Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CS için hazirlik  (Okunma Sayısı 3052 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sehlic
Ziyaretçi
« : Ağustos 18, 2006, 11:14:26 ÖÖ »

bildigimiz gibi CS ingilizceye dayali bir sinaw.
CS yi alan arkadaslarin cogu amerikada bulunduklari süre içinde aldiklari için bu sinavi sorun yasamadilar.ya researcher olarak yada bi sekilde her nasilsa orda bulunabildikleri  için diye düsünüyorum.
benim sorum: bu is hemen türkiyeden kalkip gideyim de alayim su sinav gibi bise olmasa gerek.en az 1 ay bence ki 3 aydan az olmamali(benim ingcem için en azindan) bulunulmas1 gerekio amerikada die düsünüyorum.
nasil olacak bu?,nasil o kadar uzun süre kalabilecez?bu zorunlu hizmet varken nasil elimizi kolumuzu sallaya sallaya gelecez bir de hangi sifatla(researcher?...)?
fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim..Smiley

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2006, 12:20:41 ÖS »

ben amerkida bulunmadim sinav oncesi yaklasik 9 aydir ingilteredeydim. ingilterede olmamim tabi ki sinavda kendime guvenmem acisindan faydasi cok oldu ama ben bu sinav icin illa ki once amerikada ya da ingilterede kalinmasi gerektigini dusunmuyorum. sinavda uzun uzadiya muhabbet etmiyorsunuz. belli sorular var ki bu sorular bu sitede adi gecen binlerce kaynakta yaziyor onlari kendinize gore formatlayip ezberleseniz yeter. zaten hastalar genellikle sadece yes ya da no diye cevap veriyor ve cok tane tane konusuyorlar. lisede falan iyi bir ingilizce egitimi aldiysaniz direk turkiyeden katilin derim ben bu sinava. telafuzlarindan tek kelime bile anlasilmayan hitliler daji geciyor bu sinavi. fazla gozunuzde buyutmeyin bir an once girin. ben cok gozumde buyutmustum gerek yokmus simdi anladim.
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2007, 05:20:07 ÖS »

Step 2 CS yılda kac kez yapılıyor?Step 1 ve Step 2 CK'da oldugu gibi zananını biz mi tercih ediyoruz?yanıtlarsanız sevinirim...
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2007, 08:00:50 ÖÖ »

Sevgili jerry,

step2 CS icin de, aynen step1 ve step2 CKde oldugu gibi, tarihi kendin seciyor ve ayni zamanda sectigin tarihi sonradan degistirebiliyorsun. Sinav basvurunu ECFMG IWA'dan yaptiktan sonra 1 sene gecerliligi olan 'scheduling permit' ECFMG tarafindan sana e-postayla gonderiliyor. Sen, o 1 senelik donemden istedigin tarhi secebiliyorsun. Bunu da ECFMG sitesinden 'step 2 CS Calendar and Scheduling' tiklayarak yapabilirsin. Yine burayi tiklayarak, 1 aylik bir zaman araligi belirtebilir ve senin belirttigin aralikta bos yer acilirsa sana e-postayla bunu bildirmeleri isteminde bulunabilirsin. Boylece istedigin tarih, ilk basta dolu olsa bile,daha sonra bos yer acilirsa, o tarihte sinava girme sansin olur Wink.

Umarim yazdiklarim sorunu cevaplamistir. Basarilar dilerim, iyi calismalar

Gulden Smiley
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2007, 08:06:14 ÖÖ »

Yilda kac kez yapilior diye sormustun bir de.  Ocak'in ilk 2 haftasi haric yapiliyor diye biliyorum ben.

Bora ,2007 Temmuz'dan sinav tarihi almak icin Temmuz basinda 2 hafta beklemek zorunda kalmisti. Sinavla ilgili bir duzenleme yapilacakti sanirim,o yuzden. Bora sen ne diyorsun? Temmuz basinda, her sene beklenen bir durum degildir herhalde boyle birsey.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2007, 04:03:55 ÖÖ »

Güldencim, aynen dedigin gibi ben de sadece o 2 hafta tatil olduklarini biliyorum.. Benim Temmuz basinda alamamamin sebebi; o donemdeki periyodun 14 Temmuz'da bitecegi icin kimsenin randevusunu iptal etmemesiydi ve ayrica ecfmg.org sitesiyle ilgili de sorunlar vardi. Bir de en onemlisi; CS sinavi 15 Temmuz 2007 itibariyle CIS ve SEP'de zorlastirildi yani geçme puani yukseltildi.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2007, 02:16:53 ÖÖ »

Sevgili Gülden ve Bora,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ve ikinize de başarılar.
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2008, 04:56:52 ÖS »

CS icin "scheduling permit" ortalama kac gunde geliyor arkadaslar, bilginiz varmi? Bugun IWA uzerinden basvurumu yaptim, haziranin yarisina kadar dolu gozukuyordu ecfmg sitesinde Sad

I love my hakama!
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2008, 06:46:55 ÖS »

En gec 2 hafta icinde ama bazen 2 gunde bile gelebiliyor.
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2008, 10:31:11 ÖS »

Smiley ayni gunde aldim Smiley
12 agustos, atlanta
turist vizem oldugu icin vize evrak basvurusu yapmadim, herhalde bi problem cikmaz.

I love my hakama!
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2008, 03:48:07 ÖS »

Step 2 CS sinavi adaylari icin ilave bilgi;

Step 1 ve Step 2 CK sinavlarindan farkli olarak, Step 2 CS sinavi limitli merkezlerde yapiliyor. Yani ABDde belli bir sehre gitmeniz orada sinava girmeniz gerekebilir eger bulundugunuz sehirde bu sinav yapilmiyor ise.

Bu sinavin bence en kritik ozelligi Tip bilgisinden cok Doktor Hasta muamelesi ve ingilizce yeteneginizi test ediyor.

Bence sadece kitaptan okuyup hazirlanmaktan ziyade "pratik" yaparak hazirlanmanin COK faydasi var. Yani bir baska USMLE adayi veya esiniz, arkadasiniz vesaire uzerinde bilfiil pratik yaparak calismalisiniz. Hasta odasina girerken kapiyi calmaktan baslayarak Hasta notunun yazilisina kadar herseyi pratik yapmalisiniz.

Ayrica internette hasta muayenesi nasil yapiliyor bunlarin videolarini bulabilirsiniz. Bunlari da mutlaka seyredin.
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2008, 03:54:54 ÖS »

CS icin faydali olabilecek egitim videolari;

http://www.echt.chm.msu.edu/VideoLect/viewvideos.htm

http://www.med-ed.virginia.edu/courses/pom1/videos/index.cfm
Francisco
Acemi
*

« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2008, 05:17:08 ÖS »

Merhabalar,

Onumuzdeki ay research calismalari icin Boston'da olacagim. CS basvurusu yaptim, belgelerimi gonderdim. Yer konusunda kararsizim. Benim icin en uygun sinav merkezi maliyet, uzaklik vs... acisindan neresi olur acaba? Tecrubeli buyuklerimiz goruslerini paylasirlarsa cok sevinirim...

Herkese basarilar,
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2008, 05:44:57 ÖS »

En yakin Philadelphia da girebilirsin.Fakat Atlanta ve Chicago da cok uzak sayilmaz.Sonucta hepsi icin ucak kullanman gerekecek.
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2008, 08:24:50 ÖS »

Ben Philedelphiada girmistim. ama sinav merkezi havaalanina cok uzak birkac tren degistirmek gerekiyor. Ayrica zenci hakimiyeti olan bir sehir.gec saatte kendini guvende hissetmiyor insan. Arkadaslarim Chicagoda girdi. Sinav merkezi havaalanina trenle 2 durak mesafede. ve etrafindada oteller var. ve downtown da olmadigi icin muhtemelen ucuzdurlar. Philedelphiada sinav merkezi sehir merkezinde. Houston ulasim acisindan cok sikintili. Atlanta ve LA hic bilmiyorum.
Kolay gelsin...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: