Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CS-Philadelphia  (Okunma Sayısı 627 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knvc
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 23, 2008, 11:36:54 ÖS »

arkadaslar merhaba,

onumuzdeki hafta persembe gunu philadelphia'da CS'e girecegim. daha once bu eyalette sinava giren var mi acaba? sinav merkezine yakin tavsiye edeceginiz otel var mi?
sinav gorevlileri iyi insanlar mi? Houston ve L.A. icin cok guzel seyler duydum da philly'den bahseden hic olmamis. simdiden korku sardi icimi Smiley bir de calisacak cok birsey yokmus gibi geliyor ya bana, en fenasi da bu sanirim.hasta odasina girip de kalakalmam insallah Smiley

sevgiler,
esra.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 01:39:13 ÖÖ »

arkadaslar merhaba,

onumuzdeki hafta persembe gunu philadelphia'da CS'e girecegim. daha once bu eyalette sinava giren var mi acaba? sinav merkezine yakin tavsiye edeceginiz otel var mi?
sinav gorevlileri iyi insanlar mi? Houston ve L.A. icin cok guzel seyler duydum da philly'den bahseden hic olmamis. simdiden korku sardi icimi Smiley bir de calisacak cok birsey yokmus gibi geliyor ya bana, en fenasi da bu sanirim.hasta odasina girip de kalakalmam insallah Smiley

sevgiler,
esra.

Esracim,
otel icin www.priceline.com sitesini kullan.
Acik artirma ile normalden cok daha dusuk fiyata otel bulursun. Ben 2 defa kullandim cok memnun kaldim,
ki daha once www.hotels.com kullanirdim.Bu sitede belirli bolgeler belirliyorsun, acik artirma veriyorsun. Yildiz falan belirliyorsun, CS merkezleri genellikle havaalanina yakin olur diye dusunuyorum,o bolgeyi secersin,  yine de Philadelphia'dakini bilmiyorum. Ben 2 defa Atlanta'da girdim. Gamze de Chicago'da girdi. Sana bol sans diliyorum. Dogru calisirsan cok rahatlikla gecebilecegin bir sinav. Bol sans !

knvc
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 06:55:57 ÖS »

ulas cok tesekkur ederim, bakayim hemen o siteye.
canan
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 11:38:09 ÖS »

Merhabalar, ben sinava mart ayinda philly de girdim. Sinav merkezindeki herkes gayet iyi, tatli insanlardi. Herhangi bir negatiflik hissetmedim. Basarilar..
knvc
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2008, 08:43:22 ÖS »

canan cok tesekkur ederim mesajin icin,bir kac sey daha sormak istiyorum:sinav first aid agirlikli miydi sence? vakalarin yuzde kaci first aid'le ortusuyordu? cok absurd, anlamadigin,ne yapacagini bilemedigin vakalar oldu mu?

tesekkurler,
esra.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2008, 09:28:17 ÖS »

17 haziran'da Chicago'da girdiğim sınavda burun kanaması olan bir çocuk dışında, hepsi First Aid'in son bölümünden -"practice cases"- çıktı. 6 Ağustos'da sonucum belli olduktan sonra, daha ayrıntılı yazarım.
Sağlıcakla.
DOdo
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2008, 02:06:45 ÖÖ »

of ya. burun kanamasi. apisip kalirdim valla Smiley. Heycandan ilk iki hasta filan oyle sacma sapan geciyor ama herkes icin ayni sey sozkonusu. First aid ve kaplan iyi kaynaklar. Genel kavramlari, ne sorulacagini oturttuktan sonra soylece bir okuyun gerisini yeter. Ingilizce iyi degilse iyi idman yapmak lazim tabi.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2008, 02:10:25 ÖÖ »

Philedelphia'da ben otelin ismini unuttum ama orda 3 tane otel var sinav merkezine yurume mesafesinde. Galiba sitelerindede oranin adini veriyorlar, hatta indirimleri bile var. Sinav belgesini gosteriyorsun yuzde yirmi filan indirim aliyorsun. O 3 otelden birinde kalmani tavsiye ederim.
Esra'cim bu sinavi hafife alma. Calisacak birsey yok zihniyetiyle girersen kendini riske atarsin. Ne soracagini, nasil yaklasicagini, hangi sistemleri nasil muayene edecegini iyi ogren. Caseleri bir guzel oku.
Kolay gelsin.
canan
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2008, 02:38:37 ÖÖ »

Esracim hatirladigim kadariyla yardimci olmaya calisayim ama sanki sinavin uzerinden yillar gecmis gibi hissediyorum. Ben hem first aid den hemde UW den calistim.  Vakalarin %70 i calistigim yerlerdendi. Diger vakalar ilk karsilastigim vakalrdi. Ama anladigim kadariyla vakayla ilk defa karsilasirsan bile kendine guvenerek rahat bir bicimde iceri girmen, calistigin kaynaklardan hangi durumlarda ne gibi sorularin soruldugunu, hangi muayenelerin hangi durumlarda yapilmasi gerektigini, ayirici tanilari kitaplardan ogrenip, odaya girmeden once elindeki kagida yazman cok onemli. Hemen hemn her hasta bir challenging question sordu. Bu challenging questionlara kitaplardan calismistim ama bir soru haric hic biri kitaplardan gelmedi. Bende aklima gelen seyleri kisa da olsa soyledim. Benim ingilizcem oyle cok iyi degil, iyi olsaydi soyleyecek cok seyim vardi ama heycaninda etkisiyle bocalamadan, kekelemeden  vakayi bitirmeyi yeyledim. Kimi zamn cok erken ciktim odadan. hele bir vakada ilk cikan bendim ve benden uzun bir sonrada hic biri cikmamisti. Hizlica cevap vermeye calisim, yardimci olabildiysem ne ala...
knvc
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2008, 08:07:25 ÖÖ »

sevgili reha, dogan ve canan,

cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.
first aid calistim bakalim, UW'nun first aidde olmayan konularina da bakacagim girmeden.norolojik muayenenin zamanlamasi haric digerleri hallolucak gibi. bir de bana soyle geliyor, yani nasil bir vaka cikarsa ciksun, LIQOR.. kisaltmasini ucundan kiyisindan uyarlayip falan en azindan yarisi kurtarilirmis gibi dusunuyorum. tabi o anlik heyecanla insan cok da sacmalayabilir  Huh
gorucez bakalim haftaya persembe  Smiley

youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2008, 10:19:13 ÖÖ »

Ben bırsey soracagım ama ciddi olarak belkı komık gelecek ama?sınava gıderken elımızı kolumuzu sallıyrak mı gıdıyoruz yoksa onluk,steteskop,norolojık muayene vb. icin gereken malzemelerı ordan mı verıyorlar bız kendımız mı goturuyoruz?
Tesekkurler.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 26, 2008, 02:14:14 ÖS »

Philedelphia'da ben otelin ismini unuttum ama orda 3 tane otel var sinav merkezine yurume mesafesinde. Galiba sitelerindede oranin adini veriyorlar, hatta indirimleri bile var. Sinav belgesini gosteriyorsun yuzde yirmi filan indirim aliyorsun. O 3 otelden birinde kalmani tavsiye ederim.

Esra, Kırtok Forum'dan aktarılan yazılardan birinde "36th Street'te Divine Tracy" isminde bir otelden bahsedilmiş. Otellerden biri budur belki.

İyi çalışmalar ve başarılar,  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
nur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2008, 04:37:20 ÖS »

Sinava giderken onluk ve stet'inizi getirmenizi bekliyorlar. Yaninizda yiyecek birseyler goturebilirsiniz. Ama verilen aralarda ve oglen cok guzel hafif sandvicler hazirlamislar. Icecek, meyva, salata. Sandvicler baliklidan tavukluya vs degisiyor. Ben koca bir torba goturmustum yanimda. Hic birini yemeden geldim.

Bence onemli olan yaniniza naneli birsey, dis fircasi, macun gibi birsey alabilirsiniz.

Sinava giderken saatinize gore gidin yani sabah seansi mi oglen seansi mi dikkat edin ki bosu bosuna beklemeyin. Mutlaka Permit'i, cConfirmation'u bir de gecerli kimliginizi unutmayin.
Sinav cok guzel duzenlenmis. Kagitlara isim falan yazmaniza gerek yok. cunku size patient note icin verilen kagitlarda sizin kodlariniz var.
Bu ay icinde cikan sorulardan bir kismi
> 1. Depression
> 2. H/T refill
> 3.Fatigue+Amonorrhoea
> 4.Fatigue+DM
> 5.Hip Pain
> 6. Back pain
> 7. RUQ abd pain
> 8. Constipation
> 9. Vaginal Dryness
> 10. Shoulder pain
> 11. Palpitation
> 12. Short of Breath

Bana degisik bir soru olarak 14 aylik cocugunun iyi yemek yemedigini soyleyen anne vardi, telefon sorusuydu. Cocuk et yemiyormus. Yemek yerken rahat durmuyormus. Ben tamamen yasina uygun oldugunu soyledim. klasik demir eksikligi ve kursun zehirlenmesi falan yoktu.  Cocuk vakalrinda anneye cocugu mutlaka getirmesi gerektigini ve work up'a da cocugun muayene edilecegini yazmayi unutmayin.
Sorular olursa cevaplamaya calisirim. CS'i pazartesi aldim ama malum sonuc aciklanmayinca birsey diyemiyorum..
sevgiler...
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2008, 05:11:26 ÖS »

Sevgii Nur, geçmiş olsun. İnşallah güzel sonucunla hepimizi sevindirirsin. Deeneyimlerini paylaştığın için ayrıca teşekkürler..

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2008, 09:39:32 ÖS »

ileride kullanmak isteyenler icin not dusmek istedim:

sade senin bahsettigin otel 2006 yilinda kapanmis ne yazik ki.

indirimli olarak bahsedilen otel listesi ve sinav merkezine ulasimi anlatan usmle'nin philadelphia sehir rehberi surada :
http://www.usmle.org/examinations/step2/cs/PhilaGuide.pdf

sinav merkezine 4-10 kilometre uzakligindaki oteller 100 dolar civarinda cep. bulabildigim en ucuz otel "america's best inn motel", geceligi $90, sinav merkezine 6 km uzak, telefon numarasi 215 336 46 00.

bu uzaktaki otellerin kalitesi tartisilir. bilmediginiz bir sehirde ne kadar merkeze yakin kalirsaniz da o kadar iyi olur. zaten uzerine   git-gel taksi parasi verdiginiz zaman ucret artiyor.

sonuc olarak sehir merkezinde, sinav merkezi 500 metre uzakliktaki sheraton otel'de rezervasyon yaptirdik. Geceligi $250 civari normalde, "CS CLINICAL EXAMS" diye bir indirimli ucretleri var, geceligi $154.  uzerine %10 civari vergi geliyor sanirim.

amerika ici ulasimi da www.boltbus.com daki otobus sirketi ile hallediyoruz. otobusleri super , ucretsiz wireless internet ve priz & elektrik var.  ny-philadelphia  gidis donus $20 civari oluyor.

basarilar,

m.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: