Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6820 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: dean letter-lutfen acil cevap yazın  (Okunma Sayısı 2690 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 05, 2006, 12:36:06 ÖÖ »

IMGler icin Dean's letter basvurularda gerekmiyor. Ozellikler Turk tip fakultelerinde, Diploma haricince, okul dekani imza ile verilen mektup ( "...isimli sahis okulumuzdan ...tariha mezun olmustur" turunde) yine Dekan mektubu (Dean's letter) olarak veriliyor ama icerik olarak Amerikan sisteminin anlaminda Daan's letter dan uzak oldugu icin kullanmamanizda yarar var.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2006, 10:07:24 ÖÖ »

sevgili reha bana siz falan demene gerek yok evet muhtemelen ben buyugum ama siz gibi hitaplara hic gerek yok. su an ben istanbuldayım ama pazar gunu ingiltereye donuyorum ekime kadar orada olucam. ayni zamanda ayni sınava girdigimize gore en azındab bu forum uzerinden birbirimize yardimci olabiliriz. ben first aid ve usmleworld calismayı planliyorum. insallah cok heyecanlanmadan ilk seferde geceriz bu sinavi. gecemezsem en erken eylule kalıyor tekrara basvuru ve o tarihlerde de kesinlikle dolu oluyor. neyse pozitif dusunmek lazım..
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Haziran 09, 2006, 10:15:12 ÖÖ »

sevgili reha bana siz diye hitap etmene hic gerek yok.. ben su an istanbuldayım ama pazar ingiltereye donucem. yakın zamanlarda aynı sınava girdigimize gore en azından bu forum uzerinden birbirimize yardimci olabiliriz..
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Haziran 09, 2006, 06:29:29 ÖS »

arkadaslar soruma cevap gelmedi ama bir daha sorayim,
ben bazi amerikan hastanelerinin sartlarina baktigimda specialty derecesine sahip olunca usmle niz biraz dusuk de olsa kompanse ediyor diye okudum.
Sunu merak ediyorum,mesela ben cardiology ihtisasimi yaparken usmleleri aldigimda ihtisasimi bitirip orda internal medicine ya da fellowshiplik yapabilir miyim?dezavantajlari var mi matchlerde?fellowshiplikte sansim ne olur?arada gecen 5-6 yil matchlerde sorun yaratir mi?
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2006, 07:10:05 ÖS »

cardiology veya dahiliye bitirince fellowshiplik yapabilirsin USA da ve bunda USMLE scorelarin okadar onemli diil.sertifikan  olmasi yeterli.ama bu fellowship ligi bitirince Amerikada calisamazsin .yani oraya gore kardiolog olabilmen icin once internal medicine sonrasindada cardiology residency yapman lazim.
yani sen nerde bi hayat istiyorsun Altug.Amerika istiyorsan hic vakit kaybetme Turkiyede uzmanlik yapmakla.nekadar gec okadar zor her acidan...uzmanlik bitirdikten sonra matche girmen dezavantaj olmaz.dezavantaj olan arada gecen sureleri bos tiptan uzak gecirmen olur Smiley
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2006, 07:13:03 ÖS »

Residency'e giris;

Amerikada residency'e giris icin USMLE Step 1,2 (CS/CK) sinavlarini gecmek gerekiyor, bildiginiz gibi. Step 3'e de (opsyonel) gecerek bas vurursaniz o zaman sansiniz daha artiyor. Eger eski mezun iseniz ("...5-6 yol matchlerde sorun olurmu?..."), o zaman soyle bir dez avantaji var. Match'e katilan universiteler/hastanelerin basvuru sartlarini iyi okumaniz lazim. Bazi programlar belli mezuniyet yilindan eski mezunlari kabul etmiyor. Ayrica yas ilerledikce Step sinavlarindan daha iyi not almaniz gerekir gibi bir durum var kendinizi ispatlamak icin.

Fellowhip;

Hernekadar Fellowship icin residency sart gibi gorunse de (resmi web kaynaklarinda), etrafimizda buradaki hastahanelere fellow olarak kabul edilen turk doktorlar var. Boyle bir imkan icin Turkiye'de iken basvurmak avantajli. Residency yapmadan fellow'liga basvurursaniz sadece sizi kabul eden kurulusta calisabiliyorsunuz. Oranin disina cikma garantisi yok. Yine USMLE sinavlarini gecerek Non-accredited fellowship programlarina kabul daha kolay olur.

Bilmiyorum sorunuza biraz faydasi oldugu?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Haziran 14, 2006, 03:19:52 ÖS »

Dean's Letter ve MSPE denk belgelerdir. MSPE Amerikan Tip fakultelerinde transkript icine dahil birsey. Onu Amerikadan mezun olmadan alamassiniz. Ancak Dekan Mektubunu almaniz gerekir. Dekan mektubu transkript te ve Personal Statement ta bahsedemeyeceginiz seyleri anlatmak icin kullanilir. Ornegin falanca stajdaki hocanizin sizin hakkinizdaki dusuncelerini dekan mektubu araciligiyla aktarabilirsiniz. Ayrica extra-curricular activities gibi meslek disi hobilerinizi ilgi alanlarinizi okul hayatinizda bahsetmek istegidiniz bir kulup baskanliginizi mesela dekan mektubu araciligiyla aktarabilirsiniz.  Evet dekan mektubu zorunlu degildir ama "olsa cok iyi olur". Ben gorusmeler sirasinda dekan mektubunun da ayrintilariyla incelendigini gozumle gordum. Orda yazan konularla ilgili cok defa kendimi ifade etme sansim oldu. Bastan savma basvuru vardir, yapabileceginizin en iyisini yapmak vardir. Sinavlardan 75 alip da gecebilirsiniz 95 alip da gecebilirsiniz. 4 referanas mektubu da vereiblirsiniz 3 tane de yeterli olur. Dekan mektubunu verebilirsiniz ya da vermeyebilirsiniz. Ama boylesine kiran kirana bir yarista  elinizdeki kozlarin tamamini sonuna kadar kullanmaniz gerektigini siddetle oneririm. Dekan mektubu da bunlardan biridir. Bu yolda hicbirseyin hafife alinmamasi gerektigi gibi dekan mektubu hafife alinmamalidir.

Dekan mektubu ornegi isteyenlere yolluyorum. Baska sorularinizi icin de camsarim@yahoo.com a yazabilirsiniz. 23 hazirandan itibaren Cleveland a yerlesip yeni hayatima basliyorum. Oraya yolu dusecek olanlar bana yazabilirler belki bir yardimim dokunur.

sevgiler
dr. ulas mehmet camsari

eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2006, 09:22:35 ÖÖ »

Doktor Ulas Bey,

Turkiyedeki ihtisasiniz ile Amerikada kabul edildiginiz ihtisas konulari ayni degil galiba yanilmiyorsam. Benim esim de muhtemelen ayni durumda olacak bu sene basvurulari yaparken. Benim sorum "Personel Statement"inizda A konusunda ihtisasiniz ver iken B konusunda ihtisasa gecisi nasil hallettiniz. Ayni sey bizim de basimizda oldugu icin soruyor. Benim esim cerrah. Burada muhtemelen Medicine veya Family veya Pediatry yapacak. Bu drastik gecisi nasil izah edecegiz diye dusunuyoruz, inandirici olmasi acisindan. Esim cerrahligi zaman acisindan dusunmuyor (Yas durumundan oturu). Personel Statement'inizi veya bu konudaki deneyimizini paylasiraniz memnun oluruz. Sevgiler.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Haziran 16, 2006, 01:01:24 ÖS »

sorum ozellikle dr. ulas bey'e;
 temmuzda clevelanda hangi vize ile gidiyorsunuz? j1 mi h1 mi? turkiyeden j1 vizesi alan varsa ne gibi prosedurler ile alindigini foruma yazabilirseniz sevinirim. sanirim saglik bakanligindan bir mektup gerekiyormus. su anda mecburi hizmet uygulamasi olduguna gore bakanliktan mecburi hizmete benim gibi baslamamis arkadaslarin herhangi bir evrak almasi imkansizdir diye dusunuyorum. bu konuda bir bilgisi olan var mi?
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Haziran 16, 2006, 05:50:09 ÖS »

merhaba
benim tek bilgim 2005 mezunu mecburi hizmete tabi olan bir arkadasim research icin J1 aldi ve suan burda...yani alabilme ihtimaliniz var bu ornege bakilirsa.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Haziran 16, 2006, 06:59:07 ÖS »

Konunun Turkiye ile ilgili kismini tam bilememek ile beraber bildigim kadar H1 ve j1 vizesi farklarini yazmak isterim. Boylece aldiginiz vize turune gore Amerikada neler ile karsilacaginizi bilin.

Oncelik ile J1 ve H1 vize farklarini ogrenmek icin assagidaki linke baglanip okuyabilirsiniz; Bu link Amerika gocmenlik servisi resmi sitesi. Vize bilgilerini ayrintisi ile buradan ogrenebilirsiniz.

http://www.uscis.gov/graphics/services/tempbenefits/index.htm

J1 vizesi konusunda benim bildiklerim;

J1 vizesi Tibbi egitim kategorisi olarak veriliyor. Yanliz soyle bir sarti var. Sinirli bir sure sonra (3 sene sonra kadar) mecburi olarak ulkenize geri donuyorsunuz. Sonraki 2 sene Amerikaya gelemiyorsunuz. Boyle bir limit var. Tabiki her konuda oldugu gibi bu konunun da istisnalari var. Istisna olarak eger 3 sene sonunda Turkiyeden (saglik bakanligindan veya bulundugunuz hastahaneden) "bu sahsin geri gelmesine gerek yoktur veya Mecburi hizmeti yoktur, Turkiyenin bu sahisa ihtiyaci yoktur" seklinde bir yazi alinir ise Amerikada J1 vizesi ile kalma surenizi uzatabiliyorsunuz. Tabiki Turkiyede mecburi hizmet zorunlugunuz var ise boyle bir yaziyi saglik bakanligindan almak zorlasacaktir.

Assagi Amerikan Gocmen burosu web sitesinden alintidir, J1 vizesi ile ilgili olarak.

"Medical Education and Training: Exchange visitors coming under the "J" program for graduate medical education or training must meet certain special requirements. These requirements include passing the Foreign Medical Graduate Examination in Medical Sciences, demonstrating competency in English, being automatically subject to the two-year foreign residence requirement (after completion of their program), and being subject to time limits on the duration of their program. Physicians coming to the United States on exchange visitor programs for the purpose of observation, consultation, teaching, or conducting research in which there is little or no patient care are not subject to the above requirements."

J1 vizesi konusunda benim bildiklerim;

USMLE sinavlarinizi gecip bir hastahaneye kabul edilirseniz size hastahane tarafindan muhtemelen H1 vizesi verilecektir. Zaten residency icin bas vurur iken mutlaka bas vurdugunuz programin H1 vize verip vermedigini ogrenip, bas vurunuzu yapin. Bazi programlar bu tur vize vermiyorlar.

H1 vizesi, J1'a kiyas ile daha iyi. Cunku zaman icinde Green card icin basvurma olanaginiz var. J1 vizesinde boyle bir imkan yok. J1 vizesi ile burada iken Amerikali bir sahis ile evlilik yapsaniz dahi 3 sene sonunda Turkiyeye donus zorunlulugunuz (2 sene geri gelememek uzere) hala gecerli.

Assagi Amerikan Gocmen burosu web sitesinden alintidir, H1 vizesi ile ilgili olarak;

"Employers who wish to hire foreign workers to temporarily perform services or labor or to receive training may file an I-129 petition. The I-129 is mainly used for nonimmigrant categories; thus, in most cases, workers who enter the United States under this petition must depart the U.S. when their maximum period of stay has been reached. Form I-129 may also be used to petition for an extension of stay or change of status for certain nonimmigrants."

Basarilar...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2006, 09:05:20 ÖÖ »

Alıntı
Physicians coming to the United States on exchange visitor programs for the purpose of observation, consultation, teaching, or conducting research in which there is little or no patient care are not subject to the above requirements.
Sevgili Eturan, j1 konusundaki bilgiler icin çok tesekkurler, aklıma takılan bir konuyu aydınlatti. Ben research-observership amaclı gitmeyi dusunuyorum ve j1 vizesi alırsam sonra dondugumde 2yıl giremezmiyim diye dusunuyordum  Smiley

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Haziran 19, 2006, 03:45:16 ÖS »

tesekkurler..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : Temmuz 13, 2006, 08:18:14 ÖS »

Bana sorulan sorulara yanit veriyorum ozur diliyorumgecikme icin ;

eturan :

Bir seyleri izah etmeniz sart degil. O kadar da onemli degil. Kendimi zenginlestirmek icin boyle bir sey seciyorum, hayat tarzimi degistirmek istedim falan gibi herhangi bir sey diyebilirsniz. O kadar da onemli degil bence. Sonucta bu adamlar family practice bolumlerini dolduramaiyorlar bile dedigim gibi sokaktan adam topluyorlar scramble gunu. Kimse sizi daha once cerrahi yaptiginiz icin reddetmeyecektir. oyle bir luksleri yok cunku.

Ben j1 ile geldim. h1 teklif edildi ama step 3 olmadigi icin alamadim. Almak icin de ugrasmadim. h1 guzel bir vize 2 sene kurali yok , ama daha fazla vergi kesiliyor bu da azimsanacak bir miktar degil aslinda. ama yine de h1 daha avantajli. Ugrasmaya degebilir.

O mektup cok kolay aliniyor. Ama kabul belgesini alman lazim o mektubu alman icin. Karsi taraftan kabul belgesi almadan saglik bakanligindan boylr bir mektup isteyemessin. Kabul almissan zaten mecuri hizmet yasasina ayrkiri bir durum yok, yurt disinda da yapabilirsin uzmanligini buna yasa bir sey demiyor. mektubu almak 1 gun falan surer. 1 gun basvurursun ertesi gun alirsin. Mektupla da alabilirsin.
Bunlari su asamada dusunmene gerek yok. Sen kabul aldiktan sonra bu gibi prosedurel isleyis 1 haftada biter

j1 ile ilgili deginilmemis baska bir konu - belki ben goremedim-  ' waiver' uygulamasidir. j1 ile egitiminiz bittikten sonra burda az doktor olan bolgelerde calsiamayi kabul ederseniz j1 den kurtulabilirsiniz. 2 sene calisip h1 e gecersiniz. Bu herkesin yaptigi sey eger kalmak isterseniz kolay yani. Ikinci yol ise yeni bir fellowship yapmak. Egitim aldiginiz surec eve kabul oldugunuz surece vize uzar. Hemn kalifikasyonlarinizi da artirisiniz. ama tabii j1 ile egitim aldiginiz surece senede 45 bin dolardan fazla odeme yapilmaz size. Yani 2 sene kurali rahatlikla gecilebilir birsey eger kalmak istiyorsaniz. Bunu dert etmeyin. Cunku ben aklmak isteyip de j1 yuzunden kalamayan kimse dfuymadim , bunu yapan da cok bilgidim tanidigim insanlar var

Altug :

Sevgili arkadasim bak dinle beni :

Amerikada girilmesi en kolay brabslardan birisi dahiliyedir. Cunku 450 tane program var ver deliler gibi asistan ariyorlar. Yani nerden okuyorsunuz boyle seyleri anlamiyorum. Dahiliye ihtisasi yapmi solmak dusuk skoru telafi etmek falan, kim anlatiyor bunlari ben bilmiyorum ki. Yani gidip johns hopkins e basvurursan boyle bir sey olsa hadi anlarim ki cok iyi yerler asla boyle bariyerler koymaz, onlar adamlari skorlara gore secmedikleri icin cok iyi yerlerdir. Skorlarin insanin tum niteliklerini gostermeyebilecegini bildikleri ici cok iyi yerledir. Nerde dokuntu, kasaba universitesi varda onlar skor bloklari koyarlar. Kafasiz olduklari icin. Yani bu skor isini ve bu ihtisas girme isini bu kadar buyutmeyin. Sen dahiliye istiyorsan illa ki gireceksin. Hatta gel diye yalvaracaklar bazilari . Inan bana.  400 tane programi nasil dolduruyorlar saniyorsun. Adamlar match ertesi bir suru yerde acik birakiyor sonra sokaktan kazma kurek topluyorlar scramble da. Amerikanin sizlere ihtiyaci var. Ben sizin yerinizde olsam girecegimden emin olurum, oyle her yere de gelmeye razi olmam. Amerikada 6000 hastane var. Bunlarin %60 dan fazlasi yikinti yerler. 400 tane dahiliye programi var bunlarin en az 250 tanesi vasatin ustune cikamaz. Amerikanin tip sohreti nin sahipleri uc bes yerdir , ve onlar da sizin gibi yetenekli insanlari avlamaya calisirlar.  Onlarin avi oldugunuzu gorun artik, kalkmis taa dunyanin diger ucundan burda kalkistginiz ise bak, ne kadar onemli insanlarsiniz, bir insanin yapabileceklerinin sinirlarini zorluyorsunuz. Bunu boyle bilin. Saniyor musunuz ki siradan bir amerikali gelip turkiyede turkce doktorluk yapabilsin. Kolay mi saniyorsunuz soyundugunuz is cok onemli bir is , once kendinize guvenin, siz onemli insanlarsiniz, burdakilerin cogundan cok fazla yetenkleriniz ve donaniminiz var, onlardan degilsiniz onlarin sahasinda onlarla esit sanslarda yarisa giriyorsunuz, 1-0 onde basldiginiz bu maci lutfen kendinizi ezik hissederek surdurmeyin.

sen turkiyede git 5 sene dah yap sonra ustune kardiyo yap sonra gel burda dh ye basvur. Ben bunu yapsam burda Ilk 3 hastaneden asagisina basvurmam. Almazlarsa yuzlerine tukururum.  Bu iste baska bir is var bence sizin o asamada gormediginiz ki ben gordugume inaniyorum tabii az bucuk daha tecrubeliyim diye artik affiniza siginarak tavsiylerde bulunup fikirlerimi soyluyorum amacim sadece yardim etmek yanlis anlamayin.

Ben bize cok guveniyorum. Ve siz kendinizi neye layik goruyorsaniz karsinizdaki de ona fit olacaktir. Psikoloji de basit bir kural var ;

Sen kendine ne kadar deger verirsen, karsidaki senin kendine verdigin degerden fazlasini sana vermez.

Bu isin psikolojik tarafini unutmayin. Cunku gorusmeye cagirdiktan sonraki kisim isin belki de en onemli kismi.

iste zincir :

1-onemli bir adam gibi hissedersen kendini
2-Basvurularin da bu hissedilir , PS yi de Cv yi de ona gore yazarsin
3-Iyi yerler kendini layik gorur en iyi yerlere basvurur, kendini saglama alacak 10 yere de basvurursun ote yandan
4-Iyi yerler kendine guvenli ve farkli basvurulari yakalarlar. Skora da bakmaz cogu. Bakiyoruz deseler de inanmayin basvurun.
5-Gorusmeye cagrildiginizda isin %50 si bitmistir zaten. Ordaki performansinizla isi alirsiniz. Ondan sonra gorusmeden sonra ayda bir telefon eder, epostayla pesinizden kosarlar aman bizi yuksek yaz, diye. Onlar da dolduamam korkusu var. Adam 100 kisiyle gorusuyor mesela 7 kisilik yer icin. Niye? Herkes yuzune guluyor yukse yazicaz diyorlar, sonra yazmiyorlar, bunlar macth gunu telefonla bir gunde adam aliyorlar . Bu duruma dusmemek icin dogru duzgun adaylarin  gorusme sonrasi eteklerine dolandiklarini unutmayin. Lutfen bana inanin. Ama gorusmede cok ters bir izlenim yaratmadiysaniz, sizinle ilgilenmemeleri icin cok ozel bir sebep yoksa tabii. Istisnalari konusmuyorum. Genel konusuyorum.

Lutfen sesimi dinleyin. Isi abartmayin. Tekrar ediyorum fikrimi :

Amerikada uzmanlik yapmak diye bir kavram yok bence.  Bu cok ezik bir dusunce olur ki ben bunu bizim ulkemizin vatandaslarina yakistirmiyorum.

Amerika NERDE uzmanlik yaptiginiz onemli. Isin sizin icin degecek kismi ve gururlu kismi bu bence eger ulkenizden nefret edip orayi terk etmek istemiyorsaniz. Sozum onlara degil zaten.

Ben gidip de kucuk dokuntu bir yerde new yorktaki mahalle aralarinda ortalikta farelerin kol gezdigi adini allahin unuttugu bir hastanede uzmanlik yapacagima gider Isvec te Karolinska Enstitusunde yaparim, orayi hedeflerim gelip burda colun ortasindaki bilmem ne hastanesini onurlandiracagima, gider istanbulda pasalar gibi istanbul univertisesinde  yaparim mesela. Yani her ne pahasina olursa olsun Amerikada yasamak icin mi tip uzmanligi istiyorsunuz yoksa ulvi bir mesleki hedef icin mi amerikada uzmanlik istiyorsunuz, isin dugum noktasi bu aslinda bence.

Ama ilk etapta kotu bir yere girilebilir diger sene degisebilirsiniz, burda program degistirmek cok sik yapilan bir sey, kolay birsey. PGY 2 olarak da basvurabilirsiniz, PGY 1 olarak da basvurabilirsniz tekrar. Ikisi de cok yapiliyor ve ilk seneden sonra burda 1 sene calismis oldugunuz icin degeriniz cok artar o zaman cok iyi yerlere de bir anda zirplarsiniz. Bunu yapan orneklerim de var tanidigim.

Bunlar benim dusuncelerim, amacim yardim etmek, gorebildigime inandigim gercekleri yanlis olma ihtimali olsa bile sizlerle paylasmak.

Bizler Turkiye'nin gelecegiyiz. Ben sizlere de kendime de cok guveniyorum. En iyilerine layik oldugumuzu dusunuyorum. Cunku burdaki insanlarin sistem icine sivismis ya da dogustan sistem icinde dogmus olmalarindan ote bizlerden farklari yok, aslinda farklari var, biz onlardan genel olarak ustunuz bence, artik daha zor sartlara adapte olmaya alisik oldugumuzdan midir, irkimizin cok karisik olmasinda midir, daha cetrefilli sistemlerde yetismis ve kasarlanmis olmamizdan midir bilmem. Skorunuz dusuk olsa bile bununla ezilmeyin. Cunku  99 99 bir suru hintli var ve CS vizesi alamiyorlar. Amerikada doygunluga ulasmis irklara hintlilere, cinlilere bir sekilde engel cikariliyor, bunu birinci agizdan bir kac kisiden duydum. Belki soylentidir ama yine de mantikli bir sey. Bu acidan da avantajliyiz, cunku Turkler hem cok basarililar bu sistemde unleri cok iyi , hem azlar gorece, hem irk olarak beyazlar, hem de avrupali sayiliyorlar.

Biraz daha guven biraz daha emin adimlar.
Burayi onurlandiran sizler olacaksiniz. Cunku burasinin en buyuk hazinesi burayi ONURLANDIRAN dunyanin degisik yerlerinden gelen ustun insanlar.

Basarilar dilerim.
Sevgilerimle
Ulas /camsaru@ccf.org

reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : Temmuz 14, 2006, 12:41:47 ÖÖ »

Ulas abi bence USMLE notunu bence hafife aliyorsun. Dedigin dogru Turkiye gibi tek kriter degil ama yinede en onemli kriterdir. Yani yurtdisindan gelen adami kiyaslama degerlendirme sansi pek yok USMLE haricinde o yuzden cok onemli. Bircok program direktoru tarama metodu olarak kullaniyor sinavi cunku dedigin gibi 20 kisilik kontenjana 2000 kisi basvuruyor. Ama su konuda haklisin isim yapmis prestijli okullarin kendini ispatlama kaygisi olmadigi icin, yok yabanci oranim suymus, yok sinavdan sunu almis, yok board pass rateimi dusurebilir bu adam falandir filandir kaygilari hic olmuyor begendimi cat diye aliyor adami. Yani belki soyle denilebilir belli bi baraji gecince onemi dahada azaliyor, ve tabi suda var amerikali olupta 75 alan ve Harvarda girenler mutlaka vardir 99 ile iyi yerlere giremeyende vardir ve bu orneklerde cok olabilir ama yinede en onemli kriterlerden biri ozellikle yabancilar icin! Amerikalilar icin ne geliyor daha sonra hangi fakultede okudugu, dean letteri, notlari, ve LOR. Bizde ise sadece amerika tecrubesi varmi, amerikalidan mektup almismi hepsi bu...
Interview sonrasi ayri bi mevzu, bambaska bi alan artik ordan sonra hala notlar onemli olsada asil onemli olan show off, ingilizce, kilik kiyafet ve tip ve konusabilecek sosyal aktiviteler, research vs. gibi seylerin olmasi

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: