Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6777 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1161 Üye - Son üye: felis
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kaplan CS kursu  (Okunma Sayısı 318 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 27, 2008, 05:33:13 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar..Gecen hafta CS hazirligi icin Kaplan kursundaydim. Eski mezunlardan olunca gitme ihtiyaci hissettim. Eger gitmeyi dusunen veya merak eden arkadaslar varsa sorulari cevaplayabilirim.

Herkese iyi calismalar..
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2008, 04:08:40 ÖS »

Bahsedersen cok sevinirim,yerleri,fiyatları,sence verimli oluyormu gibi?Tskler Basarılar...

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
nur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2008, 08:05:00 ÖS »

Ben San Francisco'dakine gittim.Ayrica dogu yakasinda da kurslar var. Zannsediyorum 4-5 yerde var sadece.Internetteki sitesinde tarihler ve yerler yaziyor. Kurslarin gunu degisiyor. Benimki 4,5 gunlukdu. SAna once kitap gonderiyorlar ve onu onceden birkez okumani istiyorlar. Ben soyle bir goz attim ama First Aid daha iyi bence.

Kursta ozellikle uzerinde durduklari konular insan iliskileri ve empathy.Hastaya dogru tani koyman onemli degil. Onemli olan onun ic dunyasina girmen kredi alman. hastalar rollerini baya guzel oynuyorlar. Ben eski mezun oldugum ve uzmanligimda da pek muayene ile ilgilenmedigim icin gitme ihtiyaci hissettim. Bana birseyler katti mi..Bence evet katti. Biraz daha guvenim geldi, rol yapmanin onemini ogrendim. Eger yeni mezun veya klinik bransta iseniz pek birsey katmayabilir. Ancak forumlardan hasta hekim iliskilerine goz atmak lazim. Cunku 2004 yilindan itibaren bu sinavi Amerikalilar da almak zorunda kalmis. CUnku hastalar Amerikali doktorlarin kendilerini dinlemediklerinden ve yeteri kadar sicak olmadiklarindan sikayetcilermis.

Sinavda Turkiyede yapmadigimiz ama bu sinavda ( sinav icin konusuyorum gercek hayatta burada da yapmiyorlar) yapmani istedikleri noktalar var. Mesela hastalik sizin hayatinizi nasil etkiledi diye sorunca birsey soyluyor. Sen de"oo it must be difficult for you "deyip mutlaka hastaya dokunmalisin. Daha dogrusu toplam surede bir kez dokun bir sekilde guven ver diyorlar. Ordan sana kredi verecekler.

Bunun gibi noktalari ogrenmede faydasi oldugu kanaatindeyim. 
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2008, 08:56:43 ÖÖ »

Nur cok tesekkur ederiz, verdigin bilgiler cok degerli.
Ben de PassCsa kursuna gitmistim, onunla ilgili bilgiler vermistim. Kurslar cok iyi de bilseniz faydali oluyor. Ne yazik ki biraz pahali. Klinisyen olup da kalan kisileri ben cok duydum. O nedenle bu sinavin bir oyun oldugunu hatirlamak lazim bence. Mesleki olarak hastayla hasir nesir olmak tabii bir olcude o utangacigi atmaya yardim etse de, dogru calisilmadiktan sonra klinik tecrube gecmeye yetmeyebilir diye dusunyorum. Senin de haberlerini Gamze'den aldigim icin, gececeginden hic kuskum yok. Biz ailecek senin hayranlarindaniz. Calisma azmin, inadin, disiplinin, herkese ornek olacak duzeyde. Radyoloji istedigini biliyorum, bence hic korkma, cok rahatlikla guzel bir yere yerleseceksin, cift ihtisasli olmak her zaman cok fark ediyor. Orneklere dayanarak bunu soyleyebiliyorum. Radyoloji'de de hatiri sayilir miktarda yabanci asistan ve uzman mevcut, zamandan zamana talep egrisinin degisiyor oldugunu duysam da, bir sekilde istenirse girilebilir branslardan birisi. Senin de ipi gogusleyeceginden hic kuskumuz yok.

nur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2008, 09:16:03 ÖÖ »

Sevgili Ulas,

Iltifatlarin ve iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Insallah calimalarimizin karsiligini alip hakkimizda hayirli olan yerlere yerlseiriz. Malum insan gelecegi goremiyor ama kalbinden gecenin gerceklesmesini, gerceklesince de bunun kendini ve cevresindekileri mutlu etmesini diliyor. Insallah hersey herkesin gonlune gore olur.

CS kurslarina gelince. Pahaliligi konusunda hemfikirim. Sanirim paralarin cogu SP rolu icin gelen aktorlere ve malum ders veren hocaya gidiyor. Kesinlikle suna katiliyorum ki ben kursa gittim yaparim diye birsey yok.Mutlaka ama mutlaka kendimiz calismaliyiz. Zaten kursta tibbi bilgi olarak sana birsey vermiyorlar. Sadece biraz taktik, biraz guven biraz da eski mezunlara moral veriliyor.

Malum CS de 3 farkli puan aliniyor ve hepsinden gecmen gerekiyor. Birinden kalirsan kaliyorsun. Ben malum ingilizcem nedeniylr cok tedirgindim. Ama cok ilginc ki ingilizcem %100 geldi. Komik olan da aslinda amerikada dogmus buyumus hic aksani olmayan ama tip fakultesini disarda okuyan biri ile ayni puani almak. ama anladim ki soylediklerin anlasiliyorsa is tamamdir. Asyalilarin baya bir sorunu oluyor. ama cok sukur ki bizim aksanimiz anlasilir. Sonucta ben ingilizceden gectiysem herkes gecer emin olun. Bu arada ingilizce notunu hastalar veriyor.

Communication skill de ikinci gecilmesi gereken nokta. Bunda da baya yuksek almak gerekiyor. Bu notu da sadece hastalar veriyor. Burasi ikinci zorlanilan nokta. Hani ay cok uzuldum, sizin icin burdayim, elimden geleni yapacagim, yok hastaya dokundun mu, gozunun icine baktin mi , guven verdin mi vs vsnin puani. Burada da meshur ER dizisindeki Dr. Benton( cerrah olan) disinda birini ornek alip rol yaptiniz mi sorun cikmaz.

ICE de 3.puan alinacak nokta ki buarada bence biraz taktik lazim. Bence insanlarin gecememelerinin nedeni burasi. Bunu da daha sonra yazayim. yanlis anlasilmasin arkasi yarin tadinda yazip da yaziyi okuyanlarin sayisini ve merakini artirmak icin degil. Sadece uykum geldi yatayim istedim. Smiley

Herkese iyi calismalar.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: