
17. soru 65 yaşında erkek hasta şu kadar sigara kullanmış. şu işi yapıyor. şu ilaçları kullanıyor diye uzun uzun anlatmış. sonra demişki fev1/fvc 60 bronkodilatöre yanıt veriyor. tanı
18. soru aynı hasta aynı hikaye ama bu sefer bronkodilatatör yanıtı yok ama ac de ralleri var periferik ödemi var tanı
19. soru aynı hasta aynı hikaye ödemi yok ralleri var bronkodilatatör yanıtı yok ama ateşi var dispnede yeni ortaya çıkmış. tanı
veya başka bir soru soru aynen böyle 40 yaşında tıp öğrencisi ekim ayında doktora gidip hep b için aşı istiyor bakıyorlar ki antiHbs + ne yapılacak ne tür bir koruma uygulanmalı     
bide ilginç olarak step 1 e cemaat halinde 10-12 kişi girmiştik. ck ya ise o gün tek giren bendim.
yani tavsiyem şu step1 de ingilizce problemi çekenler step 2 ye girmeden önce mutlaka ingilizcenizi biraz daha kuvvetlendirin
inşallah birilerinin işine yarar

hiçbirşey imkansız değildir
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Mart 23, 2007, 05:05:16 ÖS »

Tesekkurler Mehmet19

Step 2 nin ingilizce olarak daha agır oldugunu ilk kez duyuyorum.İngilizcesi iyi olmayan(hatta kotu)biri olarak bu degerlendirmen ve tavsiyen ıcın tesekkur ederim.Umarım iyi bir sonuc alırsın
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #2 : Mart 23, 2007, 09:27:32 ÖS »

Mehmet geçmiş olsun, çoğu bitti azı kaldı. Bundan sonraki en kolay basamagi olacak. Tecrübelerin için çok teşekkürler, benim de çok başım ağrıyacak bu sınavda zamanlama konusunda. Step1de zarzor yetiştiriyordum kesin bu sefer patliyacak tabi iyi bir uyku ve konsantrasyon önemli. Tekrardan tebrikler ilk sınav notun da guzeldi bunun da guzel olacagindan eminim, zaten ne alirsak alalim sanki dahiliyeden başka kapı yok gibi geliyor bana ama du bakalım  Roll Eyes

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Mart 26, 2007, 01:12:37 ÖS »

punk ve akkardio çok teşekkürler aslında söylemek istediğim ingilizcenin daha ağır olması değil. sorular çok uzun onları okuyup türkçeye çevirmek zaman kaybı oluyor. aslından hemen anlamak lazım. bu da daha iyi bir ingilizce gerektiriyor sanırım.
punk bakalım hepimiz için hayırlısı olsun. bence sen göze girersin haberin olsun. benim için ise ben dahiliyeyi zaten seviyorum. başka bir branşı yapabilir miyim bilmiyorum.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2007, 09:54:44 ÖS »

arkadaşlar bu sınav sonucu postaya verildikten sonra en geç 21 günde belli olmuyor muydu. 11 nisanda belli olmuş ama hala bişey gelmedi. acaba ecfmg ye mail atsam bana sonucumu e-maille göderirler mi bu konuda bilgisi olan var mı? yoksa biraz daha mı beklesem ne dersiniz
gerçi insan meraktan çatlıyor ama 

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2007, 10:58:01 ÖS »

Mehmet  11 nisan da acıklandıgını  nerden biliyorsun?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2007, 12:25:14 ÖÖ »

Mehmet, normal değil bu kadar geç kalmasi.. Bence bi eposta yolla veya en temizi ara adamlari 2 dk.da ogrenirsin.
Bu arada "Oasis Trick" yapip sonuç eline gelmeden geçip geçmediğini ogrenebilirsin, bilmem biliyor musun onu?!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2007, 05:26:49 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar:
Bugun  Chicago da  STEP 2 CK ya  girdim.Suan  beynim  allak bullak olsa da  kisaca  birseylerden  bahsedeyim.,
1-Sinav  hakikaten cok yorucu.Dinlenme suresi ile birlikte  9  saat  suruyor.Ben 07.33 te basladim.16.32 de  sinavdan ciktim.Step 1 e gore sorular  genellikle  daha uzun.Ama  biraz  konsantre  olursaniz  sure  yetisir.Ben  10  kadar  soruyu yetistiremedim(Besmele  cekip  salladim).
2-Sorular Step 1 e  gore  kesinlikle daha  kolay.Ben  step 1 e  4  ay  calıstım.Step 2 ye  1.5-2  ay  calistim.Step  2  CK  sorulari  daha  kolay  geldi bana.Tabi  ben klinisyen oldugum icin boyle  olmus olabilir.Orasi  ayri.Cunku  bir  suru  Kardiyoloji  sorusu  vardi.Ama yinede   ben  size  bu  sinav  icin  cok  beklememenizi oneririm.
3-Sorularin  buyuk  cogunlugu  Dahiliye-Kadin Dogum-Psikyatri  uclusunden  geldi.Istatistik toplam 10 soru vardi yoktu.Pediyatri ve Cerrahi ise toplam %20 ancak vardi.
 Simdilik  bu kadar.Sonuc  belli oldugun da  daha  detayli  bilgi  vermeye  calisacagim.

Mehmet
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2007, 11:00:02 ÖÖ »

Hayirli ugurlu olsun..insallah cok basarili sonuc alirsin.. Darisi basimiza..

Sevgilerimle..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2007, 09:39:30 ÖS »

Evet... Artik bu yılan hikayesine dönen step 2 yazilarimi yazsam iyi olacak. Arkadaslar, sinava Ankara'da girdim, sonucum Haziran 6sinda aciklandi, sinavdan 90 aldim! Grin

Sinav sonucum Haziran'in basinda aciklanmis olmasina ragmen neticemi ancak Agustos basinda ogrenebildim. Sebebi ise kurnazlik yapayim deyip ECFMG'deki "Contact Address" bölümüne Philadelphia'da yasayan bir arkadasimin adresini verdim. ECFMG sonuc raporumu bu adrese "2 defa" yollamis olsa da bizim arkadasin postasina ulasmadi. Fakat daha sonra verdigim "kendi adima kayitli" Posta Kutusuna(PO Box) ulasti neticem. Tabi artik sinav sonuclari internetten aninda alinabildigi icin boyle bir sorunu ECFMG sertifikanizi alana kadar yasamazsiniz. ECFMG sertifikanizi alacaginiz bu "contact address" bolumune vereceginiz adres konusunda dikkatli olun! Bazı postacilar bu tarz belgelerin dagitiminda "hassas" olup sizin adiniza olmayan bir posta kutusuna koymayabiliyorlar.

Gelelim CK ile ilgili tecrubelerimize... Kaynaklar ve soru kitaplari konusunda farkli dusunceler yok, yol belli, Kaplan kaynaklarindan calisacaksiniz CK'a + Usmleworld soru bankasini cozeceksiniz. Ben boyle yaptim ayrica bir de Kaplan Qbook'u cozdum. Bol soru cozmek cok onemli bu sinavda! Ayrica UW sorularinda yaptiginiz genel dogru yuzdesi 65%i geciyorsa sinavda 95 ve ustu alabilceginizi size az cok soyleyebilirim.

Calisma süresi olarak 3ay gibi bir zaman gerekli CK icin... Reha bu isi 1.5ayda halletti ama ben biraz obsesif calistigimdan belki de, enaz 3ay calismak gerektigine inaniyorum. Yani ben UWi ancak 1ayda bitirebildim, az degil soru sayisi.

Sonuç olarak... Step1 kadar muallakta olan bir kaynak sorunu yok CK'da. Yapmaniz gerekenler belli; Kaplan notes + UW sorulari +- Kaplan sorulari(Qbook/Qbank) +- USMLE secrets kitabi.

Ve en önemlisi... Sinav günü... Arkadaslar CK sinavi bilgiden cok zamani kullanmayi testeden bir sinav. Ben sinavda sorularin %5-10 kadarini yetistiremedim - Yukardaki bir ileti de yetistiremiyecegimi belirtmisim, bile bile lades dedik yani Grin. Bu sinavda konsantrasyon-zamani iyi kullanma çok ama çok belirleyici oluyor. Oyle Step1 kadar detayli kaynak calismaniza herseyi bilmenize gerek yok. Onemli olan bildiklerinizi zamanlica kullanmak. Tahmin edeceksiniz bir cok soruyu ama tahminleriniz cogunlukla dogru olacak. Onemli olan o kısa zamanda mumkun oldugunca her soruya konsantre olup, kavrayip bir tahmin yurutmek. Adi ustunde "klinik" bir sinav bu, klinikte hasta goruyormuscasina hizlica degerlendirme yapip tani veya ilk yaklasim koymaniz istenecek sizden.

SSS:
1)FA calismayalim mi?
Gerek yok CK icin.
2)Blue Prints calisalim mi?
Gerek yok, Kaplan calis bolca soru coz canavar gibi bir sonuc alirsin.
3)Ne kadar soru cozmeliyim?
En azindan UWi bi kere cozun... En az 3-4hafta zaman alir sadece oturup zaman tutup UW cozseniz.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2007, 10:07:49 ÖS »

boracım hayırlı uğurlu olsun
gözün aydın matchlerde de başarılarının devamını diliyorum

Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2007, 10:11:01 ÖS »

tebrikler Bora. başarılarının devamını dilerim...

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2007, 12:50:47 ÖÖ »

Tebrikler Boracim,
Umarim "Match" de istedigin gibi sonuclanir.
Darisi diger calisanlarin basina.. Smiley
Sonrasi icin bol sanslar...
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2007, 01:24:03 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar:)

Bikac gun once Step2 CK sonucumu aldim. Sinava 22 Agustos'ta Ankara'da girmistim.Sonucun bu kadar erken aciklanacagini beklemiyordum.Basvurularimi yapma asamasinda aldigim sonuc bana iyi moral oldu.Bunu sizlerle paylasmak istedim. Sonuc 97 geldi arkadaslar SmileySmileySmiley

Step2 hazirligi, step1e gore cok daha rahat ve kendi acimdan cok daha az travmatik oldu. Ilk sinavin heyecani ve stresi cok daha fazlaydi.1 sinavi geride birakmis olmak ve onun size kazandirdigi deneyim, isleri oldukca kolaylastirdi diyebilirim.

Step 2 CK calisacak arkadaslar icin oncelikle kaynaklari yazayim:
*Kaplan'in step2 CK konu kitaplari (5tane)
*Crush Step2 (esas kaynak Kaplan ama vaktiniz olursa Crush'a da bakmanizi tavsiye ederim.)
*Usmleworld Qs (herbiri 46 sorudan olusan 45 test)

Step 2 hazirligina once Kaplan kitaplarini ve Crush'i okuyarak basladim. Bu kaynaklari okumak Step1 kaynaklarini okumaktan cok daha kisa suruyo:)Ilk okumadan sonra 1 kez Usmleworld sorularini cozdum. Ama sorulari cozerken mutlaka sure tutarak calistim. Sinavda her blokta 46 soru ve bu sorular icin 60 dakikaniz olacak arkadaslar. Sorulari belirli sure icinde cozebilmeniz onemli cunku step2 zaman acisindan step1e nazaran daha zorlayici. Sorular daha uzun ve 1 kerede okuyup vakayi kafanizda canlandirip cevaplara gecmeniz cok onemli.

Sorulardan sonra konulari Kaplan'dan 2. kez okudum ve bu okumada her dersten ozet notlar cikardim(son okumayi cok daha kisa surede yapabilmek icin) ve 2. kez sure tutarak Usmleworld sorularini cozdum. Step1 sorularini 2 kez bastan sona cozmemistim ama step2de onemli olan zamana karsi tum sorulara bakabilmek oldugu icin 1.kez cozuyormus gibi tum sorulara tekrar baktim.
Konu ve soru tekrarindan sonra sinava 1 haftadan az bi zamanim kalmisti. Bu geri kalan zamani da hergun 1 dersi 2. okuma sirasinda cikardigim ozet notlari gozden gecirerek degerlendirdim.Calisma programimi su sekilde ozetleyim:

Kaplan+Crush 1. okuma: 20 Haziran-9 Temmuz
Usmleworld Qs        :10-20 Temmuz
Kaplan+Crush 2. okuma:21 Temmuz-4 Agustos
Usmleworld Qs        :5-14 Agustos
Ozet notlar          :15-20 Agustos

Veee 22 Agustos sinav gunu:) Ilk sinava Ankara'da girmemistim ve ortam oldukca kasintiydi. Ankara'daki sinav merkezinde calisanlar gercekten cok yardimsever ve iyi niyetli insanlarmis. Sinav stresi omuzlarinizdayken bu ufak detay insani gercekten rahatlatiyor. Sinav gunu merkezde sinava giren bi tek ben vardim. Her bloktan sonra en az 5 dk ara verip yuzumu yikadim ve beni ayakta tutacak birseyler atistirdim(cikolata-meyvesuyu vs). Ogle yemegi olarak da kendi hazirladigim sandviclerden yedim. Ogle yemeginden sonra da sinavin devam edecegini akilda tutup cok biseyler yememenizi tavsiye ederim arkadaslar. Ziyafeti sinav sonrasina birakin ki ogleden sonra sinavda uyuklayip sayiklamadan bu isi bitirebilelim;)

Step2 icin onceden de bahsettigim gibi zaman cok onemli bir kriter. Sinavdan once Bora'nin bana soyledigini ben de size soyleyeyim burdan: 'Tum sorulara 1 kez bakabilirsen mutlaka 95 ustu alirsin.' demisti. Ben de sinavda olbildigince konsantre olup sorulari hizlica okumaya gayret ettim ve bazen bir soruyu 30 saniyede okuyup cevaplamak zorunda kalsam da hicbir soruyu sallamak zorunda kalmadim. Iyi-kotu bir cevap verip gectim her soruyu ve sonuc gercekten 95 ustu geldi:) Unsuz dusunur Bora arkadasima da burdan selamlar ve tesekkurler:)Smiley Grin Grin

Step2 CK de boylece gelip gecti arkadaslar. Ankara'da bu sinavi aldiktan sonra macera Houston'da devam etti:) 7 Eylul'de CS'e girdim. O apayri bir deneyimdi. Sonuc gelince onu da sizlerle paylasmak isterim.

Bugunlerde basvurularimi yapmakla ugrasiyorum ama burdaki hastaneler ve sehirlerle ilgili cok fazla bi fikrim olmadigi icin oldukca zor oluyo bu secim isi. Pediatri ve Kadin-Dogum'a basvurcam. Kadin-Dogum'u daha fazla istiyorum ama Pediatri'de de daha fazla sansim olabilir dusuncesiyle 40 tercih de Pediatri icin yapmayi dusunuyorum. (Kadin-Dogum'dan 80 programa basvurdum.) Basvurular konusunda sansimizi artirabilmek icin nelere dikkat etmemiz gerektigini deneyimli arkadaslar yazarsa cok sevinirim.

Herkese iyi calismalar, kolay gelsin arkadaslar.

Gulden:) Cheesy

Smiley
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2007, 01:38:15 ÖÖ »

Cok tesekkur ederiz, ayni zamanda tebrik ederiz, basarilar dileriz.

Not: Basvurulardaki sanslarini artirabilmek icin nelere dikkat etmek gerekli konusunu benim gecen gun yazdigim basvurularla ilgili yaziyi okursan faydasi olur eminim. O da USMLETurk.com yazilari arasinda olacak.

Kadin dogum icin New York'ta sansin cok fazla. Pediyatri icin neredeyse garanti sayilirsin. Kolay gelsin.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: