Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7135 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1270 Üye - Son üye: aldoccrazy
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step 2 ck tecrübelerim  (Okunma Sayısı 8699 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2007, 03:37:24 ÖS »

Cok cok tebrik ederim Guldencim,
Cok sevindim. Smiley
Umarim basvurular da cok iyi gecer ve sonuc istedigin gibi olur.
Gorusmek uzere... Cheesy
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2007, 06:05:38 ÖS »

Tebrikler Gülden. Umarım amacına ulaşırsın. Match'de başarılar  Wink

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2007, 12:56:13 ÖÖ »

gülden tebrikler ankaradaysan toplantıya gelmek istermisin hem eski günlerden bahsederiz Grin
ben mehmet hani kadın doğumda grubunuza eklenen. bilmem hatırlayabildin mi ?
Özgür derenin grubuyduk. hani siz hep giderdiniz. biz de gelmezdik. Roll Eyes
yaptığın için tekrar tebrikler

hiçbirşey imkansız değildir
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2007, 03:45:10 ÖÖ »

Merhaba Mehmet:) Smiley
Fotoyu gorunce hatirladim tabi:) Donem 4un ilk staji, eee yeni hevesti tabi, bir de Kadin-Dogumcu olma istegi gidiyoduk hergun:) Roll Eyes

Ankara'da olup toplantiya katilmayi gercekten cok isterdim, onceki toplantinin fotolarini da gordum sitede. Insan orda olmak istiyo ama Step2 CS sinavindan sonra Tucson, Arizona'ya arkadaslarimin yanina geldim.

Yeni toplantinin fotograflarini da siteye koyarsaniz burdan takip ederiz. Size iyi eglenceler,gorusmek uzere:) Cheesy

Gulden
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2007, 01:54:40 ÖS »

Güldencim.. tekrardan tebrikler! Wink Harika isler cikardin 7ay gibi kısa bir zamanda.. diyorum ben sana dedigimi yap gerisini merak etme Grin Seni bir de kadin doguma yerlestirdik mi zaten tutamazlar seni, artik obs-gyn dergilerinden okuruz basarilarini... Ver bee caşkuyu!!  Grin

Sertifikan da elinde olacak Ekim sonu gibi merak etme  Wink Bu arada ECFMG "contact address" bolumune Arizonadaki adresini yazmayi unutma ya da Tucson'daki ana posta ofisine git hemen 6aylık bir posta kutusu kirala orda kendi adina, 20dolar gibi cuzi bir ucreti var.. tum yazismalarinda adres olarak o posta kutusunu verirsin. Yalniz simdi dusundum de ECFMG sertifikayi Fedex ile yolluyor ve Fedex de posta kutusuna dagitim yapmiyor sen sertifika icin yine arkadaslarinin adresini ver de sonra posta kutusu al yine de kendi adina bulunsun ihtiyacin olabilir.

Güldencim ay sonunda 3. Amerika macerasina yine dogu yakasindan çıkarma ile basliyacam... Gelince de gorusuruz ben doğuda olursam sen zaten IVler icin mecbur geleceksin doğuya Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2007, 03:16:56 ÖÖ »

Tamam Boracim posta kutusu isini halledeyim o zaman Wink.

Sen cikarmayi yap, bolgede guzel bir bar bul Tongue. Bulusup dagitcaz daha sana bira sozum var IVler bizi bekler, gelcez oralara Cool

Gulden
minerva
Acemi
*

« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2007, 09:57:32 ÖS »

Usmle World soru bankasına nasıl ulaşabilrim?
Kaplan bayağı eski sanırım 2003 var elimde sorun olurmu?
Francisco
Acemi
*

« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2008, 05:10:23 ÖÖ »

Merhaba Gulden,

Benim Usmle-World Soru bankasi ile ilgili sorum olacak. 46 soruluk her blokta 

ortlama kac net yapiyordunuz?. 90 ustu skor alabilmek icin, %65 in ustu iyi bir

yuzde mi sizce?

Bu konuda sizin veya baska arkadaslarin  tavsiyeleri olursa cok sevinirim. 

Simdiden Tesekkurler...

Matchler de Basarilar...
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #23 : Ocak 14, 2008, 06:51:23 ÖS »

Merhaba Francisco Smiley

Foruma hosgeldin Smiley  Step 2CK ile ilgili sorduguna gore sanirim step1 geride kaldi. Umarim guzel bir sonuc almissindir.Foruma yazarsin insallah,hep beraber kutlariz Wink

Usmleworld sorularinda kac net yaptigimi net olarak hatirlayamiyorum ama Bora'ya ben de benzer bir soru yoneltmistim, step 2 CK'e hazirlanirken. %60 ustu yaparsan, 90 ustu not alirsin demisti yanlis hatirlamiyorsam Sen ne dersin Boracim,dogru hatirliyor muyum? %65 ustu oldukca iyi skor olur o sorular icin,cunku sorular aslinda seni sinamanin yaninda, daha cok onemli noktalara dikkatini cekmek ve bir calisma kaynagi olusturmak icin hazirlanmis.

Sorulari ilk kez cozerken yuzde kac dogru yapmandan daha onemli bir nokta ise bence,ayni sorulari sinavdan once yine sure tutarak 2. kez cozmek. Ben step 2 CK Usmleworld sorularini cozerken, cevaplari bir kagida yaziyordum. Yanlis cikan sorulari bu kagida isaretleyip, testi 2. kez cozdugumde ayni sorulari yine yanlis yaptim mi diye kontrol ediyordum. Sorularin aciklamalari,size konuyu detaylariyla ogretme amacli. O nedenle testi 1 saatte cozuyorsaniz,cevaplari okumak bundan daha fazla zaman aliyor genelde Roll Eyes

Step2 CK icin onemli noktalardan biri,Kaplan kaynaklarini hizlica okuduktan sonra,calismanin esas kismini Usmleworld sorularina dayandirmak. Mutlaka sure tutarak cozun bu sorulari. Cunku step2 CK sizi zaman acsindan zorlayabilir. Bir de vakit bulursaniz,Crush step2 CK de bu sinav icin iyi bir kaynak. Ben step1 icin okudugum Firsat Aid yerine, step2 CK'de Crush step2 CK okumustum. Konulari derlemenize yardimci olabilecek ozet konu kitabi niteliginde.

Simdilik Step2 CK ile ilgili aklima gelen onemli noktalar bunlar. Iyi calismalar arkadaslar,hepimize bol sans Wink

Gulden

Francisco
Acemi
*

« Yanıtla #24 : Ocak 16, 2008, 02:17:20 ÖÖ »

Merhabalar Smiley,

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz ve gorusleriniz icin... Evet Step 1 geride kaldi ama sizin kadar parlak sonuclar alamadigim, cok degisik kaynaklardan calistigim icin yazmak ve yeni baslayan arkadaslarin kafasini karistirmak istemedim. Forumda cok guzel bir sekilde sinav hakkinda hersey ozetleniyor...

Step 1 92 geldi...Bu konuda su tavsiyem olabilir daha yuksek almak istiyorsaniz, benim gibi yapmayin yani, hem Kaplani bitiriym hem de temel kaynaklari(Lipincot, High Yield Anatomi vs...)calisiym derdine girmeyin yoksa onceden de forumda bahsedildigi gibi hersey cok karisiyor ve daha sonra sinav zamani toparlamasi cok zor oluyor. Bende onceki yorumlara katiliyorum kaplani cok iyi okuyan ve bol soru cozen birinin sinavdan rahatlikla yuksek bir sonuc alicagina inaniyorum...

Umarim hepimizin istekleri sonunda gerceklesir...

Tekrar cok tesekkurler yardimlariniz icin...

Herkese Kolay Gelsin...

GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #25 : Ocak 16, 2008, 05:53:49 ÖS »

Tebrik ederim Francisco ;)Amerikan mezunlarin step1 ortalamasi sanirim 89-91 arasinda degisiyor. Step1 sonucun gayet iyi,step2 CK insallah daha da iyi olur.

Step1'in sana kazandirdigi deneyimle,eminim step2 CK'e cok daha efektif calisip guzel bir not alacaksin. Bir kez o sinav gununu(ani diyemedim,dilim varmadi Grin  )yasayinca, nasil calisirsan isler daha iyi gidecek, anliyorsun.

Step2 CK ne zaman,nerde hangi tip fakultesindesin? Seni taniyalim istedim Smiley

Iyi calismalar,kolay gelsin.
Francisco
Acemi
*

« Yanıtla #26 : Ocak 17, 2008, 07:57:30 ÖÖ »

Tesekkur Ederim iyi dileklerin icin... Ben 2007 Hacettepe mezunuyum yani senden 1 sene sonra. (Senin notlarindan az calismadik, sen o Gulden'sindir diye tahmin ediyorum Wink) Mezuniyetim Temmuz basindaydi ama hala ders calisma maratonu devam ediyor. Step 2 umarim ,tekrar bi erteleme yapmazsam, 15 Subatta olucak, Ankarada girmeyi planliyorum. Insallah hersey yolunda gider...

Asistanlikta IM istiyorum, umit ediyorum ki  (step 2 den de bi 90 ustu alirsam) bu skorlar yeterli sayida IV almama yardimci olur... Bunun yaninda sinavdan sonra onumuzdeki 'eslesmeye' kadar, arastirma yapmayi dusunuyorum... Umarim hepsi gerceklesir...

IM hakkindaki bilgilerinizi, her ne kadar ilgi alanin olmasa da, ( Iyi hastanelerden kabul alinabilirlik, yan dal imkanlarini vs...) sen ve daha tecrubeli buyuklerimiz paylasirsa cok sevinirim..

Gorusmek uzre:)
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #27 : Ocak 17, 2008, 09:34:45 ÖÖ »

;DEvet ben o Gulden'im Smiley 

Ben 2006 Haziran sonu mezun olmustum ve inan calisma maratonu bende de bitmedi. Simdi sirada step3 var. Subat 20-21.de almayi planliyorum. Sonrasinda Subat sonu 1-2 gunlugune Ankara'ya gelcem. O tarihlerde Ankara'da bir bulusma duzenlesek diye yazmistim forum'a ama simdilik 1 arkadastan ses cikti. Gelmek ister misin,musait olur musun 28-29 Subat gibi toplansak?

IM konusundaki fikrimi bildigim kadariyla aktarmaya calisayim. Pediatri ve IM, asistan kadrolari en genis olan uzmanliklarin basinda geliyor sanirim ve bu nedenle girilmesi en kolay branslardan diye biliyorum. IV sansini ve sayini artirmak ve dolayisiyla tercih yelpazeni genisletebilmek icin, step2 CK'den de guzel bir not ve sonrasindaki ABD deneyimi eminim sana guzel kapilar acacaktir.

Amerika'daki asistanlik programlariyla,hangi bransin ne kadar kompetitif oldugu ve basarili bir eslesme icin onceden planlaman gereken konularla ilgili daha genis bilgi edinebilmen icin sana 'Kenneth V. Iserson's GETTING INTO A RESIDENCY' kitabini step2 CK aldiktan sonra okumani tavsiye ederim. USMLE dusunen arkadaslar bu kitabi ne kadar erken okursa, o kadar iyi. Kafamizdaki bircok soruya yanitlar veren ve yol haritamizi onceden belirlememize yardimci olan bir kitap.Ben bu kitabi okumakta biraz gec kaldim. Ancak mulakatlar oncesi donemde okuma firsatim oldu. Kitap,mulakatlarda sorulan sorular ve onlara ne tur cevaplar vermemiz konusunda da oldukca yardimci.

USMLE basta cok uzun bir yol gorunuyor ama bir sinav geride kaldi mi, gerisi cok daha kolay Wink  Insallah step2 CK'den de guzel bir sonuc alir,isteklerini birer birer gerceklestirirsin.

Iyi calismalar,bol sanslar Smiley

Gulden
Francisco
Acemi
*

« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2008, 06:07:35 ÖS »

Ders Notlarinin Sayesinde cok sinavlar atlattik, bizim dualarimizla sen , kesin eminim, istedigin programa yerlesiceksin Grin

Bulusma icin eger Ankarada olursam size katilmayi cok isterim... Sizlerden yer ve zaman konusunda haber bekliyorum...

Cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin aynen uygulamaya calisacagim... Gercekten sizin gibi tecrubeli ve basarili insanlardan buyuk guc aliyorum eminim diger arkadaslarda bana katiliyordur... Sizin yaptiklariz gercekten insana cesaret veriyor... Umarim bizde tecrubelerimizi paylasacak hale gelip ayni sekilde sizler gibi devam ederiz...

Ozellikle Ulas abiden Smiley IM konusundaki tespitlerini ve analizlerini ogrenebilirsem gercekten cok mutlu olucam...

Tekrar tesekkur ederim Gulden,

Gorusmek uzere...

GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #29 : Ocak 19, 2008, 03:16:18 ÖÖ »

Dualari Mart'in 21'ne(Eslesme=Match gunu) dogru yogunlastirin arkadaslar o zaman Grin Bu iyi dileklerle ilk tercihime yerlesirim insallah Wink

28 veya 29 Subat'ta bulusmak uygun olur mu diye yazmistim Forum'a daha once. Serkanbe katilmak istedigini yazmisti. Mehmet19 da Ankara'da,umarim o da katilabilir. Sen de musait olursan simdiden 4 kisi olduk Wink

Gorusmek uzere...

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: