Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuUSMLE Step 3EYALETLERE GORE USMLE 3.BASAMAK SINAVINA GIRME YETERLILIKLERI
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EYALETLERE GORE USMLE 3.BASAMAK SINAVINA GIRME YETERLILIKLERI  (Okunma Sayısı 1136 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MEHMET EREN YUKSEL
Ziyaretçi
« : Haziran 24, 2006, 07:58:16 ÖS »

http://www.ama-assn.org/ama/pub/category/1555.html

State licensure board requirements for IMG

All international medical graduates (IMGs) must hold a certificate from the Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) examination before taking Step 3 of the United States Medical Licensing Examination (USMLE).

Thirty-nine states will endorse for licensure the Licentiate of the Medical Council of Canada (LMCC) when held by an IMG.

Sixteen state boards allow IMGs to take USMLE Step 3 before they have had GME in a U.S. or Canadian hospital. All states, however, require at least 1 year of GME for licensure, and 29 states require 3 years. Candidates are not awarded a license until they undertake the required GME in the United States and meet other board requirements (e.g., an ECFMG certificate, personal interview, payment of fees).

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2006, 12:44:05 ÖS »

ecfmg sertifikasini elde ettigimizi farzedelim usmle step 3 e hangi tarihte girmek gerekir 2007 match icin. bir de basvuru sartlari arasinda fotografli formu notere imzalatin yaziyor. benim bildigim kadariyla turk noterinin amerika icin bir gecerliligi yok. o nedenle simdiye kadar ben butun evraklari  istanbul amerikan konsoloslugunun noter hizmetinden yararlanarak imzalattim. yine ayni yolu mu kullanmak gerekir?
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2006, 11:58:00 ÖS »

2007 matchi icin step 1 2 bitmis olmasi lazim Eylule kadar en azindan, yetisicekmi seninki??
Step 3'u H1 visa isteyenler aliyor ihtisasa baslamadan once genelde interviewlar sirasinda.
yoksa ihtisasin ilk yili icinde aliniyor normalde.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2006, 12:39:22 ÖS »

en iyi olasilikla 1temmuzdaki usmle cs i gecersem sertifikam eylul sonu elimde olur. tabi insallah diyorum cunku cs tricky bir sinav gecememe ihtimalim var. diyelim gectim ve eylul sonu sertifikami aldim. zaten sertikikami beklemeden oasis trick ile agustosta gecip gecmedigimi anlar ve bir eylulde eras basvurularina baslarim.benim anladigim kadariyla gorusmeler ocak ve subat aylarinda oluyor genellikle. yani step 3 e kasim basinda girilirse gorusmede h1 talebinde bulunulabilir gibi. dogru mu hesap yapiyorum bilemiyorum sizlerin dusuncesi nedir? simdiden havaya girip bunlari dusunmekte garip btabi insallah cs i verebilirim 1 temmuzda. reha sen de 30 haziranda girecektin degil mi? basarilar ve iyi sanslar...
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2006, 05:13:36 ÖS »

Ha abi ben unuttum sizin durumunuzu dogru...
Abi su Prep4usmle'dede sorsaniz baya biliyor onlar bu isleri. Ama benim bildigim interview sirasinda filan girilsede aliniyor. Onemli olan baslamadan sinavi gecmis olmak sanirim ama ben vize isleriyle hic ilgilenmedim ondan pek guvenilir bir kaynak degilim. Evet ya sinav 2 gun sonra. Ben de heyecanliyim ama ne kadar kisi taniyorsam herkes CS'den korkma diyor. Bakalim gorecegiz. Insallah bir aksilik olmaz.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2006, 02:41:15 ÖÖ »

Hope,

CS sonuclari biraz gec geliyor, o yuzden hazirlikli ol. Hele bu aralar herkes Match'e yetismeye calistigi icin, gecikme muhtemel. Sadece Step 1 ve Step 2 sonuclarin ile de basvuru yapabilirsin (Step2 CS pending seklinde). Ayrica ECFMG certificasi'nin icin de an az 1, 1.5 ay ayirman gerekebilir. Butun bunlar disinde Match baslar baslamaz basvurmak cok kritik. Cogu program interview listelerini hemen dolduruyor. Yani kasim ayinda bas vurdugun cogu yerden "Kusura bakmayin, listemiz dolu" seklinde haber alabilirsin. Onun icin CS ve ECMFG certificikani beklemeden bence Eylul basinda basvuruda bulunacak sekilde hazirliklarini yap. Ayrica bas vuracagin programlar ile simdiden irtibata gecip, vize durumunu-imtahan statunu-zaman cizelgeni program coordinatorleri ile simdiden konusup bilgi edinebilirsin.

Reha,

Step 2 CS sinavinin gecme orani %80-85 arasi imis. Eger Ingilizcen iyi ise sorun olmayacaktir. Onemli olan seyleri (ki mutlaka bunlari okumussundur);

1. Kibar olmak.
2. Odaya girermek kapiyi calmak.
3. Kendini tanitmak.
4. Ellerini yikamak.
5. Hastanin dizlerini kapayacak sekilde ortuyu ortmek.
6. Zamanini iyi kullanmak (Hasta tanisi, muayane, konsultasyon, ve hasta notunu yazmak).

Madem bir iki gunun kalmis, su anda yapilacak en iyi sey bol bol pratik yapmak. Benim Step 2 CS deki bu konu ile ilgili yazima bir goz atmani tavsiye ederim. BIr iki tane de muayene video'su koydum.

http://usmleturk.com/forum/index.php?topic=104.0

Buyuk bir olasilik ile isallah gececeksin. Fazla merak etme...

http://www.echt.chm.msu.edu/VideoLect/viewvideos.htm

Basarilar...

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2006, 03:09:26 ÖÖ »

Cok sagol abi...
Hayirlisi.
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2006, 05:11:02 ÖS »

CS sonuclari nezaman aciklanacagi artik belli.sizin icin aralik bu

for examinees who test May 21 through Jul 15
-the reporting period is Aug 16-Sep 13

yani agustosun 16 sinda sonucunuz postalaniyor.Eger Amerika adresi verdi iseniz en gec 10 gun icinde sertifikaniz elinizde oluyor tabi gectigimiz takdirde.FEDEX le gonderiyorlar.

hope

bende step 3 e girmeyi dusunuyorum.bunun icin oncelikle basvuru icin sertifikanin olmasi gerekiyor.onemli olan match oncesi interviuw lar sirasinda bu sinavi almis olmak yani basvuru icin gerekmiyor
daha vaktimiz var.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: