Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7142 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: metalikdr
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: cs gecme kriterleri artti  (Okunma Sayısı 1192 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hope
Ziyaretçi
« : Temmuz 05, 2006, 03:51:31 ÖS »

Change in Minimum Passing Requirements for Step 2 Clinical Skills
  The USMLE Step 2 Committee is responsible for setting and monitoring pass/fail standards for the Clinical Knowledge (CK) and the Clinical Skills (CS) examinations. Initial standards for the CS examination were set by the Committee in November 2004. Because this process was completed with less than a full year’s cohort of examinees, the Committee decided to closely monitor cumulative data on CS during the following year and to undertake a review of the CS standards in the Spring of 2006. This review has been completed.

Based upon the review, the Step 2 Committee has decided to raise the performance levels required to receive a passing outcome on two of the three Step 2 CS subcomponents: Integrated Clinical Encounter (ICE) and Communication and Interpersonal Skills (CIS). There will be no change to minimum passing requirements for the third subcomponent of Step 2 CS, Spoken English Proficiency (SEP).

The new passing requirements will be applied to Step 2 CS examinations taken on and after July 16, 2006.

yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2006, 11:31:26 ÖS »

sans(!) bana vurdu desenize...
cokmu farkeder sizce.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2006, 12:37:30 ÖS »

Ne kadar farkeder bilemiyorum ben bu sinavi herkesin anlattigi kadar kolay bulmadim dogrusu. akici ingilizce konusmama ve dahiliye uzmani olmama ragmen. sanirim ben de ikinci kez girmek durumunda olucam. img' lerin bu sinavdan gecme yuzdesi 80 yakinmis bugune kadar. sanirim gecme kriterlerini arttirarak bu yuzdeyi dusurmek istiyorlar. bir de soyle bir durum var, su ara ingilterede de avrupa birligi vatandasi olmayan img' lerin 2006 marttan sonra is bulma sanslari cok azaldi. yeni bir work permit yasasi getirdiler. bu yasaya gore isler oncelikle ingilizlere ve avrupa birligi vatandaslarina verilecek yer kalirsa ki bu imkansiza yakin diger ulke vatandaslari degerlendirilecek. dolayisiyla ingiltere tip sinavina (plab) hazirlanan ya da bir iki senedir burada calisan butun hintliler su an usmle planlari yapiyor. daha once asistan maasi burada yani ingiltere daha amerikaya gore cok daha yuksek diye burayi tercih edenlerin simdi hepsi amerikaya yoneliyor. sonuc olarak bu sinavlara girenlerin sayisi epey artacak onumuzdeki gunlerde ve sanirim basarili kabul edilenlerin yuzdesi dusecek. ben dahil hepimize kolay gelsin vallahi..
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2006, 06:16:05 ÖS »

merhaba Hope
sinavinin cok iyi gecmedigini yazmissin.buna dusunmene sebep olan seyleri paylasirmisin.
gerci ben iyi gectigini soyleyen cok kimse duymadim ama gectiler sende gecersin umarim.benim sinavim 25 temmuzda.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2006, 07:34:14 ÖS »

sebep sanirim gereginden fazla heyecanlanmamdi. ilk vakada zaten kesinlikle cuvalladim telastan. olaya alismam 5. vakayi buldu. genel olarak sinavdan ciktigimda hemen hemen tum vakalarda eksigimin oldugunu farkettim. kimisinde counsellinge zaman yetmedi, kimi patient note bastan sagma oldu. bazen son adet tarihi yada adamin major hastaligina ek hastaliklari ile ilgili cok gerekli seyleri sormayi unuttum. kimi zaman da yaptigim muayeneyi yazmayi. ama benim 12 vakam da first aidde olan vakalardi. eger zaman tutarak bir es ya da arkadas ile pratik yapabiliyorsan ya da onerilen kurslardan birine gideceksen bence gecersin. gerci yeni gecme kriteri ne kadar artti bilemiyorum. benim bir study partnerla calisma ya da kursa gitme imkanim olmadi, sanirim bu nedenlerden kotu gecti sinavim. yoksa daha once de yazdigim gibi dil ile ilgili bir sorunum yok.. neyse hayirlisi inan sonucu dusunmekten ilk hafta uyku uyayamadim. ama insan herseye alisiyor simdilerde o kadar takmiyorum. sana basarilar. bir de mutlaka girmeden kapida yazanlari iyi oku. benim ilk vakada cuvallamamin sebebi kapiyi dogru durust okumadan girmisim. sp ile epey komik birkac dakika gecirdik. aktorler genelde cok iyi. ama bazan de mimikleri abartiyorlar. yani benim ilk sp yuzunde saskin bir ifade ile karsiladi beni, bu da beni iyice heyanlardidi. bir de sp ler sen sormazsan hicbirsey anlatmaya gonullu degiller. yes- no seklinde cevaplari genelde. bir tanesi klasik belki de hastaneye gelmek iyi bir fikeir degildi gibi bir cumle sarfetti vallahi buna o onda ne cevap verdim hatirlamiyor. bir tanesi de babinski bakacakken tam yapma gidiklaniyorum dedi. ama taban refleksinize bakmak icin yapiyorum bunu dedim. ok dedi. yapmaya baslayinca da gidiklaniyorum dedi tekrar vazgectim ben de. bir de mutlaka anamnez alirken iyi not al. yoksa heyecandan hasta notu safhasina geldiginde sp nin cevaplarini hatirlamak cok zor oluyor. yoksa kapiya vurmak, kibar olamak, elleri yikamak, yapacagin her adimi haber vermek, sp yi ortmek gibi klasikleri unutmadim, sanirim kimse de unutmuyor o bolumleri.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2006, 08:12:48 ÖS »

Hope..bence sen sinavi gectin...iyi haberi bildir alinca...
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2006, 08:52:20 ÖS »

abi bu anlatimindan acikcasi banada oyle geliyorki sen gectin... senin bahsettigin hatalari herkes yapiyor bende siralasam simdi ohooooo. bence panik yapiyorsun kimse mukemmeli istemiyor bu sinavda.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2006, 01:46:21 ÖS »

insallah dediginiz gibi olur.  bu forumdaki herkesin bu sinavi tek seferde gecmesini dilerim.. iyi ya da kotu mutlaka sonucu paylasicagim sizlerle..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2006, 12:52:53 ÖÖ »

Ben bu sinavi iki defa aldim. Ilkinde sadece yabancilar giriyordu adi CSA idi.
Ikincisinde Amerikalar da  giriyordu adi CS idi.

Ilki daha kolaydi ama ben kaldim cunku iyi hazirlanmamistim.
Ikincisi daha zordu ama gectim cunku iyi hazirlanmistim.

Dogru teknikle calisirsaniz bu sinavdan kalmassiniz. Dogru teknik konusunda da kirtok mesajlari bolumunde ve Step 2 cs kisminda benim bu sinavla ilgili yazdiklarim var o yazdiklarimi dikkatli okursaniz o size yetecektir. Emin olun.
Ben su anda dahiliye ile basladim  psikiyatri asistanligina, ve cok zorlaniyrordum, girdim siteden CS icin yazdigim kendi notlarimin ciktisini aldim. Su anda onlarla toparladim sayilir. Unutmayin ki o sinavda sizden istenen beceriler, o sirada rol yapiyor da olsaniz, asistanliga basladiginiz ilk andan itibaren sizden beklenecek seylerdir.

ECFMG ve asistanliga giris ile ilgili elimden gelen ne olursa basimla beraber.
Sevgiler

Dr Ulas Mehmet CAMSARI

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2006, 02:47:52 ÖS »

yeliz 25 temmuzda sinava girecegim yazmistin daha once. nasil gecti sinavin?
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2006, 06:59:20 ÖÖ »

yeliz 25 temmuzda sinava girecegim yazmistin daha once. nasil gecti sinavin?
Sinava gecti,ama nasil gectigi konusunda gercekten bir yorum yapamiyacagim.garip bir sinav iste o psikolojiyi yasamak aslinda cok basit olan biseyi sirf nasil degerlendireceklerini kestiremedigimiz icin bizde stres olusturuyor.benim sinavim biraz hizli gecti neden bilmiyorum ama hicbir hasta ile 15 dk dolduramadim hatta birinde 5 dk kaldi anonsu bile yapilmadan ciktim.isin ilginci sadece ben degil herkes cikmis oluyordu ciktigimda.genelde Amerikada tip fakultesi okuyan ogrenciler vardi.sadece 2 cinli,2 hintli bir de iranli vardi benden baska yabanci olarak.sinavda cok sikildim dakikalar gecmek bilmiyordu.genelde herseyi sordum tabi arada unuttugum seyler vardi bazi hastalarda mutlaka yapmam lazim olan bir iki muayeneyi yapmayi unutmusum.ama hastalar konusmuyor sen sormadan adamlar hicbirsey soylemiyor.her soruya ''no'' diyorlar boylece tikanip kaliyordum.cok parlak degildi ama cok kotu oldugumuda dusunmuyorum.heyecanlanmadim.rutinleri yani kapiyi cal elini yika vs...yaptim her hastada. bilmiyorum sonuc ne gelir.ama gercekten bu sinavi birdaha yapmak istemem umarim gerekte kalmaz...simdilik aklima gelenler bunlar daha spesific sorulariniz olursa cevaplayabilirim.
Philedelphia da sinav merkezi cok kolay bir yerde.zaten caddeler numaralandirilmis oldugu icin bulmak cok kolay.havaalanindan R1 trenine binince 30.caddede iniyorsunuz.sinav merkezide orda zaten birkac blok otede.cok fazla zenci olan bir sehir cogu zaman metrodaki tek beyaz olabiliyorsunuz.Enteresan ama bol miktarda dilenci ile karsilasiyorsunuz sizden 15-20 cent isteyen.
cok tarihi bir sehir zaten Amerika tarihindede onemli bir yeri var.sinav sonrasi tarih kaldirmaya pek gucum kalmasada gezdik.hatta oyle dalmisiz ki ucagida kacirip ertesi gune kaldik...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: