Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6824 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Plan B ve stratejiler  (Okunma Sayısı 2422 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hope
Ziyaretçi
« : Ağustos 02, 2006, 04:47:13 ÖS »

2007 match'i hedefleyen arkadaslara (reha,yeliz,mehmet eren, eturan ya da esi...) bazi strateji sorularim olucak. sanirim benim disimda hepiniz ya  da buyuk cogunlugunuz su anda amerikada veya interview doneminde amerikada olacak. benim 2007 marta kadar gecirecegimiz bu donemle ilgili aklima takilan bazi sorular var, bunlari sirasiyla asagiya yazacagim. cevaplandirirsaniz sevinirim.

1) Benim 1 temmuzda girdigim clinical skills sinavinin sonucu en erken 16 agustosta aciklanacak ama aciklanmasi 13 eylule kadar uzayabilir. Diyelim ki bu sinavi gecemedigimi ogrendim ve kasima hatta belki de aralik basina kadar bu sinavi tekrarlamam icin sinav merkezlerinin hicbirinde yer acilmadi. Yine de eylul basinda cs pending seklinde basvuru yapmami onerir misiniz? bircok program basvuru sirasinda ecfmg sertikasinin elde edilmis olmasini istiyor. sizce boyle bir durumda bu yildan vazgecip hic basvuru yapmadan 2008 i hedeflemek mi daha dogru olur?

2) Diyelim gectigim yonundeki cs sonucunu oasis trick ile 16 agustosta degil de eylul basinda ogrendim. oasiste ecfmg sertifikalanma tarihi de bundan bir hafta sonra belirecek. boyle bir durumda erasin acildigi tarih olan 1 eylulde common application formda ecfmg certificate sorusuna hayir cevabini yazip  bir an once submit etmemi mi onerirsiniz yoksa sertifikalanma tarihine kadar beklememi mi?

3) Diyelim hersey yolunda gitti ve gorusmelere cagrildim. Gorusme doneminde benim amerikada birkac ay konaklamama imkan yok. Daha once Turkiyeden gorusmelere gidip gelen arkadaslarimiz var mi? Bu sekilde yapmak cok mu zor olur?

4) Comman application formda graduate ve undergraduate education bolumlerine none mi yazmamiz gerekiyor amerikan sisteminde egitilmedigimiz icin?

5)Post scramble match nasil isliyor? Diyelim match olamadim cunku cs i tekrarlamam gerekti. Ama ikinci seferde gectim ve post sramble match zamanina yetisti sertifikalanmam. Post scramble icin erastan basvuru yaptiktan sonra yine gorusmeye mi cagriliniyor? O kisacik donemde mutluka amerikada mi olmak lazim?

6)Ben 2000 mezunuyum. Arada uzmanlik ve research fellowluk var, yani yil kaybi yok. Yine de bircok programin minimum requirementl'lari arasinda en fazla 3 ya da 5 yil once mezun olmus olmak gerekiyor. Boyle bu programlara kesinlikle basvuru yapmamam mi lazim yoksa arada ihtisas var diye basvurabilir miyim?

7) Benim step 1 ve step 2 sonuclarim arasinda cok fazla fark var. step 1 80 oldugu icin bazi programalar ornegin her iki sinavdan da minimum 82 ya da 85 alinmasi sartini kosuyor. Step2 sonucum epey yuksek olmasina ragmen boyle programlara basvuru yapmamam mi lazim?

8)Ben step 3 e girmeyi ve H1 vize sansimi da acik tutmayi istiyordum. Ancak 2006 da step 3 e girebilmek icin en son 1 eylulde basvuru yapilmasi gerektigini ogrendim. Eger cs sonucum 16 agustostan daha sonra aciklanirsa gectigim taktirde bile sertifikalanmam 1 eylulu gecer. Bu durumda 2006 31 araligina kadar step 3 girmem imkansiz oluyor. H1 vizesi teklif edecek bircok program en fazla ocaga kadar step 3 u gecmis olmayi sart kosuyor. Bu konuda farkli bilgisi olan var mi?

9) Daha once Ulas arkadasimiz J1 icin gerekli olan statement of need yazisinin saglik bakanligindan kolayca alindigini, bunun sadece bir formalite oldugunu yazmisti. Benim bildigim kadariyla bu yazida kisinin ornegin benim amerikada dahiliye ihtisasi yapmama ve sonrasinda gelip turkiyede calismama ulkemin ihtiyaci oldugunun belirtilmesi lazim. Ben zaten turkiyede dahiliye ihtisasini bitirmis olduguma ve uzman olarak gitmem gereken mecburi hizmete baslamamis olduguma gore bakanligin bana boyle bir yazi vermesi sizce de olanaksiz degil mi? Benzer durumda olan tanidiklariniz var mi?

10)Ben sadece dahiliye programlarina basvuracagim. Sizler hangi bolumlere ve hangi eyaletlere basvurmayi dusunuyorsunuz?

Arkadaslar biliyorum epey uzun oldu ve yari ingilizce yari turkce yazilmis gibi oldu ama hakikaten bu konular kafami kurcaliyor. Yardimci olabileceklere simdiden tesekkur ederim.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2006, 06:00:12 ÖS »

1- Bence kesinlikle 2008'i hedefleme. Abi senin durumun biraz farkli burda sadece step 1 skoruyla bile basvuran bisuru FMG adam var hatta yabancilarin bikac forumu var oralara girersen gorursun cogunlugu boyle ve buna ragmen interview aliyorlar. Senin statun farkli cunku hem ihtisasin bitmis bide ustune research yapmissin. Kesinlikle yeniden gir CS'e eger kalirsan

2- Sen programlarin ifsa ettigi minimum requirementlara pek guvenme, aldanma onlar kesin ve de sart kriterler degil. o kriterlere uymadan girenler istisnai degil oldukca sik olan bi durum. Eger sertifikanin gelmesi eylul ortasini gecerse bence gelmeden appl. yap. Hatta sen yine eylul basi yap sertifika gelince eklersin. (bide not dus CS gectim sertifikayi bekliyorum diye) vazgectim yani hic bekleme bence.

3- Butun gorusmeleri bir aya sigdir amerika icinde kal. Abi transatlantik bu, Avrupa gibi gidip gelmek mumkunmu? dusunme bile.

4- Graduate kismina tip fakultesini yazicaksin. undergraduate bos kalicak.

5- postscramble match olmadiysan sana bos kalan programlarin bi listesini veriyorlar tekrar gorusup basvuruyorsun bosluklar doluyo ama buna bel baglama cunku vize isi sikinti yaratiyor burda. Benim bikac tanidigim scrabmle'da programlari aradiklarinda ilk sorduklarinin 'visa status' oldugunu soylemisti.

6- Simdi bu konuda iki strateji izleyebilirsin. Her programin mezuniyet tarihiyle ilgili cut-off'lari var ama cok buyuk bi cogunlugu araya ihtisas girmisse bunu gormezden geliyor. Genelde bu kriter arada hicbirsey yapmayip evde oturanlar icin ama ben yinede program koordinatorlerine telefon acip sormani oneririm basvurcagin yerlere. Para ve zaman acisindan zor olucaksa sen yinede basvur sonuclari bekle gor.

7- Yine ayni seyleri soyliycem. Senin icin step skorlarinin onemi yeni bi mezuna gore cok daha az ondan cok endiselenme sen yap basvurunu.

8- 9- vize konusunda hicbir bilgim yok.

10- Hem radyo hem dahiliyeye basvurucam. Ben dahiliyeye garantor olarak basvurucam. California haric 30 kadar, secici (iyi) yerlere basvurucam. Bakalim gorucez. Eger orta bi universite programinda radyoloji veya cok iyi bi universitede dahiliye yapamazsam, beklentilerim karsilanmamis olucak ve Mart ayinda Turkiye'ye donup Eylule yetisicem Smiley. 2yil kayip olucak ama neyse.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2006, 06:17:38 ÖS »

1) Benim 1 temmuzda girdigim clinical skills sinavinin sonucu en erken 16 agustosta aciklanacak ama aciklanmasi 13 eylule kadar uzayabilir. Diyelim ki bu sinavi gecemedigimi ogrendim ve kasima hatta belki de aralik basina kadar bu sinavi tekrarlamam icin sinav merkezlerinin hicbirinde yer acilmadi. Yine de eylul basinda cs pending seklinde basvuru yapmami onerir misiniz? bircok program basvuru sirasinda ecfmg sertikasinin elde edilmis olmasini istiyor. sizce boyle bir durumda bu yildan vazgecip hic basvuru yapmadan 2008 i hedeflemek mi daha dogru olur?

----> eturan: Cok zor bir soru bence. O yuzden takilman normal. Aslinda cevap senin durumunu cok yakindan ilgilendiriyor. Sinav sonuclarin nasil?, bu sene girmek senin icin ne kadar onemli (yas)?, Vize durumun nedir?, para harcaya bilecek misin? Bunlarin hepsi senin sans durumunu etkileyecek. Match'in cok yerlesmis kaliplari/kriterleri olmadigi icin programlar her duruma ayri ayri bakiyor. Bazen programlar, basvuru anindaki degil Match gunu ve programin basladigin anda (genellikle 06/2007 civari) icinde olabilecegin durumu goz onune aliyor. Biz gecen sene senin pozisyonuna bir sekilde dustuk. Ve anladik ki Eylul ayinda yani biran evvel basvurularda bulunmak da cok kritik. Yani sen Kasim ayinin ikinci yarisinda basvuru yapmaya baslar isen goreceksin ki programlarin cogu "inteview kontenjanimiz doldu bu sene vesaire seklinde" e-posta atacaklar. Gerci internal medicine/family medicine interview'lari icin sansin olabilir. Amerikada calisma iznin ve $$$ var ise bence Eylul'un basinda, CS sonucunu beklemeden basvur saga sola. CS sonucunu "pending" yaz. Sonucu alinca yeni sonuc programlara gonderiliyor. Butun bunlarin disinda eger yasin genc ise benim sana baska bir tavsiyem su olabilir. ECFMG sertifikani al eline guzel guzel. Hatta Step3'u de bir an evvel aradan cikart. Burada programlar ile irtibata gec ve gozlemci vesaire gelmeye, hatta klinik deneyim dahi kazanma imkanin olabilir. Eger bir ihtisas yapmis isen non-accredited fellowship programlarina basvurup, maasli kendi dalinda calisabilrisin, taaki, 2008 deki match'e girene kadar. Bu sorularin aynilari bizlerinde basindan gecti veya geciyor inanki. Son olarak, eger ki ABDde calisip, hayatini gecirmeye ciddi karar verdi isen, bence bir an evvel kendini buraya at.

2) Diyelim gectigim yonundeki cs sonucunu oasis trick ile 16 agustosta degil de eylul basinda ogrendim. oasiste ecfmg sertifikalanma tarihi de bundan bir hafta sonra belirecek. boyle bir durumda erasin acildigi tarih olan 1 eylulde common application formda ecfmg certificate sorusuna hayir cevabini yazip  bir an once submit etmemi mi onerirsiniz yoksa sertifikalanma tarihine kadar beklememi mi?

----> eturan: Eger para durumun musait ise, bence biran evvel basvur. Cunku belli ki kisa zamanda CS sonucun da belli olacak, ve sonrasi "yokus assagi". Cunku bence cok kritik olan konu programlara bir an evvel bas vurmak ve adamlarin kotasina (pool) girmek ki interview icin sansin olsun.

3) Diyelim hersey yolunda gitti ve gorusmelere cagrildim. Gorusme doneminde benim amerikada birkac ay konaklamama imkan yok. Daha once Turkiyeden gorusmelere gidip gelen arkadaslarimiz var mi? Bu sekilde yapmak cok mu zor olur?

----> eturan: Sevgili Hope. Simdi tuhaf birsey yazacagim sana. Eger buralara yasamaya geliyor isen "oralarda yasamaya imkanim yok gorusmeler esnasinda" dusuncesinden kurtul. Muhtemelen parasal konu tabiki ama  ben bir suru yabanci doktor ile tanistim (Hanimin Kaplan kurslari esnasinda) garsonluk yapan, cocuk bakan, supermarkette calisan. Yani "orada idame edemem" konusunu aklindan cikart bence.

4) Comman application formda graduate ve undergraduate education bolumlerine none mi yazmamiz gerekiyor amerikan sisteminde egitilmedigimiz icin?

----> eturan: "None" yaz.

5)Post scramble match nasil isliyor? Diyelim match olamadim cunku cs i tekrarlamam gerekti. Ama ikinci seferde gectim ve post sramble match zamanina yetisti sertifikalanmam. Post scramble icin erastan basvuru yaptiktan sonra yine gorusmeye mi cagriliniyor? O kisacik donemde mutluka amerikada mi olmak lazim?

----> eturan:  post match'e girebilmek icin (mart ortasi gibi), programlarin listelerinin verildigi gun civarinda (subat ortasi gibi yanilmiyorsam) butun sinav sonuclarin ERAS da olmasi lazim. Boylece post-Match'e girmeye hak kazaniyorsun. Eksik sonuc ile post match'e sokmuyorlar. Eger post match dusunursen, ki senin durumun icin belkide en mantiklisi bu ekonomik acidan, bence MUTLAKA Amerikada ol. Hizli bir fax makinasina, bilgisayara ihtiyacin olacak. Duydugumuza gore dakikalar onemliymis.

6)Ben 2000 mezunuyum. Arada uzmanlik ve research fellowluk var, yani yil kaybi yok. Yine de bircok programin minimum requirementl'lari arasinda en fazla 3 ya da 5 yil once mezun olmus olmak gerekiyor. Boyle bu programlara kesinlikle basvuru yapmamam mi lazim yoksa arada ihtisas var diye basvurabilir miyim?

----> eturan: Basimiza geldi ve hala basimizda. Benim hanim 95 mezunu. Mezuniyet yili kistasini karsilamiyor isen bence hic basvurma. Parana yazik olur. O yuzden simdiden websayfalarindan, veya e-posta araciligi ile program mudurleri ile irtibata gec ve bu kriteri sor. Bu durum bas vurabilecegin program sayisini onemli olcude dusuruyor.

7) Benim step 1 ve step 2 sonuclarim arasinda cok fazla fark var. step 1 80 oldugu icin bazi programalar ornegin her iki sinavdan da minimum 82 ya da 85 alinmasi sartini kosuyor. Step2 sonucum epey yuksek olmasina ragmen boyle programlara basvuru yapmamam mi lazim?

----> eturan: Ayni cevap. Programlarin web sayfalarini oku. E-posta yaz ve sor. Esimin puanlari guzel (90+) ama yinede programlardan bunu da sordular ve mesela her iki puaninin da 85 ustu veya 90 ustu olmasi sarti kosan yerler var. Sonucta hersey $$$' a baktigi icin, programlar ile bir an evvel irtibata gecmeye calis. Benim su anda bir listem var. Ister isen paylasirim. Bana e-posta adresini yolla.

8)Ben step 3 e girmeyi ve H1 vize sansimi da acik tutmayi istiyordum. Ancak 2006 da step 3 e girebilmek icin en son 1 eylulde basvuru yapilmasi gerektigini ogrendim. Eger cs sonucum 16 agustostan daha sonra aciklanirsa gectigim taktirde bile sertifikalanmam 1 eylulu gecer. Bu durumda 2006 31 araligina kadar step 3 girmem imkansiz oluyor. H1 vizesi teklif edecek bircok program en fazla ocaga kadar step 3 u gecmis olmayi sart kosuyor. Bu konuda farkli bilgisi olan var mi?

----> eturan: BU konuda bildigim tek sey Step 3'e girebilmek icin ECFMG sertifikanin olmasi. BU konuda yardimim kisitli.

9) Daha once Ulas arkadasimiz J1 icin gerekli olan statement of need yazisinin saglik bakanligindan kolayca alindigini, bunun sadece bir formalite oldugunu yazmisti. Benim bildigim kadariyla bu yazida kisinin ornegin benim amerikada dahiliye ihtisasi yapmama ve sonrasinda gelip turkiyede calismama ulkemin ihtiyaci oldugunun belirtilmesi lazim. Ben zaten turkiyede dahiliye ihtisasini bitirmis olduguma ve uzman olarak gitmem gereken mecburi hizmete baslamamis olduguma gore bakanligin bana boyle bir yazi vermesi sizce de olanaksiz degil mi? Benzer durumda olan tanidiklariniz var mi?

----> eturan: J1 vizesi sorunlu bir vize. Mutlaka H1 almaya calis bence veya H1 veren programlari tercih et.

10)Ben sadece dahiliye programlarina basvuracagim. Sizler hangi bolumlere ve hangi eyaletlere basvurmayi dusunuyorsunuz?

----> eturan: Benim esim Anestezi, OB/GYN, dahiliye (son ihtimal), belki FM, ve cocuk deneyecek. Kendisi gogus cerrahi ama burada yeniden uzun uzun genel cerrahi yapmak istemiyor. Basarilar...
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2006, 06:35:46 ÖS »

1-bencede basvurun kesinlikle 2008 i dusunmeyin.benim CS sonucum 12 ekimde aciklanacak.diploma verification isim vs..de hallolmadi henuz ama eylul de basvurmayi dusunuyorum.

2-daha oncede belitmistim siz gecip kaldiginizi 16 agustosta ogreneceksiniz ve o gun CS icin tekrar basvuru yapabilirsiniz.tabiki umarim gerek kalmaz.bende ayni sekilde yapmayi dusunuyorum bir surprizle karsilasirsam.13 eylul sizin sonucunuzun mutlaka elinize gececegi tarih.Sonuc herkese 16 agustosta postalaniyor.

3-beklemeye hic gerek yok...hele gectiginiz takdirde.

5-Post scramble match deneyebiliriz bos olan kontenjanlara direk basvuru intervieuw bekleniyor diye biliyorum.

7-bendede ayni durum soz konusu.yani biryerden bu sisteme girmek istiyorsak bu kriterleri istemeyende birsuru yer var.suan bende henuz basvuracagim yerlerin listesini cikarmadim.yani maddi duruma gore basvurulup denenebilir diye dusunuyorum.

8-bunu bilmiyorum sadece step 3 basvurusu icin certifika gerekiyor.ve basvuru sinrasi 3 ay icinde giriliyor diye biliyorum yani eylulde basvurdugunuz takdirde 3 ay icinde girebilirsiniz.ama tekrar arastirayim bende step 3 e girmeyi dusunuyorum.benim certifikam en erken ekimde elime gececek.

10-Suanki dusuncem sadece dahiliye programlarina basvurmak.eyalet tercihim yok hastane ve program tercih edecegim.tabiki en basta MA i tercih ederim.

Certifikanin olmasi hatta intervieuw sirasinda step 3 un bile olmasi kabulu kolaylastirdigi soyleniliyor ama bunlarin hic birisi kesin illa olmasi gereken degil...certifikan subata yetistigi takdirde matche katilabiliyorsun diye biliyorum.
ben bi ERAS token almak disinda henuz match adina pek birseye baslayamadim.LOR,Dean letter,PS...hepsi yapilmayi bekliyor.

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2006, 01:14:22 ÖS »

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim zamaninizi ayirdiginiz icin. sayenizde cs sonucum ne olursa olsun eylul basi basvuru yapma ve eger alirsam interviewlari birbirleri ile yakin zamana ayarlayip o donem amerikada kalma kararlari aldim. inanin bu kararlari almak icin haftalardir dusunuyordum. cok tesekkur ederim...
hayalet
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2008, 09:14:20 ÖS »

Merhabalar arkadaslar,

Ben su anda Amerikadayim ve J-1 vizesi ile arastirma yapiyorum. Mecburi hizmet yukumlusuyum. Bu sene asistanlik programlarina basvurdum ve su anda J1 vizemi waive etmek istiyorum. Ve benim Disisleri Bakanligindan No Obligation Letter almam gerekiyor. Benim Turkiyedeki mecburi hizmet yukumlulugum bu mektubu almama engel olabilir mi? Benim bildigime gore mecburi hizmetim, Turkiyede asistanlik yapmak ya da doktor olarak calismak istedigim zaman karsima cikan ve yurt disindaki calismalarimi etkileyen bir durum degil.

Bu konuda bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2008, 12:11:52 ÖÖ »

Bu konuda benimde endiselerim var.Gecenlerde Saglik baakanligini arayip sorayim dedim fakat bu islerle ilgilenen sahis(bence insan degildi)ne sorduysam mecburi hizmet var olmaz!! cumlesini tekrar edince telefonu kapattim.Herhalde Ankaraya gidip yuzyuze gorusmek lazim
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2008, 01:06:24 ÖÖ »

Merhabalar,
Ben gittim, gorustum. Once Disisleri Bakanligi "Vize isleri" (Dairenin ismini tam hatirlamiyorum)ndeki gorevlilerle. Hatta ben oradayken ABD'den birisi aradi "No objection Letter" durumunu sormak icin. Gorevli bayan iyi birisiydi soyledikleri soyle: ...Saglik Bakanligi Dis iliskiler Bolumunden gelecek yaziya gore hareket edeceklermis. 'Biz yorum yapmayiz, biz araci kurumuz, ne gelirse ayni sekilde gonderiyoruz' diyorlar. Ben durumu detayli olarak anlattigimda ise boyle bir sey henuz gerceklesmedigi icin kesin bir sey soyleyemedi. Ancak ilk basvuru gelir, ona gore yorum yapilir dedi. Saglik Bakanligi Dis iliskiler Dairesi bunu Personel Sicil'e soruyormus. Onlardan gelen cevap ise "Devlet mecburi hizmet yukumlusudur" seklinde olacakmis. Oradaki gorevlilerle de bizzat gorustum.
Yani sonuc: Disisleri Bakanligi'na "...Devlet mecburi hizmet yukumlulugu bulunmaktadir." seklinde bir yazi gidecek. Sonrasi ise onlarin yapacagi yorum ama cok cok buyuk olasilikla olumsuz olacak gibi.
Ayrica Saglik Bakanligi'ndaki gorevlilerin "Mecburi hizmet, Turkiye'de doktor olarak calismak istedigim zaman karsima cikan bir durum, vize almamizi etkilememesi gerekiyor" seklindeki savunmalara karsi ise cevabi netti: "Biz(devlet, hukumet) mecburi hizmeti bu sekilde gormuyoruz. Her tip fakultesi mezununun bir borcu olarak goruyoruz, nerede calisirsa calissin."
Neyse benden once gidenler, soranlar olmus zaten ama sonuc biraz kotumser bu acidan.

Sen istersen bir dene ancak waiver'a basvurmak, olumsuz olmasi halinde, "J1-alien physician" almanda bir zorluk cikarir mi bilmiyorum.
Kolay gelsin, gelismelerden bizi haberdar edersen sevinirim...
hayalet
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2008, 06:56:36 ÖÖ »

Merhabalar arkadaslar,

Yardimlarinizdan dolayi teskkur ederim.  Peki, bu konuda birbirimizi haberdar edelim. Gerci ben henuz tum belgelerimi gonderemedim dilekceye ne yazacagimi tam olarak bilemedigimden. Ama bunlarin dogrultusunda hic bahsetmememyi dusunuyorum mecburi hizmetten.Umarim bu karsimiza bir engel olarak cikmaz.

J1 vizesinin nasil waive edilicegi, belgeler vs noktasinda sorulariniz olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.  Bu konuda yeterli bilgiye sahip oldugumu dusunuyorum..

Hepinize kolay gelsin..
hayalet
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2008, 08:42:25 ÖS »

Merhaba Neuro,

Ben sana ozel mesaj gonderemedim. Benim e-mail adresim drhbb13@hotmail.com.  Buradan yazisalim. Emailini bekliyorum..
guney
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2008, 05:29:11 ÖS »

merhabalar
ben zorunlu hizmetimi yapan bir ortopedistim. amerika da bir klinik fellowluk ayarladım. J1 vizesi için ECFMG den form 2019 u almanız gerekiyor. bunun için  isatenenler  arasında ''statement of need'' denen bir belge var. bakanlıktan alınıyormuş. zorunlu hizmetim bunu almama engel oluyor mu acaba bilen var mı
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ocak 27, 2008, 06:23:44 ÖS »

merhabalar
ben zorunlu hizmetimi yapan bir ortopedistim. amerika da bir klinik fellowluk ayarladım. J1 vizesi için ECFMG den form 2019 u almanız gerekiyor. bunun için  isatenenler  arasında ''statement of need'' denen bir belge var. bakanlıktan alınıyormuş. zorunlu hizmetim bunu almama engel oluyor mu acaba bilen var mı
Pratisyenler de mecburi hizmet yapmak zorunda ama "statement of need" konusunda sıkıntı çıkmıyor, sizin için de problem çıkacağını sanmam. Bence, zaten herhangi bir alanda yan dal yapacak bir ortopediste Türkiye'de ihtiyaç kesinlikle vardır.
guney
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2008, 08:00:52 ÖS »

tesekkurler. bu belgeyi dıs ilişkiler bölümünden mi alıyoruz ? kabul mektubunu turkçeye cevirtmek gerekiyor mu acaba

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: