Sevgili Ulas,
Iltifatlarin ve iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Insallah calimalarimizin karsiligini alip hakkimizda hayirli olan yerlere yerlseiriz. Malum insan gelecegi goremiyor ama kalbinden gecenin gerceklesmesini, gerceklesince de bunun kendini ve cevresindekileri mutlu etmesini diliyor. Insallah hersey herkesin gonlune gore olur.
CS kurslarina gelince. Pahaliligi konusunda hemfikirim. Sanirim paralarin cogu SP rolu icin gelen aktorlere ve malum ders veren hocaya gidiyor. Kesinlikle suna katiliyorum ki ben kursa gittim yaparim diye birsey yok.Mutlaka ama mutlaka kendimiz calismaliyiz. Zaten kursta tibbi bilgi olarak sana birsey vermiyorlar. Sadece biraz taktik, biraz guven biraz da eski mezunlara moral veriliyor.
Malum CS de 3 farkli puan aliniyor ve hepsinden gecmen gerekiyor. Birinden kalirsan kaliyorsun. Ben malum ingilizcem nedeniylr cok tedirgindim. Ama cok ilginc ki ingilizcem %100 geldi. Komik olan da aslinda amerikada dogmus buyumus hic aksani olmayan ama tip fakultesini disarda okuyan biri ile ayni puani almak. ama anladim ki soylediklerin anlasiliyorsa is tamamdir. Asyalilarin baya bir sorunu oluyor. ama cok sukur ki bizim aksanimiz anlasilir. Sonucta ben ingilizceden gectiysem herkes gecer emin olun. Bu arada ingilizce notunu hastalar veriyor.
Communication skill de ikinci gecilmesi gereken nokta. Bunda da baya yuksek almak gerekiyor. Bu notu da sadece hastalar veriyor. Burasi ikinci zorlanilan nokta. Hani ay cok uzuldum, sizin icin burdayim, elimden geleni yapacagim, yok hastaya dokundun mu, gozunun icine baktin mi , guven verdin mi vs vsnin puani. Burada da meshur ER dizisindeki Dr. Benton( cerrah olan) disinda birini ornek alip rol yaptiniz mi sorun cikmaz.
ICE de 3.puan alinacak nokta ki buarada bence biraz taktik lazim. Bence insanlarin gecememelerinin nedeni burasi. Bunu da daha sonra yazayim. yanlis anlasilmasin arkasi yarin tadinda yazip da yaziyi okuyanlarin sayisini ve merakini artirmak icin degil. Sadece uykum geldi yatayim istedim.

Herkese iyi calismalar.