yeliz 25 temmuzda sinava girecegim yazmistin daha once. nasil gecti sinavin?
Sinava gecti,ama nasil gectigi konusunda gercekten bir yorum yapamiyacagim.garip bir sinav iste o psikolojiyi yasamak aslinda cok basit olan biseyi sirf nasil degerlendireceklerini kestiremedigimiz icin bizde stres olusturuyor.benim sinavim biraz hizli gecti neden bilmiyorum ama hicbir hasta ile 15 dk dolduramadim hatta birinde 5 dk kaldi anonsu bile yapilmadan ciktim.isin ilginci sadece ben degil herkes cikmis oluyordu ciktigimda.genelde Amerikada tip fakultesi okuyan ogrenciler vardi.sadece 2 cinli,2 hintli bir de iranli vardi benden baska yabanci olarak.sinavda cok sikildim dakikalar gecmek bilmiyordu.genelde herseyi sordum tabi arada unuttugum seyler vardi bazi hastalarda mutlaka yapmam lazim olan bir iki muayeneyi yapmayi unutmusum.ama hastalar konusmuyor sen sormadan adamlar hicbirsey soylemiyor.her soruya ''no'' diyorlar boylece tikanip kaliyordum.cok parlak degildi ama cok kotu oldugumuda dusunmuyorum.heyecanlanmadim.rutinleri yani kapiyi cal elini yika vs...yaptim her hastada. bilmiyorum sonuc ne gelir.ama gercekten bu sinavi birdaha yapmak istemem umarim gerekte kalmaz...simdilik aklima gelenler bunlar daha spesific sorulariniz olursa cevaplayabilirim.
Philedelphia da sinav merkezi cok kolay bir yerde.zaten caddeler numaralandirilmis oldugu icin bulmak cok kolay.havaalanindan R1 trenine binince 30.caddede iniyorsunuz.sinav merkezide orda zaten birkac blok otede.cok fazla zenci olan bir sehir cogu zaman metrodaki tek beyaz olabiliyorsunuz.Enteresan ama bol miktarda dilenci ile karsilasiyorsunuz sizden 15-20 cent isteyen.
cok tarihi bir sehir zaten Amerika tarihindede onemli bir yeri var.sinav sonrasi tarih kaldirmaya pek gucum kalmasada gezdik.hatta oyle dalmisiz ki ucagida kacirip ertesi gune kaldik...