Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6824 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kafaya takılanlar  (Okunma Sayısı 2120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet taşcı
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 27, 2006, 12:28:29 ÖS »

usmle de ösym usulü yanlışların doğruları götürmesi diye bir şey yok!
değil mi? Roll Eyes

step 1 de 99 alabilmek için  350 sorudan ort. 240-250 doğru yapmak gerekir!
değil mi?  Roll Eyes
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2006, 03:01:36 ÖS »

Selam mehmet taşcı,
soylediklerin cok ilgimi cekti.ben daha step1 e yeni hazirlaniyorumda.99 icin kac dogru gerekir arkadaslar?yanlıs dogru goturuyor mu?
tesekkurler..
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2006, 06:44:21 ÖS »

merhaba
usmle de yanlis dogruyu goturmuyor,onun icin asla hicbir soruyu bos birakmayin...
bildigim kadariyla sorular bir havuzda dan geliyor,ve ayni anda sinav olan iki kisi bile farkli sorulardan sinav oluyorlar.
farkli bir hesaplanma sistemi var yani 99 almak icin 350 sorudan kacini dogru yapman gerektigi sinavin zorluguna,o sorularin yapilma yuzdesine vs...bir suru degisene gore hesaplaniyor.tam bir sayi vermek zor.
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2006, 08:09:27 ÖS »

yeliz selam,
tabii degisir ama ortalama 350 sorudan 300 yapan 95 felan alabilir mi?yada ortalama ne kadar yapmak lazim?
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2006, 08:37:22 ÖS »

350 sorunun zaten 30 tanesi deneme sorusu dogruda yapsan yanlista dahil edilmiyor. geri kalan 320 sorunun yuzde seksenini yapan 90 i cok rahat gecer. 99 icin ise yuzde 85 ile 90 arasi yapmak lazim. amerika ortalamasi 88 puandir. 99 bile yuzde 10 persentile girer. yani 1 persentil degil. Ben bunlari cok sonradan ogrenmistimde... yani asil onemli olan 3 basamkli skorlar. 244
'lede 99 aliniyor, ve taaa bunun 300'e kadar yolu var ama tabi 270 ustu alan cok az kisi oluyor.....
sinavin ortalamasi asagi yukari 215 standard deviasyonu ise 25 arkadaslar.
Yani gozunuzde 90'i oyle buyutmeyin. Kaplandan vazgecmeyin derim ben bol soru cozun halledersiniz.
ben aldigim 94'u super zannediyordum halbuki degil. En iyi yuzde 25'in icindeyim sadece ki bence buyuk bi basari degil.
cerrahi radyoloji kadindogum vs gibi branslari isteyenler 240'i gecmeye calissin ama pediatri dahiliye filan icin 210 filan yeter cok kasmaya gerek yok tabi ne kadar iyi alinirsa o kadar iyi yerlere girme sansi artiyor.
ama en onemlisi benim tavsiyem sinav nasilsa istenirse bi sekilde yapiliyor ama zamani geriye cevirmek mumkun degil bu ise baskoyanlarin okuldayken mezun olmadan amerikada bi hands on staj ayarlamasi lazim.. 
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2006, 08:50:30 ÖS »

selam reha,
ben 3 basamakli skorlari anlamadim yaaaaaa.simdi ben amerikada herhangi bir yerde internal medicine istiyorum.sinavda ortalama 350 sorudan kacini yaparsam 95 ve ustu alirim yada bir yere match olurum?clinical attachment,yayinim ve sertifikalarim da var(genetics,moleculer biology,stem cell course falan)
tesekkurler...
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2006, 08:51:10 ÖS »

reha yazdigimi okurmusun
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2006, 09:31:42 ÖS »

yuzde seksen filan. skorlar hem 2 hem 3 basamakli verilir. 231/94 diye.
www.prep4usmle'ye gir. Hatta scarm bence ordaki skorlari buraya kopyalarsan belki faydasi olur. orda step 1 forumuna gir exam score threads'i okursan bir fikrin olur skorlama ve kiyaslama konusunda.
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2006, 09:43:51 ÖS »

Altug once su Turkiye mantigini bir kenara koy ondan sonra bak su olaylara.su puani aldin suraya girersin diye birsey yok...bunun intervieuw leri var.oyle puana gore yerlestirme yok.ben step 1 *88,step 2* 89 alip kadin doguma girenide biliyorum,90 uzeri alip internal medicine giremeyenide...
puan oncelikle senin intervieuw almana sagliyor ama sonrasi sana kalmis...
tabiki yayinin,sertifikanin artisi olur,ama Rehaninda dedigi gibi Amerikada bir staj olsa iyi olur ancak bu bile sart diil.
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2006, 07:44:07 ÖS »

off reha bişe sorcam kaplanın kitaplarını nerden temin edebileceğz?
internetten satın mı alacağm?istanbul nobelde cok fazla yok..yardımcı olursan sewinirim..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2006, 08:03:38 ÖS »

TRde bulamiyacaginiz bicok kitabi internetten yurtdisinsan getirtebilirsiniz, ben boyle bicok kitap getirttim ozellikle amazon dan..ayrica;
bookhq.com
addall.com (bu sitede aradigin bicok kitabi fiyatlarina gore fln karsilastirabiliorsun bicok diger siteden)

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2006, 08:41:34 ÖS »

peki kaplanın bicok programı war home study,web prep falan...,hangisi en iyisi acaba?
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2006, 06:55:00 ÖS »

cvp weren yok mu???
kaplanın home study programını kaplanın stesinden mi alayım yoksa başka biyerleri önerirmisiniz?*
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2006, 05:26:50 ÖÖ »

http://usmleturk.com/forum/index.php?topic=33.msg98#msg98

EFX in yukaridaki kaynaklarina bakin. Kaplan Webbase home study dersleri saniyorum.
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2006, 12:45:40 ÖS »

http://usmleturk.com/forum/index.php?topic=33.msg98#msg98

EFX in yukaridaki kaynaklarina bakin. Kaplan Webbase home study dersleri saniyorum.
Sanırım öyle. Kaplan'ın notlarını biryerden bulabilirseniz tam olur. Bende (sanırım) 2002 notları taranmış olarak var, e-mule ile indirmiştim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: