|
reha
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2006, 08:27:48 ÖS » |
|
bazen fellowship yaptiktan sonra kurum cok prestijli ise ve seni gercekten ama gercekten cok isterlerse ozel izin aliyorlar state'ten ama sadece o kurumda ve o state'de calisabiliyorsun... buda baya bi dezavantaj.. ve cok sik olan bisey degil ama ozgur olmak istiyorsan internluk dahil yeniden yapman lazim... ama soyle seylerde duydum mesela bi fellowship yapmaya gittin adam seni sevdi diyorki, gel burda bizle sen normal kadrolu eleman gibi calis biz kagit ustunde ihtisas yapiyormussun gibi gosterelim... ama buda son derece nadir, ve neticede 5-6 yil orda 2000 dolar asistan parasina normal doktor olarak calisip bagli kaliyorsun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2006, 05:10:48 ÖS » |
|
Cok tesekkurler cevaplar icin..Peki bisey daha soracam hani hep uzmanligini yaparken sadece 1 defaya mahsus olmak uzere uzmanligini degistirebiliyorsun diyorlar ya bunun pratikte yapılabilirligi nedir ve mesela dahiliye asistaniyken ben göz istiyorum deyip o fakultenin göz bolumune geciş nasil olurki?? tekrardan usmle puanlarinla matchlere mi giriyorsun asistanligini birakip acaba??? 
|
|
|
|
|
|
"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2006, 05:38:35 ÖS » |
|
tekrar match e basvuruyorsun diye biliyorum pratikteki uygulanabilirligini tam bilmiyorum ama gecilebiliyor.bende o sekilde yapmayi dusunuyorum eger bu match de istedigim yer olmazsa.nihayetinde bir yerden baslamak lazim ve illa top yerden baslayamayabiliyorsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2006, 07:14:48 ÖS » |
|
reha ben su aralar mayo pediatric cardiology den observerlik icin asama kaydetmis gibiyim.Peki ben ilerde internal medicine ve cardiology istedigime gore bu LOR bana olur mu?illa cardiology den mi LOR almaliyim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2006, 08:45:03 ÖS » |
|
LOR u Amerikada bir doktordan alda hangi bolum oldugu cok onemli yok.burda amac kendi sistemlerindeki bir insanin senin icin iyi demesi.Turkiyedeki bir insanin diil...pediatrik kardioda bolum olarakta gayet amacina uygun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2006, 06:27:01 ÖS » |
|
Arkadaslar clerkshiplik basvurularinda ilerde istedigimiz bolumun disinda bir yerde yaparsak bu da us clinical skill yerine gecer mi?Mesela ben internal medicine residency istiyorum ama gittim emergency ya da surgery vs. de yaptim Bu da benim icin us. clinical skill(hans on) olur mu?yoksa illa intermnal medicine dami yapmaliyim. Sagolun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2006, 09:27:08 ÖS » |
|
acaba amerikada malpractice insurance yapan sirketlerin internet adresleri olan benimle paylasabilir mi?tesekkurler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serince
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 24, 2006, 01:45:10 ÖS » |
|
slm altug,bende malpractise coverage icin arastiriyorum.googledan arayinca bissuru cikiyo.mail attim ama ogrencilere yonelik bisey soylemiyolar.bulabilirsen benimle de paylasabilirmisin.bu arada sen malpractice insurance halletmeden nasil basvurdum okullara?ben chicagoya gitmeyi dusunuyorum.university of illinois.kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 25, 2006, 05:53:34 ÖÖ » |
|
gidecegin bolum farkli olabilir su asamada asiri onemli degil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2006, 10:58:04 ÖS » |
|
serince merhaba,ben de malpractice insurance bulamadim ya delirecem valla. sen illionise nasil basvuruyosun?cunku ben sitesine baktim da okulun anlasmasi olmasi gerekiyormus?sen nasil yaptin?ben cornell e yale falan basvurdum.onlar istemiyo malpractice..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sermet
Ast Üye

|
 |
« Yanıtla #25 : Kasım 06, 2006, 09:11:02 ÖS » |
|
slm ben geçen yaz colorado üniversitesi tıp fakültesi'DE kbb'de 1 ay visitor student olarak bulundum ama elimde bir belge yok. bu tecrübemi nasıl kanıtlayabilirim. Anabilimdalı başkanından maille rica ettim bana bir belge göndermedi acaba kbb departmanındaki bir profesörün bunu beyan eden bir mektubu falan olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #26 : Kasım 07, 2006, 02:50:50 ÖÖ » |
|
sen kime kanitlamak istiyorsun? senin kanitlaman icin herhangi birsey istemiyorlar.Ama onemli olan orda hangi hoca ile calistiysan onunla irtibata gecip ondan bir referans mektubu alman ki bu daha sonra cok isine yarayacaktir.tabi bunu suan degil matche basvururken alman daha guzel olur.ancak suan istemiyip sonrasindada tekrar talep edebilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ulas Mehmet Camsari
|
 |
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2006, 09:21:39 ÖS » |
|
Merhaba Sermet;
Bu tip seylerde "kanitlamak" zorunda kalacagin pek bir durum olmayacak. Ozgecmis dosyanda belirtmen yeterlidir. CV'ni kontrol edecek kisi orda yazilanlar dogru kabul eder. Oraya dogru olmayan bir seyi yazman durumunu zaten kimse dusunmek bile istemez, o durumda zaten her durumda kaybedersin. Dolayisiyla yapmis oldugun stajdan bahsetmen tarihlerini vermen yeterli.
Referans mektubuna gelince..."Observer/volunteer/clerkship" vb gibi resmi bir sorumluluk ve isveren/calisan iliskisi icermeyen tum tecrubelerin bir ya da bir kac tane referans mektubu ile suslenmesi gerekir. O zaman bu senin basvurularinda onemli bir etmen haline gelir. Hicbir referans mektubu ile susleyemedigin bu tarz bir tecrube ozgecmisinde guzel gorunmek disinda cok buyuk bir etki saglamayacaktir eger suresi dikkate deger bir bicimde uzun degilse. Her durumda boyle bir tecrubeden neden mektup almadigin sorulacaktir, acaba bir problem mi var kuskusu ile.
Bu staji nerde yaptiysan orada yaninda bulundugun burdaki deyimiyle "supervisor' konumundaki kisiden senin hakkinda bir yazi yazmasini -eger bu konuda kendini rahat hissediyorsa- isteyeceksin, bunu reddederse -bazen olabiliyor- o halde durumunu belgeleyen bir yazi yazmasini isteyebilirsin. Ancak bu belge senin icin anidan ote bir anlam tasimaz, cunku bu tecrubeyi degerlendirecek olan kisiler dedigim gibi referans mektubu var mi ona bakarlar, senin soylediginin yalan oldugunu dusunmeyecektirler.
Sevgiler Ulas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sermet
Ast Üye

|
 |
« Yanıtla #28 : Aralık 22, 2006, 07:53:13 ÖS » |
|
Ulaş Abi, Birçok konuda forum üyesi arkadaşlara ve bana yardım ettiğin gibi yine yardımını esirgemediğin için çok sağol. Çok teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ctf
Acemi
|
 |
« Yanıtla #29 : Ekim 29, 2007, 11:12:58 ÖS » |
|
birisi bana bu sitenin nasıl kullanıldıgını nasil mail atıldıgını soyleyebilirmi acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|