Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6824 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kalp ve damar cerrahına yardım  (Okunma Sayısı 774 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayati
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 30, 2007, 11:53:21 ÖS »

slm arkadaşlar ben türkiyede kalp ve damar cerrahisi uzmanı oldum amerikada çalışabilmek için ne yapmalıyım
1 yıl içerisinde halledebilirmiyim
kaplan notlarını kimden bulabilirim
fotokopi verebilecek kimse yokmudur
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2007, 12:47:49 ÖÖ »

slm arkadaşlar ben türkiyede kalp ve damar cerrahisi uzmanı oldum amerikada çalışabilmek için ne yapmalıyım
1 yıl içerisinde halledebilirmiyim
kaplan notlarını kimden bulabilirim
fotokopi verebilecek kimse yokmudur
Öncelikle hoşgeldiniz
1- http://www.ecfmg.org/, ABD'de uzmanlığınızı baştan yapabilirsiniz veya uzmanlığınızı saydırabilirsiniz.
2- Halledebilirsiniz
3- http://www.usmleturk.com/forum/usmle_step_1/kaynaklar-t210.0.html;msg4197#msg4197

Aklınıza takılmış olan, takılan ve ileride takılacak soruların muhtemelen büyük bir kısmı daha önceden sorulmuştur ya da yazılmıştır. Bu yüzden tavsiyem, öncelikle sitede bugüne kadar yazılan mesaları okumanız. Siteye yeni üye olan herkes başlangıçta hemen hemen aynı soruları soruyor, herkese aynı cevapları vermek bir yerden sonra pek "cazip" gelmiyor Smiley
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2007, 01:18:43 ÖÖ »

Sevgili Hayati(Abi),

kardiyovasküler cerrahi amerikada genel cerrahi + CVS üst ihtisası ile tamamlanıyor. Bu asistanlıkları ayrı ayrı yapanlar olduğu gibi asistanlığın başından 9 yıllık bir "Combined Program" veren kurumlar da var(örn Johns Hopkins). Cerrahi üstüne sadece vasküler cerrhi yapanı da var, kardiyotorasik cerrahi yapanı da. Bence buradan USMLE sınavlarını ve ECFMG belgenizi alsanız da -genel cerrahi uzmanlığı yapmadığınız göz önüne alınarak- durumunuzun nasıl şekilleneceği hususunda bizzat ABD'ye gidip CVS fellowship'i yapmış kişilerle de iletişim kurabilirsiniz. Onlar da size yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin, Sevgiler.
asderk
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2007, 11:43:20 ÖÖ »

Sanırım yurtdişindan yapılan KVC uzmanlıklarıyla Amerika'da direk çalişmaya başlayamıyorsunuz. Onun yerine Genel Cerrah+KVC yapılır. Eger Amerika'da Genel cerrah asistani olarak başlayacaksanız yurtdışından yapılan uzmanlığı bir sene olarak sayabilirler, ama Genel cerrah asistani olmak için oncelikle Preliminary Year var ona kabul alirlar ondan sonra belki Categorical Surgery'ye kabul ederler. Eger USMLE skorlarınız cok yuksekse direk Categorical Surgery'ye de başlayabilirsiniz...Kolay gelsin

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: