Herkese Merhaba,
Dün sınav sonucum açıklandı. 91/221 almışım.

Bir gitti bir kaldı diyelim

Sınava kaplan lecture notes (2005-2006 obs-gyn, dahiliye, cerrahi,pediatri, psikiyatri), first aid, crush ve UsmleWorld soru bankası, kaplan qbook(850 soru) ile çalıştım. Step 2 CK için klasik liste diyebiliriz.
Mecburi hizmet sonrası 8 ocak 2008-15 nisan 2008 arası sürdü çalışmam. Step 1 sonrası ara vermeden bu sınavı alanlar için bu hazırlık dönemi belki daha kısa sürebilir.
Fikirlerim ise;
1) Usmleworld sorularını çözerken(2300 soru) açıklamaları da dikkatli okuyarak iyi bir hazırlık dönemi geçirebilirsiniz. Benim genel ortalamam %60 lar civarında idi, yanlış sayınız canınızı sıkmasın.(başka bir forumda buna benzer bir başarı ile 89 aldığını söyleyen başka bir aday da hatırlıyorum)
2)nbme nin 3 formunu da çözdüm, sırası ile 490-520-510 aldım. Bu sonuçlar da yaklaşık 88-92 arası yapıyordu. Özellikle form 2 diğer forumlarda da konuşulduğu gibi sınava yakın, nitekim sınavda aynı puanı aldım.
3)Kaplan lecture notes zaten temel çalışma notlarınız olacaktır, bunun yanında first aid ve crush step 2 ek kaynaklar olarak tekrar aşamasında ve bilgilerin özümsenmesinde yardımcı olacaktır.
4) Bu sınav sizin tıpla ne kadar içli-dışlı olduğunuzla ve geçirdiğiniz vakitle ilişkili bir sınav bence; bazen öyle sorular çıkıyor ki, tamamen yorum ve yaklaşım; bu sebepten sınav çalışmanız "bir sonraki aşama ne olmalı?", "yaklaşım nedir?" merkezli olmalı.
5) Umarım hepiniz emeğinizin karşılığını, hayırlı olabilecek noktalarda en iyi şekilde elde edersiniz,

Herkese başarılar,
Sağlıcakla...