Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6778 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1163 Üye - Son üye: ibaysal
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuUSMLE Step 2 CS5. sinifin sonunda step 2 cs'ye girmek
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 5. sinifin sonunda step 2 cs'ye girmek  (Okunma Sayısı 926 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
qui mo qui
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 02, 2007, 06:32:49 ÖS »

herkese merhaba , bu siteyi bir arkadasim sayesinde yeni kesfettim ve bildigim herseyin yanlis oldugunu farkettim, 1 haftadir araliksiz forumdaki konulari okuyorum hatta  Smiley herkese tesekkur ediyorum o yuzden, ozverisi ve yardimseverligi icin.. gelelim soruma..
donem 5 ogrencisiyim ve tus - usmle ikilemindeyim.. bu yuzden yaz icin bir clerkship ayarlamayi dusunuyorum - ne de olsa yerinde gormek lazim sistemi, isleyisi  Wink- .. ayni zamanda kendimi usmle ye biraz daha yakin hissettigim icin de mezun olmadan ilk 2 sinavi veya step 2cs yi vermek istiyorum. simdi ben step 2 cs den baslasam, yazin staj sonu ona girip Turkiye'ye donsem, cok mu erken olur? cunku intern luk yapmadim daha ve klinik tecrubem cok az..
Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2007, 04:55:40 ÖS »

Ben senin yerinde olsaydım bu yaz clerkship ayarlayıp abd'ye giderdim. Orada iken kararımı verirdim.(tus mu usmle mi?) Daha sonra Türkiye'ye dönüp intörnlüğe başlardım ve eğer usmle yolunu seçmiş olsaydım altıncı sınıfta bir clerkship daha ayarlayıp bir daha abd'ye giderdim ve cs'yi o zaman alırdım.(tabi bir daha gidecek imkanın varsa) Bildiğin gibi okullar en az bir stajı dışarıda almana izin veriyor. Böylece hem daha fazla abd tecrüben olur,hem de kendini daha fazla geliştirmiş olursun; yani cs skorunu sağlama alırsın ve referans mektubu konusunda sıkıntı yaşamazsın. Tabi ki bunlar benim kişisel görüşlerim. Ben henüz hiç bir sınavı almadım ama forumda cs'yi almış bir çok insan var. Onlar da yakın zamanda senin sorunu cevaplayacaklardır.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
StjDrCas
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2007, 12:47:16 ÖÖ »

eger boyle(5.snifin sonunda abd clerkship yapabilmek gibi) bir imkan var ise, ben de kendimi bu yaz clerkship ayarlayabilmek icin USMLEye adarim. Samsunda 5.snif okuyorum, cok hevesliyim. Yaklasik 2yildir intorn gbi takiliyorum. Benim amerikada kardesim okuyor. Yazin onu B1 vizesiyle ziyarete gitmistim. Clerkship icin F1 vizesine basvurunca B1vizem iptal olur mu? cunku vizemi 10yil gecerlilik suresi olacak sekilde vermislerdi ve alabilmek icin cok cile cekmistim. Eger bu yaz clerkship yapabilmek icin basvurursam B1 vizemi iptal ederler mi?

hipokrat bzim eski kanka:P
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2007, 05:48:49 ÖS »

Qui mo Qui... Dedigin gibi de yapilabilir, Ufuk'un dedigi gibi de. Kararini sen vereceksin. Oncelikle CS cok kolay bir sinav, eger Amerikanca(ingilice demiyorum) anlama yetenegin iyiyse, ancak 2 hafta evinde tam vakit oturup calismani gerektiriyor. CS sinavinda derdini anlatma yani Spoken English dediklerini zaten sinava hazirlanirken kaliplar halinde ezberliyeceksin, o konuda sorun yasamazsin, eger yasarsan sadece anlama konusunda olabilir. Sadece ortaokul-lisede ingilizce gormus biri icin bu anlama yetisini gelistirmek ortalama 2-3ay Amerikada bulunmakla olusabilir. En guzel yolu ise Amerikan Kultur'e uye olup onun konusma derslerine katilmaktir bence, Ankarada var, tahminen İstanbulda da vardir. Sonus olarak; staj ayarlayip Amerikaya gel ama CSi de alacam diyorsan staj sonrasinda bir 10gun en azindan oturup tumgun calisma yapman gerekecektir. Ama CSi almak icin de acele etmene gerek yok bence, cunku aceleye getirip kalirsan maddi yuku gercekten fazla, bir de bunun yaninda step1 ve 2CKdan sonra CS calismak cok daha kolay olacaktir bu sinavlara girmemis birine göre. Seçim senin, kolay gelsin!

StjDrCas...Staj(clerkship) 4.sunufta da yapabilirdin, sana kalmis, sen ayarliyacaksin ve okul dekanligina gideceksin ben bunu ayarladim sayar misiniz diye soracaksin. Eger yaz icin ayarlarsan, ki ayarlaniyor Amerikada tıp fakulteleri yazın kapanmıyor sonucta hastaneler surekli acık, bu sefer Dekanlikla bir isin olmaz, tatilinden feda edip gider staj yaparsin. Gayet de güzel olur. Ama dedigim gibi okul sirasinda staj yapmak isterseniz Dekanlik siz bu staji yapsaniz dahi kabul etmeye bilir ve okulunuz birkac ay uzayabilir. Vize konusunda; B1 vize ile staj yapabilirsin, bazi okullar sana F1 veya J1 saglamak isteyebilirler ama sen gecerli b1'im var bunla gelmek istiyorum dersin ve gelirsin. Yalniz, B1 vize ile SSN(social security number) alamazsin ve eger fakulte SSNi zorunlu kosarsa f1 veya j1 almak durumunda kalabilirsin. F1 alinca B1 iptal olurmu?? Dogrusu ben de bilmiyorum, prep4usmle.com Visa forumuna sor bakalim kesin biliyorlardir bu sorunun cevabini... Kolay gelsin!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
qui mo qui
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2007, 06:12:47 ÖS »

cok tesekkurler.. icim rahatladi aslinda kolay oldugunu soyleyince.. ben izmirdeyim ama gecen gun daha amerikan kulturun bi ilanı ilisti gozume konusma dersleriyle ilgili..Aslinda Ufuk'un soyledigi de cok dogru kesin bir karar vermek acisindan .. neyse gorucez artik.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: