arkadaslar merhaba,
bu sabah itibariyle ck sonucumu ogrenmis bulunmaktayim, 248/99

hemen hafizam tazeyken sinav tecrubelerimi yazayim. oncelikle kullandigim kaynaklar:
1.kaplan lecture notes (gayet kolay kitalar. psikiyatri,cerrahi,obg/gyn cok kolay okunuyor.en yogun ders dahiliye, pediatrisi de kolay,ama pediatriyi dahiliyeden sonra okuyun bence.) -2 kere okudum/cerrahisine vaktim yetmedi 1 kere okudum.
2.kaplan q bank -sinav icin cok ogretici olmakla beraber, bence 2 kereden fazla cozulmesine gerek yok. ben 2 kere cozdum hem cok sey ogrendim,hem de usmleworldu cozerken isimi kolaylastirdi.
3.usmleworld. -bu sizin ana kaynaginiz olsun. bence once kitaplari okuyun 2 kere falan, qbankla da beraber cozun ogrenin birseyler. sonra usmleworlde baslayin,iyi calisin.ben 2 defa cozdum, ilkini sure tutarak(cumulative performansim %67ydi ilk cozuste) pek sureyi yetistirme sikintim olmadigindan ve sinava da vaktim kalmadigindan 2. defa cozmeyi suresiz,aciklamalariyla beraber gosteren formatta cozdum. ben aciklamalarina yeterince vakit ayiramadim,ve usmleworlducok cok hizli cozmem gerekti vaktim kalmadigindan. bence UW icin iyi zaman ayirin. en az iki kez sureli cozun, aciklamalarini da okuyun. cunku sinav formati usmleworld'un aynisi. sinavda kac kere 'keske UW icin daha cok zaman verseydim,daha iyi calissaydim,aynisi resmen ama hatirlamamiyorum' dedim.)
kaynaklarim bunlardi, bence daha fazla dagilmaya hic gerek yok. kaplanin lecture videolarini izleyen arkadaslar da var, ben hic videolara bakmadim ne step1de ne step2de. sureniz darsa bence onlarla vakit kaybetmeyin. vaktiniz varsa Usmleworldu tekrar edin.cunku cok cok onemli.
bir tavsiyem de step1den sonra arayi acmayin. cunku bir cok soruyu step1 bilgileriyle yapiyorsunuz. ben ck'e calisirken kac kere step1 first aid kitabima baktim. kaplanin lecture notes'ta cok birsey yazmiyor zaten. ogretici guzel ama asil sinavi step1 birikiminizden yapiyorsunuz bence. o yuzden arayi acmayin.
arkadaslar, sinavi kolay zannetmeyin. gencturk de yazmis, sinav cok zor. yani UW zor zaten cozerken, bana sinav UWdan bile zor geldi. hatta ciktiktan sonra dedimki 'ilk stepten 99 almis olmasam bu sinavdan kalabilecegimi dusunurdum'. sinav zor ama skorunuz yuksek geliyor. moralinizi sakin bozmayin sinavda,acayip zor sorular var. ben bir cok blokta nerdeyse sorularin yarisini, en azindan ucte birini ata tuta yaptim.emin olmayi gectim, 'bu ne yaa??!!' dedim kac kere. oyuzden sakin moral bozmayin. sinavin formati bu.
ben ilk stepten ciktiktan 3 ay sonra aldim ck'i. 1.stepten sonraki ilk ay baya sallanarak, gayri ciddi calistim, sonraki iki ay iyi calistim. o yuzden bence 2 ay yeterli gibi bir sure ama usmleworld cozerken strese falan girmemek icin 3 ay verin bence sinav icin. tekrar tekrar soyluyorum usmleworld'e iyi calisin.sureli calisin. sorularin detayli iceriginden once,soruda ne sorduguna bakin. zaten bu tur taktikleri usmleworldu cozerken gelistireceksiniz. bazen mesela uzun uzun anlatiyor sonunda tanisini da veriyor.ve hangi ilaci verirsin falan diyor. o yuzden sorunun asil soru kismina once bakarak cozmeye calisin.
bir de 99 almak falan hic uzak gelmesin gozunuze. sadece yukardaki 3 kaynakla, (ki q bank bile olmazsa olmaz bir kaynak degil, asil onemlisi UW) cok rahat 99 alirsiniz.
unutmadan, bu donemde benden desteklerini eksik etmeyen baska muyo olmak uzere herkese tekrar tesekkur ederim. haftaya cs var, onu da halledebilirsem sezonu iyi kapatmis olacagim umarim

sevgiler,
esra